Taliban-kapinalliset kaappasivat kymmeniä bussissa matkustaneita – ei tietoa kaapattujen olinpaikasta MTV 10:25 20.08

Taliban-kapinalliset ovat kidnapanneet kymmeniä ihmisiä Qunduzin provinsissa Afganistanin pohjoisosissa. Toistaiseksi viranomaisilla ei ole tietoa kaapattujen ihmisten olinpaikasta. 


Taliban tappoi yli 30 poliisia - myös äänestäjien rekisteröitymispaikoilla karmeita iskuja iltalehti 15:03 11.05

Turvallisuustilanne on Afganistanissa hyvin heikko ja demokratiaa nakerretaan väkivallalla. Taliban-järjestön taistelijat ovat hyökänneet poliisien asemapaikkoihin läntisessä Farahin provinssissa ja tappaneet yli 30 poliisia, Afganistanin viranomaiset kertoivat perjantaina. Alue toimii oopiumin tärkeänä salakuljetusreittinä naapurimaa Iraniin. Taliban hyökkäsi yöllä poliisin tukikohtaan Balabulukissa tappaen ainakin 23 poliisia ja haavoittaen kolmea muuta. Farahin kaupungissa talibanit tappoivat 11 poliisia ja varastivat suuren määrän aseita, paikallinen viranomainen Farid Bakhtawar vahvisti Reutersille.


Ydinsovun rikkova Trump: Iranin hallinto terrorismin pääkannattaja - Tukee terroristijärjestöjä kuten Hizbollahia, al-Qaidaa ja Talibania iltalehti 21:22 08.05

Presidentti Donald Trump ilmoitti tiistaina, että Yhdysvallat vetäytyy Iranin ydinsopimuksesta. Yhdysvaltojen presidentti Donald Trump aloitti suoran puheensa sanomalla, että Iran on terrorismin pääkannattaja ja tukee terroristijärjestöjä kuten Hizbollahia, al-Qaidaa, Talibania ja Hamasia. Iranin tuella nämä järjestöt ovat pommittaneet Yhdysvaltojen lähetystöjä eri puolilla maailmaa. Trumpin mukaan sopimusta ei olisi alkuaankaan pitänyt ikinä tehdä, koska se on suuri virhe.


Malala palasi ensi kertaa Pakistaniin - ammuttiin päähän koulutiellä vuonna 2012 iltalehti 08:48 29.03

Taliban ampui tyttöä vuonna 2012 päähän, koska tämä kampanjoi tyttöjen koulunkäynnin puolesta. Nobelin rauhanpalkinnon saanut Malala Yousafzai palasi synnyinmaahansa Pakistaniin torstaina. Kyseessä on Malalan ensimmäinen vierailu maassa sen jälkeen, kun häntä ammuttiin tyttöjen oikeuksien puolustamisen vuoksi. Talibanin asemies ampui Malalaa koulumatkalla päähän ja niskaan lokakuussa 2012 Malalan ollessa 15-vuotias. Tyttö oli kertonut paikalliselle medialle vaikeasta tilanteesta Swatin provinssissa: ihmisiä murhattiin, sharia-lain rikkomisesta sai julkisesti ruoskaa, eivätkä tytöt ja naiset voineet liikkua vapaasti tai päässeet enää lainkaan kouluun. Hän oli myös pitänyt salanimellä BBC:lle blogia 11-vuotiaasta lähtien ja kertonut maailmalle elämästä Talibanin vallan alla.


epäluottamuksesta jutussa” uusi käyttöön suurkilpailussa ”Yritetään Kimi-kirja lähetys kello 12.15 saapua

Uutiset