EK16: Tekniikka petti Latvalan – myös Sordo ongelmissa MTV 10:09 19.08

Jari-Matti Latvalan taistelu Saksan MM-rallin palkintosijoista päättyi ikävästi teknisiin ongelmiin jo päätöspäivän ensimmäisellä erikoikokeella.


Italian silta oli koottu palasista – elementtitekniikkaa käytetään myös Suomessa, mutta yhtenäiset sillat ovat yleisempiä: "Jatkuva rakenne on sitkeä" MTV 19:52 15.08

Italiassa etsitään syyllisiä eiliseen sillan romahdukseen Genovassa. Turmassa menehtyneitä on ainakin 39.


Suomalaisasiantuntija ihmettelee Genovan sillan totaaliromahdusta: ”Äärimmäisen harvinaista” uusisuomi 07:37 15.08

Ainakin 26 ihmistä kuoli tiistaina moottoritiesillan romahdettua Italian Genovassa. Suomalaisasiantuntija ihmettelee sillan totaaliromahdusta Tekniikka&Talouden haastattelussa.


Viikonlopun tapahtumat olivat poikkeuksellisia, vaikka Suomessa nähdään viikottain isojakin palvelunestohyökkäyksiä MTV 18:43 14.08

Laaja palvelunestohyökkäys kaatoi sunnuntaina ministeriöiden ja valtionhallinnon virastojen verkkosivuja sekä esti Valtion tieto- ja viestintätekniikkakeskuksen Valtorin tuottaman Suomi.fi-tunnistautumispalvelun käytön.


Eilinen palvelunestohyökkäys tehtiin ulkomailta: Jopa kymmeniä hyökkäyksiä valtionhallintoon vuodessa MTV 22:16 13.08

Valtion tieto- ja viestintätekniikkakeskus on selvittänyt eilistä laajaa palvelunestohyökkäystä. Tähän mennessä tiedetään, että hyökkäys tehtiin ulkomailta. Poikkeuksellisen laaja palvelunestohyökkäys kaatoi eilen valtionhallinnon viranomaisten ja ministeriöiden verkkosivustoja, mutta jo aamuun mennessä sivut toimivat normaalisti.


Suomen viranomaisverkkoihin tehty hyökkäys: Useat viranomaisten verkkosivut kaatuivat MTV 18:55 12.08

Palvelunestohyökkäys on kaatanut useiden valtionhallinnon viranomaisten ja ministeriöiden verkkosivustoja, kertoo Valtion tieto- ja viestintätekniikkakeskuksen Valtorin toimitusjohtaja Pasi Lehmus.


Suomen viranomaisverkkoihin tehty hyökkäys MTV 18:55 12.08

Palvelunestohyökkäys on kaatanut useiden valtionhallinnon viranomaisten ja ministeriöiden verkkosivustoja, kertoo Valtion tieto- ja viestintätekniikkakeskuksen Valtorin toimitusjohtaja Pasi Lehmus.


Porvoossa pettänyt kävelysilta on korjattu –? sillalla oli onnettomuushetkellä paikallinen rugbyjoukkue MTV 13:24 01.08

Porvoossa pettänyt kävelysilta on nyt korjattu ja siltaa on vahvistettu ennestään, kertoo kaupungin kuntatekniikkapäällikkö Kari Hällström.


Renault-tallissa merkittävä muutos – menestynyt tekniikkapomo syrjään MTV 18:15 31.07

Bob Bell on jättänyt F1-talli Renault'n teknisen johtajan tehtävät ja siirtyy ranskalaistiimin osa-aikaiseksi neuvonantajaksi.


Anun kuvissa Lahdesta tulee kuin satukaupunki iltasanomat 15:32 27.07

Anu Nummela sanoo, ettei ymmärrä tekniikkaa, vaan yrittää ennemminkin välittää tunteita ja näkymiä. Ja sen hän totta vie tekeekin.


Lidl pysäytti 500 miljoonan euron hankkeen – Tuhlasi SAP-järjestelmään 7 vuotta uusisuomi 12:33 26.07

Päivittäistavarakauppaketju Lidl on jo vuodesta 2011 lähtien valmistellut uuden keskusmuistin varassa toimivaan Hana-tekniikkaan pohjautuvan SAP-toiminnanohjausjärjestelmän kansainvälistä käyttöönottoa. Nyt kallis eLWIS-nimellä kulkenut projekti ollaan kuitenkin pysäyttämässä.


Palveluntuottaja Kelan taksimuutoksen ongelmista: Valmisteluaika muutokselle aivan liian lyhyt – edes taksien tekniikka ei ole vielä valmis MTV 13:18 04.07

Kelan taksikyydeissä on viime päivinä ollut ongelmia etenkin Lapissa ja Itä-Suomessa. Tämän kuun alusta alkaen kaikki Kelan korvaamat taksimatkat on pitänyt tilata Kelan alueelliselta sopimuskumppanilta.


Kova tuuli repii Bättre Folkin festarivieraita Hailuodossa – ”Tässä on nyt käytetty luonnon sanelemaa tekniikkaa” iltasanomat 17:17 29.06

Otetaan paikka, jonne on mahdollisimman hankala tulla, liian vähän majoituspaikkoja ja luihin ja ytimiin pureutuva tuuli. Järjestetään sinne musiikkifestivaali.


Nörtit ovat nyt kuuminta hottia – naiset haluavat rinnalleen teknologiakundin stara 12:40 23.06

Tietokonemuistin kehittämiseen erikoistunut teknologia-alan yritys Cruicial on selvittänyt tietotekniikka-asiantuntijoiden markkina-arvoa


Viihdelehti Stara.fi stara 12:40 23.06

Tietokonemuistin kehittämiseen erikoistunut teknologia-alan yritys Cruicial on selvittänyt tietotekniikka-asiantuntijoiden markkina-arvoa


LIVESEURANTA: Jalkapallon MM – Uusi videotekniikka kovassa käytössä! Ranska ampuu yläriman kautta johtomaalin MTV 14:39 16.06

Jalkapallon MM-kisat jatkuvat Venäjällä lauantaina neljällä ottelulla. MTV Sport seuraa päivän kulkua hetki hetkeltä. Ranska-Australia-ottelu käynnistyi kello 13. Tulevat pelit: klo 16 Argentiina-Islanti, klo 19 Peru-Tanska, klo 22 Kroatia-Nigeria.


Suomi saamassa uuden ”yksisarvisen” – startup myynnissä lähes miljardihintaan uusisuomi 08:02 15.06

Suomessa perustettu terveysteknologian yritys CRF Health on myynnissä liki miljardilla eurolla, Tekniikka&Talous kertoo.


Television lähetystekniikka muuttuu – katsottavaksi voi jäädä pelkkää tyhjää lähes puolessa miljoonassa kodissa MTV 05:23 13.06

Yli 400?000 kotitaloudessa antenniverkon kautta toimivasta televisiosta tai digiboksista puuttuu uuden lähetystekniikan vaatima viritin, Viestintäviraston selvitys kertoo.


Television lähetystekniikka muuttuu – katsottavaksi voi jäädä pelkkää lumisadetta lähes puolessa miljoonassa kodissa MTV 05:23 13.06

Yli 400?000 kotitaloudessa antenniverkon kautta toimivasta televisiosta tai digiboksista puuttuu uuden lähetystekniikan vaatima viritin, Viestintäviraston selvitys kertoo.


katsottiin kultahiihtoa, suomalaisista on tyytyväisiä

Uutiset