Kuva: Leijonien 203-senttinen ”Mörkö-Marko” Anttila otti Ranskan pelaajan koulutukseen - ruma taklaus nosti tunteet pintaan: ”Tuollaisia ei tarvita täällä” iltalehti 00:36 20.05

Leijonien Marko Anttila ja Ranskan Valentin Claireaux ottivat yhteen MM-kisojen alkulohko-ottelussa. SM-liigassa viimeiset kolme kautta pelannut ranskalainen Valentin Claireaux joutui Leijonien kapteenin Marko Anttilan koulutukseen sunnuntaina. Claireaux taklasi toisessa erässä suomalaispelaajaa, joka oli vaarallisesti irti laidasta. Tuomari nosti kätensä pystyyn rangaistuksen merkiksi, mutta peli jatkui hyvän tovin, koska kiekko pysyi Suomella.


Leijonat joutui pakon alla erikoisjärjestelyn pariin – onko tilanne tukala? Tuomo Ruutu avaa MTV 17:33 19.05

C Moren asiantuntija Tuomo Ruutu arvioi illan Ranska-ottelua. Entinen NHL-hyökkääjä ei ole huolissaan, vaikka Suomella uhkaa loppua sentterit kesken. 


Seuraa näitä asioita Leijonien ottelussa: Avaako hätävarasentteri vihdoin Savinaisen maalihanat? iltalehti 17:29 19.05

Suomi pelaa tänään alkulohkon toiseksi viimeisen ottelunsa. Taistelu Ranskaa vastaan alkaa kello 21.15. Puolivälieräpaikkansa jo varmistaneella Suomella on alkusarjassa vielä kaksi ottelua: tänään joukkue kohtaa Ranskan ja tiistaina Saksan. Seuraavassa kolme huomiota illan Ranska-peliin.


Eetu Luostarisen kisat ohi – Suomella on enää kolme pelikuntoista keskushyökkääjää yle 13:55 18.05

Eetu Luostarinen palaa mahdollisimman nopeasti takaisin Suomeen jatkotutkimuksiin.


Onko sentteriloukkaantumisista kärsivällä Suomella MM-kisoissa syytä huoleen? ”Jossain vaiheessa alkaa tuntua nahoissa” MTV 13:53 18.05

Leijonat sai perjantaina huonoja uutisia, kun Eetu Luostarinen loukkaantui Iso-Britanniaa vastaan pelatussa ottelussa. Keskushyökkääjäosastolta sivussa on myös Juho Lammikko. C Moren asiantuntijat pohtivat, miten tilanne vaikuttaa MM-kisojen kulkuun.


Tiesitkö? Iso-Britannia on voittanut olympiakultaa jääkiekossa – se sai Kanadan raivon partaalle iltalehti 16:00 17.05

Suomi ei ole koskaan voittanut Isoa-Britanniaa jääkiekossa. Tappioita on kaksi. Pitkälle 2000-lukua saattoi kysyä vähän irvaillen: kummalla on enemmän jääkiekon maailmanmestaruuksia, Suomella vai Isolla-Britannialla? Vastaus: yhtä monta.


Leijonat kaatoi Tanskan - Kaapo Kakko -show pyöri jälleen! iltalehti 23:27 16.05

Suomi voitti Tanskan 3–1 MM-kisojen alkulohko-ottelussa. Leijonat on lohkossaan toisena. Suomen voittoa oli järjestelemässä etenkin kakkoshyökkäysketju, joka teki joukkueen kaikki kolme maalia. Kaapo Kakko keräsi tehot 1+1. Puolustaja Mikko Lehtonen sai kaksi syöttöpistettä. Suomella on Tanska-voiton myötä alkulohkon neljästä ottelusta kasassa 10 pistettä, mikä riittää A-lohkon toiseen sijaan. Kärkipaikalla on puhtaalla pelillä Saksa.


Ritvan kysymys paljasti nopeasti eurovaalien ehdokkaiden kielitaidon iltasanomat 20:06 16.05

Euroopan komissiossa 20 vuotta työskennellyt Ritva Vuorenmaa korostaa, että pelkällä suomella ja englannilla ei europarlamentissa pääse päättäjien piireihin. Siksi hän halusi kysyä eurovaaliehdokkailta näiden kielitaidosta.


Mitä ihmettä? Tommi Korpela esiintyy Youtuben hillittömässä erotuomaritanssissa: ”Kylkeni tärisevät naurusta” iltalehti 18:47 15.05

Lätkän MM-huumaa on ilmestynyt pönkittämään mainio, Tommi Korpelan tähdittämä video erotuomaritanssista. Referee Dance Moves -video syntyi kahdeksan vuotta sitten, jolloin Suomella oli edessä kahdet Ruotsin kanssa jaetut jääkiekon MM-kotikisat, 2012 ja -13. Videon tekivät yhteistyössä Nitroid-mainostoimistossa työskennellyt Pete Welling, videotuotannosta vastannut Medialouhos ja grafiikoista vastannut Event Horizon. – Ajateltiin, että kisojen yhteyteen mahdollisesti hallin screenille tai jonnekin voisi tämmöisen tehdä. Myyntipuoli jäi kuitenkin silloin hoitamatta, ja tämä juttu jäi käsiin, videon ideoinut Welling kertoo.


IIHF.n kurinpito saa uusia farssin piirteitä – Suomi unohti nimetä oman jäsenensä ”etänä” toimivaan komiteaan: ”Ei siellä mitään vaihdeta” MTV 18:21 15.05

Kansainvälisen jääkiekkoliiton IIHF:n varapuheenjohtaja Kalervo Kummola ei aio enää puuttua USA:n Clayton Kellerin räikeään rikkeeseen, mutta hän nostaa direktoraatin kokouksessa esiin kurinpitotoimien julkisuuden. Suomella ei ole edustusta MM-kisojen kurinpitoelimessä, koska Suomi ei nimennyt siihen yhtään ehdokasta.


Suomella on ongelma EU:ssa, ja sen voivat ratkaista vain nuoret – Näin konkari neuvoo nuoria EU-uralla yle 06:10 13.05

Suomalaiset eivät enää hakeudu EU-hommiin yhtä innokkaasti kuin ennen. Jos heitä ei saada lisää Brysseliin, Suomen asema virkakoneistossa heikkenee.


IL-analyysi: Darudesta povataan jättimäistä floppia – "Kaikkea on arvosteltu housuista lähtien" iltalehti 11:54 12.05

Iltalehden viisustudiossa käydään läpi sitä, onko Suomella euroviisuissa tänäkään vuonna mitään mahdollisuuksia. ?Euroviisut käynnistyvät toden teolla ensi tiistaina, kun Darude ja Sebastian Rejman tavoittelevat finaalipaikkaa ensimmäisessä semifinaalissa. Julkisuudessa kaksikolle on satanut runsaasti kritiikkiä ja rankingeissa Suomen euroviisu on jumbojen joukossa. – Kuka tästä on vastuussa, toimittaja Mari Julku kysyy Iltalehden viisustudiossa.


IL-analyysi: Darudesta povataan jättimäistä floppia - "Kaikkea on arvosteltu housuista lähtien" iltalehti 11:54 12.05

Iltalehden viisustudiossa käydään läpi sitä, onko Suomella euroviisuissa tänäkään vuonna mitään mahdollisuuksia. ?Euroviisut käynnistyvät toden teolla ensi tiistaina, kun Darude ja Sebastian Rejman tavoittelevat finaalipaikkaa ensimmäisessä semifinaalissa. Julkisuudessa kaksikolle on satanut runsaasti kritiikkiä ja rankingeissa Suomen euroviisu on jumbojen joukossa.


Leijonahistorian vanhin MM-ensikertalainen ei osannut odottaa kutsun enää tulevan – ”Pääasia että se tuli” MTV 13:00 10.05

Suomella on MM-kisoissa historiallisen monta ensikertalaista, kun peräti 18 pelaajaa on ensimmäisen kerran kevään kiekkokarkeloissa. Myös debytanttien ikäennätys menee rikki Kristian Kuuselan myötä.


Kanadan supertähti joutui kotimatkalle, kertoimet reagoivat heti - Leijonille kuitenkin tiedossa kylmää kyytiä iltalehti 12:03 10.05

Jääkiekkoilun MM-kisat pyörähtävät käyntiin perjantaina. Suomella on heti ykköskorin vastustaja. Kanadan MM-turnaus ei alkanut erityisen ruusuisissa tunnelmissa, kun joukkueen ykkösketjun keskushyökkääjä, NHL-supertähti John Tavares loukkaantui eilen harjoituksissa, eikä pysty osallistumaan koko turnaukseen. Vaikka Tavares on hyvä ja tärkeä pelaaja, kohu ja yhden pelaajan merkityksen korostaminen on nyt karannut käsistä. Tämänkertaisella Kanadalla tasoa ja taitoa riittää, vaikka yksi helmi ketjusta putoaisikin pois. Itse en juurikaan nyt reagoi Tavares-casen takia Kanadan mahdollisuuksiin sen paremmin koko turnauksessa kuin Suomeakaan vastaan.


Leijonien MM-mitalivahti luottaa suomalaisten maalivahtikolmikkoon: "Valmentajan on varmasti vaikea päättää" MTV 09:25 10.05

Maalivahti Niklas Bäckström oli Huomenta Suomessa puhumassa Leijonien mahdollisuuksista MM-kisoissa. Hänen mielestään Suomella on koossa iskukykyinen maalivahtikolmikko. 


Leijonien MM-mitalivahti luottaa suomalaisten maalivahtikolmikkoon: "Valmentajan on varmasti vaikea päättää. MTV 09:25 10.05

Maalivahti Niklas Bäckström oli Huomenta Suomessa puhumassa Leijonien mahdollisuuksista MM-kisoissa. Hänen mielestään Suomella on koossa iskukykyinen maalivahtikolmikko. 


205-senttinen Kakkoa – ”Tästä kalorimäärän miehen kalastusreissu päättyi myhäili huippusuorituksestaan raskaimmat virheet” Rinne Talouspolitiikassa mentiin saapui maaliin sinivalkoisin sunnuntain urakkaa

Uutiset