Näkökulma: Ulkoministeriys söi Timo Soinin johtajuuden iltalehti 20:59 13.12

Sinisten tulevaisuus ei näytä suklaiselta. Muutama vuosi sitten perussuomalaisten silloisen johtajan Timo Soinin asema oli vankka ja horjumaton. Soinin sutkauksia kuunneltiin, ja kun Soini näytti suunnan, niin sinne mentiin. Soini oli ammattitaitoinen populistipuolueen johtaja. Soinin perinnönjaossa puheenjohtajalla ei ollut enää puolue hanskassaan. Soini ei pystynyt nostamaan haluamiaan perillisiä johtoon. Perussuomalaisten sisällä oli tehty määrätietoista työtä soinilaisten syrjäyttämiseksi, mutta tällainen vallankaappaus ei olisi onnistunut, jos populistijohtaja olisi ollut terässä.


Ulkoministeri Timo Soini ehkä ehdolle eurovaaleihin reilun vuoden kuluttua: ”Sanovat, että sinähän olet kelpo veli” iltalehti 21:22 12.12

Soini aikoo jatkaa ulkoministerinä kautensa loppuun asti. Seuraavat eduskuntavaalit ovat huhtikuussa 2019. Ulkoasiainministeri Timo Soini (sin) ei ole vielä päättänyt, lähteekö hän ehdolle eurovaaleihin vuonna 2019. - En tiedä. Kovasti täällä houkutellaan, kertoi Soini tiistaina mediatilaisuudessa Strasbourgissa.


EU-maat torjuivat Israelin toiveen Jerusalemista – Soini: Ongelmat paljon Trumpin päätöstä laajempia iltasanomat 19:09 11.12

Euroopan unioni yrittää asemoitua vakaaksi ja luotettavaksi toimijaksi Lähi-idässä samaan aikaan kun Yhdysvallat on tekemässä irtiottoa Jerusalem-päätöksellään.


Suurmoskeijan käsittely alkaa Helsingissä – Soininvaara: Mitä jos katolinen kirkko hakisi samaa paikkaa? uusisuomi 12:25 11.12

Helsingin kaupunkiympäristölautakunnan 13 jäsentä alkavat tiistaina käsitellä niin kutsutun suurmoskeijan suunnitteluvarausta.


Soini sai Lavrovilta kutsun jalkapallon MM-kisoihin – keskustelivat mustasta hiilestä ja Ukrainasta iltasanomat 20:07 07.12

Venäjän ja Suomen ulkoministerit tapasivat Wienissä.


Timo Soini tapaa Sergei Lavrovin kahden kesken Etyjin kokouksessa iltasanomat 13:03 07.12

Euroopan turvallisuus- ja yhteistyöjärjestön Etyjin ministerikokous järjestetään Itävallan Wienissä torstaina ja perjantaina.


Onko Nato-ovi Suomelle auki? Soini: ”Olisi ikävä ajatus, jos Nato päättäisi, ettei klubiin otettaisi enää uusia jäseniä” iltalehti 12:19 07.12

Keskiviikkona Brysselissä pidetyssä Naton ulkoministerikokouksessa pohdittiin myös Suomelle tärkeää Naton avoimien ovien politiikkaa. Naton ulkoministerikokouksen päätteeksi Naton pääsihteeri Jens Stoltenberg totesi keskiviikkona Naton avointen ovien politiikan jatkuvan ja muistutti, että Naton laajentumiskierrokset ovat turvanneet rauhaa Euroopassa. Tällä hetkellä Natoon kuuluu 29 maata. Myös suurin osa EU-maista kuuluu Natoon, mutta Suomi ja Ruotsi kuuluvat ainoastaan Naton laajennettujen kumppanuusetujen piiriin, jolloin ne eivät saa Natolta turvatakuita, kuten varsinaiset jäsenmaat.


Soini Trumpin Jerusalem-päätöksestä: Kahden valtion malli ainoa realistinen iltasanomat 11:52 07.12

Yhdysvaltojen suurlähetystön siirtäminen Tel Avivista Jerusalemiin herättää huolta maailmalla.


Kuin kaksi Hangon keksiä: Timo Soini ja Alma hassuttelivat yhdessä – kaikki halusivat yhteiskuvaan popsensaation kanssa iltasanomat 08:41 07.12

Linnan juhlien yksi ehdottomista keskipisteistä oli muusikko Alma Miettinen, joka oli saapunut juhliin siskonsa Anna Miettisen kanssa.


Suomen 100-vuotisjuhla herkistää Soinin: ”Tarpeen tullen olen herkkä poika” iltalehti 22:12 05.12

Ulkoministeri Soini kertoo ajattelevansa kiitollisuudella Suomen itsenäisyyttä. Ulkoministeri Timo Soini (sin) totesi tiistai-iltana Brysselissä, että hän valmistautuu Suomen itsenäisyyden 100-vuotisjuhlaan saunomalla. - Kun pääsen kotiin, menen heti saunaan. Ajattelin olla kiitollinen koko illan.


Ulkoministeri Soini Nato-kokouksessa: ”Jenkit tykkäävät siitä, että Suomi ei ole koko ajan hanska pitkällä kitisemässä” iltalehti 22:03 05.12

EU:n ja Nato-maiden yhteistyössä korostuu jatkossa sotilaallinen liikkuvuus. 29 Nato-maan tiistaina Brysselissä pidettyyn ulkoministerikokoukseen osallistuivat myös Suomen ja Ruotsin ulkoministerit sekä EU:n edustaja. Suomesta tapaamiseen osallistui ulkoministeri Timo Soini (sin), joka keskusteli kokouksessa myös pitkään Yhdysvaltain ulkoministeri Rex Tillersonin kanssa.


Soini: Venäjän ilmatilaloukkaus ei liittynyt Suomen itsenäisyysjuhliin tai Nato-kokoukseen iltalehti 21:35 05.12

Ulkoministeri Soinin mukaan Venäjän ilmatilaloukkaus ei todennäköisesti liittynyt Suomen itsenäisyysjuhliin tai Suomen osallistumiseen Naton ja EU:n ulkoministerikokoukseen. Venäjän epäillään loukanneen Suomen ilmatilaa tiistaina Porvoon edustalla. Ulkoministeri Timo Soinin (sin) mukaan Suomi reagoi Venäjän epäiltyyn ilmatilaloukkaukseen heti, ja niin sanotun "normaalin menettelyn mukaan".


Soini toivotti USA:n ulkoministeri Rex Tillersonin jäänmurtajaostoksille Suomeen - ”kyllä transatlanttinen suhde on edelleen vahva” iltalehti 17:59 05.12

Yhdysvaltain ulkoministerin tiistaina tavannut Soini vakuutti erohuhujen ympäröimän Tillersonin olevan hyvässä vedossa ja toivotti tämän jäänmurtajakaupoille Suomeen. Yhdysvaltain ja Euroopan maiden suhteita puidaan tiistaina Brysselissä sekä EU-tasolla että Natossa. Ensin EU:n ulkoministerit tapasivat Yhdysvaltain ulkoministeri Rex Tillersonin Brysselissä. Tapaamiseen osallistui myös Suomen ulkoministeri Timo Soini (sin), joka toivotti Tillersonin Suomeen jäänmurtajaostoksille.


Soini ilmatilanloukkauksen ajoituksesta: Ei kannata lähteä spekuloimaan iltasanomat 17:04 05.12

Ulkoministeri Timo Soinin (sin.) mukaan Suomi reagoi Venäjän epäiltyyn ilmatilanloukkaukseen "normaalin kaavan mukaan".


Soini ilmatilanloukkauksen ajoituksesta: Ei kannata lähteä spekuloimaan MTV 16:53 05.12

Ulkoministeri Timo Soinin (sin.) mukaan Suomi reagoi Venäjän epäiltyyn ilmatilanloukkaukseen "normaalin kaavan mukaan".


Timo Soinilta jyrkkä ulostulo: "Kova on hinku propagoida kuoleman kulttuuria" uusisuomi 07:39 05.12

Ulkoministeri Timo Soini (sin.) ottaa hyvin suorin sanoin kantaa eutanasiaan. 


Soinilta kova kanta eutanasiaan: En alistu murhamiehen tasolle iltasanomat 05:49 05.12

Ulkoministeri Timo Soini (sin.) ottaa tiistaina julkaistussa blogikirjoituksessaan jälleen kantaa eutanasiaan.


Timo Soini käsittelee jälleen eutanasiaa blogissaan: ”En alistu murhamiehen tasolle” iltalehti 03:15 05.12

Ulkoministeri Timo Soini kertoo blogikirjoituksessaan vastustavansa eutanasiaa. Timo Soini kirjoittaa tiistaina julkaistussa blogikirjoituksessa vastustavansa eutanasiaa. Ulkoministeri julkaisi blogikirjoituksensa Vastustan kuoleman kultturia -otsikolla viitaten vilkkaaseen keskusteluun eutanasiasta. Soini kirjoittaa blogissaan vastustavansa eutanasiaa, mistä hän on aikaisemminkin kirjoittanut.


Osmo Soininvaara: ”Mehiläinen paljasti typerästi karvansa Oulussa – kiitos varoituksesta” uusisuomi 10:07 04.12

Vihreiden Helsingin kaupunginvaltuutettu, entinen kansanedustaja Osmo Soininvaara arvostelee blogissaan terveyspalveluyritys Mehiläistä sen Siikalatvan-hankkeesta.


Perussuomalaisista eronnut paheksui puolueen ”homovihaa” - Halla-aho Ilkassa: ”homovastaisella öyhötyksellä kunnostautuneet loikanneet sinisiin” iltalehti 21:49 02.12

Halla-aho mainitsi nimeltä erikseen Timo Soinin ja Pentti Oinosen. Kauhajokelaisvaltuutetut Sami Yli-Rahnasto ja Katri Rinta-Halkola ilmoittivat marraskuun alussa eroavansa perussuomalaisista ja kertoivat perustavansa Meidän Kauhajoki -valtuustoryhmän. Kaksikko perusteli ratkaisuaan tiedotteessaan muun muassa sillä, että "uusi puoluejohto edustaa ääriajattelua". Ilkalle Yli-Rahnasto mainitsi yhdeksi eroamisen perusteluksi "perussuomalaisten homovihan".


Uutiset