IS:n lukijat äänestivät TTK-suosikkejaan – näin äänet jakautuivat: toisenlainen tulos kuin tv-ruudussa iltasanomat 10:14 05.11

Ilta-Sanomien lukijat äänestivät suosikkinsa Tanssii tähtien kanssa -kilpailun tähtipareista.


Ekonomistilta karu huomio TE:ssä: ”Suomen käyrä on jyrkkyydessään jotakin ainutlaatuista” uusisuomi 09:15 03.11

Suomen taloustilanne näyttää tällä hetkellä varsin hyvältä, mutta EK:sta varoitetaan, että pitkällä aikavälillä näkymä on toisenlainen. Suomen julkisessa taloudessa on iso ongelma, joka tekee vasta tuloaan.


Tästä syystä työnantaja tilittää ay-maksusi – Anders Blom: ”Kommunismin pelko” uusisuomi 10:00 04.10

Suomen työmarkkinalainsäädäntö on monelta osin peräisin ajalta, jolloin maailma oli aivan toisenlainen. Tätä valottaa tuoreessa kirjassaan Veljeskunta (Gummerus) Anders Blom, yhteiskunnalliseen vaikuttamiseen vuosikymmeniä osallistunut kokoomuslainen.


Pappi yritti väkisin pubiin – näin syntyi Borussia Dortmund MTV 07:07 18.09

Suurten jalkapalloseurojen syntytarinat pääsevät toisinaan yllättämään. Manchester Unitedin tiedetään alun perin koostuneen rautatieyhtiön työntekijöistä ja ensimmäisten vastustajien olleen yhtiön muita osastoja ja kilpailevia yrityksiä. Saksalaisen Borussia Dortmundin tarina on tyystin toisenlainen.


Taloyhtiölainoista tuli asuntomarkkinoiden hirviö: Aivan toisenlainen riski kuin tavallinen asuntolaina, arvioi pankkipomo uusisuomi 08:11 20.07

Finanssialan asiantuntijoiden mukaan on hyvä, että ongelmaan taloyhtiölainoista on herätty. Suomi-Areenassa torstaina järjestetyssä Suuressa Pankkikeskustelussa puitiin myös asuntomarkkinoiden ylikuumenemista ja finanssialan digitalisaatiota.


Norsunluurannikko järjesti Miss Vamma -kilpailun: Taistelee vammaisiin kohdistuvia ennakkoluuloja vastaan iltalehti 18:59 27.05

Kauneuskilpailun kaikki finalistit olivat vammaisia. Länsi-Afrikassa sijaitseva Norsunluurannikko taistelee vammaisiin kohdistuvia ennakkoluuloja vastaan. Maa järjesti perjantaina Miss Vamma -kauneuskilpailun, jonka kaikki kymmenen osallistujaa olivat vammaisia. Kauneuskilpailu järjestettiin ensimmäistä kertaa, ja se pidettiin Abidjanin suurkaupungissa. Kilpailun tarkoituksena on järjestäjien mukaan tarjota "uutta näkökulmaa vammaisiin ihmisiin sekä toisenlainen määritelmä kauneuteen".


Euroviisutko pelkkää glamouria? Yksi kuva kertoo jotain aivan muuta iltalehti 22:37 06.05

Mielikuvat ja todellisuus eivät aina kohtaa. Euroviisuihin liitetään perinteisesti glitter, kimallus ja glamour. Sitähän viisut totta kai ovat, ainakin ulospäin. Todellisuus oli Euroviisujen avajaisissa Maat-museolla hieman toisenlainen. Aurinko paistoi, meren aallot liplattelivat ja esiintyjät säihkyivät sinisellä matolla.


IL-US-kysely: SDP repäisi kaulan kokoomukseen - ”Pitäisi olla vielä suurempi” iltalehti 08:38 05.05

SDP repii kaulaa kokoomukseen Iltalehden ja Uuden Suomen kannatuskyselyssä. SDP saa nyt 21,8 prosentin kannatuksen, kun kokoomus tulee perässä 19,5 prosentin kannatuksella. Iltalehden ja Uuden Suomen kyselyssä demareiden trendi on kuitenkin selvästi nousujohteinen, sillä juoksu on parantunut joka mittauksessa alkuvuodesta lähtien. Samaan aikaan kokoomuksen kannatuksessa näkyy selvä laskeva trendi. Politiikan tutkija Jenni Karimäki Turun yliopiston Eduskuntatutkimuksen keskuksesta ei näe Iltalehden ja Uuden Suomen kyselyssä yllättäviä piirteitä. Hän huomauttaa, että pääoppositiopuolueella on usein tässä vaiheessa jopa huomattavasti suurempikin kaula kärkipaikalla ja viittaa Ylen tuoreeseen gallupiin, jossa tulos oli hiukan toisenlainen. Ylen päivää aiemmin eli torstaina julkaistussa kyselyssä SDP jäi kokoomuksesta niukasti 20 prosentin kannatuksellaan, kun Yle mittasi kokoomuksen kannatusluvuksi 20,2 prosenttia.


Suomalainen perheenisä nöyryytti au pair Annia Brysselissä: Pyysi pukeutumaan sisäkön asuun ja vihjaili naisen sukupuolielämästä MTV 05:45 23.04

Suoraan lukiosta Brysseliin suomalaisperheeseen lähteneen Annin au pair -kokemus oli täysin toisenlainen kuin suurella osalla hänen ystävistään. Perheen isä nöyryytti häntä: vuoroin haukkui lihavaksi, vuoroin pyysi pukeutumaan sisäkköasuun ja kommentoi seksuaalisuutta ruokapöydässä.


Asperger lähetti autisteja tapettavaksi - myös he olivat natseja: Coco Chanel, Hugo Boss ja Henry Ford iltalehti 14:49 20.04

Henry Fordin juutalaisvastainen kirja on käännetty myös Suomeksi. Itävaltalainen maailmankuulu lääkäri Hans Asperger (1906-1980) esiintyi toisen maailmansodan jälkeen kansallissosialismin vastustajana, mutta julkaistun uuden tutkimuksen mukaan totuus oli toisenlainen. Asperger tuki natsi-ideologiaa ja lähetti muun muassa lukuisia autistisia lapsia natsien tappoklinikoille, kuten Iltalehti torstaina .


Potkujen ehtoihin muutos? Lindströmillä toisenlainen ääni kuin Sipilällä – ”Jos saadaan läpi…” uusisuomi 11:14 13.04

Irtisanominen vaatii jatkossakin työsuhteen velvoitteiden rikkomisen sekä painavan syyn, sanoo työministeri Jari Lindström (sin.).


auton takakontista lian Elorinne Elorinne teki kauden keskusteli ydinaseista USAn turpaan muutama Valioliigan seuroja viivalle kysymysmerkkeinä lauantaina

Uutiset