Ruotsalaislehti: Uusnatsi­liikkeen jäsenen epäillään suunnitelleen murhia – kotoa löytyi katala salamurhasalkku iltasanomat 19:59 11.08

Uusnatsijärjestön jäsenen epäillään suunnitelleen salamurhien tekemistä Ruotsissa, kertoo Svenska Dagbladet.


Huuhkajien runkopelaaja vaihtaa maisemaa – siirtyy kahden suomalaisen seuraksi Ruotsiin MTV 17:33 06.08

Puolustaja Joona Toivio siirtyy Ruotsin Allsvenskanissa pelaavan BK Häckenin riveihin. 


Pitkäveto: Isketään MM-futiksen puolivälieriä – pelattavaa kaikissa matseissa iltasanomat 12:33 05.07

MM-futiksen puolivälierät maistuvat vetomielessäkin kovin . Panoksia sijoitetaan jokaiseen matsiin ja useammankin pelikohteen verran. Tarjolla myös mukavasti kotimaista futista sekä yksi tipsi Allsvenskaniin.


Pitkäveto: MM-futiksessa tuttu vetokaava iltasanomat 20:22 03.07

MM-futikseen on jälleen vahvasti vetoideoita. Tykkejä on tarjolla. Valikoimassa myös suomifutista ja Allsvenskania.


Svenska Yle: Tytöt vetivät hätäjarrusta, kun junassa olleen äidin pienet lapset jäivät laiturille – vartijat uhkailivat sakoilla MTV 17:05 29.06

Teinitytöt yrittivät auttaa äitiä, jonka lapset jäivät junasta laiturille. Hätäjarrun vetäminen sai vartijat puuttumaan tilanteeseen karusti.


Svenska Dagbladet: Telian pääomistaja, Ruotsin valtio vastustaa kauppaa Bonnierin tv-liiketoiminnasta, neuvottelut jatkuvat silti MTV 10:24 12.06

Telia haluaa ostaa Bonnierin tv-liiketoiminnan, kertoo ruotsalainen Svenska Dagbladet. Bonnier Broadcastingiin kuuluu Ruotsin TV4 sekä Suomen MTV3 ja CMore.


Ruotsissa pelaavalle jalkapalloilijalle vankeustuomio alaikäisen tytön raiskauksesta MTV 16:08 08.06

Ruotsin jalkapalloliiga Allsvenskanissa pelaavan Malmö FF:n pelaaja Kingsley Sarfo on tuomittu kahden vuoden ja kahdeksan kuukauden vankeuteen alaikäisen raiskauksesta, uutisoi Aftonbladet.


Svenska Yle: Bensowin lastenkotisäätiön hallitus ei saa syytteitä iltasanomat 16:07 05.06

Bensowin lastenkotisäätiön hallitusta vastaan ei nosteta syytteitä, kertoo Svenska Yle.


Svenska Yle: Bensowin lastenkotisäätiön hallitus ei saa syytteitä MTV 15:09 05.06

Bensowin lastenkotisäätiön hallitusta vastaan ei nosteta syytteitä, kertoo Svenska Yle. Hallituksen jäseniä epäiltiin luottamusaseman väärinkäytöstä.


Hurjassa iskussa oleva Simon Skrabb: Siinä roolissa olen paras MTV 10:17 24.05

Ruotsin jalkapallon pääsarjan Allsvenskanin IFK Norrköpingissä pelaava suomalaishyökkääjä Simon Skrabb on tullut kolmessa viimeisimmässä ottelussa vaihdosta kentälle ja tehnyt jokaisella kerralla maalin. 


Yle: Virkarikoksesta epäilty ruotsinkielisen helsinkiläiskoulun rehtori on valittu rehtoriksi Vantaalle MTV 10:59 23.05

Virkarikoksesta epäilty helsinkiläiskoulun rehtori on valittu rehtoriksi vantaalaiseen ruotsinkieliseen kouluun, kertovat Yle ja Svenska Yle.


Vaatejätti H&M:llä takana karmea vuosi, ja nyt pääomistaja tankkaa halventuneita osakkeita - spekulaatiot yltyvät Ruotsissa iltalehti 14:35 20.05

Ruotsalaisen vaatejätin H&M:n ympärillä kuohuu. Svenska Dagbladetin (SvD) mukaan yhtiön pääomistaja ja hallituksen puheenjohtaja Stefan Persson on huhtikuusta alkaen ostanut H&M:n osakkeita pörssistä yhteensä 6,4 miljardin kruunun eli noin 621 miljoonan euron edestä. Viimeiset, vajaan miljardin kruunun osakekaupat Persson teki SvD:n mukaan 14.-16. toukokuuta. Perssonin ja hänen perheensä omistus yhtiössä on nyt SvD:n mukaan 44,5 prosenttia. Perssonin osakekaupat ovat herättäneet laajaa kiinnostusta ja spekulaatiota Ruotsissa. Toisaalta pidetään hyvänä, että pahoissa vaikeuksissa olevan H&M:n pääomistaja luottaa edelleen yhtiöön sijoittamalla sen osakkeisiin suuria summia. Toisaalta Perssonin H&M-tankkaus on nostattanut pelkoja siitä, että hän vetää yhtiön pois pörssistä. Perssonin perheen äänivalta H&M:ssä on yli 70 prosenttia.


Svenska Yle: Helsinkiläiskoulun ex-opettajalle syytteet usean lapsen seksuaalisesta hyväksikäytöstä MTV 11:32 16.05

Helsinkiläisen koulun entinen opettaja on saanut syytteet useista lapsen seksuaalisista hyväksikäytöistä. Koulun rehtori on saanut syytteen virkavelvollisuuden rikkomisesta.


Svenska Yle: Helsinkiläis­koulun ex-opettajalle syytteet usean lapsen seksuaalisesta hyväksi­käytöstä iltasanomat 10:52 16.05

Hyväksikäyttötapaukset ajoittuivat vuosille 2013-2017.


Svenska Yle: Helsinkiläiskoulun ex-opettajalle syytteet 9 lapsen seksuaalisesta hyväksikäytöstä iltalehti 09:48 16.05

Opettajan epäiltyjen rikosten uhreiksi on joutunut vuosien varrella yhteensä 10 oppilasta. Helsingissä sijaitsevan ruotsinkielisen Hoplaxskolanin entinen opettaja on saanut syytteet useisiin lapsiin kohdistuneesta seksuaalisesta hyväksikäytöstä, kertoo . Uhreja on yhteensä kymmenen. Svenska Ylen mukaan opettajaa syytetään yhdeksän lapsen seksuaalisesta hyväksikäytöstä ja yhden osalta kunnianloukkauksesta.


Laura Huhtasaari kiistää räikeän plagioinnin ja syyttää Yleä ”henkilövainosta” - Selittää myös, miten työtodistus Mikronesiasta liittyy gradukohuun iltalehti 18:58 12.05

Huhtasaari väittää, ettei hän ole kuullutkaan henkilöstä, jota hän on käyttänyt Ylen selvityksen mukaan gradunsa päälähteenä. Yhä vakavampien plagiointiepäilyjen kohteeksi tällä viikolla Svenska Ylen myötä joutunut Laura Huhtasaari (ps) perjantaina Uuden Suomen blogissaan yllättäen työtodistuksen, jonka hän on saanut mikronesialaisesta adventistikoulusta 18 vuotta sitten. Ebeye Seventh-Day Adventist School -nimisen koulun silloinen rehtori Kapino Neior vahvistaa työtodistuksessa, että Huhtasaari on toiminut kristillisessä instituutissa toisen luokan opettajana elokuusta 1999 toukokuuhun 2000 ja opettanut englantia, matematiikkaa, lukemista, musiikkia, fonetiikkaa ja raamattuoppia.


mitä mies

Uutiset