Sampo Kaulasen Michele-vaimo blogissaan: säikähti pankin väärää vaatimusta 3,6 miljoonaa euron lainasaamisista: ”Homma hoitui yhdellä puhelulla” iltalehti 16:22 13.12

Michele Kaulanen kertoo blogissaan kaataneensa aamukahvinsa tietokoneelleen havahtuessaan pankin vaatimukseen. Televisiosta ja sosiaalisesta mediasta tutun Jounin Kaupan toimitusjohtaja Michele Murphy-Kaulanen on valottanut tiistaipäivänsä kulkua -blogissaan. Hän kertoo saaneensa aamutuimaan pankista huolestuttavan viestin. - Kirjaimellisesti meinasin ripuloida alleni. 3,6 miljoonaa euroa lainasaamisia erääntyy tämän kuun lopulla. Okei. Pyyhin kahvit jotka räkäisin läppärilleni ja nenän kautta ulos. Keräsin itseni ja sain ajatuksista kiinni. Tässä on joku moka, Michele kirjoittaa.


Tuore maajoukkuepakki jättää KalPan yhdeksän kauden jälkeen: ”Ymmärrämme ratkaisun” iltalehti 11:24 13.12

KalPalla on 19 sopimusta ensi kaudeksi. Juuso Riikolaa ei nähdä Kuopiossa enää ensi kaudella. KalPa tiedotti keskiviikkona, että Riikola on käyttänyt purkuoptionsa. - Ymmärrämme Juuson ratkaisun ja koitamme yhdessä rakentaa tästä kaudesta hienon kruunun tälle hänen pitkälle, kaikkiaan yhdeksän kauden KalPa-ajalleen, kommentoi Toni Saksman, kuopiolaisseuran toimitusjohtaja.


Levi Ski Resortin toimitusjohtaja syytteessä: Luottamuksellisia tietoja käytetty väärin? MTV 10:59 13.12

Syyttäjä on nostanut syytteen Levi Ski Resortin toimitusjohtajaa Jouni Palosaarta vastaan luottamusaseman väärinkäyttämisestä.


Levin hissijupakasta nostettiin syyte luottamusaseman väärinkäyttämisestä iltalehti 10:48 13.12

Vuodesta 2012 saakka velloneesta hissikohusta on nyt nostettu syyte Levi Ski Resortin toimitusjohtajaa vastaan. Oulun kihlakunnansyyttäjä Sari Anttonen on nostanut syytteen Levin toimitusjohtajaa, Jouni Palosaarta vastaan luottamusaseman väärinkäyttämisestä. Syyte koskee hiihtokeskuksen etelärinteen hissihankintaa, johon liittyen Palosaaren epäillään vuotaneen toisen hissivalmistajan luottamuksellisia tietoja kilpailevalle hissivalmistajalle. Palosaaren epäillään näin pyrkineen suosimaan toista hissivalmistajaa tarjouskilpailussa. Palosaarta on epäilty myös yrityssalaisuuden rikkomisesta. Tältä osin asiassa on tehty syyttämättäjättämispäätös.


Kansanedustajat perustivat vienninedistämisfoorumin - Niikko vei kiinalaiset savusaunaan ja avantoon iltalehti 21:04 12.12

Kiinalaistaustainen RealMax ilmoitti keskiviikkona sijoittavansa miljoona euroa Vantaalla sijaitsevaan yksikköönsä. Kansanedustajien perustama vienninedistämisfoorumi isännöi tiistaina kiinalaisdelegaatiota eduskunnassa, jonka korkea-arvoisin edustaja on Kiinan valtiollisen investointiyhtiön SDIC:n (China State Development and Investment Corporation) älykkäät teknologiat -osa-alueen toimitusjohtaja Liu Yuanan. Vienninedistämisfoorumi on kymmenen kansanedustajan muodostama kerho, jonka tavoitteena on edesauttaa suomalaisyritysten vientiä ulkomaille ja ulkomaisten investointien saamista Suomeen.


Työmarkkinabarometri: ”Osaajapula alkaa rajoittaa kasvua” iltalehti 17:00 12.12

Vuosi 2016 alkaa kohtalaisilla työllistämisaikeilla, ManpowerGroupin työmarkkinabarometri kertoo. ManpowerGroupin työmarkkinabarometrin mukaan rahoitus-, vakuutus- ja kiinteistöaloilla sekä liike-elämän palveluissa on vahvimpia työllistämisaikeita vuoden 2018 alussa. ManpowerGroupin Suomen toimitusjohtajan Matti Kariolan mukaan rahoitus- vakuutus- ja kiinteistöala sekä liike-elämän palvelut ja henkilöstöpalveluala ovat näkyvästi digitalisaation eturintamassa hakemassa erityisesti uuden ajan osaajia ja tulevaisuuden kasvun rakentajia.


Sote-yhtiö Pihlajalinnan toimitusjohtaja vaihtuu – KL: Taustalla erimielisyydet yhtiön suunnasta MTV 15:56 11.12

Sosiaali- ja terveyspalvelyhtiö Pihlajalinnan toimitusjohtaja Aarne Aktan jättää tehtävänsä. Pihlajalinnan mukaan Aktan lähtee yhteisestä sopimuksesta yhtiön kanssa.


HIFK:n toimitusjohtaja Valtanen: "Ulkoilmaottelut ovat kaikille aika hienoja" jatkoaika.com 12:00 10.12

Palataan hetkeksi vielä Helsinki Ice Challengen tunnelmiin. Tiistai-iltana HIFK ja Kärpät kohtasivat ulkoilmaottelussa Helsingin Kaisaniemessä. Jatkoaika kävi ottelun jälkeen keskustelemassa HIFK:n toimitusjohtajan, Jukka Valtasen kanssa tapahtumasta.


Bayern München-pomo ei lähde mukaan Manchester Cityn ja PSG:n tarjoussotaan – ”Meidän täytyy olla... suomifutis 23:01 09.12

Bayern Münchenin toimitusjohtaja Karl-Heinz Rummenigge on huolestunut kilpailijoiden rahankäytöstä. Niin Real Madrid, Paris Saint-Germain kuin Manchester City ovat käyttäneet vime vuosina suuria summia pelaajahankintoihin. Rummeniggen...


Luotsiveneen onnettomuus järkytti työntekijöiden turvallisuuden­tunnetta: ”Eiväthän meidän veneemme uppoa” iltasanomat 21:43 09.12

Luotsiveneen perjantainen uppoaminen on yhtiön toimitusjohtajan mukaan järkyttänyt luotsien ja luotsiveneiden kuljettajien turvallisuudentunnetta. Turmassa kuoli kaksi luotsiveneiden kuljettajaa.


Uponnut luotsivene on hyvin yleinen ja pidetty malli - Valmistaja: alukseen jää oikein toimiessa ilmataskuja iltalehti 19:48 09.12

Perjantain kaltainen tilanne on hyvin poikkeuksellinen ja onnettomuus on mysteeri, kertoo veneen valmistaneen Kewatec AluBoatin toimitusjohtaja Jens Ahlskog. Perjantai-iltana kaatuneen ja uponneen luotsiveneen valmistaja sanoo aluksen olevan pidetty ja Suomen oloihin hyvin sopiva. - Perjantain olotkin olivat varsin luonnolliset tälle alukselle, sanoo Kewatec AluBoatin toimitusjohtaja Jens Ahlskog.


Toimitusjohtaja Lundmark MTV Uutisextrassa: Fortumilla kova taistelu jättikaupastaan – "38 Loviisan ydinvoimalan verran tuotantoa" MTV 14:22 09.12

Fortum on valmis luopumaan hiilestä, jos saksalaispoliitikot näin päättävät. Hiilivoiman alasajon aikataulu on yksi mielenkiintoinen asia Saksan hallitusneuvotteluissa.


Kauhunhetki laivan kannella: Luotsi näki ympäri kaatuneen veneen - vältti itse onnettomuuden täpärästi iltalehti 12:02 09.12

Finnpilotin toimitusjohtajan Kari Kososen mukaan Porvoon Emäsalon turvavene oli matkalla hakemaan luotsia norjalaisesta laivasta, kun aallot keikauttivat veneen ylösalaisin. Onnettomuuden syytä ei vieläkään tiedetä. Porvoon Emäsalon luotsiveneturman syy on yhä mysteeri. Vieläkään ei tiedetä, miksi kokeneen miehistön ohjaama vene keikahti perjantai-iltana ympäri. - Jotenkin aaltojen vaikutuksesta se varmasti on kaatunut, Finnpilotin toimitusjohtaja Kari Kosonen arvioi.


Finnpilot: Luotsiveneonnettomuudella oli silminnäkijä MTV 10:04 09.12

Finnpilotin työntekijä näki läheisen aluksen kannelta, kun eilen Suomenlahdella uponnut luotsivene kaatui, kertoo luotsausliikelaitos Finnpilotin toimitusjohtaja Kari Kosonen.


Toimitusjohtaja Porvoon luotsiveneturmasta: ”Se vene täytyy saada nyt ylös sieltä pohjasta” iltalehti 09:18 09.12

Finnpilotin toimitusjohtaja Kari Kosonen kertoo Iltalehdelle, että Porvoon Emäsalon luotsiveneonnettomuuden jälkeen hänen päällimmäiset huolensa ovat yhtiön henkilökunnan jaksamisessa. Porvoon edustalla Emäsalossa tapahtui perjantai-iltana murheellinen onnettomuus. Toistaiseksi tuntemattomasta syystä luotsivene kaatui ylösalaisin ja upposi, kun sitä yritettiin nostaa. Rajavartiolaitoksen mukaan pelastussukeltajat löysivät kahdeksan tunnin operaation jälkeen kummatkin kutterinhoitajan kuolleena. - Sain Merivartiostolta tiedon noin puolenyön jälkeen, että sukeltajat ovat löytäneet molemmat vainajat luotsiveneen ohjaamohytistä. Olen itse ilmoittanut omaisille. Heitä pidettiin ajan tasalla ajan tasalla heti, kun kaatumisen jälkeen selvisi, ketkä meidän työntekijöistä olivat matkalla. Heihin oltiin useita kertoja yhteydessä ennen suruviestiä, Finnpilotin toimitusjohtaja Kari Kosonen kertoo Iltalehdelle.


Keskon ja Keskon ex-johtajan riita siirtymisestä Tokmannin toimitusjohtajaksi jatkuu - ”Koko keissin ydin on hyvin yksinkertainen” iltalehti 09:04 09.12

Valtakunnalliseksi halpakaupaksi itsensä määrittelevä Tokmanni kertoi pörssitiedotteella 24. heinäkuuta, että yhtiön hallitus on nimittänyt kauppatieteiden maisteri Mika Rautiaisen (54) Tokmanni Group Oyj:n toimitusjohtajaksi. Rautiainen siirtyy Tokmannille Keskosta, jossa hän on vuodesta 2013 hän toiminut Keskon päivittäistavaratoimialan Kaupan palvelut -yksikön johtajana. Rautiaisen vastuulla Keskossa oli mm. Keskon päivittäistavarakaupan digitaalisten palveluiden johtaminen, konseptien johtaminen, kauppojen ohjaus ja valmennus sekä uudet liiketoiminta-alueet. - Hän aloittaa tehtävässään viimeistään tammikuussa 2018, heinäkuun tiedotteessa todettiin.


Kaatuneesta luotsiveneestä etsityt kutterinhoitajat löydettiin kuolleina iltalehti 09:03 09.12

Luotsiyhtiön toimitusjohtaja: ”Tämä on raskas surun päivä koko Finnpilotille.” Porvoon edustalla kaatuneen ja myöhemmin uponneen luotsiveneen mukana kadonneet kaksi henkilöä on löydetty kuolleina. Rajavartiolaitoksen mukaan pelastussukeltajat löysivät heidät veneen sisätiloissa. Pelastusoperaatio kesti yli 8 tuntia. - Haluan esittää syvän osanottoni onnettomuudessa menehtyneiden luotsikutterinhoitajien omaisille sekä työtovereille ja kiittää kaikkia pelastustöihin osallistuneita, sanoo Finnpilotin toimitusjohtaja Kari Kosonen yrityksen julkaisemassa tiedotteessa.


Uutiset