Panu Rajala kiistää häirintäsyytökset MTV:lle: "Osoitin vain omalla tavallani fyysistä hyvän olon tunnetta" mtv 17:52 23.02

Uusimman Suomen Kuvalehden artikkelissa nostetaan esiin Panu Rajalaa kohtaan esitetyt syytteet seksuaalisesta häirinnästä ja siitä, että hän ei puuttunut teatterin ja draaman tutkimuksen oppiaineessa ilmenneisiin ongelmiin. Kirjailija ja tutkija Rajala kommentoi syytöksiä MTV:lle.


Panu Rajala häirintäsyytöksistä MTV:lle: "Osoitin vain omalla tavallani fyysistä hyvän olon tunnetta" mtv 17:52 23.02

Uusimman Suomen Kuvalehden artikkelissa nostetaan esiin Panu Rajalaa kohtaan esitetyt syytteet seksuaalisesta häirinnästä ja siitä, että hän ei puuttunut teatterin ja draaman tutkimuksen oppiaineessa ilmenneisiin ongelmiin. Kirjailija ja tutkija Rajala kommentoi syytöksiä MTV:lle.


The Notebook -tähti Rachel McAdams on raskaana - odottaa esikoistaan iltalehti 16:43 23.02

Näyttelijätär on pitänyt viime kuukaudet matalaa profiilia julkisuudesta. The Notebook, Morning Glory ja Sherlock Holmes -elokuvista tuttu näyttelijätär Rachel McAdams, 39, on raskaana. Useat lähteet ovat kertoneet asiasta E!News -sivustolle, sen sijaan tähden edustaja ei ole vielä vahvistanut uutista. McAdams on pitänyt viime kuukausina matalaa profiilia, eikä osallistunut keskiviikkona Game Night -elokuvansa ensi-iltaan TLC Chinese Theatern -elokuvateatterissa. Sen sijaan paikalla nähtiin hänen kollegansa Jason Bateman, Kyle Chandler ja Michael C. Hall.


IL kysyi Panu Rajalalta ahdistelusyytöksistä ja Kallion lukion ex-opettajasta - tuohtunut professori: ”Jos ohjaajilla on ollut jotain reipasotteisuutta...” iltalehti 13:24 23.02

Professori Panu Rajala kommentoi Iltalehdelle seksuaalisen häirinnän vuoksi irtisanotun opettajan tapausta sekä häneen itseensä kohdistuneita ahdistelusyytöksiä. Rajala pitää koko kohua huvittavana, ärsyttävänä ja valitettavana. Skandaali Kallion lukion irtisanotun opettajan ympärillä jatkuu. Lehtori sanottiin tammikuussa irti seksuaalisen häirinnän vuoksi. 18 opiskelijaa ja kaksi opettajaa kertoivat viime vuoden marraskuussa STT:lle, että miespuolinen teatteriopettaja oli ahdistellut opiskelijoita vuosien ajan. Sama opettaja oli toiminut vuosituhanteen vaihteessa Tampereen yliopistossa opettajana. Teatterin ja draaman tutkimuksen opiskelijat kertovat nyt , että tuolloin oppiaineen professorina toimi Panu Rajala, eikä oppiaineessa ollut Rajalan ja opettajan lisäksi muita vakituisia henkilökunnan edustajia.


Helsingin ydinkeskustaan halutaan rakentaa uusi maanalainen elokuvateatteri iltalehti 08:48 23.02

Helsingin vanhaan linja-autoasemaan on suunnitteilla monisalinen elokuvateatteri. Kolme yhtiötä on jättänyt Helsingin kaupunginhallitukselle 17. elokuuta 2017 hakemuksen vanhan linja-autoasemarakennuksen varaamisesta elokuvakulttuuria ja -taidetta vaalivalle hankkeelle Tarkoitus on perustaa monisalinen elokuvateatteri Helsingin ydinkeskustaan. Hankkeen takana ovat Aristo-Invest Oy, M1 Capital Oy ja Oy Bufo Ab.


Pikkukaupungin nimi sai supersankarifanit sekaisin: kaupunginjohtajilta pyydetään vibraniumia iltalehti 16:20 22.02

Uuden Marvel-elokuvan fanit innostuivat Illinoisissa sijaitsevasta pikkukaupungista, jonka nimi on Wauconda. Asiasta kertoo The Hollywood Reporter. Syynä supersankarifanien innostukseen on se, että Waucondan (asukasluku 13 758) nimi lausutaan samalla tavalla kuin tuoreessa Marvel-supersankarielokuvassa nähtävän fiktiivisen Wakanda-valtion nimi. Elokuvassa Wakanda on kehittynyt afrikkalainen valtio, jota suojelee supersankari nimeltään Black Panther eli suomalaisittain Musta pantteri. Black Panther -elokuva lähti laajaan teatterilevitykseen 16. helmikuuta. Pormestarin avustaja Alise Homola kertoo THR:n Heat Vision -julkaisulle olleensa aluksi hämmentynyt saatuaan viestejä elokuvan faneilta. Hän myöntää, ettei tiedä mitään elokuvan juonesta.


Tankki täyteen -ja Sisko ja sen veli -sarjoista tuttu Ilmari Saarelainen on ollut jo 10 vuotta eläkkeellä: ”Työtarjoukset imartelevat edelleen” iltalehti 19:04 20.02

Näyttelijä Ilmari ”Immu” Saarelainen nousi televisiosarjojen myötä kansan tietoisuuteen. Tunnettavuus toi lisää ja lisää rooleja. Tankki täyteen ja Sisko ja sen veli televisiosarjat tekivät Ilmari "Immu" Saarelaiseta, 72, koko kansalle tunnetun näyttelijän, jonka kotiteatteri oli melkein teatterikoulusta suoraan vuodesta 1969 ollut Tampereen Työväen Teatteri. - Tv:n voima oli uskomaton, tuskin tätäkään haastattelua ilman tv-roolejani voisin antaa. Tunnettavuus toi rooleja lisää ja jonkinlaisen tuttuuden tunteen yleisöön.


Metsolat-sarjan pankinjohtajana tutuksi tullut Esko Raipia: ”Neljäs pallolaajennus voi olla edessä” iltalehti 17:04 20.02

Pankinjohtaja Jaakko Järvenheimoa Metsolat-sarjassa näytellyt Esko Raipia on kärsinyt sydänongelmista. Suositussa Metsolat-sarjassa yhtä pääosaa, pankinjohtaja Jaako Järvenheimoa näytteli Esko Raipia, 72. Tosin 35 kiloa tuhdimpana. Sarja oli alkujaan vaatturiksi opiskelleelle ja Pyynikin kesäteatterin Tuntemattomassa sotilaassa järjestäjänä ja näyttelijänä olleelle tamperelaiselle "The role". Raipia näytteli kaikissa reilussa 40 jaksossa ja ne kuvattiin suuren laman vuosina 1991-1994. Monitoimimies on jatkanut teatterin parissa, mutta Raipialla on myös muuta liiketoimintaa Metsoloiden Järvenheimon tapaan. Aktiivisen miehen ongelma jo 80-luvulta asti on ollut sydän. - Hiljattain tehtiin sydämeen kolmas pallolaajennus, neljäs voi olla edessä nyt suurten tutkimusten jälkeen, missä kartoitetaan verenkierto.


Säveltäjä Andrew Lloyd Webber avautuu muistelmissaan itsemurha-aikeistaan: ”Se oli täyttä kärsimystä” iltalehti 14:57 20.02

Terveysongelmat ja masennus ajoivat brittisäveltäjä Andrew Lloyd Webberin pohtimaan itsemurhaa. Cats- ja Oopperan kummitus -musikaalien säveltäjä Andrew Lloyd Webber, 69, avautui uudessa Unmasked-muistelmateoksessaan toistuvista itsemurha-aikeistaan. Brittiläinen teatterialan pioneeri on kärsinyt vuosien varrella monista terveysongelmista, kuten pahoista selväkivuista. Hän sairasti myös vuonna 2009 eturauhassyövän. Terveysongelmat ajoivat Lloyd Webberin masennukseen ja itsetuhoisiin ajatuksiin.


Muistatko Salkkareiden Inkan? Saija-Reetta Kotirinta esittää rouva Jenni Haukiota uutuusnäytelmässä iltasanomat 18:18 19.02

Entinen Salatut elämät -tähti Saija-Reetta Kotirinta nähdään rouva Jenni Haukiona Tampereen Komediateatterin esityksessä.


Näkökulma: Juha Sipilän tuskien taival - potku polveen saattaakin osua takapuoleen iltalehti 22:23 17.02

Takarivin kokoomuslaisillekin on valjennut, että keskustasatraappi Juha Sipilä ei ole hönö maalaismies, vaan piinkova poliitikko, kirjoittaa Iltalehden Juha Ristamäki. Näin Sipilä kommentoi Väyrysen puheenjohtajuuspuheita On selvää, että politiikan tekemiseen liittyy aimo annos teatteria julkisuuden ja kansalaisten suuntaan. Sitä oli myös kuluneella viikolla, kun kaikki kynnelle kyenneet poliitikot jyrähtivät kaatuneesta perhevapaauudistuksesta.


Tommi Korpela työnsä varjopuolista: ”Joudut olemaan paljon pois kotoa” iltalehti 16:15 16.02

Näyttelijä Tommi Korpela, 49, nähdään keskeisessä roolissa keväällä TV2:lla alkavassa Karppi-rikossarjassa. Näyttelijä Tommi Korpela tähdittää maaliskuun puolivälissä TV2-kanavalla alkavaa Karppi-rikossarjaa. Hän näyttelee ohjelmassa suuren yrityksen visionääriä. Rooliin valmistautuminen sujui näyttelijän mukaan tutulla rutiinilla. - Otin selvää niin paljon kuin pystyin tuulivoimahankkeesta, jota yritys haluaa viedä eteenpäin TV-sarjassa. Keskustelin ohjaaja Rike Jokelan kanssa tästä roolihahmosta. Esittämäni hahmo on karismaattinen, boheemi ja innostava yritysjohtaja. Olen esittänyt samankaltaisia henkilöitä teatterin puolella - toivottavasti esittämäni roolit eivät ole liian samankaltaisia, hän naurahtaa Iltalehdelle.


MTV paikan päällä: Liettuassa juhlitaan huomenna 100-vuotista itsenäisyyttä – myös presidentti Niinistö osallistuu juhlallisuuksiin MTV 21:07 15.02

Vilnan takseissa liehuvat pienet punavihreäkeltaiset liput. Kaupungin keskustassa värit on heijastettu niin historiallisiin rakennuksiin, teatterien julkisivuihin kuin kauppakeskusten seiniin. Liettua on valmis juhlistamaan maan satavuotista itsenäisyyttä.


Kari Väänänen irtisanoutumisestaan STT:lle: ”En ole eläissäni ollut näin likaisessa sopassa mukana” iltalehti 01:10 14.02

Kari Väänänen jätti eroilmoituksensa Rovaniemen teatterinjohtajan tehtävistä 23. tammikuuta. Syynä lähtöön on riita teatterinhallituksen ja kaupunginhallituksen jäsen Hannu Ovaskaisen kanssa. Väänänen aloitti viisivuotiskautensa Rovaniemen teatterinjohtajana vuonna 2015. Hän oli uhannut jo marraskuussa erota mikäli Ovaskainen (kesk) jatkaa teatterihallituksessa. Rovaniemen teatteri tiedotti 23. tammikuuta Väänäsen hakevan eroa tehtävistään 1. elokuuta 2018 alkaen. Teatteri kertoi tiistaina Lapin Alueteatteriyhdistyksen myöntäneen eron Väänäselle.


Kari Väänänen lähtee Rovaniemen teatterista pitkään kestäneen riidan päätteeksi iltasanomat 23:00 13.02

Kari Väänänen lähtee Rovaniemen teatterista. Teatteri kertoi tiistaina Lapin Alueteatteriyhdistyksen hallituksen päättäneen kokouksessaan, että se myöntää Väänäselle eron ja laittaa taiteellisen johtajan paikan hakuun avoimella haulla ja kutsumenettelyllä.


Tunnistatko maailman ikonisimman äänen? Se kuuluu Morgan Freemanille iltalehti 16:17 12.02

Maailman ikonisin ääni on nyt valittu. Yhdysvaltalaisnäyttelijä Morgan Freeman, 80, omistaa kaikkien aikojen ikonisimman äänen. Hän on voittanut äänestyksen, jossa kansa sai valita. Freeman tunnetaan muun muassa elokuvista Armoton, Rita Hayworth - avain pakoon, Seitsemän ja Million Dollar baby. Hänet on palkittu niin Oscarilla ja Golden Globella kuin lukuisilla teatterialan palkinnoilla. Freemanin tavaramerkkirooli on viisas vanhus, jota hän on esittänyt useita kertoja.


Yllätyskosinta: Idris Elba polvistui entisen Miss Vancouverin eteen täpötäydessä elokuvateatterissa iltasanomat 00:15 11.02

Näyttelijä otti varaslähdön ystävänpäivään romanttisella eleellä.


Eläkepäiviä viettävä teatterimies Mikko Majanlahti: ”Teatterin lumo on säilynyt” iltasanomat 12:12 10.02

IS tapasi pitkän linjan teatterilaisen Mikko Majanlahden, joka viettää eläkepäiviään Tampereella. – Hiljalleen tässä jo jaksaa. Kova syksy oli, suuria menetyksiä kokenut mies huokaa.


Uutiset