Ruotsin MM-ralli muuttamassa Suomen rajan tuntumaan?

MTV 18:29 26.03

Ruotsin MM-rallin järjestäjät pohtivat parhaillaan, pitäisikö kilpailu ajaa jatkossa jossain muualla kuin Torsbyn ympäristössä.


Isä-Harri herkistyi Kalle Rovanperän upeasta suorituksesta – aamiaisella lausutut sanat rauhoittivat isän mielen

iltalehti 17:11 16.02

Kalle Rovanperä nappasi ensipodiuminsa Ruotsissa 19 vuotta isänsä voiton jälkeen. Torsbyn huoltoalueen onnellisinta miestä ei tarvinnut arvuutella. Autojen alueelle saapumista odotellessa Harri Rovanperällä riitti kiirettä vastata kymmeniin onnittelusoittoihin ja viesteihin. 19-vuotiaan Toyotan tehdaskuljettajan nousu palkintopallille vasta uran toisessa WRC-startissa, vieläpä puhtaasti ajamalla on lievästikin sanottuna upea suoritus. Vuonna 2001 kisan voittanutta Harri-isää pojan menestys liikutti, ja nenäliina tapaili silmäkulmia useammankin kerran.


Kalle Rovanperä yhtä hymyä upean suorituksensa jälkeen: ”Hyvä, että ensimmäinen podium tuli ajamalla”

iltalehti 16:22 16.02

19-vuotias superlupaus rikkoi Ruotsissa kaksi ennätystä. Kaikkien aikojen nuorimpana kuljettajana rallin MM-sarjan palkintopallille kivunnut Kalle Rovanperä oli yhtä hymyä saapuessaan Torsbyn huoltoalueelle. Toyota-kuski oli yhä fiiliksissä upean, uran ja luonnollisesti kaikkien aikojen nuorimpana ajetun ensimmäisen EK-voiton myötä. – Suorituksen puolesta oli varmaankin uran paras veto, vaikkei se aivan siltä tuntunut. Alussa oli hieman vaikeaa, mutta siinä säästyi renkaita, mikä oli kaiketi lopulta hyvästä, suomalainen kertasi Iltalehdelle.


Mutkistuuko Jari-Matti Latvalan tilanne entisestään? – "Sitä huonompi juttu se on minulle"

iltalehti 14:44 04.02

Toyotan tehdastiimin entinen WRC-kuljettaja Jari-Matti Latvala on seurannut tarkkaan Ruotsin MM-rallia koskevaa uutisointia. Ruotsin MM-ralli on tarkoitus ajaa ensi viikolla 13.–16. helmikuuta Värmlannin maakunnassa ja osittain myös Norjan puolella. Samassa kilpailussa Latvala aikoo antaa WRC-tiimeille näyttöjä yksityiskuljettajana Toyota Yaris WRC -auton ohjaamossa. Ruotsin rallin järjestäminen on kuitenkin vaakalaudalla poikkeuksellisen leudon talven vuoksi. Norjan puolella ja rajan tuntumassa kulkeville erikoiskokeille on saatu talvea muistuttavat olosuhteet, mutta keskuspaikkana toimivan Torsbyn itäpuolen pikataipaleilla ei ole tietoakaan lumesta.


Hot topics