Tämä nimekkään taiteilijan kohuteos aiheutti myrskyn Lempäälässä – "Mummo huusi, että hirveän ruma ja nauroi päälle" MTV 13:49 20.09

Lempäälän Sääksjärvelle liikenneympyrään noussut "paratiisisaari" on ihmetyttänyt kansalaisia sosiaalisessa mediassa.


Eduskunnan jättävä Mikko Alatalo jatkaa taiteilijana: "Varmasti keikkoja tulee ja näitäkin dinosauruksen luita pyydetään esille" MTV 06:47 11.09

Kansanedustaja Mikko Alatalo ei aio asettua ehdolle ensi kevään vaaleissa. Kunhan eduskuntatyö loppuu, konkaripoliitikon ja muusikon haaveissa on ainakin matkustaa Yhdysvaltoihin.


Helene Schjerfbeckin maalaukset esillä Lontoossa ensi vuonna iltasanomat 15:25 04.09

Näyttelyssä on esillä yli 60 teosta taiteilijan uran varrelta.


Natsien taidekätköstä löytyi maailmankuulun brittitaiteilijan vesivärityö – teoksen arvo lähes 80 000 euroa MTV 22:24 27.08

Saksassa on tunnistettu natsien ryöväämien taideteosten keskeltä brittiläisen kuvanveistäjän Henry Mooren vesivärityö. Asiasta kertoo muun muassa Sky News.


Tunnetun taiteilijan teos saattoi paljastua väärennökseksi – yli sadan tuhannen hankinta menetti arvonsa MTV 23:30 13.08

Isobritannialainen Fiona Bruce joutui ikävään tilanteeseen viedessään 165 000 punnalla (noin 185 000 eurolla) hankkimansa taulun BBC-kanavan väärennöksiä etsivään ohjelmaan, uutisoi BBC.


Näin saat halutessasi korkean otsan näyttämään pienemmältä – meikkitaiteilijan 10 niksiä stara 10:40 12.08

Naiset pystyvät meikkien avulla korostamaan ja häivyttämään haluamiaan kasvonpiirteitä. Nyt


Jari Sillanpään oikeudenkäynti alkaa tänään – näin viihdetaiteilijan huumeiden käyttö tuli ilmi MTV 04:55 08.08

Viihdetaiteilija Jari Sillanpää astelee tänään oikeuteen huumerikosepäilyjen takia. Sillanpään kahta huumausainerikossyytettä käsitellään Helsingin käräjäoikeudessa aamuyhdeksästä alkaen.


Meikkitaiteilijan hämmästyttävä illuusio – kadotti oman vatsansa! stara 22:40 22.07

Joillain meikkitaiteilijoilla on upea taito loihtia mitä näyttävämpiä illuusioita pelkkien


"Minä maalaan, koska maalaus on tehnyt minut onnelliseksi": Kuvataiteen päivää juhlistettiin maalaustapahtumilla MTV 20:24 10.07

Tänään Suomen kuvataiteen päivänä on suositeltu liputettavaksi yhden Suomen tunnetuimman taiteilijan Helene Schjerfbeckin syntymäpäivän kunniaksi.


Aitan kivijalasta löytyi kuva-aarre – 5 maagista valokuvaa kertoo, millaista elämä oli maaseudulla 1910-luvulla iltasanomat 12:03 08.07

Hemminkisen neiti oli Punkaharjun hovikuvaaja, jonka elämäntyö oli painua unholaan. Nyt hänen valokuvansa on pelastettu uusien sukupolvien nähtäväksi. Hiljalleen ratkeaa myös taiteilijan oman elämän mysteeri.


Muotisuunnittelija Ritva-Liisa Pohjalainen, 68, nousi yllätyssuosioon Kiinassa: ”Täytyy yrittää pitää jalat maassa” iltasanomat 13:09 17.06

Muotisuunnittelijana tunnettu Ritva-Liisa Pohjalainen, 68, istuutui kymmenen vuotta sitten ammattikorkeakoulun penkille. Nyt hän tekee uutta uraa lasitaiteilijana – ja otti pankista lainaa järjestääkseen näyttelyn Kiinassa.


Presidentti Niinistö närkästyi muotokuvansa piiloviestistä: ”Outoja perusteluja” uusisuomi 17:25 06.06

Tasavallan presidentti Sauli Niinistö pitää muotokuvansa tekemiseen osallistuneen taiteilijan perusteluja valinnoilleen outoina. Niinistö kommentoi asiaa tänään Politiikan toimittajien yhdistyksen tilaisuudessa.


Niinistö närkästyi muotokuvansa piiloviestistä – moittii taiteilijan ”outoja perusteluja” uusisuomi 17:25 06.06

Tasavallan presidentti Sauli Niinistö pitää muotokuvansa tekemiseen osallistuneen taiteilijan perusteluja valinnoilleen outoina. Niinistö kommentoi asiaa tänään Politiikan toimittajien yhdistyksen tilaisuudessa.


Niinistö närkästyi muotokuvansa piiloviestistä: ”Outoja perusteluja – olisi voinut kysyä minulta” uusisuomi 17:25 06.06

Tasavallan presidentti Sauli Niinistö pitää muotokuvansa tekemiseen osallistuneen taiteilijan perusteluja valinnoilleen outoina. Niinistö kommentoi asiaa tänään Politiikan toimittajien yhdistyksen tilaisuudessa.


Presidentti Niinistö närkästyi muotokuvansa yllätyksestä: ”Tekijän perustelut luvalla sanottuna vähän oudot” iltasanomat 17:19 06.06

Presidentti Sauli Niinistö ei pidä muotokuvaansa afgaanipakolaisen posken tuoneen taiteilijan ratkaisulleen antamista perusteluista.


Jo on taitava maskeeraaja! Nainen meikkaa kasvoistaan Mona Lisan jopa luustoa myöten iltalehti 21:44 28.05

Meikkaaminen on oma taiteenlajinsa. Instagramissa ihmetystä herättää erään meikkitaitelijan uskomaton taidonnäyte. Instagram-käyttäjä Yuya Mika on julkaissut tilillään videon, jossa hän meikkaa kasvonsa Leonardo da Vincin kuuluisan taulun, Mona Lisan kasvoiksi. Taiteilijan ja Mona Lisan kasvot ovat lähtötilanteessa hyvin erinäköiset, mutta Mika loihtii taidokkaasti meikkejä käyttäen kasvoilleen hyvin samanlaiset piirteet kuin mitä Mona Lisalla on. Varjostuksia ja erilaisia peiteaineita käyttäen Mikan kasvojen luustokin vaikuttaisi muuttuvan, sillä hänen poskipäänsäkin näyttävät toisenlaisilta.


Sara Forsberg pyytää apua: ”Minulla ei ole yhtään keikkaa koko kesänä” iltalehti 21:59 27.05

Sara Forsberg kirjoittaa Twitterissä, miten hänellä ei ole yhtään buukattua keikkaa tänä kesänä. Kielinaisena tunnettu Sara Forsberg kirjoittaa Twitterissä kurjasta tilanteestaan. - Minulla ei ole yhtään buukattua keikkaa koko kesänä. Kuunnelkaa ihmiset musiikkiani, pyydän, taiteilijanimeä Saara käyttävä Forsberg kirjoittaa. Forsberg on saanut tviittiinsä runsaasti tsemppaavia kommentteja, joissa häntä toivotaan esiintymään eri paikkakunnille.


Terrorismia sanoituksissaan ihannoiva rap-artisti on paennut Espanjasta - sai sanoituksista yli kolmen vuoden vankeustuomion MTV 22:29 25.05

Espanjalainen rap-laulaja Josep Miquel Arenas, taiteilijanimeltään Valtonyc on paennut ulkomaille välttääkseen hänelle määrätyn kolmen ja puolen vuoden vankeustuomion. Asiasta kertoo El Pais -sanomalehti.


Nainen valmistaa karmivia leluja - julkkikset innoissaan, asiakaslistalla Alice Cooper iltalehti 20:26 25.05

Yhdysvaltalaisen kauhupehmoleluja loihtivan naisen kädentaidot ovat vakuuttaneet muun muassa rokkari Alice Cooperin. Kauhufani Asia Eriksen, 34, valmistaa iljettäviä nukkeja ja pehmoleluja, WerePupseja. Hän käyttää taiteilijanimenään Tohtori Baxteria. Nukkemaisilla oliloilla on sekä ihmislapsen että suden piirteitä, mutta toisin kuin pehmolelut yleensä, nämä eivät ole hellyttäviä. Nukeilla voi olla vaikkapa kiiluvat silmät ja irvistävä ilme. Ne ovat myös hyvin aidon näköisiä, ikään kuin tällainen oma lajinsa olisi olemassa. Yhden nuken tekoon taiteilijalta kuluu aikaa viikosta kuukausiin riippuen nuken yksityiskohdista. Netissä naisen nuket ovat herättäneet niin suuresti kiinnostusta, että hän on ottanut tuotetilauksia vastaan jopa vuoden päähän pitkän jonon vuoksi.


Sauli Niinistön virallisesta muotokuvasta löytyy turvapaikanhakija iltasanomat 16:01 23.05

Valokuvataiteilijan mallina ollut afganistanilainen Sadiq Bahrooz toivoo, että kun ihmiset katsovat muotokuvaa, he muistaisivat myös pakolaiset.


kostoretki johti Koulupoika on jo kulman Opetushallitus Peruskoululaisten päästettiin pälkähästä veljeä vankilassa ”Yritetään mielummin

Uutiset