Isisin uhreja auttanut lääkäri vaatii: Al-Holin Isis-leirin lapset on erotettava heti äideistään yle 11:06 19.06

Kurditaustainen lääkäri Nemam Ghafouri on viime vuosina auttanut Isisin uhreja Irakissa ja Syyriassa. Hänen mielestään Isisin alueille lähteneet naiset olisi asetettava syytteeseen ja lapset on otettava heiltä pois.


Peltojen polttamisesta tuhoisa ase – tuhansia hehtaareita poltettu Irakissa ja Syyriassa yle 17:17 11.06

Ääriliike Isis on ilmoittanut sytyttäneensä tulipaloja Irakissa ja Syyriassa, mutta myös muita ryhmiä epäillään paloista.


Vähintään 25 kuoli venäläishävittäjien ilmaiskuissa luoteisessa Syyriassa yle 04:45 11.06

Pommitukset ovat jatkuneet jo kuudetta viikkoa.


Sisäministeri Ohisalo Syyrian Isis-lapsista: "Lasten oikeuksien toteuduttava" yle 16:13 07.06

Uudella hallituksella ei ole vielä kantaa siihen, mitä Syyriassa oleville suomalaislapsille tehdään. Ohisalo osallistui ensi töikseen EU-kokoukseen Luxemburgissa.


Sisäministeri Ohisalo Syyrian suomalaisista Isis-lapsista: "Lasten oikeuksien toteuduttava" yle 16:13 07.06

Uudella hallituksella ei ole vielä kantaa siihen, mitä Syyriassa oleville suomalaislapsille tehdään. Ohisalo osallistui ensi töikseen EU-kokoukseen Luxemburgissa.


Tarkkailujärjestö: Ainakin kymmenen kuoli Israelin ilmaiskuissa Syyriassa iltasanomat 12:36 02.06

Syyriassa ainakin kymmenen ihmistä on kuollut Israelin tekemissä ilmaiskuissa, Syyrian tilannetta tarkkaileva Syrian Observatory for Human Rights -järjestö kertoo.


Järjestöt: Yli 300 000 ihmistä paennut Idlibin pommituksia Turkin rajalle – ”Suurin yksittäinen joukkopako Syyriassa sitten kriisin alkamisen” iltasanomat 22:14 31.05

Syyrian hallinnon ja sitä tukevan Venäjän ilmaiskut ovat kiihtyneet huhtikuun lopulta lähtien. Tilanne on kiristänyt Venäjän ja Idlibiin tulitaukoa vaativan Turkin välejä.


Millaiset ovat olot Isis-leirillä Syyriassa? Mikä on Suomen kansalaisten tilanne? Paikalla käynyt Ylen toimittaja Antti Kuronen vastasi yleisön kysymyksiin yle 11:08 29.05

Isis-leirin suomalaisnaiset haaveilevat paluusta, mutta Eurooppa ei halua terrorismin tielle lähteneitä.


Isis-leirin naiset Ylelle: Kaksi suomalaista miestä on Isis-vankeina Syyriassa, toinen matkusti maahan teini-iässä perheensä kanssa yle 14:47 28.05

Ylen haastattelemien naisten mukaan nuorempi miehistä vangittiin 17-vuotiaana.


Isis-järjestön nousu, uho ja tuho kestivät 13 vuotta – tuhansia siviilejä tapettiin, ympäri maailmaa tehtiin toista sataa terrori-iskua yle 20:23 24.05

Ääri-islamilainen Isis-järjestö hallitsi raaioin ottein laajoja alueita Syyriassa ja Irakissa.


Lapsiasiavaltuutettu väläyttää poikkeustoimia Isis-leirin lasten tapauksessa iltasanomat 19:16 24.05

Ylen haastattelemien suomalaisnaisten mukaan leirillä on 11 aikuista suomalaisnaista. Heillä on 33 lasta, joista osa on syntynyt Suomessa ja osa Syyriassa.


Suomalaiset Isis-naiset kertovat poikkeuksellisessa haastattelussa elämästään Syyriassa: "Lapset ovat kaikki, mitä minulla on" yle 18:13 24.05

Naiset sanovat, että heillä ei ollut tekemistä väkivaltaisuuksien kanssa. Suomalaistutkija epäilee heidän tietämättömyyttään. Katso Antti Kurosen tekemä haastattelu videolta.


Halla-aho: Isis-leireille ei voida mennä hakemaan lapsia ilman, että naiset lähtevät mukaan iltasanomat 16:40 24.05

Perussuomalaisten puheenjohtajan Jussi Halla-ahon mukaan äärijärjestö Isisin leireillä Syyriassa olevat naiset eivät todennäköisesti ole syyllistyneet mihinkään, mistä heidät voitaisiin Suomen lain mukaan tuomita rangaistukseen.


Yle: Isis-leirillä Syyriassa jopa 44 suomalaista iltasanomat 20:45 23.05

Terroristijärjestö Isis hallitsi osia Syyriasta ja Irakista vuosina 2014–2019.


Yle Isis-leirillä Syyriassa: Leirillä on jopa 44 suomalaista, kertovat suomalaisnaiset videolla – "Haluamme takaisin Suomeen" yle 20:24 23.05

Yle vieraili ensimmäisenä suomalaisena mediana Al-Holin leirillä. Leirin alkeellisissa oloissa olevien suomalaisten joukossa on 33 lasta.


Yle Isis-leirillä Syyriassa: Leirillä on jopa 44 suomalaista, kertovat suomalaisnaiset – "Haluamme takaisin Suomeen" yle 20:24 23.05

Yle vieraili ensimmäisenä suomalaisena mediana Al-Holin leirillä. Leirin alkeellisissa oloissa olevien suomalaisten joukossa on 33 lasta.


Unicef arvioi tuhansien vierastaistelijoiden lasten elävän kammottavissa olosuhteissa Syyriassa ja Irakissa iltasanomat 05:07 23.05

Tuhansia vierastaistelijoiden lapsia elää hirvittävissä olosuhteissa leireillä, säilöönottokeskuksissa ja orpokodeissa Syyriassa ja Irakissa, arvioi YK:n lastenjärjestö Unicef.


USA: Syyriassa merkkejä siitä, että hallitus on käyttänyt kemiallisia aseita yle 01:17 22.05

Yhdysvallat uhkaa reagoida tilanteeseen.


Ruotsalais-norjalaisen Isis-terroristin seitsemän lasta pääsivät kotiin Göteborgiin yle 12:48 15.05

Orvoiksi jääneiden lasten kohtalo on puhuttanut Ruotsissa sen jälkeen, kun Dagens Nyheter -lehti kertoi heidän nääntyvän leirillä Syyriassa.


Ruotsalaisen Isis-terroristin seitsemän lasta pääsivät kotiin Göteborgiin yle 12:48 15.05

Orvoiksi jääneiden lasten kohtalo on puhuttanut Ruotsissa sen jälkeen, kun Dagens Nyheter -lehti kertoi heidän nääntyvän leirillä Syyriassa.


nousukas hurjana takaisesta keskuspuiston raiskauksesta – Huonokuntoinen jääkarhu

Uutiset