Pianisti soitti sokealle elefanttivanhukselle – eläin nautti silminnähden stara 19:20 14.07

Verkossa on nähty paljon hauskoja ja koskettavia esimerkkejä siitä millainen


Kuurosokea fani elää täysillä MM-huumaa – sydämet sulattava video osoittaa, kuinka pelit "selostetaan" MTV 13:28 28.06

Kuurosokeus ei estä kolumbialaista miestä seuraamasta jalkapallon MM-kisoja. Hänen kaverinsa "selostaa" pelit käsistä kiinni pitäen.


Kolumni: Sote on poliittinen ongelmajäte, joka pysyy vaaliteemana MTV 09:04 27.06

Hallitus joutui eilen taipumaan ja myöntämään sen, minkä sokea Reettakin on nähnyt jo kesäkuun alusta lähtien. Sosiaali- ja terveyspalveluiden uudistuksen aikataulu ei pidä, vaikka päällään seisoisi, kirjoittaa toimittaja Eeva Lehtimäki kolumnissaan. 


Lukivaikeuksista kärsivä teini auttoi kuuromykkää miestä pitkällä lennolla – liikuttava ele kerää kiitosta MTV 15:00 25.06

Tieni-ikäinen Clara Daly kommunikoi kuuron ja sokean miehen kanssa lennolla. Daly oli matkustamassa Alaska Airlinesin lennolla äitinsä kanssa Bostonista Los Angelesiin.


Näin sujuu pyöräily sokealta: Ronja, 25, etsii kaveria työmatkoille iltasanomat 14:21 31.05

Ronja Oja sokeutui täysin ollessaan 11-vuotias. Tandempyöräilyä se ei haittaa, jos ohjaajana on näkevä henkilö.


Sokea nainen sai erikoislasit – näki opaskoiransa ensikerran stara 18:00 29.05

Mary Sedgwickillä diagnosoitiin 20 vuotta sitten näköhermotulehdus, jonka myötä hän


Espoolainen Markus, 24, menetti näkönsä mystisesti muutamassa vuodessa: ”Sokeus on antanut enemmän kuin ottanut ” iltalehti 09:18 27.05

Lääketiede ei ole pystynyt selittämään, miksi Markus Tihumäki menetti näkönsä. Määrätietoinen ja urheilullinen nuori ei kuitenkaan anna sokeuden lannistaa itseään. Huittisissa varttunut ja Espoossa asuva Markus Tihumäki, 24, saapuu hyväntuulisesti haastatteluun bensa-asemalle taksilla valkoisen keppinsä kanssa. Mies pyöräili ja lenkkeili vielä viitisen vuotta sitten, mutta nyt hän on sokea.


”Puolisokea tikittävä aikapommi” toi Sari Tammiselle 2000 euron arvoisen syntymäpäivälahjan iltasanomat 21:06 23.05

Andree taisteli ykköseksi kuluttavasta juoksusta huolimatta.


Li Andersson: Hallituksen työmarkkinapolitiikka ei ole vain sukupolvi- ja sukupuolisokeaa, vaan suorastaan vihamielistä  MTV 11:22 08.05

Epävarmuus. Siihen yhteen sanaan moni oman ikäpolveni jäsenistä kiteyttää oman sukupolvikokemuksensa, kirjoittaa vasemmistoliiton puheenjohtaja Li Andersson nettikolumnissaan.


Palkittu maapuolustaja Niko Visavuori ei anna näkövammansa hidastaa: ”On pelattava niillä korteilla, jotka on saanut” iltalehti 09:13 29.04

Syntymästään saakka sadan prosentin näkövammaiseksi luokiteltu Niko Visavuori on mitalilla kahdesti palkittu maanpuolustaja. Niko Visavuoren, 37, toinen silmä on sokea, toisessa silmässä taas on kaihi ja glaukooma. Jälkimmäinen on näköhermoa vaurioittava sairaus, joka hoitamattomana voi johtaa merkittävään näön heikkenemiseen. Visavuoren näkövamman haitta-aste on syntymästä asti luokiteltu sataprosenttiseksi.


Kuuro ja lähes sokea koiravanhus johti etsijät kadonneen 3-vuotiaan tytön luokse Australiassa iltalehti 17:08 23.04

17-vuotias koira piti tytön lämpimänä yli yön. Video: Isoäiti ja poliisi kertovat Auroran löytymisestä. Kolmevuotias Aurora katosi kotoaan Queenslandissa Australiassa. Perheen 17-vuotias Max-koira seurasi tyttöä. Max on osittain kuuro ja lähes sokea.


Kuuro ja lähes sokea koira pelasti eksyneen kolmevuotiaan stara 16:00 23.04

Kolmevuotias pikkutyttö Aurora oli kadonnut kallioisella alueella Australian Queenslandissa. Onneksi


Kolmevuotias eksyi metsään – kuurosokea koiravanhus piti seuraa koko yön stara 16:00 23.04

Kolmevuotias pikkutyttö Aurora oli kadonnut kallioisella alueella Australian Queenslandissa. Onneksi


Tämä koira on sankari! Pikkuinen Aurora eksyi yöksi ulos, mutta Max-koira ei poistunut viereltä MTV 16:39 21.04

Kuuro ja osittain sokea Max-koira pysyi eksyneen kolmevuotiaan tytön rinnalla läpi yön. Pieni Aurora-tyttö katosi eilen iltapäivällä kolmen aikaan kotipihaltaan Australian Queenslandissa, eikä häntä löydetty ennen pimeää.


Kuuro ja lähes sokea Max-koira, 17, nousi sankariksi Australiassa – suojasi vuoristoon eksynyttä 3-vuotiasta yön yli iltasanomat 15:54 21.04

Uskollinen koira johdatti etsijät 15 tuntia kateissa olleen pikkutytön luokse.


Calvin Harris haastettiin oikeuteen - vedättikö britti-dj sokeaa miestä? iltalehti 03:38 19.04

79-vuotias mies maksaa Harrisille 35 000 euroa kuussa vuokraa asunnosta, joka on asukkaan mukaan täynnä ongelmia. Harry Moscatel, 79, on haastanut dj:nä ja laulajana tunnetun Calvin Harrisin oikeuteen. Moscatel vuokrasi leasing-sopimuksella Harrisilta asunnon Hollywoodin Sunset Stripiltä, mutta hänen asianajajansa mukaan asunto oli täynnä ongelmia alusta alkaen. Ongelmat koskivat lämmintä vettä, lämmitystä, viallisia ovia ja äänijärjestelmää, joka ei toiminut kunnolla. Moscatel maksoi asunnosta Harrisille 70 000 dollarin takuuvuokran. Vuokra on 35 000 dollaria kuussa.


Kommunistipuolueelle uskollinen, mutta kalju, punavihersokea ja ylipainoinen – et kelpaisi spermanluovuttajaksi Pekingissä MTV 21:41 06.04

Kiinan kommunistipuolue kaipaa uusia kaadereita, ja katsoo jo pitkälle tulevaisuuteen. Pekingin yliopiston Kolmas sairaala etsii spermanluovuttajia, mutta tiukoin kriteerein.


Kukaan ei antanut paikkaansa sokealle miehelle ja tämän koiralle Lontoon metrossa - surullinen kirjoitus sattuu sydämeen iltalehti 12:36 05.04

Kukaan ei auttanut 37-vuotiasta miestä ja tämän opaskoiraa. Amil Patelin teksti leviää sosiaalisessa mediassa. Mies kertoo omasta kokemuksestaan. Huonon näkökykynsä takia hän tarvitsee päivittäisessä elämässään opaskoiraa. - Ihmiset voivat olla niin itsekkäitä, he esittävät, etteivät he näe tai kuule, kun kysyn, onko istuinta vapaana. On nöyryyttävää, kun joudun etsimään jotain mistä pitää kiinni ja samalla pitää Kika turvassa. Tuolloin näette kyynelten valuvan pitkin kasvojani. Elämä on jo valmiiksi ihan tarpeeksi vaikeaa.


Lähes sokea laskettelutähti puhuttaa – tältä laskeminen näyttää hänen silmin stara 21:00 29.03

Näön voisi kuvitella olevan elintärkeä aisti laskettelua harrastavalle. 18-vuotias Menna


Oikeuden paperit paljastavat: Sokea Matti kulutti itse jättimäärän vettä ja sai häädön – ”Uskottava näyttö” MTV 05:58 21.03

Lapin käräjäoikeus käsitteli joulukuussa sokean Matti Hokkasen tapausta maksamattomista vuokrista sekä 2040 euron vesitasauslaskusta, josta hän kertoi aikaisemmin MTV:lle.


kyennyt valloittamaan Suomea Lakimiesliitto Seksuaalirikoksia koskeva

Uutiset