Daniel Ricciardo: "Moottorin ääni kuulosti aika sairaalta" MTV 14:33 23.07

Red Bull-tallin Daniel Ricciardolle Saksan kisaviikonloppu oli tuskien taivalta. Autoon tehtyjen teknisten muutosoperaatioiden takia hän joutui starttaamaan takarivistä ja kisa päättyi tekniseen vikaan jo ennen puoltaväliä.


Pitkillä yöunilla odottamaton terveysvaikutus – parantavat itsetuntoa! stara 18:40 20.07

Aiemmin tehtyjen tutkimusten myötä on saatu selville, että kauneusunet eivät


Viihdelehti Stara.fi stara 18:40 20.07

Aiemmin tehtyjen tutkimusten myötä on saatu selville, että kauneusunet eivät


Daniel Ricciardoa rangaistaan – joutuu lähtöruudukon hännille MTV 13:23 20.07

Saksan F1-kilpailun tuomaristo on langettanut Daniel Ricciardolle 15 lähtöruudun pudotusrangaistuksen sunnuntain kisaan moottoriyksikköön tehtyjen vaihto-operaatioiden takia.


Kommentti: F1-sarja kärsii raskaista perinteistään – huonoiksi tehtyjen sääntöjen korjailemiseen menee vuosia iltasanomat 10:22 11.06

F1-sarjan pääomistajalla on valtavasti töitä tehtävänä, jotta paljon menetettyjä nuoria faneja saadaan palautettua katsojiksi, kirjoittaa Janne Aittoniemi.


YK:n turvallisuusneuvosto kokoontuu Israeliin tehtyjen iskujen vuoksi MTV 06:01 30.05

Uutistoimisto AFP:n tietojen mukaan YK:n turvallisuusneuvosto kokoontuu keskiviikkona Israeliin tehtyjen raketti- ja kranaatti-iskujen takia.


Vuosittain jopa kymmenet Suomessa asuvat naiset käyvät ”palauttamassa neitsyytensä” kirurgin pöydällä - ”Verenvuotoa ei voi potilaille taata” iltalehti 13:29 10.05

Myyttisen neitsyyden illuusioon tähtäävä hymenplastia on kirurginen toimenpide, joka on lääketieteellisesti turha ja tarpeeton. Silti se voi jopa pelastaa ihmishenkiä. Tänäkin vuonna useat suomalaiset muslimimorsiamet käväisevät Lähi-idän lomamatkallaan plastiikkakirurgin luona. Tuliaista ei silti voi nähdä, koska hymenplastiassa, eli neitsyyden palautusleikkauksessa, tavoitellaan vaikutelmaa sukupuolisesta koskemattomuudesta. Suomalaisnaisille tehtyjen hymenplastioiden todellista määrää ei tiedä kukaan, mutta korkeimmat arviot liikkuvat muutamissa kymmenissä leikkauksissa vuosittain. Vain murto-osa päätyy teettämään toimenpiteen Suomessa. Kun leikkaus arabimaissa tai esimerkiksi Intiassa voi maksaa selvästi alle tonnin, Suomessa operaatio kustantaa noin 2 500 eurosta 3 500 euroon. Ainakin kolme yksityistä plastiikkakirurgia-lääkäriasemaa tarjoavat hymenplastiaa Suomen suurissa kaupungeissa.


Voimakas maanjäristys ravisteli Afganistania iltasanomat 17:02 09.05

Järistys tuntui myös pääkaupungissa Kabulissa, jossa asukkaat olivat jo valmiiksi varpaillaan keskiviikkona tehtyjen useiden terrori-iskujen vuoksi.


Leijonien tehtyjen maalien ja päästettyjen laukausten suhde hätkähdyttävä MTV 06:38 09.05

Suomi on tehnyt jääkiekon MM-kisoissa tähän mennessä eniten maaleja, kolmeen peliin 23 kappaletta. Omaa maalia kohti ei ole paljon enemmän lauottu.


Irak teloitti kolmetoista ihmistä iltalehti 20:10 16.04

Teloitetuista 11 sai kuolemantuomion terrorismirikoksista. Irak on teloittanut 13 ihmistä, joista 11 sai kuolemantuomion terrorismirikoksista, maan oikeusministeriö ilmoitti maanantaina. Tehtyjen rikosten joukossa oli esimerkiksi autopommi-iskuja, sieppauksia sekä turvallisuusjoukkojen surmia. Ministeriö ei antanut tarkkoja tietoja siitä, missä tai milloin rikokset olivat tapahtuneet tai muita yksityiskohtia tapahtumista. Teloitukset olivat Irakin ensimmäiset tänä vuonna, uutistoimisto AFP raportoi. Ihmisoikeusjärjestö Amnesty Internationalin mukaan Irak teloitti viime vuonna ainakin 111 ihmistä.


Syyriaan iskeneiltä mailta uusi päätöslauselmaluonnos epäillystä kaasuhyökkäyksestä MTV 05:10 15.04

Yhdysvallat, Ranska ja Britannia ovat antaneet uuden päätöslauselmaluonnoksen YK:n turvallisuusneuvostolle Syyriassa kemiallisilla aseilla tehtyjen iskujen tutkinnasta.


Syyriaan iskeneiltä mailta uusi päätöslauselmaluonnos Syyrian epäillystä kaasuhyökkäyksestä MTV 05:10 15.04

Yhdysvallat, Ranska ja Britannia ovat antaneet uuden päätöslauselmaluonnoksen YK:n turvallisuusneuvostolle Syyriassa kemiallisilla aseilla tehtyjen iskujen tutkinnasta.


USA:lta, Ranskalta ja Britannialta yhteinen päätöslauselmaluonnos Syyriassa tehdyistä kaasuiskuista iltasanomat 02:26 15.04

Yhdysvallat, Ranska ja Britannia ovat antaneet uuden päätöslauselmaluonnoksen YK:n turvallisuusneuvostolle Syyriassa kemiallisilla aseilla tehtyjen iskujen tutkinnasta.


Maanpuolustuskorkea­koulun Jäntti IS:lle: ”Iskujen vaikutus oli lähinnä symbolinen” iltasanomat 09:15 14.04

Syyriaan tehtyjen iskujen poliittista painetta vähensi Maanpuolustuskorkeakoulun strategian pääopettajan mukaan se, että mukana oli kolme maata eli Yhdysvallat, Ranska ja Iso-Britannia


Tuhannet viime vuosien abit saavat nyt ikäviä kirjeitä - Henkilötietoja voinut joutua vääriiin käsiin iltalehti 13:00 06.04

Vuoto koskee 6 231 henkilöä. Ylioppilastutkintolautakunta ohjeistaa vuodon kohteita seuraamaan myös lasku-, luotto- ja pankkikorttitietoja. Ylioppilastutkintolautakunta on lähettänyt aiempien vuosien ylioppilaskokelaille kirjeitä, joissa kerrotaan, että näiden henkilötietoja on saattanut päästä ulkopuolisten käsiin. Kyseessä ovat vuosina 2012-2016 tehtyjen todistusjäljennösten, käännöstodistusten ja koesuoritusten tilausten yhteydessä annetut tiedot.


Koulun aamunavauksessa kuultiin virsiä ja runoutta rukouksen hengessä - Kaupunki sai huomautuksen ”oppilaiden perusoikeuksien vaarantamisesta” iltalehti 12:42 04.04

Seurakunta kävi paikallisessa peruskoulussa noin kerran kuukaudessa pitämässä aamunavauksen koulun oppilaille. Apulaisoikeusasiamies antoi huomautuksen. Apulaisoikeusasiamies (AOA) on antanut kaupungin sivistys- ja kulttuuripalveluille huomautuksen paikallisessa koulussa järjestetyn uskonnollisen päivänavauksen järjestelyistä ja tapauksen vaillinaisesta selvityksestä. Seurakunta kävi paikallisessa peruskoulussa noin kerran kuukaudessa pitämässä aamunavauksen koulun oppilaille. Koulun suuren oppilasmäärän vuoksi aamunavaus lähetettiin keskusradiosta, jotta oppilaat pystyivät kuuntelemaan sitä omissa luokissaan. Tehtyjen kanteluiden mukaan esimerkiksi viime lokakuussa pidetty aamunavaus oli sisältänyt tunnustuksellista sisältöä muun muassa virren ja rukousmuotoisen runon osalta.


Joukkoammuskelut: USA:n korkeimman oikeuden entinen tuomari ehdottaa perustuslain toisen lisäyksen kumoamista - ”jäänne 1700-luvulta” iltalehti 16:15 28.03

Lähes 35 vuoden ajan korkeinta tuomiovaltaa käyttänyt tuomari kirjoittaa, että viikonvaihteessa aseväkivaltaa vastaa mieltä osoittaneet opiskelijat ansaitsevat kunnioitusta. Yhdysvaltojen korkeimmassa oikeudessa tuomarina vuosina 1975-2010 ollut John Paul Stevens toivoo, että Yhdysvaltojen perustuslain toinen lisäys peruttaisiin. USA:n ulkoministeriön julkaiseman suomennoksen mukaan kyseinen lisäys kuuluu näin: "Koska hyvin valvottu kansalliskaarti on tarpeellinen vapaan valtion turvallisuudelle, kansalaisten oikeutta omistaa ja kantaa aseita älköön loukattako." Vuosina 2008 ja 2010 tehtyjen korkeimman oikeuden päätösten perusteella esimerkiksi USA:n vaikutusvaltaisin aselobbarijärjestö NRA katsoo, että kaikki aseoikeuksiin kohdistuvat rajoitukset sotivat maan perustuslakia vastaan.


Turvapaikanhakijat: Hakemusmäärä EU:hun -46% – Suomi jää alle EU-keskiarvon uusisuomi 14:26 20.03

EU-maissa tehtyjen ensimmäisen turvapaikkahakemusten määrä putosi 46 prosenttia viime vuonna edellisvuoteen verrattuna.


jälkiä palavista käytetty mahdollisesti palavia kultaa ja kunniaa lähetystä kello 1430 reilu – sytytti paritalon tuleen, Tiikerien määrä Nepalissa yritä peitellä

Uutiset