Yhdysvallat kiisti väitteet iskuista Syyriassa iltasanomat 13:36 18.06

Syyrian mukaan sen joukkoja olisi pommitettu Deir Ezzorin maakunnassa.


Järjestö: Syyriassa kuoli ainakin 15 siviiliä hallituksen ilmaiskuissa – neljä uhreista lapsia iltasanomat 22:07 10.06

Syyriassa kuoli ainakin 15 siviiliä sunnuntaina ilmaiskuissa, jotka hallituksen joukot tekivät maan luoteisosassa.


Isis valtasi takaisin osan kaupungista Syyriassa iltasanomat 21:22 08.06

Isis käytti ainakin 10 itsemurhapommittajaa Itä-Syyriassa sijaitsevan Abu Kamalin kaupungin valtaamisessa.


Lähes 40 siviilin pelätään kuolleen ilmaiskussa Syyriassa iltasanomat 20:50 08.06

Syyrian sotaa tarkkailevan järjestön mukaan ilmaiskun olisi tehnyt Venäjä, mutta tietoa ei ole toistaiseksi vahvistettu.


Järjestö: Ainakin 18 siviiliä kuollut ilmaiskuissa Syyriassa – uhrien joukossa kaksi lasta iltasanomat 02:52 08.06

Lisäksi iskuissa haavoittui 50 ihmistä, kertoo Syyrian sotaa tarkkaileva järjestö.


Venäläissotilaita kuoli Isisin hyökkäyksessä Syyriassa iltasanomat 16:23 27.05

Neljä venäläissotilasta on saanut surmansa äärijärjestö Isisin joukkojen hyökkäyksessä Syyrian itäosassa, kertoi Venäjän puolustusministeriö sunnuntaina.


Venäjän hallinto ja tarkkailujärjestö antavat ristiriitaisia tietoja menehtyneiden venäläissotilaiden määrästä Syyriassa iltalehti 14:16 27.05

Venäjän puolustusministeriön mukaan ainakin neljä venäläissotilasta on kuollut Syyriassa. Tarkkailujärjestön mukaan kuolleita venäläisiä on ainakin yhdeksän. Venäjän puolustusministeriön mukaan kapinalliset ovat tappaneet neljä venäläissotilasta Deir Ezzorin maakunnassa Itä-Syyriassa. Venäläismedioiden mukaan viisi venäläissotilasta lisäksi haavoittui tilanteessa. Venäläistietojen mukaan välikohtaus tapahtui, kun "useita terroristiryhmän jäseniä hyökkäsi Syyrian hallituksen tankkeja vastaan yöllä". Myöhemmin tulleiden tietojen mukaan venäläisiä kuolia ainakin yhdeksän ja Syyrian hallinnon joukkojen sotilaita ainakin 26, kun terroristijärjestö Isis hyökkäsi heidän kimppuunsa.


Neljä venäläissotilasta kuoli Syyriassa iltalehti 12:30 27.05

Venäjän puolustusministeriön mukaan neljä venäläissotilasta on kuollut Syyriassa. Venäjän puolustusministeriön mukaan kapinalliset ovat tappaneet neljä venäläissotilasta Deir Ezzorin maakunnassa Itä-Syyriassa. Viisi venäläissotilasta lisäksi haavoittui tilanteessa. Venäläistietojen mukaan välikohtaus tapahtui, kun "useita terroristiryhmän jäseniä hyökkäsi Syyrian hallituksen tankkeja vastaan yöllä".


Neljä venäläissotilaista kuoli Syyriassa iltalehti 12:30 27.05

Venäjän puolustusministeriön mukaan neljä venäläissotilasta on kuollut Syyriassa. Venäjän puolustusministeriön mukaan kapinalliset ovat tappaneet neljä venäläissotilasta Deir Ezzorin maakunnassa Itä-Syyriassa. Viisi venäläissotilasta lisäksi haavoittui tilanteessa. Venäläistietojen mukaan välikohtaus tapahtui, kun "useita terroristiryhmän jäseniä hyökkäsi Syyrian hallituksen tankkeja vastaan yöllä".


Näin amerikkalaiset tuhosivat venäläisten palkkasotilaiden armeijan Syyriassa iltasanomat 04:35 25.05

Yhdysvaltain erikoisjoukot tuhosivat satojen syyrialaisten ja venäläisten palkkasotilaiden joukon helmikuun verisessä taistelussa.


Tarkkailijajärjestö: Useita kuollut USA:n johtaman liittouman tekemissä ilmaiskuissa Syyriassa iltasanomat 11:11 24.05

Yhdysvaltojen johtaman liittouman ilmaiskussa on kuollut ainakin kaksitoista Syyrian hallinnon puolesta taistellutta, kertoo Syyrian sotaa tarkkaileva Syrian Observatory for Human Rights -järjestö.


Voimakkaita räjähdyksiä lentotukikohdassa Syyriassa iltasanomat 18:11 18.05

Syyriassa on tapahtunut ainakin neljä suurta räjähdystä hallituksen lentotukikohdassa Haman kaupungissa.


Putin: Venäjän alukset ovat jatkuvassa valmiudessa Välimerellä iltasanomat 21:25 16.05

Putinin mukaan aluksia tarvitaan torjumaan terrorismia Syyriassa.


Poliisi: Indonesian kirkkoiskuista epäilty perhe oli viettänyt aikaa Syyriassa MTV 07:23 14.05

Indonesian itsemurhaiskuista epäilty perhe oli aiemmin viettänyt aikaa Syyriassa, BBC uutisoi poliisin kertoneen. Poliisi ei kertonut asiasta tarkempia tietoja.


Poliisi: Indonesian kirkkoiskuista epäilty perhe oli viettänyt aikaa Syyriassa iltasanomat 01:07 14.05

Äärijärjestö Isis on ilmoittanut olevansa iskujen takana.


Analyysi: Irakissa vallasta taistelevat pääministeripuolue ja Isisiä vastaan taistellut puolisotilaallinen liittouma iltalehti 11:27 12.05

Irakin parlamenttivaaleissa on mukana yli 80 puoluetta, mutta käytännössä vallasta taistelee kaksi tahoa. Terroristijärjestö Isis on kokolailla lyöty Irakissa ja Syyriassa, ja Irakissa järjestetään parlamenttivaalit tänään lauantaina. Asetelma on haasteellinen: maassa on alkamassa laaja jälleenrakennusoperaatio Isisin vastaisen taistelun jälkeen. Konfliktissa maa tosin on ollut vuosikausia, viimeisimmän jatkuttua diktaattori Saddam Husseinin kaatamisen jälkeen aina vuoteen 2008 saakka. Isisin hallussaan pitämät alueet ovat käytännössä raunioina, mutta myös muun muassa pääkaupunki Bagdadin infrastruktuuri on romahtanut Yhdysvaltoja vastaan käydyn sodan sekä sitä seuranneiden väkivaltaisuuksien jäljiltä. Esimerkiksi kaupungin tiestö on erittäin huonossa kunnossa ja sähkönjakelu toimii satunnaisesti asuinalueilla. Lisäksi kaupunki on jakautunut eri uskonnollisten ryhmien kesken, mikä hankaloittaa jokapäiväistä elämää. Shiiat vallassa


EU vaatii malttia Israelin ja Iranin tilanteessa iltasanomat 02:26 11.05

Israel iski voimalla Iranin joukkoja vastaan Syyriassa.


Syyriassa kulkee raja, jota Iran ja Israel eivät toivottavasti ikinä ylitä – ”Silloin uhka on ihan eri tasolla” iltasanomat 22:24 10.05

Syyriassa Iranin ja Israelin konflikti pysyy kenties jotenkin hallinnassa, mutta uhka kasvaa voimakkaasti, jos välejä selvitellään vaikkapa Libanonissa, suomalaisprofessori sanoo.


Iranin presidentti: Iran pyrkii lisäämään vakautta - Ei maininnut iskuja Israelin kanssa iltalehti 22:05 10.05

Iranin presidentti Hassan Rouhani on vihdoin kommentoinut alueen kiristynyttä tilannetta, mutta ei mainitse Iranin ja Israelin sotatoimia. Israel iski Syyrian iranilaiskohteisiin. Iranin presidentti Hassan Rouhani rikkoi hiljaisuuden torstai-iltana. Hän sanoi puhelinkeskustelussa Saksan liittokansleri Angela Merkelin kanssa, ettei Iran halua uusia jännitteitä alueelle. Aiemmin Iran ei ole reagoinut Israelin iskuihin Syyriassa. Israelin kohteina olivat iranilaiskohteet Syyriassa. Tätä ennen Iran iski Israelin puolelle Golanin alueelle.


”Kyse on todella sodasta ja rauhasta” – Israel teki vuosikymmenien tuhoisimman ohjusiskun Irania vastaan Syyriassa iltasanomat 20:19 10.05

Israel iski viime yönä Syyriassa. Sen mukaan Iran ampui sitä ennen Syyriasta raketteja kohti Israelin sotilaita.


ja Paul Breitner näin piti tapahtua” Sharks-siirto vain valitukseen

Uutiset