Kommentti: Tuore F1-kisakalenteri ja merkilliset käänteet kulisseissa osoittavat raa'an faktan – Valtteri Bottaksella on todella vähän aikaa vakuuttaa pomonsa

yle 07:30 03.06

Valtteri Bottaksen täytyy onnistua heti ennätystiiviin F1-kauden alussa, kirjoittaa Yle Urheilun toimittaja Roope Visuri.


Analyysi: Rahaa jaetaan isolla kauhalla – viimeistään nyt politiikanteko palasi hallitukseenkin

yle 07:30 03.06

Hallituksen seuraava kuntotesti on elokuussa. Silloin pitää myös nähdä, miten niukkuutta jaetaan, politiikan toimittaja Ari Hakahuhta arvioi.


Suomen NHL-lupauksesta ristiriitaista raporttia: "Hänestä liikkuu harhaanjohtavia tietoja"

MTV 05:30 03.06

Kesän NHL-varaustilaisuuden kirkkain suomalaisnimi Anton Lundell on nostettu sijalle yhdeksän The Athletic -lehden tuoreimmassa rankinglistauksessa. Saman lehden toinen toimittaja oli vain paria päivää aiemmin huomattavasti pessimistisempi HIFK-hyökkääjän suhteen.


Kommentti: Yhdysvallat sekosi – Kiina sai vapaat kädet

iltasanomat 14:00 02.06

Xi Jinping ei voinut kuvitella, mikä mahdollisuus Hongkongin murskaamiseen tarjoutui yllättäen, kirjoittaa erikoistoimittaja Seppo Varjus.


Käänne oikeudessa: Kirjailija Ari Mennander myönsi raskaat talousrikokset – ”olihan se yllättävää”

iltalehti 12:47 02.06

Media-alan yrittäjän Ari Mennanderin laajoja talousrikosepäilyjä käsiteltiin maanantaina Länsi-Uudenmaan käräjäoikeudessa. Tuomio annetaan ensi viikolla. Urheilutoimittaja ja tietokirjailija Ari Mennander, 55, vastasi maanantaina Länsi-Uudenmaan käräjäoikeudessa Raaseporissa raskaisiin talousrikossyytteisiin. Media-alan yrittäjä ei saapunut oikeussaliin itse, vaan osallistui käsittelyyn videoyhteyden välityksellä. Näin toimivat myös syyttäjä ja puolustusasianajaja.


Myös toimittajat joutuneet poliisin ja yleisön vihan kohteeksi USA:n mellakoissa – "En ole kokenut vastaavaa", sanoo Ylelle työskentelevä kokenut kuvaaja

yle 21:13 01.06

Mielenosoitusten yhteydessä on raportoitu kymmeniä hyökkäyksiä mediaa vastaan.


Myös toimittajat joutuneet poliisin ja yleisön vihan kohteeksi USA:n mellakoissa – "En ole kokenut vastaavaa", sanoo Ylen käyttämä kokenut kuvaaja

yle 21:13 01.06

Mielenosoitusten yhteydessä on raportoitu kymmeniä hyökkäyksiä mediaa vastaan.


Elegantti pariisitar kulkee nyt verkkareissa – Koronapandemia muutti ranskalaiset tyylisäännöt

yle 14:00 01.06

Arkea maailmalta: Mukavuus ja käytännöllisyys syrjäyttivät vaatteiden esteettiset arvot, kirjoittaa Ylen Ranskan-toimittaja Annastiina Heikkilä.


Elegantti pariisitar kulkee nyt verkkareissa –Koronapandemia muutti ranskalaiset tyylisäännöt

yle 14:00 01.06

Arkea maailmalta: Mukavuus ja käytännöllisyys syrjäyttivät vaatteiden esteettiset arvot, kirjoittaa Ylen Ranskan-toimittaja Annastiina Heikkilä.


Kimi Räikkönen sulkee ympyrän tyylillä? Ferrari-sisäpiiriläinen nostaa suomalaisen ratkaisevaksi palaseksi Mick Schumacherin nousussa

MTV 13:36 01.06

Michael Schumacherin poika Mick Schumacher saattaa hyvinkin olla F1-sarjassa jo ensi kaudella. Läheltä Ferraria formuloita seuraava italialaistoimittaja Leo Turrini pitää Kimi Räikköstä ratkaisevana palasena saksalaisnuorukaisen urakehityksessä.


Kommentti: Yhdysvallat palaa – pian voi olla Euroopan vuoro

iltasanomat 12:53 01.06

Yhdysvaltojen levottomuuksien yksi sytyke on koronalama. Se voi horjuttaa rauhaa Euroopassakin, kirjoittaa erikoistoimittaja Seppo Varjus.


F1-sisäpiiriläinen: Mick Schumacherin unelma on lähellä - Kimi Räikkösen päätöksellä ratkaiseva vaikutus

iltalehti 12:50 01.06

Mick Schumacherille povataan paikkaa formula ykkösistä kaudelle 2021. Ferraria lähellä oleva toimittaja Leo Turrini kirjoittaa, että Kimi Räikkösen tulevaisuus formula ykkösissä liittyy vahvasti Mick Schumacherin urakehitykseen. Schumacher ajaa tällä hetkellä F2-luokan Premalla, mutta keväällä 21 vuotta täyttäneen legendan pojan seuraavia siirtoja juonitaan jo kovaa vauhtia.


Kommentti: Kolmen naisen ja 9 lapsen tulo al-Holin leiriltä testaa Suomen oikeus­järjestelmää – oikeuden pitää toteutua

iltasanomat 22:33 31.05

Oikeuden pitää toteutua Isisin toimintaan osallistuneiden kohdalla, kirjoittaa erikoistoimittaja Seppo Varjus.


Analyysi: Italia ei ole uusi Kreikka – Keskustelu "etelän elätettävistä" pohjautuu harhakuviin ja väärinkäsityksiin

yle 17:52 31.05

Italia on EU:n nettomaksaja ja yksi maailman suurimmista teollisuusmaista, kirjoittaa Italiassa asunut taloustoimittaja Petri Burtsoff.


Suomalaistähdelle povattiin arvostettua NHL-palkintoa – Winnipeg Jets oli täysin eri linjoilla

MTV 17:44 31.05

Boston Bruinsin maalivahti Tuukka Rask pelasi erittäin vahvan runkosarjan jääkiekon NHL:ssä. Rask nousikin kärkinimeksi, kun 18 NHL.com-sivuston toimittajaa äänesti siitä, kenelle pitäisi antaa Vezina Trophy (NHL:n parhaan maalivahdin palkinto).


Näkökulma: Näpäytys F1-haihattelijoille – aina kaikki ei ollut paremmin, siitä saatiin tuskastuttava esimerkki Mika Häkkisen dominanssissa

iltalehti 14:38 30.05

Aika on kullannut formulafanien muistot. Kilvanajo ei ollut aina jännittävää rengas rengasta vasten -vääntöä takavuosinakaan, muistuttaa Iltalehden F1-toimittaja Juuso Taipale. Formulat on pilalla, pelkkää paskaa tilalla. Suositun suomalaisen muusikon DJ Ibusalin kappaleeseen vapaasti tehty lisäys tiivistää keskustelupalstojen toistetuimman lauseen. F1-fanin mielestä ennen kaikki oli paremmin.


Journalistien tehtävä ei ole toivon luominen, vaan maailmasta kertominen – Reetta Räty: "Uutiset eivät voi säädellä ihmisen koko tunnemaailmaa"

yle 12:26 30.05

Ylen Aamun Viimeisessä Sanassa vierailleet toimittaja Reetta Räty ja JSN:n puheenjohtaja Eero Hyvönen tunnistavat uutisväsymyksen.


IS Minneapolisissa: Satoja mielen­osoittajia liikkeellä – ”Nyt alkoi ryöstely”

iltasanomat 08:26 30.05

IS:n toimittaja Mikko Marttinen seuraa tapahtumia hetki hetkeltä paikan päällä Minneapolisissa.


IS:n suora lähetys Minneapolisista: Satoja mielen­osoittajia liikkeellä – ”Nyt alkoi ryöstely”

iltasanomat 08:11 30.05

IS:n toimittaja Mikko Marttinen seuraa tapahtumia hetki hetkeltä paikan päällä Minneapolisissa.


Hot topics