Tampereen Taysiin tilattiin hevonen ilahduttamaan syöpäsairaita lapsia: ”Lääkärikin hämmästeli, ettei ole koskaan nähnyt vastaavaa” iltalehti 14:30 23.02

Hevostempauksen ideana oli se, että jokainen voi halutessaan auttaa. Luja tahto ja hyvä sydän riittävät mahdottomienkin ajatusten toteuttamiseen. Tampereen yliopistollisen sairaalan pihaan tilattiin torstaina hevonen ilahduttamaan syöpään sairastuneita lapsia. Tempauksen teemana oli se, että rajoitteet ovat vain omassa päässä.


Katkeroituneet naiset kapinoivat sinnikkäästi miehiä vastaan – uudet elokuvat osuvat #metoo-ajan hermoon: 7 Oscar-ehdokkuutta iltasanomat 07:22 23.02

Kahdessa uudessa elokuvassa on sama väkevä teema: Frances McDormand ja Diane Kruger näyttelevät lapsensa murhaa surevia naisia, jotka valjastavat tuskansa vääryyden vastustamiseen, summaa elokuvakriitikko Taneli Topelius.


Tänään tv:ssä: 75 kieltä taitanut kielinero kirjoitti, puhui ja luki myös suomea iltalehti 07:16 23.02

Dokumentti Mies joka osasi 75 kieltä tulee tänä iltana Teemalta & Femiltä. Saksaa, totta kai. Englantia, ranskaa, italiaa, espanjaa ja portugalia myös. Saksalainen, vuosina 1831-1904 elänyt kielinero Georg Julius Justus Sauerwein puhui, kirjoitti ja luki tiettävästi noin 75 kieltä. Niiden joukossa olivat myös muun muassa suomi ja ruotsi, viro, liettua, kreikka, tamili, arabia, hollanti, puola, norja, islanti, turkki, farsi, kiina, sanskrit, unkari, serbia, venäjä, syyria, armenia, latina, kymri ja malagassi. Toisin kuin jotkut aikalaiset, Sauerwein ei kyseenalaistanut pienempienkään kieliryhmien osaamisen mielekkyyttä. Hän taisteli vähemmistöjen oikeudesta käyttää äidinkieltään, vaikka saikin siitä osakseen kovaakin arvostelua.


Sensuroimaton Päivärinta tänään: kaksi kovaa selviytymistarinaa - nämä kertomukset pysäyttävät iltalehti 12:27 21.02

IL-TV:n Sensuroimaton Päivärinta -ohjelman tämän päivän jaksossa on teemana selviytyminen. Erikoistoimittaja Susanne Päivärinta saa studioonsa vieraiksi lentokoneen alle jääneen Ulrika Björkstamin sekä keskenmenoista, työuupumuksesta, masennuksesta ja nukahtamislääkeriippuvuudesta kärsineen näyttelijä Johanna Nurmimaan. Ulrika Björkstamin elämä muuttui noin kymmenen vuotta sitten, kun piensuihkukone putosi hänen viereensä ja räjähti. Onnettomuudessa hänen kehostaan paloi 40 prosenttia, hänen kasvonsa tuhoutuivat ja kävelykin piti opetella uudelleen. Oli ihme, että hän ylipäätään selviytyi hengissä. Miten Björkstam on kokemuksesta ja muuttuneesta ulkonäöstä selvinnyt? Sen hän kertoo tänään.


Tältä näyttää Red Bullin uusi F1-auto - talli maksimoi huomioarvon ”erikoisvärityksellä” iltalehti 11:56 19.02

Red Bullin F1-talli on paljastanut uuden RB14-autonsa. Virallisesti Red Bull esitellään vasta talvitestien avauspäivänä ensi viikon maanantaina, mutta jo nyt tallin Twitter-tilillä voi nähdä RB14-muodot. Samalla talli maksimoi uuteen autoonsa kohdistuvan kiinnostuksen, koska nyt julkisuuteen ”vuodettu” kuva on ”erikoisvärityksessä”. Käytännössä siis RB14 esitellään ensin pääsponsori Aston Martinin leimoilla, ja varsinainen kisaversio nojannee edelleen vahvasti Red Bullin omaan teemaväritykseen.


Tänään tv:ssä: Koko ilta aikansa supertähden Buster Keatonin klassikkolyhäreitä - alkoholisoitui huippuvuosien jälkeen iltalehti 10:33 17.02

Teemalauantai esittää yhdysvaltalaisen mykkäelokuvatähden Buster Keatonin viisi lyhytelokuvaa putkeen. 1920-luvun suurimpiin elokuvatähtiin kuulunut Keaton syntyi viihdetaitelijaperheeseen. Hänen kummisetänsä, kahlekuningas Harry Houdini keksi pojalle hienoa kaatumista tarkoittavan Buster-nimen, sillä vesseli oli pudonnut pienenä portaista satuttamatta itseään. Sittemmin juuri taidokkaasta kaatumisesta tuli Keatonin tavaramerkki. Keatonista kehkeytyi mestarillinen fyysinen koomikko, joka kykeni tekemään taidokkaita kaatumisia ja ilmalentoja akrobaattisia taitojaan hyödyntäen. Hänen tavaramerkkinsä olivat myös ilmeettömät kasvot, joilla hän tehosti tempuissaan kehonsa kieltä. Kouluja käymätön Keaton nousi elokuva-alan huipulle tekemällä pienessä studiossaan itse kaiken elokuviensa suunnittelusta toteutukseen. Hänen lyhytelokuvissaan hyödynnetään improvisaatiota, akrobaattisia temppuja sekä kuivaa huumoria. Keatonin mustavalkoiset mykkäelokuvat ovat aikakautensa upeita taidonnäytteitä myös tekniseltä toteutukseltaan.


Paula Vesalalta vihdoin uutta musiikkia - ”Kohtalo on jännä juttu” iltalehti 16:56 16.02

Paula Vesalan uusi kappale on nimeltään Nyt on lähtö. Paula Vesala kuvailee uutta kappalettaan Nyt on lähtö teemabiisiksi, jonka hän on aina halunnut tehdä. - Teksti syntyi nopeasti ja roihuten, kun tajusin että tämän haluan sanoa, Vesala kuvailee.


TE-toimiston virkailija tv:ssä: Aktiivimalliin jäi kannustinloukku – ”ikävä marssijärjestys” uusisuomi 08:25 16.02

Uudenmaan te-palveluiden asiantuntija Jaana Korppi kummastelee Ylen A-Teema-ohjelmassa, tehtiinkö aktiivimalli liian aikaisin.


Nyt jaellaan sydämiä somessa - Katsojat saavat äänestää tämän illan A-teeman aihetta iltalehti 06:23 15.02

Vuoden ensimmäisen A-teeman aiheina ovat aktiivimalli ja työllisyys. - Miksi aktiivimallia toteutetaan 50+-vuotiaisiin, kun varttuneita ei palkata töihin? - Missä se luvattu porkkana on? Pelkkää keppiä tällä hetkellä.


Yle Teema näytti keskellä päivää alastomia miehiä, jotka teeskentelivät harrastavansa seksiä - ohjelmapäällikkö: ”Se on hyvin viaton esityskohtaus” iltalehti 20:00 13.02

Alastomia miehiä näkyi yhteensä kolme. Yle Teema & Fem -tv-kanava esitti tänään 13. helmikuuta kello 15 Sami Yaffa - Sound Tracker -ohjelman Japani-jakson. Kun ohjelmaa on kulunut reilut 18 minuuttia, siinä näkyy alaston japanilaismies peniksineen päivineen. Tovi myöhemmin sama mies on uudelleen kuvissa. 19 minuutin kohdalla kuvassa näkyy kaksi miestä, jotka teeskentelevät harrastavansa seksiä. Toisen miehen edessä pyllistelee kolmas housuton mies. Miehet kuuluvat japanilaiseen vaihtoehtobändiin, joka haluaa rikkoa tabuja.


Tänään tv:ssä: Qusai perheineen on piilossa Suomen viranomaisia - ”Minulle tarjottiin rahaa, jos palaisin Irakiin” iltalehti 06:52 13.02

Qusai perheineen on tullut Suomeen jäädäkseen, olivat viranomaiset mitä mieltä tahansa. Suomessa asuu tuhansia paperittomia ihmisiä. He ovat saaneet kielteisen turvapaikkapäätöksen eikä heillä siksi ole oikeutta jäädä maahan. He kieltäytyvät kuitenkin palaamasta synnyinmaihinsa ja piilottelevat viranomaisilta. Toimittajat Jeanette Bjrökqvist ja Jessica Stolzmann tapaavat näitä paperittomia illan Spotlightissa Teemalla & Femillä.


Puolustusministeri Niinistö kiistää edistävänsä Münchenissä Jussi-sotaharjoituksia - sen sijaan tulevista materiaalihankinnoista hän aikoo puhua iltalehti 20:18 12.02

Puolustusministeri Jussi Niinistö (sin) suuntaa tällä viikolla sekä Brysseliin että Müncheniin. Puolustusministeri Jussi Niinistö (sin) osallistuu keskiviikkona Brysselissä Naton puolustusministerikokouksen yhteydessä järjestettävälle työillalliselle, jonka teemana on EU:n ja Naton välinen tiivistyvä yhteistyö. Lisäksi ministerit keskustelevat muun muassa Suomelle tärkeästä sotilaallisesta liikkuvuudesta. Niinistön mukaan kokouksen pääteemoina ovat EU:n puolustusaloitteet, eli pysyvä rakenteellinen yhteistyö (PRY) sekä EU:n ja Naton yhteistyö.


Viittomakielen päivää vietetään maanantaina – tunnustuspalkinto Juhana Saloselle MTV 05:40 12.02

Maanantaina vietetään Suomessa vuotuista viittomakielen päivää. Teemapäivän tarkoitus on juhlistaa suomalaista ja suomenruotsalaista viittomakieltä.


"Pärmäkoski on mielettömän kova kilpailija" – Mertaranta hämmästeli myös Norjan käsittämätöntä mahalaskua MTV 12:09 10.02

C Moren maastohiihtoselostaja Antero Mertaranta näki kolme isoa teemaa Pyeongchangin olympialaisten hiihtoavauksessa: pronssille tulleen Krista Pärmäkosken rautaiset kilpailijan taidot, Charlotte Kallan suvereenin esityksen ja norjalaisten mahalaskun joukkueena.


Olympiakisojen avajaisissa hämmentävä välikohtaus: Donald Trumpin ja Kim Jong-unin kaksoisolennot heitettiin ulos stadionilta - ”Emme halua heitä tänne” iltalehti 16:17 09.02

Pyeongchangin olympiastadionin katsomossa nähtiin kesken perjantaisten avajaisten erikoinen välikohtaus. Perjantain avajaisjuhlallisuuksissa toistui useaan otteeseen kaksi teemaa: rauha ja yhtenäisyys. Näillä viitattiin erityisesti Etelä- ja Pohjois-Korean arkoihin väleihin, joihin on saatu ainakin jonkinlaista liennytystä, sillä maiden naiskiekkoilijat pelaavat Pyeongchangissa yhteisellä joukkueella. Perjantaina maiden urheilijat marssivat Pyeongchangin olympiastadionille yhtenä suurena ryhmänä.


Vanhemmat, huomio! Olympialaiset jyräävät Pikku Kakkosen - esityskanava vaihtuu iltalehti 06:15 09.02

TV2 ei esitä Pikku Kakkosta olympialaisten aikana. Pienten lasten vanhempien kannattaa olla tarkkana tänään virallisesti käynnistyvien talviolympialaisten aikaan. Kaksi seuraavaa viikkoa Pikku Kakkonen lähetetään poikkeuksellisesti Teemalta & Femiltä sekä iltaisin että aamuisin. TV2:lla katsellaan pääasiassa Pyeongchangin tapahtumia. Pikku Kakkosen esitysaikakin aikaistuu viidellä minuutilla kello 16.55:een. Sillä on merkitystä, sillä muuten ensimmäinen ohjelma menee miltei kokonaan sivu suun. Se on tänään Hei Taavi. Taavi puhaltelee ilmapalloja ja saa aikaan ihailevia huokauksia. Juontaja Jaskakin innostuu hommasta, vaikka pitääkin puhaltamista työläänä.


Costa Rica äänestää presidentistä – pääteemana homoliitot iltasanomat 22:26 04.02

Mies- ja naisparien avioliitot eivät ole konservatiivisessa maassa sallittuja.


Emma-gaalan rohkeaa juhlaeleganssia - Jenni Vartiainen tyrmäävänä mustissaan, Jannalla mieletön laahus iltalehti 18:23 03.02

Emma-gaalan punaisella matolla nähtiin toinen toistaan upeimpia muotiluomuksia. Emma-gaalassa ehdokkuuksia haalinut Jenni Vartiainen pukeutui mustaan #metoo-kampanjan hengessä. Hän kertoi Iltalehden livelähetyksessä toimittaja Anne Leinoselle, että asun on tehnyt hänelle mittatilaistyönä kotimainen tuore Hello from North -merkki. - Halusin pukeutua mustaan, metoo -kampanjan henkeen. Minkään näköinen seksuaalinen häirintä ei ole ok. Halusin kunnioittaa sitä teemaa, Vartiainen kertoi.


Häät sulhasen tapaan -suosikkiohjelmassa shokkikäänne - morsian suuttui, ei halua virallistaa avioliittoa iltalehti 10:52 02.02

Häät sulhasen tapaan on suosittu hääohjelma. Ohjelmassa sulhanen saa tehtäväkseen suunnitella häät alusta loppuun. Kyyneleiltä harvoin säästytään. Häät sulhasen tapaan eli Don't Tell The Bride on suosittu hääohjelma, jota voi katsella esimerkiksi Livillä, Avalla ja Ruudussa. Briteissä jaksoissa ollaan edellä. Ohjelmassa sulhanen saa suunniteltavikseen pariskunnan häät alusta loppuun, hääpuvusta ohjelmaan. Briteissä näytettiin tällä viikolla jakso, jossa Craig haluaa hänelle ja Sophia-morsiamelleen Oktoberfest-teemaiset häät. Sophia itse olisi halunnut hippihäät rannalla. Sophia lähetti mekkonsa takaisin sulhaselle, koska ei pitänyt siitä, eikä pitänyt mistään, mitä Craig oli häiden varalle järjestänyt. Hääpäivänä näytettiin Sophia kävelemässä pikaruokaravintolaan, kun hänelle suositeltiin Craigin kanssa keskustelemista. Craig halusi hääpaikaksi panimon, joka ei todellakaan ilahduttanut morsianta.


Kuvat: Edelliset presidentit ja Jenni Haukio seurasivat yleisössä – Niinistön puheessa tutut teemat MTV 13:06 01.02

Eduskunnassa vietettiin kello 12 presidentti Sauli Niinistön virkaanastujaisia. Yleisössä nähtiin edelliset presidentit Tarja Halonen ja Martti Ahtisaari puolisoineen sekä presidentti Mauno Koivisto leski Tellervo Koivisto.


Uutiset