Missä on maailman puhtain ilma? Trumpin mukaan Yhdysvalloissa, WHO:n mukaan Suomessa MTV 15:58 23.09

Perjantaina presidentti Donald Trump väitti puheessaan, että Yhdysvalloissa on maailman puhtain ilma, koska maa vetäytyi viime vuonna Pariisin ilmastosopimuksesta. Yhdysvalloissa hengitysilma on toki suhteellisesti hyvä, mutta maailman terveysjärjestön WHO:n mukaan ei paras.


Lentokielto purettu – KRP:n etsinnät sujuneet odotettua nopeammin Turun saaristossa MTV 13:27 23.09

Keskusrikospoliisi (KRP) on takavarikoinut Turun saariston operaatiossa huomattavan määrän asiakirjoja ja sähköisiä tallennusvälineitä, kertoo KRP:n rikostarkastaja Markku Ranta-aho.


Lentokielto edelleen voimassa: Turun saariston jättioperaation kotietsinnät jatkuvat MTV 09:10 23.09

Keskusrikospoliisi (KRP) jatkaa tänään eilen aloittamaansa poliisioperaatiota Turun saaristossa. KRP on ilmoittanut ottaneensa kolmannen henkilön kiinni kotietsinnöissä.


KRP kertoo, miksi Turun saaristossa on laaja lentokieltoalue – ison operaation taustalla yli puolen vuoden tutkinta MTV 11:02 22.09

Keskusrikospoliisi (KRP) tekee parhaillaan laajoja kotietsintöjä Varsinais-Suomen alueella. Operaatio jatkuu yli viikonlopun ja alueelle on julistettu lentokielto. 


Helena Petäistön kolumni: Brexit umpikujassa – Saksa ja Ranska jakavat jo kakkua MTV 10:16 22.09

Salzburgin huippukokouksen lopputulos vahvisti pelkoa siitä, että Britannia on syöksymässä täyttä vauhtia kohti pelkäämäänsä eroa EU:sta ilman sopimusta. Kuluneen viikon jälkeen voi vain kysyä, kummassakohan on enemmän poliittista farssia, Suomen eduskunnassa vai Britannian sekoilussa, pohtii pitkäaikainen Ranskan kirjeenvaihtaja ja tietokirjailija Helena Petäistö.


KRP:lla iso operaatio Turun saaristossa – alueella lentokielto iltasanomat 08:52 22.09

Operaatio liittyy vireillä olevaan tutkintaan.


Turun saaristossa lentokielto – Keskusrikospoliisilla iso operaatio MTV 08:35 22.09

Keskusrikospoliisi tekee tänä viikonloppuna kotietsintöjä Turun saaristossa. Alueelle on julistettu lentokielto. 


Tiesitkö tästä uudesta olympialajista? Suomi haluaa tosissaan päästä mukaan MTV 06:00 21.09

Katukoripallosta kehitetty 3x3 on ensimmäistä kertaa olympialaisissa mukana Tokiossa vuonna 2020. Myös Suomen koripalloliitossa on alettu panostaa lajiin tosissaan.


Antti Ruuskanen myöntää: Heittotekniikassa selkeä parantamisen tarve – "Keihäskaaret varmasti parempia" MTV 21:50 20.09

Yksi välivuosi oli pakollinen, jotta keihäänheittäjä Antti Ruuskasen päätähtäin on mahdollinen. Ruuskanen tekee kaiken menestyäkseen kahden vuoden kuluttua Tokion olympialaisissa.


Toimihenkilöliitto Jyty lähtee ylityö- ja vuoronvaihtokieltoon – vastustaa muiden tavoin hallituksen irtisanomislakia MTV 14:52 19.09

Kunta-alan, seurakuntien ja kuntayhtymien viran- ja toimenhaltijoiden toimihenkilöliitto Jyty ilmoittaa lähtevänsä mukaan järjestöllisiin toimiin, joilla vastustetaan hallituksen suunnittelemaa irtisanomislakia.


Toimihenkilöliitto Jyty lähtee ylityö- ja vuoronvaihtokieltoon - vastustaa muiden tavoin hallituksen irtisanomislakia MTV 14:52 19.09

Kunta-alan, seurakuntien ja kuntayhtymien viran- ja toimenhaltijoiden toimihenkilöliitto Jyty ilmoittaa lähtevänsä mukaan järjestöllisiin toimiin, joilla vastustetaan hallituksen suunnittelemaa irtisanomislakia.


Sähköt häviävät, Suomi seis, ”helvetti pääsee valloilleen” – Hurja skenaario uutuuskirjassa uusisuomi 13:01 19.09

Tietokirjailija ja it-asiantuntija Petteri Järvinen pohtii tänään julkaistussa kirjassaan, mitä tapahtuisi, jos koko Suomesta häviäisivät sähköt. Suomen nopeaa lamaantumista on spekuloitu ennenkin eri tiedotusvälineissä. Laajan sähkökatkon vaikutuksia kuvaa myös Ilkka Remeksen kirja Jäätyvä helvetti.


Pallokerho: Kemin valmentajan ja pelaajan huutokilpailu hämmentää – minne menee Lahden jättävä valmentaja? iltasanomat 17:39 18.09

Pallokerhossa käydään läpi maanantain liigakierros sekä tuoreimmat puheenaiheet.


Herttuatar Meghanin ensimmäinen oma projekti hovin jäsenenä paljastettiin: auttaa Grenfell Towerin tulipalon uhreja iltasanomat 22:31 17.09

Sussexin herttuatar tukee keittokirjan julkaisua. Sen tuotoilla autetaan Grenfell Towerin tulipalon uhreja ja perheitä.


Tunteet kuumenivat kesken ottelun Espoossa – puolustaja ja oma valmentaja huutokilpailussa: ”Älä karju minulle!” iltasanomat 21:28 17.09

Honka kaatoi PS Kemin osin erikoisen avausmaalin ansiosta.


Lentopallon MM-kisojen pelijärjestelmä hämmensi suomalaisia – maajoukkueen johtokin oli epätietoinen Suomen tilanteesta! iltasanomat 14:29 17.09

Suomen tiistain ottelun merkitys putosi radikaalisti.


Lapin luonto tuhoutuu poronhoidon vuoksi, väittää tietokirjailija: "Porojen luontaista vaellusta ei pääse tapahtumaan" MTV 12:43 17.09

Poronhoidolla on ollut vaikutuksensa siihen, miksi jäkälä katoaa Lapin luonnosta. Tietokirjailija Antti Haataja kritisoi tuoreessa kirjassaan Pohjoinen suomalaisen poronhoidon vaikutusta Lapin luontoon.


Hoitajien liitot mukaan työtaisteluun: Alkaa 26.9.2018 uusisuomi 10:44 17.09

Hoitajia edustavat ammattiliitot Tehy ja SuPer aloittavat ylityö- ja vuoronvaihtokiellon ensi viikon keskiviikkona 26.9.2018. Työtaistelutoimi jatkuu saman viikon perjantain loppuun.


Tehy ja Super julistivat ylityö- ja vuoronvaihtokiellon – astuu voimaan ensi viikolla MTV 10:29 17.09

Ammattiliitot Tehy ja Super ovat julistaneet jäsenilleen ylityö- ja vuoronvaihtokiellot. Kumpikin liitto tiedottaa asiasta verkkosivuillaan.


Maalimäärät kasvavat toisella Liiga-kierroksella, Kärpät näyttää mallia jatkoaika.com 11:35 15.09

Lauantain pitkävetokierroksella luotetaan maalimäärien kasvuun. Erityisesti Kärpillä on erinomaiset edellytykset aloittaa kautensa iskemällä siipirikkoisen KalPan verkkoon roppakaupalla maaleja.


Iran syyttää tuhoisasta kytee futisriita – messua Tass ja vakoilleen parlamentin kansainvälistä

Uutiset