Pohjois-Korean agentti yritti kaupata Australiassa ohjusten osia – poliisi otti kiinni MTV 11:20 17.12

Australian poliisi kertoo pidättäneensä pohjoiskorealaistaustaisen miehen, jonka se epäilee yrittäneen kaupata maassa ohjuksen komponentteja. Kyseessä ovat ensimmäiset joukkotuhoaseisiin liittyvät syytteet Australiassa.


Joukkotappelun käsittelystä sirkus oikeussalissa: Vastaaja häiriköi ja kiroili, todistaja oksensi käytävään iltalehti 17:37 16.12

Joukkotappelusta tulleet syytteet vakavista rikoksista ja vankeustuomion vaatimus toivat vakavuuden saliin, mutta muuten Särkänniemen joukkotappelun käsittely oli oikeussalisirkus vailla vertaa. Ensin puukotusten uhri väitti, että puukottajalla on salissa hänen hupparinsa päällä ja että huppari on hänen ex-tyttöystävän tuoma ja ex-rakas olisi puukottajan nykyinen morsian. Puukottaja väitti saaneensa hupparin lastenkodista, josta oli ennen puukotuksia karannut.


Kolmelle syytteet hain rääkkäämisestä Floridassa: raahasivat moottoriveneen perässä kuvaten kaiken – video ei herkille iltasanomat 00:52 14.12

Haita moottoriveneen perässä raahanneet miehet saattavat päätyä vankilaan jopa viideksi vuodeksi. Varoitus: jutun sisältämä video voi järkyttää herkempiä.


New Yorkin pommi-iskusta epäillylle terrorismisyytteet MTV 08:35 13.12

New Yorkin pommi-iskusta epäilty 27-vuotias Akayed Ullah on saanut syytteet terrorismirikoksesta Yhdysvalloissa. Syyttäjät vaativat tälle rangaistusta ulkomaisen terroristijärjestön kannattamisesta.


Aarnio kiistää hovissa syytteet törkeistä huumerikoksista: Huumepoliisi tutki liivijengiläisten osuutta huumekauppaan MTV 14:29 12.12

Helsingin huumepoliisin ex-päällikkö Jari Aarnio sanoo joutuneensa itse syytteeseen huumerikoksista, joista Helsingin huumepoliisi epäili United Brotherhoodiin kuuluneita miehiä. Aarnion huume- ja virkarikosjutun hovi-istunnossa syyttäjä tenttasi Aarniota tiistaina muun muassa siitä, pitääkö tämän kertomus huumepoliisin tutkintatoimista paikkaansa.


Oppilasta matkinut opettaja toimi ”epäasiallisesti” – syyte pahoinpitelystä hylättiin iltasanomat 22:59 11.12

Pohjois-Savon käräjäoikeus on hylännyt keski-ikäistä erityisluokanopettajaa vastaan nostetut syytteet pahoinpitelystä ja virkavelvollisuuden rikkomisesta. Asianomistajana oli 13-vuotias koulupoika.


39 kuoli: Oikeudenkäynti Turkin uudenvuoden verilöylystä alkaa iltalehti 09:25 11.12

Uzkbekistanilainen asemies ja 56 muuta päätyvät oikeuden eteen maanantaina. Istanbulissa alkaa tänään oikeudenkäynti 39 ihmistä surmannutta epäiltyä terroristia vastaan. Yhteensä syytteet luetaan 57 epäillylle, joista 51 on pidätettyinä. Heidän joukossaan on epäillyn asemiehen vaimo. Valtaosa epäillyistä on ulkomaalaisia. Oikeudenkäynti koskee viime vuodenvaihteessa Reina-yökerhossa tapahtunutta terrori-iskua, jossa yksi toiminut uzbekistanilaismies surmasi 39 ihmistä. Terroristijärjestö Isis otti teosta vastuun.


WWE hyllytti mestaripainijansa – pahoinpiteli vaimonsa suomiurheilu 21:18 10.12

Showpainiliitto WWE on hyllyttänyt ottelijansa Rich Swannin "toistaiseksi määrittelemättömäksi ajaksi" miehen saatua syytteet törkeistä rikoksista. The Sun raportoi Swannin joutuneen pidätetyksi hänen suoritettua viranomaisten mukaan aikuisen...


Housuihin pukeutuneet sudanilaiset naiset säästyivät raipalta – säädyttömyyssyyte hylättiin MTV 20:58 10.12

Housujen käytöstä syytetyt 24 naista on vapautettu Sudanissa. BBC:n mukaan heitä vastaan nostetut syytteet säädyttömyydestä hylättiin.


Housuihin pukeutuneet sudanilaiset naiset säästyivät raipalta – syyttäjä luopui syytteistä koskien säädyttömyyttä MTV 20:58 10.12

Housujen käytöstä syytetyt 24 naista on vapautettu Sudanissa. BBC:n mukaan heitä vastaan nostetut syytteet säädyttömyydestä hylättiin.


Göteborgin synagogan polttopulloisku tallentui valvontakameralle iltalehti 19:57 10.12

Kolme nuorukaista pidätetty, syytteet murhapolton yrityksestä. Göteborgin poliisin mukaan noin 20 naamioitunutta miestä heitti lauantaina illalla polttopulloja Göteborgin synagogaa kohti. Synagogassa oli meneillään juutalaisnuorten juhlat. Nuoret pakenivat talon kellariin. Hyökkäys tallentui valvontakameralle ja poliisi otti sunnuntaina aamulla kiinni kolme miestä epäiltynä murhapolton yrityksestä.


Kolme syytteeseen korruptiota vastaan taistelleen toimittajan murhasta Maltalla iltalehti 10:06 06.12

Toimittaja sai surmansa, kun hänen autossaan räjähti pommi. Maltan poliisi pidätti jo maanantaina 10 ihmistä epäiltynä osallisuudesta toimittajan ja bloggarin Daphne Caruana Galizian murhaan. Kaikki pidätetyt ovat Maltan kansalaisia. Nyt kolme pidätetystä on saanut syytteet murhasta.


Kolmelle miehelle murhasyytteet maltalaistoimittajan kuolemasta MTV 07:51 06.12

Kolmea miestä syytetään maltalaistoimittajan murhasta. Toimittaja ja bloggari Daphne Caruana Galizia kuoli autonsa räjähdyksessä Maltan Bidnijassa 16. lokakuuta.


Maltan toimittajamurha: Kolmea miestä vastaan nostettiin syytteet iltasanomat 00:36 06.12

Daphne Caruana Galizian murhan tutkinnassa pidätettiin aiemmin tällä viikolla kymmenen henkilöä.


Trump puolustaa syytteet saanutta Michael Flynniä: ”Hänen toimensa olivat lainmukaisia” iltalehti 19:50 02.12

Yhdysvalloissa Donald Trump puolustaa entisen turvallisuusneuvonantajansa Michael Flynnin toimia. Trump sanoo, että Flynnin toimet siirtymäkauden aikana olivat "lainmukaisia". Siirtymäkaudella tarkoitetaan vaalipäivän ja virkaanastujaisten välistä aikaa. - Minun täytyi erottaa kenraali Flynn, koska hän valehteli varapresidentille ja FBI:lle. Hän on tunnustanut syyllisyytensä näihin rikoksiin. Se on häpeä, sillä hänen toimensa siirtymäkaudella olivat lainmukaisia. Ei ole mitään salattavaa, Trump tviittaa.


Varusmies kuoli pimeäammuntaharjoituksen yhteydessä - kolmelle tuomio, yhden syytteet nurin iltalehti 15:59 01.12

Länsi-Uudenmaan käräjäoikeus on antanut tuomionsa varusmiehen kuolemaan johtaneesta ampumisonnettomuudesta. Hangossa Syndalenin ampuma-alueella tapahtui joulukuussa 2015 ampumisonnettomuus, jossa upseerioppilas sai osuman rynnäkkökiväärin luodista ja menehtyi tapahtumapaikalle. Onnettomuus sattui merivoimien reserviupseerikurssin pimeäammuntaharjoituksen yhteydessä


Uutiset