Valkoisen talon työilmapiiriä kuvaillaan hermostuneeksi ja kaaottiseksi: Kukaan ei tiedä, kuka saa potkut seuraavaksi MTV 06:02 15.03

Katso videolta, miten Trump perusteli Tillersonin potkuja.


Lähteet Reutersille: Trumpin ja Tillersonin välirikko johtui Pohjois-Koreasta iltalehti 04:20 15.03

Uutistoimiston lähteiden mukaan presidentillä ja hänen entisellä ulkoministerillään oli erimielisyyksiä siitä, miten valtiota pitäisi käsitellä. Trump erottaa ulkoministeri Tillersonin. Uutistoimisto Reutersin haastattelemien aihetta läheltä seuranneiden lähteiden mukaan presidentti Donald Trump päätti erottaa ulkoministeri Rex Tillersonin, koska Tillerson oli hänen kanssaan eri mieltä Pohjois-Korean tilanteen ratkaisukeinoista. Tillerson halusi neuvotella Pohjois-Korean kanssa, kun taas Trump kannatti kovaa painostusta.


USA:n ja E-Korean tapaaminen pitää kutinsa – Tillersonin potkuista huolimatta MTV 13:09 14.03

Torstaiksi suunniteltu Yhdysvaltain ja Etelä-Korean ulkoministerien tapaaminen toteutuu huolimatta Yhdysvaltain ulkoministerin vaihtumisesta.


Seuraava CIA-pomo on entinen salainen agentti, joka johti peiteoperaatioita ja valvoi kidutusta, jossa epäilty terroristi menetti näkönsä iltalehti 07:57 14.03

Kidutukseen osallistuminen aiheutti töyssyn CIA:n tulevan johtajan uralle. USA:n presidentti Donald Trump aikoo esittää seuraavaksi CIA-johtajaksi Gina Haspelia. Haspel, 61, on toiminut reilun vuoden varajohtajana Mike Pompeon alaisuudessa. Hän päässee nyt kärkipaikalle, koska Pompeosta tehtäneen ulkoministeri erotetun Rex Tillersonin tilalle. Yhdysvaltalaisten mediatietojen mukaan Haspel on kollegoidensa keskuudessa erittäin arvostettu CIA-veteraani, joka on aloittanut työnsä vakoojavirastossa jo vuonna 1985. Ja vakoojana hän on myös toiminut, sillä suuri osa urasta on kulunut peitetehtävissä. Siitä, mitä Haspel on tarkalleen ottaen tehnyt, ei juurikaan ole julkista tietoa.


CNN:n lähteet: Trump suunnittelee seuraavaksi veteraaniasioista vastaavan ministerin vaihtamista MTV 05:51 14.03

Trumpin hallinnossa vaihtuvuus on kovaa. Videolla Trump perustelee edellisen ulkoministerinsä Rex Tillersonin potkuja.


CNN:n lähteet: Trump suunnittelee seuraavaksi veteraaniasioista vastaavan ministerin vaihtamista iltasanomat 00:52 14.03

Tiistaina Donald Trump antoi potkut ulkoministeri Rex Tillersonille.


Oliko tässä Tillersonin potkujen syy? Väistyvä ulkoministeri omisti viimeiset sanansa Venäjälle iltasanomat 22:55 13.03

Yhdysvaltain oppositio syyttää Yhdysvaltain ulkoministerin Rex Tillersonin saaneen potkut Venäjä-kritiikin vuoksi.


Rex Tillerson jäähyväis­puheessaan: Palaan yksityis­henkilöksi ylpeänä, että sain palvella maatani iltasanomat 21:08 13.03

Tillersonia vihjattiin lyhentämään Afrikan matkaansa, sillä Twitter-viesti saattaa olla tulossa.


Timo Soini tapasi Tillersonin useasti – potkut eivät tulleet yllätyksenä iltasanomat 19:45 13.03

Ulkoministeri Timo Soini ehti tavata Rex Tillersonin useita kertoja. Tillersonin seuraajaa hän kuvaa ”rapsakaksi tapaukseksi”.


Tutkija USA:n ulkoministerin erosta: Pohjois-Korea oli viimeinen niitti iltasanomat 19:37 13.03

Ulkoministerin tehtävistä potkut saanut Rex Tillerson kävi reviiritaistelua presidentin vävyn Jared Kushnerin kanssa.


Tutkija USA:n ulkoministerin eroista: Pohjois-Korea oli viimeinen niitti iltasanomat 19:37 13.03

Ulkoministerin tehtävistä potkut saanut Rex Tillerson kävi reviiritaistelua presidentin vävyn Jared Kushnerin kanssa.


Uuden ulkoministerin mukaan Putin on vaarallinen johtaja – tällainen on CIA:sta Valkoiseen taloon siirtyvä Mike Pompeo MTV 18:15 13.03

Yhdysvaltojen presidentti Donald Trump ilmoitti tänään erottavansa ulkoministeri Rex Tillersonin. Seuraajaksi Trump nimitti tähän asti tiedustelupalvelu CIA:n johtajana toimineen Mike Pompeon.


Kirjeenvaihtajan kommentti: Tillerson pääsi kärsimyksistään, tilalle kidutusta kannattava Trump-mies MTV 17:44 13.03

Kun Rex Tillerson nimitti presidentti Trumpia ääliöksi kuukausia sitten, tiesimme, että hänen päivänsä ulkoministerinä ovat luetut.


UPI:n Aaltola: Potkut saanut Tillerson lukeutui Valkoisen talon ”aikuisten” joukkoon iltasanomat 17:37 13.03

Rex Tillersonin saamat potkut Yhdysvaltojen ulkoministerin paikalta eivät tulleet suurena yllätyksenä, arvioi Ulkopoliittisen instituutin ohjelmajohtaja Mika Aaltola.


MTV arvioi Trumpista kertovan kohukirjan – ennusti Tillersonin potkut jo aikaa sitten MTV 17:29 13.03

Yhdysvaltain presidentti Donald Trump erotti tänään ulkoministeri Rex Tillersonin tehtävistään. Michael Wolffin kirjoittamassa kirjassa Tillersonin erottaminen ennakoitiin jo pitkän aikaa sitten.


Uutiset