Jupakka Vaasan sairaalasta: Unohtuiko hallitukselta Sauli Niinistön vakava viesti? uusisuomi 13:58 18.10

Hallitukselta on jäänyt kotiläksyt tekemättä liittyen Vaasan keskussairaalaan ja sote-uudistukseen, kun tasavallan presidentti Sauli Niinistön kielellisistä oikeuksista antama lausuma on näyttänyt kokonaan unohtuneen. Näin sanoo rkp:n puheenjohtaja Anna-Maja Henriksson Uuden Suomen haastattelussa.


Sote-valiokunta äänesti: Vaasan sairaala ei saa pitää laajaa päivystystään iltasanomat 11:03 18.10

Vaasan sairaalan laaja päivystys on odotetusti äänestetty kumoon sosiaali- ja terveysvaliokunnassa.


HUS:in toimitusjohtaja tyrmää hallituksen sote-säästö­tavoitteen: ”Eihän siihen usko kukaan” iltasanomat 06:32 18.10

HUS:in toimitusjohtaja Aki Lindénin mukaan kolmen miljardin sote-säästö ja valinnanvapaus on mahdoton yhtälö.


Uutissuomalainen: Sote- ja maakuntauudistuksen valmistelu on hidastunut osassa maakuntia MTV 06:39 15.10

Sote- ja maakuntauudistuksen valmistelu on hidastunut osassa maakuntia, kertoo Uutissuomalainen.


Uutissuomalainen: Sote- ja maakuntauudistuksen valmistelu on hidastunut osassa maakuntia iltasanomat 05:41 15.10

Sote- ja maakuntauudistuksen valmistelu on hidastunut osassa maakuntia, kertoo Uutissuomalainen.


Sipilä Ylellä: Ei ole syytä epäillä, etteikö sotea saataisi loppuun eduskunnassa iltasanomat 16:04 14.10

Pääministeri Juha Sipilän (kesk.) mukaan ei ole syytä epäillä, etteikö sote-uudistusta saataisi käsiteltyä loppuun eduskunnassa tällä vaalikaudella.


Muistatko vielä Apotin? Nyt massiivinen järjestelmä viimein otetaan käyttöön MTV 09:31 11.10

Sote-tietojärjestelmä Apotti on määrä ottaa käyttöön Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirin (Hus) Peijaksen sairaalassa marraskuun alkupuolella, kerrotaan Apotti-hankkeesta.


Viivästynyt Apotti-järjestelmä otetaan käyttöön Husin Peijaksen sairaalassa marraskuussa iltasanomat 09:01 11.10

Sote-tietojärjestelmä Apotti on määrä ottaa käyttöön Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirin (Hus) Peijaksen sairaalassa marraskuun alkupuolella, kerrotaan Apotti-hankkeesta.


”Mistä on peräisin ajatus, että oppositio saa määrätä?” – Keskustasta tiukka vastaus ”sote-jumista” uusisuomi 13:10 10.10

Keskustalainen eduskunnan sosiaali- ja terveysvaliokunnan varapuheenjohtaja Hannakaisa Heikkinen vastaa kipakasti opposition kritiikkiin uusista sote-papereista.


Eduskunnan sote-valiokunta saa lisää kokousaikaa keskiviikkoillaksi iltasanomat 14:57 09.10

Eduskunnan puhemiesneuvosto on päättänyt, että huomisen täysistunto päättyy kello 19, jonka jälkeen sosiaali- ja terveysvaliokunta voi jatkaa omaa työskentelyään.


Uutinen itkevistä kansanedustajista nosti sote-valiokunnassa kytevät ongelmat esille – IS selvitti, mitä kulisseissa tapahtuu iltasanomat 13:02 06.10

Eduskunta: Sote-valiokunnan hermopaine pulpahti taas pintaan. Riittämättömyyden ja epäreiluuden tunteet ovat saaneet sote-valiokunnan varapuheenjohtajan Hannakaisa Heikkisen itkemään viime viikkoina.


Sote-uudistuksen käsittelyä yritetään vauhdittaa – jopa eduskunnan täysistunnot tarkastelussa: "Ei vielä päätetty mitään" MTV 19:21 05.10

Eduskunnassa harkitaan jopa täysistuntojen uudelleenjärjestelyjä, jotta sosiaali- ja terveuspalvelujen uudistusta valmisteleva valiokunta saisi lisäaikaa kokouksilleen. Sote-uudistusta on jo useasti jouduttu lykkäämään ja nyt valmistelulla on kova kiire.


Keskustan Heikkinen kertoo itkeneensä eduskunnassa – vakuuttaa sote-valiokunnan työn etenevän iltasanomat 11:36 05.10

Keskustan Hannakaisa Heikkinen kertoo lähettämässään tiedotteessa itkeneensä eduskunnassa.


Keskustan kansanedustaja kiistää sote-valiokunnan kireän työilmapiirin: "Olen itkenyt myös kuolleena syntynyttä vasikkaa" MTV 10:25 05.10

Keskustan kansanedustaja kiistää huhut, joiden mukaan sote-valiokunnan itkeviä jäseniä olisi lohdutettu eduskunnan käytävillä.


Sote-riitely kiihtyy kulisseissa: Itkeviä kansanedustajia lohdutetaan jo eduskunnan käytävillä iltasanomat 09:49 05.10

IS:n tietojen mukaan sote-valiokunnan työilmapiiri on kiristynyt viime päivinä siihen pisteeseen, että sen itkeviä jäseniä on lohduteltu eduskunnan käytävillä.


Kokoomus tyrmää Puskan syytökset – Raassina: ”En koe, että me olemme ketään painostaneet” iltasanomat 19:34 04.10

Kansanedustaja Martti Talja myöntää hallituspuolueiden erimielisyydet sote-valiokunnassa: ”Joskus tunteet nousevat pintaan”


Sote-maksut ajavat 20 000 eläkeläistä pienituloisuuteen – Kansanedustajalla pelko pakkokorotuksesta uusisuomi 15:11 04.10

Terveydenhuoltomaksut pudottavat huomattavan osan eläkeikäisiä suomalaisia pienituloisuusrajan alapuolelle, selviää Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen meneillään olevasta tutkimushankkeesta.


Pekka Puska taipui ja äänestää sote-valiokunnassa vedotun mukaisesti: "Koin uskomatonta painostusta" MTV 13:04 04.10

Kansanedustaja Pekka Puska (kesk.) kertoo kokeneensa ”uskomatonta painostusta” ensin kokoomuksen ja myös oman piirin eli keskustan osalta Vaasan sairaalan päivystysasiassa.


13, oli paikalla, ? Tappara malttoi merisilta – on havaittu hätäraketteja Saudi-Arabia vahvistaa Jamal Suomen Hornetien harjoittelusta Video Bussin – Petteri Nikkilä

Uutiset