Valtteri Bottaksen paikkaa koko vuoden kärkkynyt Ocon myöntää – viime kausi ”tuhosi hänet”

iltalehti 23:27 22.02

Mercedes ei päästänyt juniorikuljettajaansa helpolla. Esteban Ocon myöntää viime vuoden työnkuvan Mercedeksen varakuljettajana olleen henkisesti hyvin raskas. Pesti sisälsi kaikkea muuta kuin peukaloidenpyörittelyä. Ocon menetti paikkansa F1-kisakuljettajana kauden 2018 päätteeksi, kun ranskalaisen työnantaja Racing Point valitsi Sergio Perezin rinnalle tallin uuden omistajan Lawrence Strolin pojan Lance Strollin.


Näkökulma: Isäpapan tehtävä kipeä päätös – oma poika jarruttaa merkittävää F1-projektia

iltalehti 15:26 01.02

Lance Strollin on viimeistään nyt aika petrata, kirjoittaa Iltalehden Juuso Taipale. Aston Martinin osaomistajaksi ryhtynyt Lawrence Stroll ei halunnut vain saada helpommin täytettä autotalliinsa. Kanadalaismiljardööri on tosissaan F1-tallinsa kilpailukykyiseksi saattamisen kanssa. Julki vuotaneista asiakirjoista paljastuu Aston Martinin sitoutuvan F1-sarjaan kymmeneksi vuodeksi. Mikäli se pitää paikkansa, on kyseessä melkoinen työvoitto Strollille.


F1-valmistajien lähtöaikeista jatkuvia huhuja: ”Niillä on exit aina yhtä lähellä”

MTV 17:00 31.01

Mercedeksen jatko F1-sarjassa on aina yhtä pitkä kuin johtokunnan kiinnostus toiminnan pyörittämiseen, näkee C Moren F1-asiantuntija Ossi Oikarinen. Hän näkee myös Lawrence Strollin kaupat Aston Martinin osakkuudesta lähinnä markkinoinnillisena tekona.


Max Verstappenilla meni hermo Ferrari-tähteen - "Sebastian... mitä hemmettiä hän tekee?"

iltalehti 19:39 25.10

Meksikon GP:n ensimmäiset vapaat harjoitukset on ajettu Rodríguez-veljesten moottoriradalla. Yöllinen syyssade oli kastellut Autodromo Hermanos Rodríguezin radan, mutta se ei juuri vauhtia hiljentänyt. Toki Lance Strollilla oli vaikeuksia pysyä radalla. Kanadalainen lipsautti Racing Point -autonsa turva-aitaan, mutta selvisi tilanteesta ilman suuria vaurioita. Strollin maanmies Nicolas Latifi tuurasi treeneissä Robert Kubicaa Williams-ratissa jääden kuitenkin tuloslistan viimeiseksi.


Kimi Räikkönen teilattiin täysin: Arvioitiin Venäjän GP:n huonoimmaksi kuskiksi – ”outo juttu sarjan kokeneimmalta kuskilta”

iltalehti 15:17 30.09

Kimi Räikkönen oli Autosport-lehden mukaan Venäjän GP:n huonoin kuski. Englantilainen moottoriurheilumedia Autosport piti Kimi Räikkösen esitystä viikko sitten Singaporessa ala-arvoisena. Silloin Räikkönen jakoi kisan huonoimman kuskin tittelin Lance Strollin ja Romain Grosjeanin kanssa. Marina Bayssa Autosport arvioi heidän kisasuorituksensa vitosen arvoiseksi.


F1-sarjan pomo esittää suoran vaatimuksen Sebastian Vettelin ympärille – ”Ei helppoa, elintärkeää"

MTV 14:25 10.09

Formula ykkösten Ferrarin Sebastian Vettel on kärsinyt suurista vaikeuksista viime kisoissa. Italian GP:ssä hän teki amatöörimäisen virheen, joka aiheutti kolarin Racing Pointin Lance Strollin kanssa. Entinen F1-tallipäällikkö Ross Brawn sanoo Autosportille, että nelinkertaisen maailmanmestari Vettelin itseluottamuksen korjaaminen ensi kautta varten on elintärkeää.


Sebastian Vettel selittelee vaarallista temppuaan: ”En nähnyt mitään”

iltalehti 14:24 09.09

Sebastian Vettel sanoo, ettei hän nähnyt muita autoja palatessaan radalle pyörähdyksen jälkeen. Sebastian Vettelin toilailu Italian GP:ssä nostatti kulmakarvoja. Ferrari-tähti pyörähti ulos radalta, minkä jälkeen hän palasi radalle huolimattomasti ja osui Lance Strollin autoon. Stroll pyörähti osuman takia. Vettel sai kymmenen sekunnin stop and go -rangaistuksen ja F1-passiinsa kolme rangaistuspistettä.


FIA selvitti Sebastian Vettelin rangaistusta – myös tiimeille sapiskaa tapauksen hoitamisesta

MTV 07:00 09.09

Sebastian Vettelin kovempi rangaistus Lance Strollin vastaavaan tekoon nähden johtui Kansainvälisen autoliiton FIA:n kilpailujohtajan Michael Masin mukaan ensimmäisessä rikkeessä tapahtuneesta kontaktista.


Hot topics