Kiinnititkö tv-kuvassa huomiota kulta-Colognan erityiseen hiihtoon? Harri Kirvesniemi: ”Suosittelen katsomaan uudelleen” iltasanomat 15:17 16.02

Ilta-Sanomien hiihtoasiantuntija ylistää kolmannen peräkkäisen olympiakultansa napanneen Dario Colognan tekniikkaa.


Tämä nielaistava älyanturi keskustelee tekoälyn kanssa: "Huippu-urheilijat käyttävät niitä ja pian sinäkin" MTV 20:39 13.02

Huippu-urheilu teknistyy huimaa vauhtia. Viimeisimmät sovellukset hyödyntävät huippuunsa kehitettyä anturitekniikkaa ja tekoälyä.


T&T: Sähkön säästäminen ei enää näy laskussa – kiinteät maksut jo jopa 57 % sähkölaskusta uusisuomi 18:57 13.02

Kuluttajan sähkönsäästö ei enää juuri pienennä sähkölaskua, kertoo Tekniikka&Talous.


71 kuoli, hätäviestiä ei lähtenyt – Venäläisyhtiön tilillä lentokielto turvamääräysten rikkomisesta uusisuomi 08:29 12.02

Venäjän lentoturman syistä mitään ei ole vielä onnettomuustutkijoiden mukaan rajattu pois, kertoo Tekniikka&Talous.


71 kuoli, hätäviestiä ei lähtenyt – venäläisyhtiön tilillä lentokielto turvamääräysten rikkomisesta uusisuomi 08:29 12.02

Venäjän lentoturman syistä mitään ei ole vielä onnettomuustutkijoiden mukaan rajattu pois, kertoo Tekniikka&Talous.


Paljastus Pyeongchangista: Kaisa Mäkäräisellä on ylivertainen etu olympialaduilla iltalehti 07:04 10.02

Etelä-Korean kisabaana sisältää runsaasti kuokkanousua. Se sopii suomalaisen pirtaan. Iltalehden hiihtoasiantuntija Toni Roponen analysoi videolla Kaisa Mäkäräisen mahdollisuuksia Pyeongchangissa. Ei ole mikään salaisuus, että Kaisa Mäkäräinen on Suomen paras kuokkatyylin hiihtäjä. Se on vapaan hiihtotavan etenemistekniikka, jota suositaan pääasiassa ylämäissä.


Uusi lasertekniikka paljasti häkellyttävän näyn Guatemalan asumattomasta viidakosta – ”Kaikki on kääntynyt päälaelleen” iltasanomat 16:03 03.02

Laserkuvaus paljasti valtavan Maya-kaupungin pieniä yksityiskohtia myöden keskeltä Guatemalan viidakkoa. Tutkijoiden mukaan kolmiulotteisen kartan paljastamat tiedot ovat ”henkeäsalpaavia”.


Kuva: Olympiakylän tekniikka petti heti - Suomen kiekkotähdellä todella kurja ensimmäinen yö Koreassa iltalehti 09:43 02.02

Suomen naisten jääkiekkomaajoukkueen maalivahti Noora Räty kertoi Instagramissa ensifiiliksistään Etelä-Koreassa. Olympiaturnaukseen valmistautuvan supertähden ensimmäinen yö kisakylässä ei ollut aivan paras mahdollinen. - Minun piti nukkua takki päällä ja lumihousut jalassa viime yö, koska lämmitys ei toiminut, Räty paljasti Instagramissa hauskan kuvan kera.


Väärällä ohjushälytyksellä koko Havaijin pelästyttänyt valvoja luuli iskua todelliseksi - Viestissä luki: Tämä ei ole harjoitus iltalehti 00:23 31.01

Havaijilainen työntekijä uskoi, että hyökkäys oli oikeasti käynnissä. Liittovaltion viestintäkomission FCC:n esiraportin mukaan hälytyksen tehnyt viranomainen luuli uhkaa todelliseksi, koska hän ei kuullut viestin alkua. FCC kertoi, että Havaiji oli testaamassa hälytystekniikkaa, kun työntekijä luuli harjoitukseksi tarkoitettua viestiä oikeaksi ohjushälytykseksi. Hän laittoi hälytyksen eteenpäin konsultoimatta ensin esimiestään. Ääniviestin alussa ilmoitettiin kuusi kertaa, että kyseessä on harjoitus, mutta työntekijä ei kuullut tätä.


Tällä videolla leikkii kaksi kloonattua apinaa – samaa tekniikka voitaisiin periaatteessa soveltaa ihmisiin iltasanomat 11:49 26.01

Apinakaksoset Hua Hua ja Zhong Zhong ovat ensimmäiset tumansiirtotekniikalla kloonatut kädelliset. Tiedemaailmassa kysellään nyt, kuinka lyhyt matka tästä on ihmisten kloonaamiseen.


Suomen hävittäjäehdokkaalle raaka kritiikki Pentagonista – puolet koneista ollut pois käytöstä uusisuomi 10:21 26.01

Suomenkin hävittäjähankkeessa tarjolla olevan F-35-hävittäjän ongelmista on tullut ilmi uusia tietoja, kertoo Tekniikka&Talous.


Tuoko hävittäjäkisa lisää työpaikkoja Suomeen? Koneita toimittavat maat kumppanuusohjelmaan uusisuomi 13:32 23.01

Elinkeinoelämän keskusliitto EK ja Business Finland aloittavat yhteisen Innovation Partnership -ohjelman, kertoo Tekniikka&Talous.


Iltalehden mobiilikäytössä ongelmia - tällä hetkellä Iltalehti.fi toimii parhaiten tietokoneella iltalehti 08:59 20.01

Ongelma korjataan mahdollisimman pian. Iltalehden mobiilikäytössä on ilmennyt lauantaiaamuna ongelmia. Tekniikkamme selvittää vian syytä ja yrittää saada sivumme toimimaan myös mobiilikäyttäjille mahdollisimman pian.


Historian suurimmat sotalaivat Suomeen: 105-metristen korvettien hintalappu on 1,2 miljardia uusisuomi 10:28 18.01

Suomi on saamassa historiansa suurimmat sotalaivat, kertoo Tekniikka&Talous.


Saab investoi 50–70 miljoonaa Suomeen – tarjolla 100 työpaikkaa uusisuomi 18:36 17.01

Ruotsin puolustusteollisuuden suuryhtiö Saab ilmoitti keskiviikkona perustaneensa Tampereelle sotilastekniikkaa kehittävän teknologiakeskuksen, Talouselämä kertoo.


Lantioille kehiteltiin omat turvatyynyt – suojaa vammoilta kaatuessa stara 13:00 16.01

Monissa autoissa on nykyään turvatyynyt, mutta voisiko niiden tekniikkaa soveltaa


Pienelle peliajalle jäänyt Henri Kiviaho: "Hommia on tehty pirusti" jatkoaika.com 09:48 14.01

Ässämaalivahti Henri Kiviaho pelasi lauantaina kauden yhdeksännen kokonaisen pelinsä. Kauden mittaan miehen torjuntatekniikkaan on haettu muutoksia maalivahtivalmentaja Jaakko Rosendahlin kanssa.


Uimari menetti kätensä – sai tilalle robottikäden! Näin upeasti se toimii stara 11:30 12.01

Erilaisten robottiproteesien tekniikka on kehittynyt hurjaa vauhtia. Menetettyjä raajoja pystytään


Viihdelehti Stara.fi stara 11:30 12.01

Erilaisten robottiproteesien tekniikka on kehittynyt hurjaa vauhtia. Menetettyjä raajoja pystytään


Suomalaisyhtiön satelliitti heräsi avaruudessa – läksi intialaisraketin kyydissä kiertoradalle MTV 11:24 12.01

Ensimmäinen suomalainen kaupallinen satelliitti heräsi toimintaan avaruudessa perjantaiaamuna. Satelliitin rakentanut Iceye-yhtiö kertoi, että yhteys Maan kiertoradalla matkaavaan satelliittiin saatiin noin puoli kahdeksalta Suomen aikaa. Asiasta kertoi ensin Tekniikka ja Talous.


Uutiset