Tolppaankin osunut Joona Luoto uskoo maalihanojen aukeavan: "Ei tuhlata kaikkia paikkoja vielä" jatkoaika.com 22:25 13.12

Tapparan työteliäs laituri Joona Luoto ei haikaillut keskiviikon KooKoo-pelin jälkeen tiiminsä maajoukkuemiesten perään. Ilman kapteeniaan ja ykköspakkejaan pelannut Tappara vei helpon oloisesti kamppailun nimiinsä lukemin 3?0.


Kollegalta viiltävä arvio Jukka Rautakorven Tapparasta: ”Pelaa inhottavan hyvää lätkää” iltalehti 22:17 13.12

Tuomas Tuokkola tunnusti Tapparan paremmuuden keskiviikkona. KooKoo tuli Tampereelle keskiviikkona terävästi ja olisi voinut johtaa matsia 2-0 minuutin jälkeen, mutta noin 50 minuuttia kaukalossa oli pääasiassa vain isäntäjoukkue Tappara. - Muutama hyvä vaihto ottelun alussa ei riitä. Jos Tapparan tasoista joukkuetta vastaan haluaa pärjätä, pitää olla tiivis ja kärsivällinen, KooKoon päävalmentaja Tuomas Tuokkola sanoi.


Ojamäki nousi ratkaisijaksi ? Tapparan rutiini liikaa KooKoolle jatkoaika.com 22:06 13.12

KooKoo oli saapunut vierailulle Hakametsään, mutta Tappara oli kouvolalaisille tyly isäntä. Maajoukkuepoissaolot eivät kirvesrintoja haitanneet, vaan antoivat mahdollisuuden uusille vastuunkantajille. Pisteiden valossa heikon alkukauden pelannut Niko Ojamäki onnistui kahdesti maalinteossa, ja pisteet jäivät Tampereelle lukemin 3?0.


Jukka Rautakorvelta kryptinen kommentti yllättävään ylivoimaketjuun: ”Ei kätisyydellä tee mitään, jos ei osaa pelata” iltalehti 22:06 13.12

Tapparan rightin miehet tekivät tuhojaan KooKoota vastaan. Jukka Rautakorpi marssitti Tapparan toiseen ylivoimaketjuun viisi rightin pelaaja. Tapparan kokoonpanossa oli keskiviikkona KooKoota vastaan yhteensä yhdeksän rightin miestä. - Ei se sattumaa ole, mutta ei kätisyydellä tee mitään, jos ei osaa pelata, Rautakorpi totesi kryptisesti.


Tappara voitti, vaikka kolme pelaajaa oli Leijonissa ja Zaborsky sairaalassa iltasanomat 21:06 13.12

Niko Ojamäki nousi kahdella maalillaan tähtirooliin, kun Tapparalta puuttui monta vakiokokoonpanon pelaajaa.


Rightin miehet KooKoolle liikaa - Tapparan oikea käsi alhaalla pelaavat ukot olivat iskussa iltalehti 20:53 13.12

Tamperelaiset kaatoivat kouvolalaiset 3-0. Tapparan erikoisuutena oli pelkästään rightin pelaajista koostuva ylivoimaketju. Jääkiekkojoukkueessa on monesti pulaa rightin pelaajista - siis oikea käsi alhaalla pelaavista kiekkoilijoista. Tapparalla tätä murhetta ei ole, vaan esimerkiksi joukkueen toisessa ylivoimaketjussa keskiviikkona KooKoota vastaan nähtiin pelkästään rightin miehiä: Otso Rantakari, Kristian Kuusela, Sebastian Repo, Juhani Jasu ja Jere Karjalainen. Yhteensä kirvesrintojen kokoonpanossa oli keskiviikkona peräti yhdeksän rigtin miestä.


Olipahan erikoinen maali! Edes maalintekijä ei tajunnut, että kiekko kävi verkossa iltalehti 18:59 13.12

Tapparan Niko Ojamäki vei kirvesrinnat johtoon KooKoota vastaan. Tapparan Niko Ojamäki teki niin yllättävän maalin, ettei edes itse tajunnut kiekon sujahtaneen KooKoon maalivahdin Juha Järvenpään taakse. Porilainen tinttasi maalin edustalta pikkumustan kohti kouvolalaisten maalia, kiekko tuli bumerangina takaisin, ja peli jatkui.


Onnekas osuma – Tappara sai maalintekoapua tuomareilta MTV 18:58 13.12

Tapparan ensimmäinen osuma KooKoon verkkoon oli onnenkantamoinen, kun kiekko pomppasi tuomarin jalasta maalin edustalle.


Tapparalta kaunis ele edesmenneen valmentajan muistoa kunnioittaen iltalehti 18:51 13.12

Mikko Saarista muistettiin hiljaiselle hetkellä ennen KooKoo-ottelun alkua. Tapparan pitkäaikainen juniorivalmentaja ja SM-liigassakin luotsannut Mikko Saarinen menehtyi hiljattain pitkäaikaisen sairauden murtamana. Tamperelaisjoukkue kunnioitti Saarisen muistoa keskiviikkona ennen KooKoo-ottelun alkua. Hakametsän jäähallissa vietettiin minuutin hiljainen hetki. Saarisen kuva oli hallin videotaululla hiljaisen hetken ajan.


Tappara-tähti putosi kokoonpanosta iloisesta syystä: Saa lapsen! iltalehti 18:10 13.12

Tapparan slovakkihyökkääjä Tomas Zaborsky puuttuu tänään Tapparan kokoonpanosta. Zaborskyn poissaolon syy on harvinaisen riemullinen. Tappara keroo Twitterissä, että slovakille tuli lähtö synnytyslaitokselle. Lapsensa syntymää todistamaan lähteneen Zaborskyn paikan kakkosketjun laidalla ottaa Anton Levtchi, ja nelosen laidalle nousee nuori Otto Mäkinen. Tappara kohtaa tänään Hakametsässä KooKoon.


Janne Ojasen poika näyttelee isäänsä MM95-elokuvassa uusisuomi 16:55 13.12

Moni muistaa jääkiekkoilija Janne Ojasen Tapparan ikonina, mutta Ojanen on tehnyt sankaritekoja myös Suomen maajoukkueessa. Hän oli mukana muun muassa Leijonien 1995 MM-kultajoukkueessa, josta kertova elokuva saa ensi-iltansa joulupäivänä.


Riittääkö varsinainen peliaika Tampereella, kun KooKoo saapuu Tapparan vieraaksi? jatkoaika.com 07:00 13.12

Tappara ja KooKoo kohtaavat toisensa kolmatta kertaa kuluvalla kaudella. Toistaiseksi voitot ovat tasan 1-1.


Yllätysnimen jäätävät näytöt pistivät Tapparan maalivahtitaiston uusiksi – kuka vie ykköstorjujan paikan? suomikiekko 21:35 07.12

Tappara uskomattoman kovaan kokoonpanoon on alkutalvesta pulpahdellut lisää kuumia, yllättäviä tähtiä. Yksi heistä on hurjan kovalla vauhdilla Liigan eliittiin murtautunut maalivahti Christian Heljanko. Lähes 95:n...


Kärsiikö Liiga-hyökkääjä lisää oudosta ulosajosta? Kurinpito pohtii lisärangaistusta suomikiekko 15:03 07.12

Tapparan keskushyökkääjä Matti Järvinen sai tiistain liigakierroksella erikoisen ulosajon, kun hänet passitettiin suoraan aloituksesta isoista ovista ulos. Tuomaristo katsoi, että Järvinen puski aloitustilanteessa Pelicansin...


Sairaus mursi valmentaja Mikko Saarisen - näin hän taisteli syöpää vastaan: ”Elämänarvot ovat menneet uusiksi” iltalehti 08:44 06.12

Valmentaja Mikko Saarinen kuoli viime viikolla pitkän sairauden jälkeen. Kiekkomies taisteli jo kerran takaisin huipulle syöpädiagnoosin jälkeen. Oheinen juttu on julkaistu ensimmäisen kerran Iltalehdessä 6.5.2010. Mikko Saarinen oli taistellut syöpädiagnoosin jälkeen takaisin Tapparan valmentajaksi. Kauden jälkeen takki oli tyhjä valmennuksen suhteen. Nyt saa riittää. Minusta ei tällä hetkellä ole päävalmentajaksi SM-liigaan. On päästävä pomon puheille.


Tapparan kapteenilta koskettavia sanoja menehtyneestä valmentajasta – ”Väärältä tuntuu, että noin hyviä miehiä lähtee” iltasanomat 07:31 06.12

Pelicans ja Tappara pelasivat mustissa surunauhoissa tiistaina.


Pasi Nurminen herkistyi suru-uutisesta: ”Mikko oli viimeisen päälle lätkämies” iltalehti 22:17 05.12

Kun Pelicansin ja Tapparan välinen liigakamppailu päättyi, nousi pukukoppikäytävän puheissa esiin viime viikolla menehtynyt kiekkovalmentaja Mikko Saarinen. Molempien joukkueiden pelaajat sekä valmennusjohto muistelivat kauniilla sanoilla Saarista. Tapparan päävalmentaja Jukka Rautakorpi oli vakavana. Kaikesta näki, että kokeneen kiekkokoutsin ajatukset olivat Saarisen perheen luona.


Tappara selvisi tukalasta alivoimasta ja puristi voittoon - sensaatiovahti jälleen liekeissä jatkoaika.com 22:00 05.12

Tapparan Matti Järvisen kolmannessa erässä saama pelirangaistus ja viiden minuutin jäähy sekä tämän seurauksena hyökkäysketjujen sekoittuminenkaan eivät pysäyttäneet Tapparaa tiistaina. Lahteen saapunut sarjakakkonen kaatoi Pelicansin jatkoajalla loistavan ylivoimapelinsä ansiosta maalein 3?2.


Video: Todella erikoinen ulosajo SM-liigassa – Tapparan pelaaja lensi suihkuun suoraan aloituksesta iltasanomat 21:15 05.12

Matti Järvinen ei ollut uskoa tilannetta todeksi.


Ulosajo! Tappara-hyökkääjälle erikoinen tuomio MTV 20:54 05.12

Tapparan Matti Järvisen ottelu päättyi ulosajoon, kun hänen katsottiin puskeneen Pelicans-pelaajaa päätöserässä.


Uutiset