Kuolemantuomiot ja teloitukset vähentyneet – "Väkivaltaisen kulttuurin tuote, ei ratkaisu" MTV 07:29 20.04

Amnesty Internationalin raportin mukaan teloitusten ja kuolemantuomioiden määrät ovat vähentyneet maailmassa. Euroopassa ainoastaan Valko-Venäjä langetti kuolemantuomioita.


Kuolemantuomiot ja teloitukset vähentyneet – ”Väkivaltaisen kulttuurin tuote, ei ratkaisu" MTV 07:29 20.04

Amnesty Internationalin raportin mukaan teloitusten ja kuolemantuomioiden määrät ovat vähentyneet maailmassa. Euroopassa ainoastaan Valko-Venäjä langetti kuolemantuomioita.


Irak teloitti kolmetoista ihmistä iltalehti 20:10 16.04

Teloitetuista 11 sai kuolemantuomion terrorismirikoksista. Irak on teloittanut 13 ihmistä, joista 11 sai kuolemantuomion terrorismirikoksista, maan oikeusministeriö ilmoitti maanantaina. Tehtyjen rikosten joukossa oli esimerkiksi autopommi-iskuja, sieppauksia sekä turvallisuusjoukkojen surmia. Ministeriö ei antanut tarkkoja tietoja siitä, missä tai milloin rikokset olivat tapahtuneet tai muita yksityiskohtia tapahtumista. Teloitukset olivat Irakin ensimmäiset tänä vuonna, uutistoimisto AFP raportoi. Ihmisoikeusjärjestö Amnesty Internationalin mukaan Irak teloitti viime vuonna ainakin 111 ihmistä.


Sisällissodan ihme: Viktor Ståhlbergin poika menehtyi punaisten luoteihin - kun koston aika tuli, Ståhlberg esti teloitukset iltalehti 21:03 02.04

Punaiset teloittivat viisi nuorta miestä Haminanlahden jäällä pääsiäissunnuntaina 1918. Kun koston aika tuli sodan jälkeen, poikansa menettänyt Viktor Ståhlberg esti teloitukset. Sata vuotta vanhaa tarinaa anteeksiannosta on vaalittu suvun muistoissa. Kevättalvella 1918 Hamina oli punaisten vallassa. Vain kaksi vuotta aiemmin Reitkallin kylään oli perustettu Suomen ensimmäinen maaseudun adventtiseurakunta.


- dramaattinen Aleksander Barkov ehdolla Granlundin kausi Jets tyrmäävällä jo, että TPS kädet, millainen julkisuusnero hän ole 64 oli surmatun palkkamurhaaja Rantanen pisteille sydän särkyi karjalanpiirakkatarina

Uutiset