HäSa: Kiinteistökuningatar Kaisa Liskin yritys maksuvaikeuksissa – palkkoja ei ole maksettu

iltalehti 22:55 15.10

Hämeen Sanomien mukaan kiinteistökuningattarena tunnetun Kaisa Liskin kiinteistönvälitysfirma on maksuvaikeuksissa. ”Kiinteistökuningatar” Kaisa Liskin työntekijä hakee palkkasaataviaan palkkaturvasta. Hakemus on julkaistu maksuhäiriönä, kirjoittaa Hämeen Sanomat. Työntekijä voi hakea palkkaturvasta palkkasaataviaan, jos työnantaja on maksukyvytön.


Sisältöpalveluja tarjoava Grano-konserni vähentää noin sata työntekijää

yle 14:50 15.10

Alun perin arvioitiin, että jopa 140 henkilöä saatettaisiin lomauttaa, osa-aikaistaa tai irtisanoa.


Hapankorpputehtaan väki marssi ulos 3 päiväksi – tehtaanjohtaja: "Näkkileipä ei kaupoista tämän vuoksi lopu"

yle 14:49 15.10

Työntekijät vastustavat työvuorojen muutoksia, jotka tähtäävät siihen, että näkkileipää ja hapankorppuja ei enää tehtäisi sunnuntaisin.


Maailman suurimman hapankorpputehtaan työntekijät protestoivat uutta työaikamallia Kotkassa – tekemättä jäävät neljän vuorokauden näkkileivät ja hapankorput

yle 14:49 15.10

Työntekijät vastustavat työvuorojen muutoksia, jotka tähtäävät siihen, että näkkileipää ja hapankorppuja ei enää tehtäisi sunnuntaisin.


Teemu Pukin puheeseen on eksynyt outoja ilmaisuja – maalitykki syyttää asiasta vaimoaan ja Lukas Hradeckya: ”Missä vain menen, vieressä nukkuu turkulainen”

iltalehti 13:10 15.10

Suomella on vihdoin kaksi maalintekijää, kun Teemu Pukki sai vierelleen Joel Pohjanpalon. Kun Huuhkajat valmistautuu koko EM-karsintojen tärkeimpään otteluun Armeniaa vastaan, moni on harmitellut sitä, että ratkaisupeli pelataan Tampereen Ratinan sijaan Turun Kupittaalla. Teemu Pukki ei ole yksi heistä.


Armenian terävin syömähammas on poissa kokoonpanosta– kestääkö Suomi paineet?

iltalehti 12:22 15.10

Päivän urheilullinen helmi on EM-karsintojen Suomi-Armenia. Suomella on tänään käytännössä pakkovoiton paikka EM-karsintaottelussaan Armeniaa vastaan. Kaikilla muilla tuloksilla Huuhkajat joutuvat tilanteeseen, missä lopputurnaukseen pääsy ei enää ole täysin omissa käsissä. Haasteelliseksi Armenia-ottelun tekee se, että Suomi kärsi edellisessä ottelussaan murskatappion Bosnia-Hertsegovinan vieraana. Avainkysymys on, miten joukkue on toipunut yllättävästäkin romahduksesta. Lisänsä soppaan tuovat juuri painetekijät.


Turun Arkea ja JHL etsivät nyt yhdessä säästöjä – Turkuun tulossa paikallisesti sovittu työehtosopimus tuhannelle työntekijälle

yle 10:13 15.10

Turun kaupungin omistava Arkea ja ammattiliitot JHL ja Jyty aloittivat neuvottelut työpaikkojen säilyttämiseksi maanantaina.


Suomen parhaisiin kuuluva muusikko kurkisti Spotifyhin ja järkyttyi: ”Olenko edes olemassa?”

iltalehti 20:07 14.10

50-vuotispäivän lähestyessä Knipi Stierncreutz alkoi miettiä, millaisen jäljen hän on jättämässä maailmaan. Pohdinta johti uran ensimmäiseen soololevyyn. Zachris Stierncreutz eli Knipi tunnetaan Egotrippi-yhtyeen perustajajäsenenä ja maan parhaisiin kuuluvana biisintekijänä. Egotripin hittien lisäksi Knipin kynästä ovat syntyneet monet muiden artistien tunnetuimmat hitit, sillä esimerkiksi Irinan ja Samu Haberin tunnetuksi tekemä Hiljaisuus, Jenni Vartiaisen Tunnoton ja Anna Puun Linnuton puu ovat Knipin sävellyksiä. Hänen ylivoimaisesti tunnetuin teoksensa lienee Mestaripiirros, josta oman versionsa ovat tehneet ainakin Anna Puu, Chisu ja Egotrippi. Ylen Jukka Haarma valitsi Mestaripiirroksen koko 2000-luvun upeimmaksi kotimaiseksi kappaleeksi. Vaikka Egotrippi juhlisti viime vuonna jo yli neljännesvuosisadan kestänyttä taivaltaan, oli Knipi alkanut miettiä, mitä hän oikein on yksilönä.


Teemu Pukki vaikuttui maalintekijän paluusta Huuhkajiin – 29-vuotias hyökkääjä ei jaksa murehtia omia maalittomia pelejään

yle 19:10 14.10

Huuhkajat jatkaa EM-karsintoja tiistai-iltana Armeniaa vastaan. Hyökkääjä Teemu Pukki on varma, että Kupittaalla kentälle astelee sisuuntunut joukkue.


Ranskassa poliisi pidätti viisi henkilöä Pariisin veitsihyökkäyksen tutkinnassa

yle 13:06 14.10

Radikalisoitunut työntekijä tappoi neljä kollegaansa veitsellä Pariisin pääpoliisiasemalla 3. lokakuuta.


Analyysi: Työmarkkinaneuvotteluihin voi olla jatkossa vaikeaa löytää päänavaajaa – ”Mitä jos Tehy menisi ja avaisi kierroksen?”

yle 12:44 14.10

Työntekijäliittojen palkkakilpailulla voi olla arvaattomia seurauksia jatkossa, kirjoittaa Ylen politiikan toimittaja Hannu Tikkala.


Syyttäjä: Turun ammatti­korkea­koulun työntekijä teki haamu­katsastuksia autoihin, joita ei ollut edes nähnyt

iltasanomat 11:41 14.10

Työntekijää syytetään törkeästä virka-aseman väärinkäyttämisestä.


Turun AMK:n haamukatsastuksista vaaditaan vankeutta – Syyttäjä: työntekijä teki katsastuksia autoihin, joita ei ollut edes nähnyt

yle 11:13 14.10

Syyttäjä laskee, että kaksi autoja maahantuonutta yritystä sai yhteensä liki 16 000 euron hyödyn miehen toiminnasta.


Yli 150 kriisityöntekijää tarjonnut apua Kuopion kouluhyökkäyksen jälkeen

iltasanomat 10:55 14.10

Kuopiossa toivutaan pari viikkoa sitten tehdystä kouluhyökkäyksestä.


Hyvinvointiyhtymä toimittaa irtisanomisilmoituksia – JHL: Yhtymä rikkoo lakia

yle 09:23 14.10

Työntekijäjärjestöt eivät ole saaneet työnantajalta tietoa edes ammattinimikkeistä ja yksiköistä, joihin muun muassa irtisanomiset kohdistuvat.


Tehyssä tyrmistyttiin: Hyvinvointiyhtymä on alkanut toimittaa ilmoituksia irtisanomisista – työntekijäjärjestöt pidetty pimennossa

yle 09:23 14.10

Työntekijäjärjestöt eivät ole saaneet työnantajalta tietoa edes ammattinimikkeistä ja yksiköistä, joihin muun muassa irtisanomiset kohdistuvat.


Turkin jalkapallomiehet tuulettivat maalia sotilastervehdyksellä, maalintekijä ylisti somessa maansa "sotasankareita"

yle 13:34 13.10

Turkin juhlinta Albania-voiton jälkeen on herättänyt paheksuntaa.


Jokereilla haussa jo kuudes peräkkäinen voitto – huimaan ennätysputkeen silti vielä rajusti matkaa

iltalehti 12:25 13.10

Sunnuntain pelivalinta löytyy KHL:stä, missä Jokerit yrittää venyttää voittoputkeaan Salavat Ufan kustannuksella Jokereiden KHL-ajan pisin voittoputki on 15 pelin mittainen (6.9.-17.10.2017). Kuuden ottelun voittoputkiin joukkue on KHL-urallaan yltänyt kolme kertaa ja kerran voittoja on kasattu peräkkäinen seitsemän kappaletta. Tähän nähden nykyinen voittoputki on jo ihan merkittävä saavutus. Etenkin, kun Jokereiden alkukausi ei ole ollut mitenkään erityisen hyvä ja pelikään ei kulje parhaalla mahdollisella tavalla. Lähes kaikki viime aikojen voitot ovat tulleet enemmän tai vähemmän rimaa hipoen – mutta tulleet kuitenkin. Tärkein yksittäinen tekijä menestyksessä on ollut Janis Kalninsin nousu selvästi ykkösmaalivahdin asemaan. Tämä on rauhoittanut koko joukkueen puolustuspelaamista. Kalninsin torjuntaprosentti 92.25% alkaa olla jo sitä luokkaa, joka menestyvän joukkueen maalivahdilla pitääkin olla.


Tulikuuma Erik Haula jatkoi maalitehtailuaan – myös Nutivaara iski maalin

iltalehti 04:40 13.10

Carolina Hurricanesin Erik Haula jatkaa vahvaa alkukauttaan. Haula teki jo kauden viidennen maalinsa, kun Columbus Blue Jackets haki 3–2-vierasvoiton Carolinasta. Avauserän ainoat maalintekijät olivat suomalaisia.


Töhrijät kuriin! Ilmianna sotkijat ja säästä muiden kustannuksia

stara 22:00 12.10

Töhrijät ja ilkivallan tekijät aiheuttavat kaupungeille vuosittain satojen tuhansien eurojen


6-tiellä aiemmin, etsityistä Buickista ja hetkellä tappiolla raakile, Kakon pelikäsitys ruokailijat itse Suomen kannalta järisyttävä

Hot topics