Pääkirjoitus: Saako Putin vaaleissa ”myrkkylisää”? iltasanomat 07:30 17.03

Sunnuntain vaalien suurin jännitysmomentti liittyy siihen, millä tavoin Sergei ja Julia Skripalin myrkyttäminen heijastuu ilmapiiriin Venäjän äänestyspaikoilla.


Venäjä valmistautuu vaaleihin diplomaattisen kriisin keskellä – kampanjat laimeita, äänestämisestä palkkioksi herkkuja MTV 22:15 16.03

Venäjällä järjestetään presidentinvaalit sunnuntaina. Vaalit käydään keskellä kiristyvää diplomaattista kriisiä Venäjän ja Britannian välillä. Viime päivien kitkerän sananvaihdon tauistalla on entisen venäläisvakoojan Sergei Skripalin murhayritys hermomyrkyllä Britanniassa.


Venäjä aloittaa tutkinnan ex-agentti Skripalin tyttären murhayrityksestä iltasanomat 18:49 16.03

Venäjä ja Britannia aloittavat molemmat tutkinnan myös venäläisliikemiehen kuolemasta.


Kulkeutuiko hermomyrkky Skripalien kotiin tyttären mukana? Tutkijat epäilevät myrkyn tulleen Venäjältä matkalaukussa MTV 10:11 16.03

Ex-kaksoisagentin myrkytystapausta tutkineet epäilevät, että Sergei Skripalin ja tämän tyttären Julia Skripalin murhan yrityksessä käytetty hermomyrkky piilotettiin Venäjältä saapuneen Julian matkalaukkuun, kertoo Business Insider.


Poliisi ottanut yhteyttä 131 ihmiseen, jotka saattoivat altistua hermomyrkylle Britanniassa iltalehti 09:47 16.03

Ihmiset ovat ihmetelleet, miksi he pääsevät lähelle paikkoja, joissa rikostutkijat työskentelevät täydessä suojavarustuksessa. Britannian poliisi ja terveysviranomaiset ovat tunnistaneet 131 ihmistä, jotka ovat saattaneet altistua hermomyrkky novitshokille. Hermomyrkky vei Venäjän ex-agentti Sergei Skripalin ja hänen tyttärensä Julia Skripalin koomaan Britannian Salisburyssa toissa sunnuntaina. Yhteensä 46 ihmistä kävi sairaalassa, koska he pelkäsivät altistuneensa hermomyrkylle. Terveysvaaraa yleisölle ei kuitenkaan ollut, sillä ainoastaan Skripalit ja yksi poliisi, Nick Bailey, saivat sairaalahoitoa, viranomaiset kertoivat torstaina.


Telegraph: Hermomyrkky piilotettiin vakoojan tyttären matkatavaroihin iltalehti 08:55 16.03

Tiedustelulähteet ovat kertoneet lehdelle teoriastaan, miten myrkky kuljetettiin perille. Hermomyrkky pantiin Venäjän ex-vakooja Sergei Skripalin, 66, tyttären matkalaukkuun ennen kuin hän lähti Moskovasta Britanniaan, kertoo tiedustelulähteisiin vedoten. Tiedustelulähteet ovat kertoneet lehdelle olevansa varmoja siitä, että novitshok-hermomyrkky piilotettiin Julia Skripalin, 33, matkatavaroihin. Myrkky saatettiin piilottaa esimerkiksi vaatteisiin, kosmetiikkaan tai lahjaan ja matkalaukku avattiin vasta Britannian Salisburyssa.


Telegraph: Hermomyrkky saattoi päätyä Britanniaan Julia Skripalin matkalaukussa iltasanomat 08:34 16.03

Brittilehden mukaan myrkky on mahdollisesti piilotettu Sergei Skripalin tyttären matkalaukussa olleiden vaatteiden tai kosmetiikkatuotteiden joukkoon Moskovassa.


Trump: Näyttää siltä, että Venäjä on myrkytysiskun takana MTV 18:16 15.03

Yhdysvaltain presidentin Donald Trumpin mukaan näyttää siltä, että Venäjä on entisen venäläisagentti Sergei Skripalin ja tämän tyttären myrkytyksen takana.


Ex-agentin myrkytykseen käytetty Novitshok kehitettiin entisessä Neuvostoliitossa - hermomyrkkyjä käytettiin vahingoittavassa tarkoituksessa viimeksi toisessa maalmansodassa iltalehti 16:02 15.03

Britannia, Ranska, Saksa ja USA:n mielestä on selvää, että Venäjä on myrkytyksen takana. Britannia, Ranska, Saksa ja Yhdysvallat ovat antaneet yhteisen lausunnon liittyen entisen venäläisen kaksoisagentin Sergei Skripalin myrkytykseen. Maat toteavat lausunnossaan, että hermomyrkkyä käytettiin Euroopassa ensimmäisen kerran vahingoittamistarkoituksessa toisen maailmansodan aikana. Skripalin myrkyttämisessä käytetty Novitshok kehitettiin entisessä Neuvostoliitossa 1970-80-luvulla. - Ainut uskottava selitys on se, että Venäjä on myrkytyksen takana, lausunnossa tarkennetaan uutistoimisto AFP:n mukaan.


Ex-agentin myrkytykseen käytettyä hermomyrkkyä käytetty viimeksi toisen maailmansodan aikana iltalehti 16:02 15.03

Britannia, Ranska, Saksa ja USA:n mielestä on selvää, että Venäjä on myrkytyksen takana. Entisen venäläisen kaksoisagentin Sergei Skripalin myrkytykseen käytettyä hermomyrkkyä novitshokia on käytetty viimeksi toisen maailmansodan aikana, sanovat Britannia, Ranska, Saksa ja Yhdysvallat yhteisessä lausonnossaan. - Ainut uskottava selitys on se, että Venäjä on myrkytyksen takana, lausunnossa tarkennetaan uutistoimisto AFP:n mukaan.


Venäjä aikoo vastata Britannian karkotuksiin – Lavrov: "Se tapahtuu pian, lupaan teille sen" MTV 14:20 15.03

Venäjän ulkoministeri Sergei Lavrov sanoo toivovansa entisen kaksoisagentin Sergei Skripalin toipumista hermokaasuhyökkäyksestä.


Venäjän YK-lähettiläältä erikoinen Sherlock Holmes -piikki Britannialle – ”Mustan PR:n teko” iltasanomat 12:50 15.03

Venäjän YK-lähettiläs sanoi turvaneuvoston hätäkokouksessa, että Sergei Skripalin myrkytyksen takana on Britannia tai joku muu taho, joka tahtoo mustamaalata Venäjää.


Venäjä: Ex-vakoojan myrkytyksessä kyseessä Venäjän mustamaalaaminen - Huonot suhteet Britanniaan brittien syy iltalehti 11:00 15.03

Venäjän ulkoministeriön tiedottaja Maria Zaharova kertoi Venäjän vastauksesta venäläisen ex-vakooja Sergei Skripalin tapauksessa. Video ex-vakoojan tapauksen tutkimuksista Britanniassa. Venäjän ulkoministeriön tiedottaja Maria Zaharova kertoi torstaiaamuna viikottaisen tiedotustilaisuutensa yhteydessä, että Venäjä suhtautuu ex-vakoojan myrkytystapauksessa Briannian toimii vihamielisenä reaktiona.


Boris Johnson ex-agentin myrkytyksestä: Venäjä samaan aikaan kiistää ja haluaa maailman tietävän olevansa syyllinen iltalehti 10:35 15.03

Ulkoministerin mukaan Putin haluaa iskulla sanoa loikkaamista pohtiville ihmisille, että ”jos teet niin, kuolet”. Britannian ulkoministeri Boris Johnsonin mukaan on selvää, että Venäjä on ex-agenttinsa Sergei Skripalin myrkyttämisen takana. Venäjä on kiistänyt asian jyrkästi. Skripal myrkytettiin harvinaisella hermomyrkyllä novitshokilla, jota valmistettiin Neuvostoliitossa 1970-luvulta lähtien. Johnsonin mukaan Venäjä haluaa samanaikaisesti kiistää syyllisyytensä ja kertoa maailmalle olevansa hermomyrkkyiskun takana.


Venäjä: Ex-vakoojan myrkytyksessä kyseessä Venäjän mustamaalaaminen - Huonot suhteet Isoon-Britanniaan brittien syy iltalehti 10:22 15.03

Venäjän ulkoministeriön tiedottaja Maria Zaharova kertoi Venäjän vastauksesta venäläisen ex-vakooja Sergei Skripalin tapauksessa. Venäjän ulkoministeriön tiedottaja Maria Zaharova kertoi torstaiaamuna viikottaisen tiedotustilaisuutensa yhteydessä, että Venäjä suhtautuu ex-vakoojan myrkytystapauksessa Ison-Briannian toimii vihamielisenä reaktiona. Zaharova vastasi toimittajan kysymykseen, että toimittajat voivat vetää omat johtopäätöksensä diplomaattien karkotukseen liittyen. Zaharovan mukaan nyt nähdään, miltä brittien rakkaus näyttää.


Venäjä: Ex-vakoojan myrkytyksessä kyseessä Venäjän mustamaalaaminen iltalehti 09:33 15.03

Venäjän ulkoministeriön tiedottaja Maria Zaharova kertoi Venäjän vastauksesta venäläisen ex-vakooja Sergei Skripalin tapauksessa. Venäjän ulkoministeriön tiedottaja Maria Zaharova kertoi torstaiaamuna viikottaisen tiedotustilaisuutensa yhteydessä, että Venäjä suhtautuu ex-vakoojan myrkytystapauksessa Ison-Briannian toimii vihamielisenä reaktiona. Zaharova toisti myös useita jo aiemmin esille tulleita Venäjän vaatimuksia Isolle-Britannialle. Venäjän näkemyksen mukaan Ison-Britannian vastaukset ovat olleet hyödyttömiä tähän mennessä.


Britannia selvittää kaikki kuolemat, joilla voi olla epäilyttävä yhteys Venäjän valtioon iltalehti 07:10 15.03

Yhdysvaltain tiedustelu on tunnistanut epäilyttäviä kuolemia Britanniassa peräti 14 kappaletta. Britannian sisäministeriö ilmoitti tiistaina, että poliisi ja turvallisuuspalvelu tulevat tutkimaan kaikki Britannian maaperällä tapahtuneet kuolemat, joilla väitetään olevan epäilyttävä yhteys Venäjän valtioon. Britannia totesi eilen, että Venäjän valtio on hyvin todennäköisesti syyllinen entisen kaksoisagentin Sergei Skripalin murhan yritykseen. Skripal ja hänen tyttärensä Julia Skripal saivat elimistöönsä erittäin harvinaista hermomyrkkyä Salisburyssa toissa sunnuntaina. He ovat koomassa ja taistelevat edelleen hengestään.


Donald Tusk lähetti Helsingissä piikin Trumpille: ”Tosiystävillemme tämän pitäisi olla itsestään selvää” iltasanomat 16:58 14.03

Eurooppa-neuvoston puheenjohtaja Donald Tusk painotti Kesärannassa Skripalin myrkytystragedian vain vahvistavan transatlanttisen ”tosiystävyyden” tarvetta.


Uutiset