Vahvistus: legendaarinen Wimbledon peruttu ensimmäistä kertaa sitten toisen maailmansodan

iltalehti 18:58 01.04

Koronavirus iskee myös Wimbledoniin. Wimbledonin tennisturnaus on peruttu. Legendaarista Grand Slam -turnausta järjestävä All England Lawn Tennis Club päätti asiasta keskiviikkona. – Valitettavasti All England Clubin hallitus ja johtokunta ovat päättäneet, että vuoden 2020 turnaus perutaan koronavirukseen liittyvien kansanterveyden huolien takia, AELTC kertoi tiedotteessaan.


Maaliskuu oli tavanomaista lämpimämpi – maan lounaisosissa oli harvinaisen sateista

iltasanomat 13:28 01.04

Suomessa oli maaliskuussa tavanomaista lämpimämpää, kertoo Ilmatieteen laitos tiedotteessaan.


Uudenmaan tarkastuspisteillä käännytetty aamulla 20 ajoneuvoa

iltasanomat 11:03 01.04

Uudenmaan tarkastuspisteille saapui keskiviikkona aamuyhdeksään mennessä 10 494 ajoneuvoa, kertoo poliisi tiedotteessa.


Monacon ruhtinas Albert parantui koronaviruksesta – kahden viikon karanteeni on pian ohi

iltalehti 00:04 01.04

Monacon ruhtinas on parantunut koronaviruksen aiheuttamasta taudista. Ruhtinas Albert II:n parantumisesta tiedottaa Monacon ruhtinashuone. – COVID-19-tartunnan jälkeen ruhtinas Albertin tilaa seuranneet lääkärit ovat antaneet hänelle luvan päättää karanteeninsa. Ruhtinas on todettu parantuneeksi ja hänen terveydentilansa on hyvä, tiedotteessa kerrotaan.


Yllätyspäätös! The Bachelor vaihtaa kanavaa – uuden miehen rekrytointi on alkanut

iltalehti 08:44 31.03

The Bachelor siirtyy Neloselta MTV3-kanavalle. Suomen seuraavan Unelmien poikamiehen eli Bachelorin metsästys on alkanut. Asiasta kertoo MTV3 tiistaina julkaistussa tiedotteessa. Suomen Bacheloria on aiemmin näyttänyt Nelonen. The Bacheloria on tehty maailmalla vuodesta 2002 lähtien. Ohjelman ideana on, että joukko naisia tavoittelee yhtä ja samaa miestä, joka sitten pudottaa viikoittain naisia pois ruususeremoniassa - mikäli nainen on jatkossa, saa hän ruusun. Lopulta jäljellä on enää yksi. The Bachelorista on tehty lukuisia versioita. Esimerkiksi Ruotsissa on nähty versio, jossa poikamiehiä onkin kaksi. Suomessa on tehty myös yksi Bachelorette -tuotantokausi. Siinä rakkautta etsi Jenny miesten joukosta.


SPR ottaa käyttöön ajanvarauksen verenluovutukseen koronan vuoksi

iltasanomat 15:55 30.03

Verenluovuttajien turvallisuutta pyritään parantamaan ajanvarauksella, Suomen Punainen Risti (SPR) ilmoittaa tiedotteessa.


Iltalehden Sasha Huttunen on valittu Vuoden jääkiekkotoimittajaksi

iltalehti 15:03 30.03

Sasha Huttunen on monipuolinen jääkiekkotoimittaja, joka on tullut tunnetuksi erityisesti KHL:ää käsittelevistä jutuistaan. Jääkiekkojournalistit ry:n jakaman Kauden kiekkotoimittaja -palkinnon saa tänä vuonna Iltalehden toimittaja Sasha Huttunen. Valinnasta kerrotaan SM-liigan tiedotteessa, jossa on julkaistu kaikki kauden 2019–20 palkitut henkilöt.


Lukon kova vahvistus jatkaa Raumalla: ”Poikkeuksellinen kyky ratkoa pelejä rankkareissa”

iltalehti 09:23 30.03

Liigaseura Rauman Lukko on käyttänyt puolustaja Robin Pressin sopimuksen option. Ruotsalaispuolustaja Robin Press oli päättyneellä kaudella runkosarjassa toiseksi sijoittuneen Lukon avainpelaajia. Hyökkäävä puolustaja teki 29 pistettä ja tehopörssi näytti lukemaa +20. Rangaistuslaukauksissa taitava Press toi seuralla lukuisia pisteitä. – Robin tuli meille kivenkovasta organisaatiosta, jossa oli vaikeuksia saada itselleen isoa roolia, Lukon urheilujohtaja Kalle Sahlstedt taustoittaa seuran tiedotteessa viitaten SHL-seura Färjestadiin.


Grammy-voittaja kuoli koronavirukseen, toinen kriittisessä tilassa

iltalehti 06:41 30.03

Joe Diffie, 61, on kuollut. Countrymusiikkitähti Joe Diffie on kuollut. Diffien edustaja vahvisti miehen sairastaneen koronaa. Kuolema johtui edustajan mukaan uuden koronaviruksen aiheuttamista komplikaatioista. Asiasta kirjoittaa esimerkiksi yhdysvaltalaislehti Variety. – Grammy-voittaja, countrymusiikkilegenda Joe Diffie on kuollut tänään sunnuntaina koronaviruksen aiheuttamiin komplikaatioihin. Hänen perheensä arvostaa yksityisyyttä tänä vaikeana aikana, perheen edustajan lähettämässä tiedotteessa lukee.


Mirjami Penttisen seura HSK pyytää nyt anteeksi luistelijoilta

iltalehti 17:54 29.03

Erottamisasia jäi lauantaina pöydälle. –?HSK:n hallitus pyytää anteeksi niiltä luistelijoilta, jotka ovat kokeneet valmennuksen epäasiallisena. Minun johtamassani HSK:ssa kaikki toimivat eettisesti oikein. Minä henkilökohtaisesti kannan vastuun siitä, että toiminta HSK:ssa on eettisesti kestävää. Näin kommentoi HSK:n hallituksen puheenjohtaja Mikael Nyberg seuransa sunnuntaina julkaisemassa tiedotteessa.


Järkyttävä suru-uutinen: 14-vuotias futislupaus kuoli Espanjassa – ”Olemme sokissa”

iltalehti 19:57 28.03

Atlético Madrid tiedotti lauantaina, että seuraa edustanut Christian Minchola, 14, on kuollut. – Olemme sokissa tästä surullisesta kuolinuutisesta. Atlético Madrid ja koko urheiluperhe tulee olemaan Christianin perheen ja ystävien tukena tässä tuskan hetkessä, seuran presidentti Enrique Cerezo sanoo Atléticon tiedotteessa. Seura ei kertonut Christian Mincholan kuolinsyytä.


Karmeita lukuja - Porin Ässät julkaisi arvion koronapandemian vaikutuksista

iltalehti 17:30 27.03

HC Ässät Pori Oy:n tilannekatsaus julkaistiin perjantaina iltapäivällä. Ässät on avannut koronaviruspandemian vaikutuksia yhtiön talouteen. HC Ässät Pori Oy:n ja Porin Ässät ry:n hallitusten allekirjoittamassa tiedotteessa kerrotaan, että vaikutukset tulevat olemaan vakavat.


Jannika B korvaa koronakaranteenissa olevan Krista Siegfridsin viimeisessä Talent Suomi -semifinaalissa

iltalehti 14:41 27.03

Jannika B nähdään vierailevana Talent Suomen tuomarina ensi sunnuntain suorassa lähetyksessä. Krista Siegfridsin tilalla Talent Suomen viimeisessä suorassa semifinaalissa ensi sunnuntaina nähdään laulaja-lauluntekijä Jannika B. – Tuomarina olemisen lisäksi haluan olla kisaajille tsemppari tässä erikoisessa tilanteessa! Kisaajat ovat tehneet kovasti työtä esitysten eteen ja ovat todella jännän äärellä. Suora lähetys on aina kova paikka kokeneemmallekin konkarille, saatikka sitten ensikertalaiselle, Jannika B kertoo tiedotteessa.


Toinenkin NHL-joukkue vahvisti pelaajansa sairastuneen koronavirukseen

iltalehti 23:23 26.03

Colorado Avalanche ei nimeä tiedotteessaan sairastunutta ja jo parantunutta pelaajaa. Jääkiekkoliiga NHL:ssä pelaava Colorado Avalanche vahvistaa yhden pelaajan saaneen koronavirustartunnan. Denveriläisjoukkue on toinen vahvistettu koronavirukselle altistunut NHL-seura. Joukkue ei nimeä tartunnan saanutta pelaajaa, mutta tiedotteessaan se kertoo pelaajan jääneen kotikaranteeniin välittömästi oireiden ilmettyä. Tiedotteen mukaan pelaaja on myös jo parantanut taudista. Avalanchessa on pelannut tällä kaudella kaksi suomalaista: Mikko Rantanen ja Joonas Donskoi.


Toinenkin NHL-joukkue vahvisti pelaajansa sairastunen koronavirukseen

iltalehti 23:23 26.03

Colorado Avalanche ei nimeä tiedotteessaan sairastunutta ja jo parantunutta pelaajaa. Jääkiekkoliiga NHL:ssä pelaava Colorado Avalanche vahvistaa yhden pelaajan saaneen koronavirustartunnan. Denveriläisjoukkue on toinen vahvistettu koronavirukselle altistunut NHL-seura. Joukkue ei nimeä tartunnan saanutta pelaajaa, mutta tiedotteessaan se kertoo pelaajan jääneen kotikaranteeniin välittömästi oireiden ilmettyä. Tiedotteen mukaan pelaaja on myös jo parantanut taudista. Avalanchessa on pelannut tällä kaudella kaksi suomalaista: Mikko Rantanen ja Joonas Donskoi.


Miten dopingtestaus tapahtuu koronakriisin aikana? SUEK julkaisi vastaukset yhdeksään polttavaan kysymykseen

iltalehti 18:29 26.03

Suomen urheilun eettinen keskus SUEK tiedotti dopingtestauksesta koronakriisin aikana. Tiedotteessa kerrotaan, että SUEK jatkaa kilpailujen ulkopuolisia testejä viranomaisten ohjeistuksia noudattaen. – Tämä tilanne yhtä lailla poikkeuksellinen kaikille urheilijoille maailmanlaajuisesti. Jokaisella on monta asiaa mielessä, miten turvata oma ja läheisten terveys, miten jatkaa harjoittelua, kun harjoittelupaikat ovat pääosin sulkeutuneet eikä treenikavereiden kanssa voi harjoitella. Jokaisen pitää sopeuttaa toimintaansa poikkeuksellisiin olosuhteisiin, näin myös dopingvalvonnan osalta. Tämän vuoksi Wada on tehnyt urheilijoille kansainvälisesti yhtenevät ohjeistukset, tavoitteena selkiyttää heille tilannetta dopingvalvonnan osalta, Wadan ja Kansainvälisen olympiakomitean urheilijavaliokuntien jäsen Emma Terho sanoo.


McLarenilta ilahduttava ilmoitus karanteenissa olleista tallin jäsenistä

MTV 12:39 26.03

Karanteenissa Autralian Melbournessa olleet McLarenin F1-tallin jäsenet ovat palanneet kotiinsa Britanniaan, talli kertoo tiedotteessaan.


IIHF lätkäisi pitkiä kilpailukieltoja jääkiekkoilijoille - KHL-puolustaja kärysi kokaiinista

iltalehti 18:15 25.03

Kansainvälinen jääkiekkoliitto IIHF on langettanut kolme kilpailukieltoa. IIHF kertoo kotisivuillaan julkaistussa tiedotteessa, että Michael Budd, Kirill Djakov ja Vladislav Nikiforov ovat syyllistyneet dopingrikkeisiin ja asetettu kilpailukieltoon. Kanadalainen Budd, 30, on saanut 24 kuukauden kilpailukiellon annettuaan kokaiinia sisältävän dopingnäytteen pelatessaan Saksan kolmannella sarjatasolla syksyllä 2017.


Jari-Matti Latvala menettää näytönpaikkansa – koronavirus perui kaksi MM-rallia

iltalehti 19:00 24.03

Portugali ja Sardinia ovat seuraavat rallikalenterista pois pudonneet kilpailut. Sardinian MM-ralli on tuorein koronaviruksen peruma urheilutapahtuma. Kisajärjestäjät kertovat tiedotteessaan etsivänsä rallille uutta ajankohtaa. Hieman myöhemmin myös Portugali ilmoitti peruvansa oman kilpailunsa. Portugalissa oli tarkoitus kisata 21.–24. toukokuuta ja Sardiniassa 4.–7. kesäkuuta. Kyseessä olisivat olleet kauden viides ja kuudes osakilpailu. Rallikautta 2020 on päästy ajamaan kolmen MM-startin verran.


Jari-Matti Latvala menettää näytönpaikkansa – koronavirus perui jälleen yhden MM-rallin

iltalehti 19:00 24.03

Sardiniassa ei ajeta kesäkuun alussa. Sardinian MM-ralli on tuorein koronaviruksen peruma urheilutapahtuma. Kisajärjestäjät kertovat tiedotteessaan etsivänsä rallille uutta ajankohtaa. Italian saarella sijaitsevan Sardinian oli tarkoitus isännöidä kauden kuudetta osakilpailua 4.–7. kesäkuuta. Kautta 2020 on ajettu kolmen osakilpailun verran.


Hot topics