Juha Sipilä itsevarmana Ylen haastattelutunnilla: ”Uskon, että keskusta pärjää” iltalehti 15:25 22.04

Sipilä suhtautuu optimistisesti tuleviin maakuntavaaleihin ja keskustan menestykseen. Juha Sipilä kommentoi pääministerin haastattelutunnilla Ylellä keskustan tulevaisuutta ja menestymistä seuraavissa vaaleissa. Sipilän johtama hallitus on ollut kuluneen hallituskauden aikana kovassa pyörityksessä ja saanut paljon kritiikkiä muun muassa sote-uudistuksesta ja aktiivimallista. Tästä huolimatta Sipilä suhtautuu optimistisesti tuleviin maakuntavaaleihin ja keskustan menestykseen.


Juristi kalliista ”sote-mokasta”: ”Onnea neuvotteluihin – Varmaan helppo perustella työntekijöille palkkojen laskeminen” uusisuomi 16:38 20.04

SDP:n eduskuntaryhmän lakimies Valtteri Aaltonen moittii blogissaan päättäjiä ja virkakuntaa palkkaharmonisaation huonosta hoitamisesta sote-uudistuksessa.


Hjallis Harkimo haukkuu IL-blogissaan soten: ”Katastrofi – Kokoomus luultavasti häviää vaalit” uusisuomi 12:48 20.04

Kokoomuksesta eilen torstaina eronnut Harry Hjallis Harkimo sanoo Iltalehden blogissaan toivovansa sote-uudistuksen kaatumista. Hän uskoo, että kokoomus häviää uudistuksen takia seuraavat vaalit.


Saarikko: Tarjoan Harkimolle sote-soppaa iltasanomat 18:06 19.04

Sote-paketista vastaava perhe- ja peruspalveluministeri Annika Saarikko (kesk.) sanoo hallituksen osanneen varautua kansanedustaja Harry Harkimon päätökseen lähteä hallituspuolue kokoomuksen riveistä.


Kokoomuksen ryhmänjohtajan mukaan Harkimon kanta muuttui yhdessä yössä: ”Ei tunnu hyvältä, politiikka on luottamuslaji” iltalehti 18:03 19.04

Kokoomuksesta eroavan Harkimon mukaan kyse on väärinymmärryksestä. Kokoomuksen eduskuntaryhmän puheenjohtajan Kalle Jokisen mukaan Harry Harkimo vakuutti hänelle vielä keskiviikkona, että hän ei ole perustamassa omaa eduskuntaryhmää tai puoluetta. - Hän sanoi, että ei ole perustamassa sote-kapinaryhmää, mutta kysyin myös, oletko perustamassa omaa ryhmää tai puoluetta, niin hän sanoi, että siinä ei ole perää, Jokinen kertoi medialle eduskunnassa torstaina Harkimon tiedotustilaisuuden jälkeen.


Sinisten puoluesihteeri ehdottaa maakuntavaalien siirtämistä: ”On uskallettava katsoa peiliin, kun koko yhteiskunnan etu on kysymyksessä” iltalehti 16:10 19.04

Sinisten kansanedustajan ja puoluesihteerin Matti Torvisen mukaan maakuntavaalien siirtämistä on syytä harkita. Eduskunnan perustuslakivaliokunnassa istuvan Torvisen mukaan lakipakettien suma on tällä hetkellä kohtuuton. Torvisen mukaan eduskunnan käsittelyssä on satoja lakeja, jotka liittyvät muun muassa sote- ja maakuntauudistuksen valmisteluun. - Kymmenien tuhansien sivujen perusteellinen arviointi ja satojen lakien ristiinkytkentä tällä aikataululla, kesään mennessä, on käytännössä mahdotonta, Torvinen sanoo tiedotteessaan.


Sinisten puoluesihteeri haluaa siirtää maakuntavaalit – ”Muutoin edessä ylitsepääsemätön tilanne” uusisuomi 16:00 19.04

Sinisten puoluesihteeri, kansanedustaja ja varatuomari Matti Torvinen ehdottaa maakuntavaalien siirtämistä eduskunta- ja eurovaalien yhteyteen. Syyksi hän toteaa tiedotteessaan maakunta- ja sote-uudistuksen onnistumisen.


Taas löytyi vakava uhka soten miljardisäästöille – Päivi Nerg: Palkat ratkotaan sopimusneuvotteluissa uusisuomi 10:57 19.04

Hallituksen sote-uudistuksen säästötavoitetta on pidetty epärealistisena.


Taas löytyi vakava uhka soten miljardisäästöille – Päivi Nerg: Palkkariski ratkotaan sopimusneuvotteluissa uusisuomi 10:57 19.04

Hallituksen sote-uudistuksen säästötavoitetta on pidetty epärealistisena. Uusimpana selvänä uhkana tavoitteelle on noussut esiin niin sanottu palkkaharmonisointi, joka voi nostaa sote-henkilöstön palkkoja sadoilla miljoonilla euroilla.


Kommentti: Harkimon salaperäinen hanke – kuka uskoo ketä? iltasanomat 10:04 19.04

Sote-peli käy nyt niin kuumana, että poliitikkojen motiivien tulkinnassa tarvitaan kylmähermoisuutta, arvioi politiikan erikoistoimittaja Timo Haapala.


”Joko puolueet uudistuvat tai sitten syntyy kokonaan uusi puolue” – Näin Harkimoon yhdistetty Jungner on pohjustanut hanketta uusisuomi 07:56 19.04

Suomeen saattaa olla syntymässä uusi markkinaliberaali, politiikkaa uudistamaan pyrkivä puolue. Lehtijuttujen keskiössä ovat kokoomuksen kansanedustaja, sote-kriitikko Harry ”Hjallis” Harkimo sekä SDP:n entinen puoluesihteeri, viestintävaikuttaja Mikael Jungner.


”Joko puolueet uudistuvat tai sitten syntyy kokonaan uusi puolue” – Näin Hjallis Harkimoon yhdistetty Mikael Jungner on pohjustanut puoluehanketta uusisuomi 07:56 19.04

Suomeen saattaa olla syntymässä uusi markkinaliberaali, politiikkaa uudistamaan pyrkivä puolue. Lehtijuttujen keskiössä ovat kokoomuksen kansanedustaja, sote-kriitikko Harry ”Hjallis” Harkimo sekä SDP:n entinen puoluesihteeri, viestintävaikuttaja Mikael Jungner.


Huoli jättijärjestelmän sote-uhasta yllätti ministerin: ”On minulle kyllä uutinen, jos pitäisi paikkansa” uusisuomi 18:19 17.04

RKP:n puheenjohtaja Anna-Maja Henriksson on huolissaan Ylen uutisesta, jonka mukaan kallista Apotti-potilastietojärjestelmää ei saataisi kokonaan käyttöön sote-uudistuksen yhteydessä. Ministeri joutui vastaamaan kysymyksiin jättihankkeesta eduskunnassa.


Uusimaa parahtaa sotesta: ”Hallituksen malli on kerta kaikkiaan tuhoisa” uusisuomi 16:39 17.04

Uudenmaan maakuntavaltuuston huoli hallituksen sote- ja maakuntalakiesityksistä syvenee. Uudenmaan liiton mukaan epäkohtia ei pystytä ratkomaan käsillä olevassa aikataulussa.


Pääkirjoitus: Tuskien taival loppusuorallakin iltasanomat 21:03 16.04

Sote- ja maakuntauudistuksen loppusuorasta taitaa tulla juuri niin vaikea kuin pelättiin.


Elina Lepomäeltä uusi kova sote-ulostulo: ”Tämä ei ole korvausmallin virhe, vaan ominaisuus” uusisuomi 16:13 16.04

Kansanedustaja Elina Lepomäki (kok.) arvioi, että viime viikolla puheenaiheeksi Suomessa nousseet sote-uudistuksen korvauskriteerit eli kapitaatio ja ihmisten profilointi johtavat asiakkaiden valikointiin joka tapauksessa.


Lepomäki ja Harkimo jatkavat oman puolueensa ajaman sote-uudistuksen haukkumista iltalehti 15:27 16.04

Kokoomuskansanedustajat Harry Harkimo ja Elina Lepomäki jatkoivat viikonloppuna sote-kritiikkiään. Kansanedustaja Harry Harkimo (kok) moitti Savon Sanomien blogissaan 15.4. soteen liittyvää potilaiden pistetystä eli kapitaatiojärjestelmää "melkoiseksi farssiksi" Harkimo oli jo päättänyt, ettei hän kirjoita enää sanaakaan sosiaali- ja terveysuudistuksesta, mutta toisin kävi, ja harmistunut Harkimo ryhtyi jälleen viikonloppuna ”sote-kirjeenvaihtajaksi”.


Kansanedustaja Jyrki Kasvi ei suostu siihen, että keskustelu soten pisteytyksestä leimataan turhaksi: ”Piru piilee yksityiskohdissa” iltalehti 07:09 15.04

Kansanedustaja, tekniikan tohtori Jyrki Kasvin (vihr) mukaan Suomeen tarvitaan uusi yhteiskuntasopimus viranomaisten tietojen keruusta. Helsingin Sanomat uutisoi tiistaina (10.4.), että "jokainen suomalainen pisteytetään sen mukaan, miten paljon hän rasittaa terveydenhuoltoa". Tämän jälkeen sote-pisteytyksestä noussutta kohua on yritetty toppuutella täysin turhana. Muun muassa professori Heikki Hiilamo totesi eduskunnassa perjantaina, (MTV 13.4.) että koko kohu perustuu väärinymmärrykseen järjestelmän toiminnasta.


Tyly sote-ryöpytys konsultilta: ”Jos on pokkaa yksityistää terveydenhuolto, on oltava ymmärrystä sen seurauksista” uusisuomi 12:06 14.04

Liikkeenjohdon konsultti, hallitusammattilainen Minna Isoaho arvostelee sote-uudistusta suorin sanoin. Hänen mukaansa päättäjillä ei ole käsitystä siitä, mitä sote-uudistuksesta seuraa.


- luvassa kova 45-vuotias Kasparaitis debytoi bikini fitness -kisan evakuoitiin Ranskassa uhkauksen hirvittävää taakkaa huolen hyökkäsi karhu, sitten ihmetekoa kantamaan lähti perään luvassa kova rumba päätös - saattaa olla vaarassa, Vimpeli antoi Imatralle vuotta sitten kuolleen

Uutiset