Sveitsillä peräti neljä muutosta avauskokoonpanossa Ruotsi-otteluun iltasanomat 16:01 03.07

Sveitsin päävalmentaja Vladimir Petkovic on pakon edessä joutunut tekemään muutoksia avauskokoonpanoon.


Sveitsi selviytyi costaricalaisesta pesukoneesta – Blerim Dzemaili iski johtomaalin MTV 21:52 27.06

Jalkapallon MM-kisoissa keskiviikkona pelataan E-lohkon päätösottelut. Sveitsillä pelaa paikasta pudotuspeleihin ottelussa Costa Ricaa vastaan.


MM-SuperMoniveto: Sveitsillä ei ole kiire – Puola pesee kasvojaan iltasanomat 18:44 26.06

Kierrokselle on tarjolla kaksi aivan tykkiluokan peli-ideaa.


Sveitsillä aihetta juhlaan: Yksi kisojen komeimmista osumista ja lihakset pullistanut voittomaali iltasanomat 23:02 22.06

Sveitsi kaatoi Serbian hienon esityksen jälkeen.


Sveitsillä kuitin paikka – Ruotsin törkytemppu ei ole unohtunut MTV 19:48 20.05

Ruotsin jääkiekkomaajoukkue teki viisi vuotta sitten vuonna 2013 jääkiekon MM-kisoissa niin tökerön tempun, että sveitsiläiset eivät ole vieläkään sitä unohtaneet.


Ruotsin Detroit-tähti hehkuttaa Kööpenhaminan sinikeltaista yleisömerta: ”Tunnelma on uskomaton” iltalehti 17:22 20.05

Ruotsi pelaa illan MM-finaalissa Kööpenhaminassa kuin kotiyleisönsä edessä. Sveitsi yrittää jatkaa jymy-yllätyksiään ja voittaa kiekkohistoriansa ensimmäisen MM-kullan. Yhdettätoista mestaruuttaan metsästävällä Ruotsilla on kuitenkin etulyöntiasema. Sillä on puolellaan pitempi palautumisaika, kun se pelasi eilen ensimmäisessä välierässä, sekä yleisön tuki. Ruotsista on lyhyt matka Tanskaan, ja sinikeltainen yleisömeri kannustaa Tre Kronoria Kööpenhaminan Royal Arenassa. Toki Sveitsilläkin on lehtereillä omat, äänekkäät faninsa, mutta he jäävät auttamatta vähemmistöön.


MM-ensikertalainen todisteli tasoaan NHL-tähdille ? Sveitsillä riittää yhä nälkää: "Emme pelkää finaalin häviämistä" jatkoaika.com 07:00 20.05

Sveitsi jatkoi yllättävän vahvoja otteitaan kaatamalla Kanadan välierissä. Ottelun hahmoihin kuului Tristan Scherwey tekemällään maalilla ja tunteiden herättelyllä.


Sveitsillä ainekset jättiyllätykseen - alppimaa on ollut todella vaikea vastustaja Kanadalle iltalehti 19:38 19.05

Sveitsin ja Kanadan voitot ovat tasan 3-3 kuudessa tuoreimmassa MM-kisakohtaamisessa. Kanada marssii sunnuntaina MM-finaaliin Ruotsia vastaan, kun Sveitsi on helppo nakki lauantaiehtoon välierässä? Ei.


Kommentti: Sveitsillä on tilaisuus antaa uusi piristysruiske kansainväliselle jääkiekolle MTV 10:43 19.05

Sveitsillä on mahdollisuus antaa tänään kansainväliselle jääkiekolle uusi piristysruiske voittamalla Kanada välieräottelussa.


Sveitsin läpikotaisin tunteva Leijonien maailmanmestari ihastelee Suomen kärkiketjuja: ”Ihan suvereeneja” iltalehti 19:22 17.05

Antti Törmänen varoittaa, että Suomelle voi olla tiedossa ongelmia. Sveitsillä on lähes paras mahdollinen ryhmä jalkeilla. Sveitsissä SC Bernin mestariksi kaudella 2012-2013 valmentanut ja nykyisin EHC Bieliä luotsaava Antti Törmänen tuntee erittäin hyvin Sveitsin maajoukkueen. Leijonapaidassa vuonna 1995 MM-kultaa juhlinut Törmänen on seurannut tarkasti Tanskan MM-kisoja ja ilahtunut Suomen esityksistä.


Sveitsillä on selkeä ase Suomea vastaan - Leijonien NHL-mieskin myönsi: ”Totta kai se on etu niille” iltalehti 14:19 17.05

Kellomaa pääsee altavastaajan asemasta illan puolivälieräotteluun. Suomella on ennakkosuosikin paineet. - Sveitsiläinen pelaaja on ylivoimaisesti parhaimmillaan, kun kukaan ei odota mitään, linjasi Sveitsin A-maajoukkuetta ja useita seurajoukkueita urallaan valmentanut Juhani Tamminen keskiviikkona Iltalehdessä. Sveitsin MM-tavoitteena oli paikka kahdeksan joukossa. Se tuli. Nyt joukkueella on vain voitettavaa.


Sveitsillä on kaikki eväät kaataa Leijonat: ”En maalaa piruja seinälle, mutta...” iltalehti 22:17 16.05

Sveitsi on Suomelle ”kuolemanotteluun” ihannevastustaja, mutta kellomaan pelaajien fyysinen, taktinen ja mentaalinen puoli riittävät voittoon. Suomi voitti USA:n lukemin 6-2. Kun puolivälierään "kuolemanotteluun" tarjolla vastustajaksi on Ruotsi, Venäjä, Tshekki tai Sveitsi, tietysti Leijonat ottaa mieluiten Sveitsin.


Kommentti: Ei kannata huokaista helpotuksesta! Leijonat saa vastaansa kaikkien aikojen parhaan Sveitsin MTV 16:16 15.05

Leijonat voitti lohkonsa ja saa vastaansa ennakkoon heikomman vastustajan puolivälieriin – eli Sveitsin. Ei kuitenkaan kannata huokaista helpotuksesta, sillä Sveitsillä on MM-kisoissa kaikkien aikojen joukkue.


riita kärjistyi puukotukseksi suomalaiskuskeista

Uutiset