Ruotsin rahapeliyhtiö kadehtii Suomen uskomatonta Eurojackpot-onnea: ”Toivomme, että voitto osuu Ruotsiin” iltalehti 22:09 13.02

Svenska Spel -rahapeliyhtiön tuotekehittäjä Fredrik Wastenson epäilee Suomen onnen perustuvan siihen, että täällä pelataan niin paljon. Suomeen on viime aikoina tullut Eurojackpot-voittoja kuin sieniä sateella. Viimeisin oli viime viikonlopun historiallinen 90 miljoonan Eurojackpot-voitto, joka pelattiin Loimaalla. Ruotsin valtion omistama Svenska Spel -rahapeliyhtiön tuotekehittäjä Fredrik Wastenson epäilee Suomen satumaisen pelionnen perustuvan siihen, että täällä pelataan paljon rivejä.


Nikolai Alho palaa Klubiin - ”Erinomainen lisä meidän hyökkäyspäähän” iltalehti 12:14 06.02

Nikolai Alho, 24, palaa HJK:hon Alsvenskanin Halmstads BK:sta. HJK-kasvatin sopimus kattaa huhtikuussa alkavan kauden loppuun. - Tulen innolla takaisin Klubiin. HJK pelaa juuri itselleni sopivaa aggressiivista hyökkäävää jalkapalloa, jota olen kaivannut. Tiedän, että HJK:n valmennukselta voin oppia paljon lisää ja kehittyä pelaajana. Klubilla on hyvä draivi päällä, Alho hehkuttaa HJK:n verkkosivuilla.


Kiekko-Vantaan Valkosen ura jatkuu Ruotsissa jatkoaika.com 11:14 06.02

Kiekko-Vantaan puolustaja Joonas Valkosen pelaajaura jatkuu Ruotsin Allsvenskanissa, Tingsryds AIF:ssä.


Malmön keskustassa räjähti iltasanomat 05:33 06.02

Sydsvenskanin mukaan henkilövahinkoja ei ole tullut tietoon.


HS: Rehtorit hakevat kansalaisaloitteella kesäloman siirtämistä myöhemmäksi - koululaiset kesälaitumille vasta ennen juhannusta iltalehti 07:34 05.02

Siirrolla kesäloma saataisiin osumaan kesän lämpimimpään aikaan sekä yhtenäistettyä muun Euroopan loma-aikojen kanssa. Ruotsinkielinen rehtorien yhdistys ehdottaa kesälomien alun siirtämistä kahdella viikolla eteenpäin peruskoulussa ja lukioissa, uutisoi Helsingin Sanomat. Södra Finlands svenska rektorsförening ry:n hallituksen kansalaisaloite asiasta on laitettu vireille jo viime marraskuun lopulla. Maanantaiaamuun mennessä kansalaisaloitteelle oli kertynyt vajaa 3500 allekirjoitusta, mutta aikaa nimien keräämiselle on vielä toukokuun loppuun.


Päivän veto- ja vakiovihjeet: Timrå katkaisee Trojan putken iltalehti 12:48 29.01

Maanantain vetovihje pelaa hieman poikkeuksellisesti voittoputkea vastaan. Troja/Ljungby on HockeyAllsvenskanissa voittanut seitsemän peräkkäistä kotiotteluaan. Aivan kärkijoukkueita Troja ei kuitenkaan voittoputkensa aikana ole kotonaan kohdannut, joten pientä kosmetiikkaa saldossa on mukana. Nyt vastaan tuleva Timrå on sarjan paras joukkue ja uskonkin Trojan menestyskulun nyt katkeavan. HockeyAllsveskanissa Timrån koko kauden voittoprosentti on 67% ja uskon tuon tahdin jatkuvan sarjan loppuun asti. Ottelusta voi odotella vähämaalista, joten maistuvinta Timråta on pelata moneyline pelimuodosta kohteesta 2927.


Miksi puhuitte Ylen kaksikielisessä tentissä suomea, Laura Huhtasaari? ”Suomi on kaksikielinen maa” iltalehti 11:00 26.01

Huhtasaari lupaa käyttää ruotsia, jos hänestä tulee tasavallan presidentti. Perussuomalaisten presidenttiehdokas Laura Huhtasaari oli Yle Svenskan kaksikielisessä kielisessä tentissä ainut presidenttiehdokas, joka puhui pelkästään suomea. Vasemmistoliiton presidenttiehdokas Merja Kyllönen käytti tentissä sekä suomea että ruotsia.


Miksi puhuitte Ylen ruotsinkielisessä tentissä suomea, Laura Huhtasaari? ”Suomi on kaksikielinen maa” iltalehti 11:00 26.01

Huhtasaari lupaa käyttää ruotsia, jos hänestä tulee tasavallan presidentti. Perussuomalaisten presidenttiehdokas Laura Huhtasaari oli Yle Svenskan ruotsinkielisessä tentissä ainut presidenttiehdokas, joka puhui pelkästään suomea. Huhtasaari perustelee menettelyään sillä, että hänen ruotsin taidossaan on puutteita.


Masi Marjamäki Almtuna IS:n riveihin jatkoaika.com 10:31 25.01

Eilen sopimuksensa Jokereiden kanssa purkanut Mari Marjamäki siirtyy Allsvenskanissa pelaavan Almtuna IS:n joukkueeseen.


Yle: Onecoin-päämaja ratsattiin Bulgariassa – Suomessakin markkinoitu "talouspaketteja" MTV 16:06 22.01

Viranomaiset ovat ratsanneet virtuaalivaluutta Onecoinin päämajan Bulgariassa, kertoo Svenska Yle. Virtuaalivaluuttaa on jo vuosia epäilty julkisuudessa pyramidihuijaukseksi.


Nuori suomalaispuolustaja jättää SM-liigan – ura jatkuu Ruotsissa MTV 13:21 22.01

Puolustaja Henri Auvinen on tehnyt loppukauden mittaisen sopimuksen Ruotsin Allsvenskanissa pelaavan MODO Hockeyn kanssa. 


Auvinen siirtyy Allsvenskaniin jatkoaika.com 10:46 22.01

Jukurit ja puolustaja Henri Auvinen ovat purkaneet sopimuksensa yhteisymmärryksessä. Myöhemmin maanantaina ruotsalaisseura MODO ilmoitti hankkineensa suomalaispuolustajan.


Yle ja Kaleva: Poliisi kokeilee kasvojentunnistusteknologiaa Suomessa MTV 13:14 12.01

Suomen poliisi testaa parhaillaan teknologiaa, joka tunnistaa ihmisen kasvojen perusteella. Asiasta uutisoi aiemmin Svenska Yle ja nyt perjantaina Kaleva.


Ruotsalainen jääkiekkovalmentaja löydettiin tajuttomana kotoaan iltalehti 09:38 03.01

Ruotsin Allsvenskanin Timrån valmennusjohtoon kuuluva Johan Thelin sai sairaskohtauksen. Thelin löydettiin kotoaan tajuttomana. Sundvall Tidningin mukaan ruotsalaisvalmentaja oli pyörtynyt kahdesti. - Minut löydettiin lattialta ja vietiin ensiapuun, Thelin kertoi lehdelle.


Viking Line ulkoistaa asiakasneuvontaansa Suomeen - Yle Svenska: Tarjolla jopa 50 uutta työpaikkaa Turussa iltalehti 21:35 02.01

Yhteistyö Vakka-Suomen puhelimen kanssa alkaa keväällä. Uudessakaupungissa päämajaansa pitävä Vakka-Suomen puhelin Oy kertoo verkkosivuillaan olevansa parhaillaan perustamassa Turkuun uutta Viking Linen palveluryhmää, johon haetaan töihin kymmeniä ruotsinkielisiä asiakasneuvojia. Palveluryhmä palvelee laivayhtiön ruotsalaisia, asiakaspalvelunumeroon soittavia asiakkaita.


Uutiset