IL selvitti: Näin paljon Superpesisjoukkueet matkustavat – ääripäiden välillä merkittävä ero

iltalehti 14:37 23.05

Rasitustekijät tarjoavat mielenkiintoisen kulman vedonlyöntiin. IL selvitti, miten paljon superpesisjoukkueet viettävät aikaa bussissa. Superpesiksessä pelaavien joukkueiden välimatkat ovat pitkiä, joten joukkueet joutuvat viettämään busseissa isoja pätkiä kaudestaan. Pitkä matkustus asettaa oman haasteensa palautumiselle sekä peleihin valmistautumiselle ja saattaa olla myös henkisesti haastavaa. Yleisesti lajiväen parissa kuulee väitteitä siitä, miten jokin joukkue kärsii matkustamisesta enemmän kuin toinen. Useasta suusta olen ainakin itse kuullut, että Pattijokea pidetään kovana reissuporukkana, joka kärsisi matkarasituksesta. Myös Kiteen Pallon ”bussijaloista” on kuulunut kommentointia.


Superpesiksessä neljä isoa seuraa erottautuu – väittämä kotiedusta asettuu uuteen valoon

iltalehti 18:34 19.05

Superpesikseen on pesiytynyt neljän suuren kopla. Iltalehti selvitti ison nelosen kohtaamisten kummalliset tilastojakaumat. Pesäpallon Superpesikseen on muotoutunut selkeä neljän parhaan joukkueen nippu, jonka hajurako perässä seuraaviin on viime kausien aikana kasvanut. Voidaan siis sanoa ison maailman tyyliin, että meillä on Superissa oma ”big fourimme”, joka on sementoinut asemansa kolmen edellisen kauden aikana. Tähän neljän sakkiin kuuluvat, satunnaisessa järjestyksessä, Sotkamon Jymy, Kouvolan Pallonlyöjät, Joensuun Maila sekä Vimpelin Veto.


Miesten Superpesis alkaa 2. heinäkuuta – osallistuminen seuroille vapaaehtoista: "Kaikki ovat ilmoittaneet lähtevänsä mukaan"

yle 16:00 19.05

Miesten Superpesiksessä on mukana tulevana kesänä 14 joukkuetta.


Superpesisjoukkue tyrmää ajatuksen kauden aloittamisesta kesäkuussa – huolena terveys ja talousongelmat

iltalehti 12:43 28.04

Lappeenrannan Pesä Ysit ei halua palata pelikentille ennen loppukesää. Pesäpalloliiton johtoryhmä linjasi viime viikolla, että naisten Superpesis voitaisiin aloittaa jo kesäkuussa, jos yli kymmenen hengen kokoontumisrajoitusta ei jatketa 3. toukokuuta. Superpesiksessä pelaavan Pesä Ysit Ry:n julkaisi lausunnon tilanteesta tiistaina. Lappeenrantalaisseura ei halua, että kausi alkaa vielä pitkään aikaan.


Pesäpalloliitto pohtii Itä-Lännen siirtoa elokuulle – naisten Superpesis voisi alkaa jo kesäkuussa

yle 14:20 23.04

Superpesiksessä miesten kausi alkaa Pesäpalloliiton mukaan aikaisintaan 1. heinäkuuta poikkeusjärjestelyin


Superpesiksessä iso hätä: ”Yhteiskunnalta tultava nyt apua”

iltalehti 07:00 23.04

–?Kautta ei voi aloittaa enää elokuussa, Kouvolan Pallonlyöjien puheenjohtaja Harri Lehto sanoi. Hallituksen päätös kieltää yli 500 ihmisen tapahtumat heinäkuun loppuun asti iskee lujaa pesäpallon pääsarjaan Superpesikseen ja sen seuroihin. –?Pahinta on ollut epätietoisuus. Nyt sentään selvisi, mitkä ovat säännöt. Kutsun ensi viikolla seuran hallituksen koolle linjaamaan mahdollisuuksia, joita meillä on, Kouvolan pallonlyöjien puheenjohtaja Harri Lehto kertoi Iltalehdelle.


Toni Kohonen jyrähtää: Pelaajat jätettiin tylysti tyhjän päälle – ”siinä on ero kuin yöllä ja päivällä”

iltalehti 07:58 28.03

Koronaviruspandemia on ajanut Superpesis-seurat kriisin partaalle. Koronaviruspandemia on iskenyt rajusti pesäpalloon. Hallitsevaa mestaria Joensuun Mailaa lukuun ottamatta kaikki miesten Superpesis-seurat keskeyttävät pelaajien palkanmaksun huhtikuun alussa. Naisten Superpesiksessä tilanne on erilainen, sillä pelaajasopimukset alkavat vasta toukokuussa. Asiasta uutisoi aiemmin Yle. Kouvolan Pallonlyöjien Toni Kohonen kertoo Iltalehdelle, että tieto pitää paikkansa. Hän sai tiedon oman palkanmaksun katkeamisesta sähköpostitse.


Superpesiksessä siirtopommi – tykkilyöjä Juha Niemi jättää mestarijoukkue JoMan

iltalehti 13:25 07.10

Superpesikseen noussut Manse PP vahvistaa rivejään todellisella huippupelaajalla, kun Joensuun Mailan jokerilyöjä Juha Niemi siirtyy tamperelaisseuraan kaksivuotisella sopimuksella. Superpesikseen noussut Manse PP vahvistaa rivejään todellisella huippupelaajalla, kun Joensuun Mailan jokerilyöjä Juha Niemi siirtyy tamperelaisseuraan kaksivuotisella sopimuksella. Niemi, 31, kuuluu valtakunnan kovimpiin kotiuttajiin. Kaksinkertainen Suomen mestari paukutti päättyneellä kaudella runkosarjassa 81 (2+79) juoksua ja oli lyöjätilastossa kuudes. Pudotuspeleissä hän oli kolmanneksi tehokkain 22 (0+22) juoksulla. Kausi päättyi JoMan kultajuhliin.


Jättikaappaus Superpesiksessä – tähtipelaajat Virpi Hukka ja Emma Sallinen Kirittäristä Manse PP:n paitaan: "Kyllä tätä joutui miettimään"

yle 13:37 27.09

Viime vuoden pesäpalloilijaksi valittu Virpi Hukka on voittanut etenijätilaston viidesti.


Jättikaappaus Superpesiksessä – tähtipelaajat Virpi Hukka ja Emma Sallinen Kirittäristä Manse PP:n paitaan

yle 13:37 27.09

Viime vuoden pesäpalloilijaksi valittu Virpi Hukka on voittanut etenijätilaston viidesti.


Minkä vuoden kotikisoissa Juha Väätäinen voitti kaksi Euroopan mestaruutta?

iltalehti 05:55 27.09

Iltalehden perinteinen urheiluvisa on myös verkossa. Montako tiedät? 1) Minkä kaupunkien Mailat pelasivat päättäneellä kaudella Superpesiksessä? 2) Minkä SM-liigaseuran historiaa on slogan No Smoking Team?


Kouvola katkaisi Vimpelin mitaliputken miesten Superpesiksessä

iltasanomat 16:43 14.09

Kouvola kellisti Vimpelin otteluvoitoin 2–0.


Kouvola teki temput – Vimpelin mitaliputki katkesi miesten Superpesiksessä

MTV 16:41 14.09

Kouvolan Pallonlyöjät on voittanut pronssia pesäpallon miesten Superpesiksessä.


Siilinjärvi säilyy pääsarjakartalla Superpesiksessä

yle 20:40 04.09

Nousijaseura Siilinjärven Pesis säilytti paikkansa miesten Superpesiksessä voittamalla karsintaotteluissa nousua yrittäneen Oulun Lipon.


"07" kavereineen piinaa pesisseuraa hävyttömillä viesteillä – seura lopetti sotkujen siivoamisen, ja tältä sen kotikenttä näyttää nyt

yle 11:30 04.09

Superpesiksessä pelaava Kouvolan Pallonlyöjät on kärsinyt jo pitkään ilkivallasta kotikentällään. Seuralla ei ole enää rahaa siivota sotkuja.


Hot topics