Näkökulma: Toimeentulotuen siirto Kelalle oli floppi, täydellinen epäonnistuminen iltalehti 17:14 14.01

Kelan hallinto kaipaa nopeaa uudistamista, kirjoittaa Lasse Laatunen. Viikonvaihteen Iltalehdessä oli siitä, miksi Kela epäonnistui toimeentulotuen täytäntöönpanossa alkuvuodesta 2017. Juttu perustui Kelan hallinnon kokouspöytäkirjojen ja sisäisen tarkastuksen raporttien läpikäyntiin. Selvitys on niin painavaa tekstiä, ettei se voine olla johtamatta jatkotutkintaan ja -arviointeihin. Kesäkuussa 2016 valmistuneessa Kelan sisäisen tarkastuksen raportissa varoitettiin Kelan johtoa toimeentulotukeen liittyvistä taloudellisista ja maineriskeistä. Raportti käsiteltiin Kelan tarkastustoimikunnassa, mutta koko hallitus pidettiin siitä tietämättömänä. Tällaista ei voi kutsua hyväksi hallinnoksi. Toimittaja Olli Ainolan haastattelema silloinen pääjohtaja Liisa Hyssälä ei muista koko raporttia.


Lääkärit vaativat, että Trumpin mielenterveys tutkitaan - mahtaileva puhe ja impulsiiviset päätökset viestivät muistisairaudesta iltalehti 10:51 14.01

Perjantaisessa terveystarkastuksessa ei tutkittu mielenterveyttä tai mahdollisia muistisairauksia. Trumpin kykyä muistaa Yhdysvaltojen kansallislaulun sanoja on herättänyt ihmetystä. Videolla hän epäröi useissa kohdissa. Lukuisat lääkärit ja terveydenhuollon ammattilaiset vetoavat kirjeellä Yhdysvaltojen presidentin Donald Trumpin lääkäriin Ronny Jacksoniin, jotta presidentin mielenterveys tutkittaisiin perinpohjaisesti. Trumpille tehtiin perjantaina terveystarkastus, mutta siinä tutkittiin vain fyysinen kunto. Sen mukaan Trump on fyysisesti varsin hyvässä kunnossa.


Lääkärintarkastuksen tulos: Trump on erinomaisessa kunnossa iltalehti 03:50 13.01

71-vuotias valtionpäämies kävi virkakautensa ensimmäisessä lääkärintarkastuksessa. Presidentti Donald Trump (71) on erinomaisessa kunnossa. Näin toteaa presidentin terveydentilan tutkinut lääkäri Ronny Jackson. Tarkastus tehtiin Walter Reed-sotilassairaalassa Washingtonin lähellä.


Lääkäri: Donald Trumpin, 71, terveystarkastus sujui poikkeuksellisen hyvin – ”Terveydentila erinomainen” iltasanomat 01:54 13.01

Presidentti kävi virkakautensa ensimmäisessä terveystarkastuksessa.


Kansanedustaja vaatii koko kirkolle erityistilintarkastusta: ”Jopa suoranaista porsastelua veronmaksajien rahoilla” uusisuomi 15:54 12.01

Kansanedustaja Mikko Kärnä (kesk.) vaatii, että koko kirkon toiminnasta tehdään erityistilintarkastus. Kärnä on huolestunut kirkon päämiesten holtittomasta rahankäytöstä. 


Onko Trump todella ”historian tervein presidentti”? Ensimmäinen terveystarkastus virassa tänään iltasanomat 12:49 12.01

Vuosittain tehtävässä terveystarkastuksessa ei arvioida presidentin henkistä tilaa.


Trumpille tehdään perjantaina ensimmäinen ”presidentillinen” terveystarkastus - luvassa hyviä ja huonoja uutisia iltalehti 11:46 11.01

Mielenterveyttä ja mahdollisia muistisairauksia ei tutkita. Presidentti Donald Trump tutkitaan perjantaina Yhdysvaltojen kansallisessa sotilassairaalassa Bethesdassa Marylandissa Washingtonin pohjoispuolella. Etukäteen lääkäreille on luvassa hyviä ja huonoja uutisia. Hyvät uutiset


Barcelonan 160 miljoonan euron megahankinta heti sairaslomalle iltalehti 13:48 08.01

Barcelona tiedotti lauantai-iltana hankkineensa Philippe Coutinhon Liverpoolista. Coutinho kävi sunnuntai-iltana tutustumassa uuteen kotistadioniinsa Camp Nouhun ja lääkärintarkastus ja lehdistötilaisuus ovat vuorossa tänään. Testit toivat heti huonon uutisen, sillä Coutinhon debyytti Barcelonassa siirtyy loukkaantumisen takia. Seura ilmoitti oikean reitensä loukanneen brasilialaisen olevan sivussa seuraavat 20 päivää.


Ministeri Lintilä Ylellä: Vapaaehtoistyö voisi kelvata aktiivimalliin iltalehti 12:22 08.01

Elinkeinoministerin mukaan aktiivimallin avaamista vapaaehtois- ja järjestötyölle pitää harkita. Elinkeinoministeri Mika Lintilä (kesk) totesi Ylen (8.1.), että vapaaehtois- ja järjestötyön sallimista aktiivimalliin kelpaavaksi työksi pitäisi harkita. Lintilä totesi Ykkösaamussa, että vaikka palkaton talkootyö, tai muu vapaaehtoistoiminta ei vielä kerrytä niin sanottuja aktiivisuuspisteitä, tätä voidaan kuitenkin harkita huhtikuussa olevalla ”tarkastuspisteellä”, kun hallitus miettii aktiivimallin jatkokehitystä.


Suomen itärajalla liikenne kasvaa - Vuonna 2017 itärajalla tehtiin yli 9 miljoonaa rajatarkastusta iltalehti 22:34 05.01

Suomen itärajalla liikenne vilkastui vuonna 2017, mutta edelleen ollaan rutkasti jäljessä vuoden 2013 huippumäärästä. Liikenne Suomen itärajalla kasvoi vuonna 2017 kolmella prosentilla. Itärajalla tehtiin rajavartiolaitoksen katsauksen mukaan yli yhdeksän miljoonaa rajatarkastusta. Verrattuna itärajan liikenteen huippuvuoteen 2013 on rajanylitysten määrä edelleen noin 30 prosenttia vähäisempi. Suurin osa rajan ylittäjistä on venäläisiä. Venäläismatkustajien osuus itärajan kokonaisliikenteestä oli noin 70 prosenttia, kun se vuonna 2016 oli noin 64 prosenttia.


Poika työnsi peniksensä metroaidan väliin – massiivinen pelastusoperaatio stara 10:30 04.01

Monet yrittävät matkustaa metrossa pummilla hyppäämällä tarkastusporttien ylitse. Porttien ylitse


Viihdelehti Stara.fi stara 10:30 04.01

Monet yrittävät matkustaa metrossa pummilla hyppäämällä tarkastusporttien ylitse. Porttien ylitse


Illalla kolaripaikalta paennut huumekuski jatkoi törttöilyään yöllä: pakeni poliisia 25-vuotias nainen kyydissään iltalehti 06:58 02.01

Tapauksia tutkitaan muun muassa törkeänä liikenneturvallisuuden vaarantamisena, rattijuopumuksena sekä huumausaineen käyttörikoksena. Kolmekymppinen mies kaasutteli poliisia pakoon Oulussa tiistain vastaisena yönä, kun poliisipartio yritti pysäyttää henkilöautoa tarkastusta varten. Kuljettaja lähti poliisia pakoon ja kierteli teitä Parkkisenkankaalla ja Myllyojalla. Jahti oli saada päätöksensä kun auto suistui penkkaan, mutta kuljettaja onnistui lopulta jatkamaan pakoa kevyen liikenteen väylän kautta.


Auto ajoi toisen perään ja pakeni poliisia Oulussa – ajoi lopulta puuta päin MTV 06:14 02.01

Poliisi yritti pysäyttää auton tarkastusta varten Oulussa, mutta kuski lähti ajamaan pakoon, tiedottaa poliisi. Takaa-ajo päättyi, kun auto suistui päin puuta.


Isä kärysi huumeista ratissa - 8 kuukauden ikäinen tyttövauva kyydissä iltalehti 11:22 01.01

Poliisi toimitti vauvan lastensuojeluviranomaisten hoiviin. Vuodenvaihde on ollut työlästä aikaa myös Pohjanmaan poliisin alueella. Tehtäväkoosteen kenties pysäyttävin tapaus sattui kello 16 aikaan Ilmajoen Seinäjoentiellä, missä poliisipartio pysäytti henkilöauton tarkastusta varten.


Perhekodin johtaja vakuuttaa: Tiloja kuivatettu ja korjattu iltalehti 07:31 30.12

Perhekodin johtaja sanoo, että korjaustoimenpiteitä on jo tehty. Helsinkiläisen perhekodin toimitusjohtaja kertoo, että perhekoti on ryhtynyt kesällä tehtyjen tarkastusten jälkeen korjaustoimenpiteisiin. Tarkastuksissa havaittiin kosteutta käytävätilassa ja yhdessä jo suljetussa vessassa. Vessa korjataan nyt johtajan mukaan erilliseksi siivoustilaksi. Sisäilmaongelmiin on puututtu lisäämällä korvausilman saantia ja nostamalla siivoustasoa. Tiloja on kuivattu koneellisesti.


Suomen rajalla tarkastusta väkivaltaisesti paenneet ilmoittautuivat Venäjän tullille iltalehti 20:13 27.12

Venäjän ja Suomen kansalainen ilmoittautuivat hurjan paon jälkeen itse viranomaisille ja ilmaisivat yhteistyöhalukkuutensa. Iltalehti uutisoi aiemmin, että keskiviikkoaamuna kaksi miestä pakeni väkivaltaisesti tullitarkastusta Suomen ja Venäjän välisellä rajalla Torfyanovkan alueella, joka on Vaalimaan kohdalla Venäjän puolella. Poliisin ei kauan tarvinnut etsiä karkureita, sillä he ilmoittautuivat myöhemmin keskiviikkona itse Viipurin tullialueelle ja kertoivat olevansa valmiita kuulusteltavaksi.


Niinistö julkaisi vaalirahoituksensa – suurin lahjoittajien joukko ovat yksityishenkilöt yli 700 000 euron yhteissummalla MTV 17:57 27.12

Sauli Niinistön valitsijayhdistys on tänään jättänyt vaalirahoituksen vapaaehtoisen ennakkoilmoituksen Valtiontalouden tarkastusvirastolle.


Niinistön vaalirahoitus julki: Jethro Rostedtilta 14 500 euroa vaalikassaan - mukana runsaasti talouselämän kermaa iltalehti 14:59 27.12

Sauli Niinistön valitsijayhdistys on tänään jättänyt vaalirahoituksen vapaaehtoisen ennakkoilmoituksen Valtiontalouden tarkastusvirastolle. Niinistön presidentinvaalikampanjaa on tukenut yhteensä yli 400 lahjoittajaa. Valitsijayhdistyksen mukaan Niinistön vaalikampanjan budjetti on suunniteltu 1,0-1,5 miljoonan euron välille. Nyt vaalibudjetiksi on tarkentunut 1,5 miljoonaa euroa. Varainhankinta on saatu vastaamaan budjettia, joten aktiivinen rahankeräys kampanjan osalta voi päättyä.


Uutiset