Uutissuomalainen: Uudistus karsii yliopisto-opiskelijoiden terveyspalveluita – myös vaihto-opiskelijoiden oikeuksia rajataan MTV 05:28 21.02

Opiskeluterveydenhuollon uudistus karsii yliopisto-opiskelijoiden palveluita samalla, kun ammattikorkeakouluopiskelijat tuodaan Ylioppilaiden terveydenhoitosäätiön (YTHS) palveluiden piiriin, kertoo Uutissuomalainen.


Omakanta-palvelussa oleva tuntematon häiriö estää potilastietojen katselun - ei viitteitä tietomurrosta iltalehti 10:55 20.02

Palveluun on kirjattu suomalaisten sosiaali- ja terveydenhuollon asiakastiedot. Ongelmaa määritellään parhaillaan. Kelan ylläpitämässä Kansallisen terveysarkisto Kannan Potilastiedon arkistossa on havaittu tekninen häiriö, jonka vuoksi Omakannan potilastiedot eivät tällä hetkellä näy asiakkaille. Häiriö alkoi tiistaina aamuyöllä kello 3.30.


THL: Huumeiden käytöstä ei tulisi enää rangaista iltalehti 16:35 13.02

Terveyden ja hyvinvoinnin laitos ehdottaa, että huumeiden käyttöön puututtaisiin jatkossa sosiaali- ja terveydenhuollon käytettävissä olevin keinoin. Terveyden ja hyvinvoinnin laitos THL ehdottaa huumausaineiden käytön rangaistavuudesta luopumista. - Entistä enemmän on maailmassa käyty keskustelua siitä, onko tämä huumausainepolitiikassa ollut linja kovin hyvä ja onko se tuottanut niitä tuloksia mitä on haluttu, perustelee THL:n tutkimusprofessori Pekka Hakkarainen.


Ylilääkäri: ”Jos syöpäpotilaiden hyvä hoito riippuu jatkossa banaanien korkeasta hinnasta, ei voi kuin toivoa huonoja satovuosia” uusisuomi 11:24 11.02

Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirin hallintoylilääkäri, Helsingin yliopiston terveysoikeuden professori Lasse Lehtonen arvioi, ettei sote-uudistuksessa ole riittävästi otettu huomioon terveydenhuollon rahoituksen kestävyyttä.


Varas pääsi Korson hammashoitolan toimistoon ja vei tärkeän laukun - sisälsi alakoululaisten potilas- ja henkilötietoja sosiaaliturvatunnuksineen iltalehti 10:42 09.02

Tapaus on Vantaan kaupungin Suun terveydenhuollon liikelaitoksen toimitusjohtaja Joona Iso-Lotilan mukaan erittäin vakava. Korson hammashoitolasta anastettiin eilen ennen puoltapäivää olkalaukku, joka sisälsi liikkuvan hammashoitoyksikön materiaalia. Laukussa oli tietokone, puhelin - sekä Vierumäen koulun 1.-5. luokkalaisten oppilaiden potilas-, luokka-, henkilö- ja terveystietoja. Ovi oli hetken aikaa lukitsematta, kun yksikkö oli palannut koululta ja laukku jätetty toimistoon. Sinä aikana oletettavasti ulkopuolinen henkilö on varastanut laukun.


Jo 350 sairastunut vatsatautiin: Nousiaisten saastuneissa putkissa aloitetaan tehoklooraus iltasanomat 19:09 02.02

Varsinais-Suomessa Nousiaisten vesijohtoverkoston tehoklooraus alkaa viikonloppuna, kertoo ympäristöterveydenhuollon johtaja Kaisa Nivola.


Tehoklooraus alkaa Nousiaisten saastuneissa putkissa – vesijohtovedellä saa vetää vain vessan MTV 18:31 02.02

Varsinais-Suomessa Nousiaisten vesijohtoverkoston tehoklooraus alkaa viikonloppuna, kertoo ympäristöterveydenhuollon johtaja Kaisa Nivola.


Nousiaisten vesijohtovedestä löytyi sapo-virusta – vesijohtoverkoston tehoklooraus alkaa viikonloppuna MTV 22:23 01.02

Nousiaisissa vesijohtovedestä on löytynyt sapo-virusta, kertoo ympäristöterveydenhuollon johtaja Kaisa Nivola. Sapoa ja kahta muuta virusta on löytynyt myös mahatautiin sairastuneiden potilaiden näytteistä.


Kysely: Moni sairaalatyöntekijä pelkää työkuorman kasvavan yli sietokyvyn MTV 11:23 01.02

Lähes 40 prosenttia sairaaloiden ja terveydenhuollon työntekijöistä pelkää, että työkuorma kasvaa yli oman sietokyvyn. Asia selviää Työterveyslaitoksen tutkimuksesta, johon vastasi yli 9 000 työntekijää syksyllä.


Nousiaislaisten näytteistä löytynyt kolmea tautia aiheuttavaa virusta – normaaliarki aikaisintaan parin viikon kuluttua MTV 18:31 31.01

Nousiaisten vatsatautiepidemian takana on mitä ilmeisimmin jätevesisaastuminen, eli pieni määrä jätevettä on päässyt talousvesiputkistoon, sanoo ympäristöterveydenhuollon johtaja Kaisa Nivola.


Nousiaislaisten näytteistä löytynyt kolmea tautia aiheuttavaa virusta MTV 16:59 31.01

Vatsatautiepidemian kurittamassa Nousisisissa on potilasnäytteistä toistaiseksi löydetty kolmea tautia aiheuttavaa virusta sekä bakteereita, kertoo ympäristöterveydenhuollon johtaja Kaisa Nivola.


Nousiaisten vatsatautiepidemian epäilty aiheuttaja selvillä – kaksi putkea halkesi yhtaikaa MTV 19:00 30.01

Nousiaisten vatsatautiepidemian syyksi epäillään joentörmässä vierekkäin kulkeneiden putkien yhtäaikaista halkeamista, jolloin jätevesi ja talousvesi ovat päässeet sekoittumaan, kertoo Nousiaisten ympäristöterveydenhuollon johtaja Kaisa Nivola.


Noroviruksen likaama juomavesi sairastuttanut satoja Nousiaisissa - ”Moni on niin kipeä, että tuntuu, että kuolee” iltalehti 18:54 30.01

Vesikriisi alkoi viime viikon lopulla. Ainakin 298 ihmistä on sairastunut ärhäkkään vatsatautiin Nousiaisissa Varsinais-Suomessa, kertoo ympäristöterveydenhuollon johtaja Kaisa Nivola. - On todettu putkirikko, joka on tänään vihdoin löytynyt ja sitä kautta on voinut päästä pöpöjä vesijohtoverkostoon.


Nousiaisten vesijohtoverkoston klooraus jatkuu – satoja ihmisiä vatsataudissa MTV 09:07 29.01

Saastuneesta vesijohtovedestä kärsivässä Nousiaisten kunnassa Varsinais-Suomessa veden keittokehotus on edelleen voimassa ja vesijohtoverkoston kloorausta jatketaan. Asiasta kertoo ympäristöterveydenhuollon johtaja Kaisa Nivola.


Nousiaisten vesijohtoverkoston klooraus jatkuu MTV 09:01 29.01

Saastuneesta vesijohtovedestä kärsivässä Nousiaisten kunnassa Varsinais-Suomessa veden keittokehotus on edelleen voimassa ja vesijohtoverkoston kloorausta jatketaan. Asiasta kertoo ympäristöterveydenhuollon johtaja Kaisa Nivola.


Nousiaisten vesijohtoverkoston klooraus jatkuu – keittokehotus yhä voimassa MTV 08:46 29.01

Saastuneesta vesijohtovedestä kärsivässä Nousiaisten kunnassa Varsinais-Suomessa veden keittokehotus on edelleen voimassa ja vesijohtoverkoston kloorausta jatketaan. Asiasta kertoo ympäristöterveydenhuollon johtaja Kaisa Nivola.


Professorilta murska-arvio Kanta-arkiston tietosuojalle: Jopa Niinistön ja Haukion vauvan sukupuoli saatetaan urkkia iltalehti 06:30 23.01

Terveystiedon kansallisen Kanta-arkiston tietosuojaa ja käyttöä valvotaan heikosti, väittää Helsingin yliopiston terveysoikeuden professori Lasse Lehtonen. Terveydenhuollon yksiköt siirtävät potilastiedot niin kutsuttuun Kanta-arkistoon. Näihin tietoihin pääsee käsiksi yli 200 000 terveydenhuollon ammattihenkilöä.


Ovatko potilastietoni suojattu uteliailta silmäpareilta? Näin urkintaan on varaudutaan terveydenhuollossa MTV 15:52 21.01

Miten terveydenhuollon työntekijät pääsevät käsiksi potilastietoihin? Ovatko tiedot suojassa asiaankuulumattomilta? Terveystietojen Kanta-järjestelmän askarruttaviin kysymyksiin vastasi muun muassa Kelan Kanta-palveluiden erikoisasiantuntija Maritta Korhonen.


Kilpirauhasen hoidosta lihava riita - nyt oikeusasiamies vaatii oikaisua ministeriön alaisen neuvoston päätökseen iltalehti 09:42 18.01

Kiista kilpirauhassairauden lääkehoidon ympärillä jatkuu. Oikeusasiamies julkisti oman kannanottonsa asiassa keskiviikkona. Oikeusasiamies Petri Jääskeläinen vaatii sosiaali- ja terveysministeriön alaisen terveydenhuollon palveluvalikoimaneuvoston (Palko) oikaisemaan lausuntoaan kilpirauhasen vajaatoiminnan hoidossa käytetystä T3-lääkehoidosta. Pari vuotta sitten laaditun lausunnon mukaan kilpirauhaspotilaiden hyödylliseksi kokemaan T3-hormonihoitoon sisältyy riskejä, jotka vaarantavat potilasturvallisuuden. Oikeusasiamies katsoo tuoreessa kannanotossaan, ettei Palkon tutkimuskatsauksella ja sen pohjalta laaditulla lausunnolla voi olla hoitoa linjaavaa hoitosuosituksen kaltaista asemaa. Näin ollen myöskään potilaiden T3-lääkehoitoa ei voida rajoittaa julkisessa terveydenhuollossa palveluvalikoimaneuvoston lausuntoon vedoten.


Uutiset