Suomalainen Sami päätyi Conan O'Brienin kettuilun kohteeksi suorassa lähetyksessä - juontaja vitsaili vaatetuksesta ja imitoi miestä iltalehti 11:29 15.12

Suomalainen Sami päätyi Conan O’Brienin talk show'ssa lavalle silmiinpistävän vaatetuksensa vuoksi. Conan O’Brienin maanantaisessa talk show'ssa nostettiin jälleen Suomea maailmankartalle. O’Brienin kanssa lavalle suoraan lähetykseen päätyi nimittäin katsomossa istunut, huomiota herättävään vaatetukseen sonnustautunut mies. Eturivissä istui sinivalkoiseen raitapaitaan pukeutunut mies, jolla oli vielä harteillaan sinivalkoinen neule. O’Brien kutsui miehen lavalle ja kuten jo vaatetuksesta arvata saattaa, käy ilmi, että kyseessä on suomalainen mies. - Mikä sinun nimesi on? O’Brien utelee.


Etelässä lunta, räntää ja huonoa ajokeliä - sateet liikkuvat koilliseen iltalehti 04:44 15.12

Räntä- ja lumikuuroja on luvassa myös lauantaina suuressa osassa maata. Eteläiseen Suomeen on odotettavissa huonoa ajokeliä perjantaina aamulla ja aamupäivällä. Koilliseen liikkuvat sateet tiputtavat lunta ja räntää monin paikoin, sakeinta sade lienee maan kaakkois- ja itäosissa. Kaakossa voi sataa perjantaina viisikin senttiä, muualla maassa lumentulo jää vähäisemmäksi. Lauantaina heikot räntä- ja lumikuurot jatkuvat, osaan pohjoista Suomea on luvassa kirkaampaa säätä.


IS:n tulevaisuuslehti Suomi2050 ilmestyi iltasanomat 06:31 14.12

Ilmastonmuutos ja teknologian kehitys muovaavat huomispäivän Suomea. Miten, siitä kertoo Ilta-Sanomien uutuuslehti.


Mitä ihmettä Leijonien ottelulähetyksessä tapahtui? Maamme-laulun tekstitys meni poskelleen: ”On maamme köyhä, siksi jää” iltalehti 20:10 13.12

Moni katsoja saattoi hieraista silmiään Leijonien ja Tshekin EHT-ottelun kansallislauluosuuden tekstityksistä. Moskovan EHT-turnauksen avauspelissä hienosti suomea ääntänyt paikallinen lapsikuoro lauloi Maamme-laulun ja Tshekin kansallislaulun. Ruudun alareunassa rullasivat tekstitykset niin suomeksi kuin tshekiksikin. Kaikki meni normaalisti kertosäkeen toistoon saakka. Yhtäkkiä ruutuun lävähtivät nimittäin seuraavat sanat:


Oikaisu: Brittilehti ei väittänyt Neuvostoliiton miehittäneen Suomea iltalehti 10:25 13.12

Iltalehti kertoi 9.12.2017 julkaistussa jutussa brittilehti The Guardianin kolumnistin Martin Kettlen Sibeliusta käsittelevästä kirjoituksesta. Jutussa kerrottiin, että Kettle kirjoitti Neuvostoliiton puna-armeijan miehittäneen Suomen vuonna 1940. Kyseessä on kuitenkin käännösvirhe, Kettle kirjoitti puna-armeijan hyökänneen Suomeen.


Ilmatieteen laitos varoittaa: Jalkakäytävät erittäin liukkaita MTV 08:08 13.12

Tiistaina alkanut lumipyry on aiheuttanut ongelmia ympäri Suomea, ja ongelmat jatkuvat edelleen.


Lumi aiheuttaa edelleen ongelmia – ajokeli erittäin huono MTV 05:13 13.12

Tiistaina alkanut lumipyry on aiheuttanut ongelmia ympäri Suomea ja ongelmat jatkuvat edelleen.


Finnair kehottaa matkustajia varautumaan majoitusongelmiin - hotellit ovat täynnä lumipyryn takia iltalehti 02:23 13.12

Hotellit ovat täyttyneet muun muassa jatkolentojen peruuntumisen takia. Finnair kehottaa Twitter-tilillään matkustajia varautumaan lentokentällä yöpymiseen tai hakeutumaan majoitukseen pääkaupunkiseudun alueella, jos jatkolento on peruttu. Finnairin tietojen mukaan hotellit ovat täynnä. Maanantaina lähes koko Suomea ryöpyttänyt lumipyry vaikeuttaa Helsinki-Vantaan lentokentällä Finnairin ja muiden yhtiöiden lentoliikennettä.


Jos myräkkä kaataa puun, älä soita hätäkeskukseen – ellei aiheuta vakavaa vaaraa MTV 19:44 12.12

Lumimyräkkä on tänään riepotellut koko Suomea, pohjoisinta Lappia lukuunottamatta.


Leijonien kapteenisto valittu – Kokenut hyökkääjä kipparoi Suomea Moskovan turnauksessa MTV 16:54 12.12

Petri Kontiola on valittu Leijonien kapteeniksi keskiviikkona alkavaan Moskovan EHT-turnaukseen, Leijonat vahvistaa virallisella Instagram-tilillään.


Vanhanen kertoo, millaisiin tilanteisiin hän on joutunut Putinin kanssa: ”He yrittivät kiristää suomalaisia investointeja Venäjälle” iltasanomat 16:59 11.12

Keskustan presidenttiehdokas Matti Vanhanen uskoo, että on vain ajan kysymys, koska Suomea koettelee uusi pakolaiskriisi.


Väyrynen hyökkäsi heti: Sauli Niinistö ajaa Suomea sotilasliittoon – ”Pahempi kuin Nato” uusisuomi 16:45 11.12

Tukiryhmän presidenttiehdokas Paavo Väyrynen katsoo, että sotilaallinen liittoutuminen Euroopan unionin kautta on jopa ”pahempi ratkaisu” kuin Suomen suora jäsenyys sotilasliitto Natossa.


Rajaton hemmottelee fanejaan - versioi 100-vuotiaan Suomen rakastetuimpia lauluja, yhdisti voimansa Katri Helenan ja Jenni Vartiaisen kanssa iltalehti 15:08 09.12

Rajaton on tunnettu kuusijäseninen a cappella -lauluyhtye. Bändi on esiintynyt yhdessä jo yli 20 vuotta. Uutuusalbumillaan lauluyhtye Rajaton kunnioittaa 100-vuotiasta Suomea. Albumilla vierailevat esimerkiksi Jenni Vartiainen, Martti Syrjä, Rauli Badding Somerjoki ja Katri Helena. 100-vuotiaan Suomen lisäksi Rajaton juhlistaa omaa uraansa. Rajaton perustettiin vuonna 1997, eli 20 vuotta sitten. Yhtye on noussut lavalle jo yli 1500 kertaa ja julkaissut 15 albumia.


Juuso Hietanen ei kelvannut Leijoniin: ”Totta kai halusin mukaan” iltalehti 09:59 08.12

Moskovan Dynamon puolustaja on ihmeellisesti A-maajoukkueen ulkopuolella. Seitsemän kertaa MM-kisoissa ja kerran olympialaisissa Suomea edustanut Juuso Hietanen ei saanut kutsua 14.-17. joulukuuta pelattavaan Channel One Cupiin. Tämä Moskovan turnaus on viimeinen näyttöpaikka ennen helmikuussa käytäviä Pyeongchangin olympiakisoja. - Totta kai halusin mukaan. Haluan aina maajoukkueeseen, varsinkin nyt kun on olympiavuosi, Hietanen totesi Iltalehdelle.


Eva Biaudet'n Linnan juhlia varjosti suuri suru: Kutsun saanut veteraani-isä menehtyi edellisiltana iltalehti 06:10 08.12

Kansanedustaja Eva Biaudet juhlisti satavuotiasta Suomea raskain mielin. Kansanedustaja Eva Biaudet sai suru-uutisen vain vuorokautta ennen Linnan juhlia. - Isäni oli sotaveteraani, ja myös hänet oli kutsuttu Linnaan, Eva Biaudet kertoo Iltalehdelle.


Eva Biaudetin Linnan juhlia varjosti suuri suru: Kutsun saanut veteraani-isä menehtyi edellisiltana iltalehti 06:10 08.12

Kansanedustaja Eva Biaudet juhlisti satavuotiasta Suomea raskain mielin. Kansanedustaja Eva Biaudet sai suru-uutisen vain vuorokautta ennen Linnan juhlia. - Isäni oli sotaveteraani, ja myös hänet oli kutsuttu Linnaan, Eva Biaudet kertoo Iltalehdelle.


Naisleijonat olympiamitalijahtiin, ammattilaisia yritetään kaataa uusisuomi 00:44 08.12

Suomen naisten jääkiekkomaajoukkue lähtee ensi helmikuussa järjestettäviin Pyeongchangin olympiakisoihin mitalisuosikkina. Tosin Suomea pidetään vain pronssisuosikkina. Yhdysvallat ja Kanada ovat dominoineet naisten jääkiekkoa.


Oulussa juostiin Suomen kartan muotoinen reitti – Näin IS:n lukijat juhlistivat 100-vuotiasta Suomea iltasanomat 00:13 08.12

IS:n lukijat juhlivat 100-vuotiasta Suomea näyttävästi kotimaassa ja maailmalla.


Näin IS:n lukijat juhlistivat 100-vuotiasta Suomea – Oulussa juostiin Suomen kartan muotoinen reitti iltasanomat 23:05 07.12

IS:n lukijat juhlivat 100-vuotiasta Suomea näyttävästi kotimaassa ja maailmalla.


Uutiset