Sininen tulevaisuus täytti vuoden: ”Olisi ollut tuhoisaa päästää sosialistit hallitukseen” uusisuomi 13:13 19.06

Puolueeksi asti edenneen Sininen tulevaisuus -yhdistyksen perustamisesta tulee tänään kuluneeksi vuosi. Sinisten puheenjohtaja Sampo Terho summa blogissaan kulunutta vuotta ja toteaa, että siniset varmisti Suomen talousnousun jäämällä hallitukseen.


Urheiluministeri Terho ei matkusta Venäjälle jalkapallon MM-kisoihin iltasanomat 14:05 13.06

Myös presidentti Sauli Niinistö ja pääministeri Juha Sipilä jättävät Venäjällä torstaina alkavat jalkapallon MM-kisat väliin.


Sampo Terho kehuu avausta turvapaikanhakijaleiristä: ”Paras keino torjua väärinkäyttöä” uusisuomi 17:14 08.06

Eurooppa-, kulttuuri- ja urheiluministeri, sinisten puheenjohtaja Sampo Terho kannattaa Tanskan pääministeri Lars Løkke Rasmussenin ajatusta turvapaikanhakijoiden kokoamisesta pakolaisleireille EU:n ulkopuoliseen Euroopan maahan. 


Ovatko harvan joukon urheilijaeläkkeet vitsi? Urheiluministeri Sampo Terho vastaa olympiatähtien murskakritiikkiin iltasanomat 16:52 30.05

Ylimääräistä urheilijaeläkettä jaetaan Suomessa erittäin rajatulle joukolle. Monien mielestä tarvitsijoita olisi huomattavasti enemmän.


Maalivahtilupaus suoritti lukion loppuun, vaikka taskussa on kolmivuotinen NHL-sopimus - koulukaverit kuittailivat: ”Vieläkö tänne pitää tulla?” iltalehti 08:34 30.05

Jääkiekkomaalivahti Niclas Westerholm saavutti tänä keväänä kaksi itselleen tärkeää asiaa: valkolakin ja NHL-sopimuksen Nashville Predatorsin kanssa. Molempiin hän suhtautuu nöyrästi. Helsinkiläis-lappeenrantalainen jääkiekkomaalivahti Niclas Westerholm, 20, muistaa tämän kevään taatusti loppuelämänsä ajan. Vain parin kuukauden sisällä hän saa käteensä kaksi tulevaisuutensa kannalta tärkeää paperia: kolmivuotisen NHL-tulokassopimuksen ja ylioppilastodistuksen.


Sampo Terho: ”Kokoomus kipuilee asioista, joita se on itse vaatinut” uusisuomi 17:16 28.05

Sinisen tulevaisuuden puheenjohtaja, kulttuuri-, urheilu- ja eurooppaministeri Sampo Terho pitää harmillisena hallituksen rivien rakoilua sote-uudistuksessa.


Viidelle suomalaiselle legendalle urheilijaeläke - näin rahat jakautuvat iltalehti 16:06 28.05

Urheiluministeri Sampo Terho (sin) myönsi urheilijaeläkkeen viidelle entiselle huippu-urheilijalle. Hakemuksen jättäneistä 30 ex-urheilijasta eläke myönnettiin Teuvo Länsivuorelle, Risto Björlinille, Marjatta Kajosmaalle, Pauli Siitoselle ja Tuomo Ylipullille. 1970-luvulla menestystä ratamoottoripyöräilyssä niittänyt Länsivuori sai täyden urheilijaeläkkeen, eli 1339,57 euroa kuukaudessa, ja muut saivat osaeläkkeen, eli puolet.


Sote repäisi hallituksen rivit – Terho kokoomuksen kipuilusta: ”Ottaahan se päähän” iltasanomat 06:55 28.05

Pääministeri Juha Sipilä (kesk) vakuutti sunnuntaina pääministerin kyselytunnilla, että hallituksen sote-rivit ovat yhtenäiset.


Sampo Terho pitää kokoomuslaisten kapinointia kiusallisena - ”Sote joutunut poliittisen vilunkipelin välineeksi” iltalehti 19:34 26.05

Sinisten puheenjohtaja, ministeri Sampo Terho katsoo, että hallituskumppani kokoomusta luotsaavan Petteri Orpon ja muidenkin tulisi nyt osoittaa johtajuutta ja vastuullisuutta sote-uudistuksen suhteen. Kokoomuksen rivit sote-uudistuksen suhteen ovat viime aikoina rakoilleet, mistä hallituskumppanit eivät luonnollisesti ole riemuissaan. Perjantaina kansanedustaja Susanna Koski (kok) ilmoitti äänestävänsä sotea vastaan, ja aiemmin Elina Lepomäki (kok) on ilmoittanut tekevänsä samoin. Myös kokoomuksesta huhtikuussa eronnut Harry "Hjallis" Harkimo on hyvin kriittinen sote- ja maakuntauudistuksen suhteen, vaikka ei ole vielä lopullista kantaansa paljastanut. Myös Wille Rydman (kok) on kertonut olevansa kriittinen sotea kohtaan. Hän pohtii parhaillaan ratkaisuaan soten suhteen. Hallituskumppani sinisten puheenjohtaja, eurooppa-, kulttuuri- ja urheiluministeri Sampo Terho on sotekapinasta harmissaan.


Pesti puoluetoverille - Sampo Terho nimitti erityisavustajansa vaimon valtion nuorisoneuvoston johtoon iltalehti 18:56 24.05

Valituksi tullut Tiina Ahva toimii myös sinisen tulevaisuuden 3. varapuheenjohtajana. Valtioneuvosto eli Suomen hallitus on muuttanut valtion nuorisoneuvoston kokoonpanoa. Kulttuuri- ja urheiluministeri Sampo Terhon (sin) esityksestä nuorisoneuvoston uudeksi varapuheenjohtajaksi on valittu Tiina Ahva. Tiina Ahva on Terhon erityisavustajan Toni Ahvan puoliso. Hän myös toimii Terhon johtaman sinisen tulevaisuuden 3. varapuheenjohtajana.


Urheiluministeri Sampo Terho asetti työryhmän uudistamaan urheilijaeläkejärjestelmää iltasanomat 14:13 21.05

Opetus- ja kulttuuriministeriö kertoi asiasta maanantaina.


Jussi Niinistö pettyi puistokiistassa: Edes ”Leninin uhrien muistopuisto” ei kelvannut uusisuomi 19:52 17.05

Sinisten kaupunginvaltuutettujen Jussi Niinistön ja Sampo Terhon aloite Lenininpuiston nimen vaihtamiseksi kaatui Helsingissä. Edes kompromissiesitys ei saanut kannatusta.


Jan Vapaavuorelta armottomat haukut hallitukselle: ”Edes Sipilä-Orpo-Terho ei voi tätä sivuuttaa” uusisuomi 13:38 17.05

Hallitus ei voi sivuuttaa pääkaupunkiseudun yhteistä lausuntoa sote- ja maakuntauudistuksesta, katsoo Helsingin pormestari Jan Vapaavuori (kok.) blogissaan.


Sinisten ”suuri” paljastus herätti hilpeyttä ja närää somessa - ”missä olit silloin kun siniset paljasti logonsa” iltalehti 20:09 16.05

Sininen tulevaisuus julkaisi tiistaina kovan media- ja some-kohun saattelemana puolueen uuden logon ja puolueen uuden ideologian. Sinisten medialle lähettämässä ennakkokutsussa puolue kertoi tekevänsä "ison paljastuksen" puolueen identiteettiin liittyen. Tiedotustilaisuudessa puolueen puheenjohtaja Sampo Terho nosti vielä tunnelmaa sanomalla, että "nyt tulee se paljastus. Tämä meiltä on puuttunut - logo".


Sampo Terho kertoo, miten uusi logo syntyi ja mikä on sinisten linja: ”Yritetään olla vähintäänkin pienpuolue” iltalehti 17:16 16.05

Sininen tulevaisuus järjesti tänään eduskunnassa ennakkokohun saattelemana tiedostustilaisuuden, jonka anti oli puolueen uuden logon paljastaminen sekä puolueen linjan kirkastaminen konservatiivipuolueeksi. Sininen kyynel, S-ryhmän logo, sadepisara, liekki, sipuli, revontulet, amerikkalainen jalkapallo, muun muassa näin sinisten uutta logoa on jo kuvattu. Sinisen tulevaisuuden puheenjohtaja Sampo Terho kertoi Iltalehdelle, kuinka kohun saattelemana lanseerattu logo syntyi.


Terho avasi sinisten mahdollisia vaali­asetelmia – yhteistyö puna­vihreän opposition kanssa poissa laskuista iltasanomat 15:58 16.05

Sinisten puheenjohtaja Sampo Terho ja varapuheenjohtaja Tiina Elovaara esittelivät keskiviikkona eduskunnassa sinisen tulevaisuuden uudistusmielisenä konservatiivipuolueena.


Sininen tulevaisuus avasi suuren ”paljastuksensa”: Se on logo uusisuomi 14:40 16.05

Hallituspuolue Sinisen Tulevaisuuden puheenjohtaja Sampo Terho on kertonut tiedotustilaisuudessaan puolueen ennalta mainostamasta ”isosta paljastuksesta”. Suurin paljastus oli lopulta puolueen logo.


eleli naisen kasvoissa koetteli Joonaksen lihakset tuloksella voitti yli Varausvuorojen

Uutiset