Terrorismitutkijalta selvä viesti: Jos ”Isis-vaimojen” lapset haetaan, heidät pitäisi ottaa pois vanhemmiltaan – yksi huoli ylitse muiden

iltasanomat 16:37 03.07

Isis kaavaili länsimaalaisista lapsista ideologisesti sitoutunutta sukupolvea. Ensisijainen huoli on kokemusten madaltama kynnys käyttää väkivaltaa, arvioi terrorismitutkija Juha Saarinen.


Kommentti: Suomessa takerrutaan vanhentuneisiin mielikuviin vaimoista – Isis-naisia ei pidä hakea kotiin

iltasanomat 23:53 29.06

Keskustelu naispuolisten Isis-aktivistien kohtalosta on ollut Suomessa sukupuolittunutta ja naiivia, kirjoittavat terrorismitutkijat Antti Paronen ja Juha Saarinen.


Terrorismitutkija käyttäisi harkintaa Isis-naisten palaamisessa – "Lasten kohdalla varauduttava traumoihin, mutta myös radikalisoitumiseen"

yle 15:50 14.06

Terrorismitutkija Antti Parosen mukaan Syyrian Isis-leireiltä Suomeen mahdollisesti palautettavien lasten kohdalla pitäisi varautua siihen, että lapset ovat traumatisoituneita.


Tutkija: Isis-vaimot eivät ole mitään kotirouvia, myös suomalaiset voineet osallistua julmuuksiin – ”Tällainen on mahdollista”

iltasanomat 18:57 11.06

Terrorismitutkija Juha Saarinen ei vaikuta yllättyneeltä kuullessaan norjalaislehti Verdens Gangin keräämistä tiedoista, joiden mukaan äärijärjestö Isisiin liittyneet naiset olisivat kotitöiden lisäksi osallistuneet julmuuksiin miestaistelijoiden tavoin.


Ruotsalainen terrorismitutkija: Isis-taistelijoiden vaimoja ei pidä tuoda takaisin Suomeen ja Ruotsiin ilman kattavaa lainsäädäntöä

yle 17:09 24.05

Terrorismitutkija Magnus Ranstorpin mukaan Pohjoismaissa tarvitaan yhtenäistä terrorismilainsäädäntöä.


läpimurtoon brexit-neuvotteluissa Raikas haastaja

Hot topics