Loch Nessin hirviöstä etsitään nyt todisteita DNA-näytteillä iltalehti 18:32 23.05

Näytteiden toivotaan ratkaisevan vuosisataisen mysteerin. Video: Tutkija kertoo, miten aikoo selvittää Nessien salaisuuden. Loch Nessien hirviö tai tuttavallisemmin Nessie mainitaan ensimmäisen kerran vuonna 565, jolloin irlantilaisen lähetyssaarnaajan Pyhän Columban väitetään torjuneen "paholaisen" hyökkäyksen Ness-joen rannalla Skotlannissa.


Kymmenettuhannet marssivat Skotlannissa itsenäistymisen puolesta iltasanomat 20:21 05.05

Poliisi arvioi mielenosoittajien määräksi noin 35?000.


Skotlanti määritti ensimmäisenä maana alkoholin minimihinnan: 57 senttiä per annos iltalehti 13:48 01.05

Minimihinnan tarkoitus on vähentää alkoholiin liittyviä haittoja. Skotlannin hallitus hyväksyi tänään ensimmäisenä maana alkoholin minimihinnan. Laki on määrätty jo vuonna 2012, mutta sen laillisuus varmistui vasta nyt. Yhden alkoholiannoksen minimihinta Skotlannissa on nyt 50 penceä eli noin 57 eurosenttiä. Minimihinnoittelu pyrkii leikkaamaan halvimpien alkoholijuomien hintoja.


Poliisin suuroperaatio keskeytti suomalaisbändiä fanittavien eräretken Skotlannissa – viranomaiset luulivat itsemurhakultiksi iltasanomat 14:30 12.04

Skotlannin poliisi sai vihjeen, että lähisaaressa tapahtuu jotain kamalaa.


F1 menetti suuren mestarin tasan 50 vuotta sitten sattuneessa onnettomuudessa - ”Hänen kuolemansa iski pahemmin kuin mikään toinen” iltalehti 12:18 07.04

F1-legenda Jim Clark muistetaan historian nopeimpana maanviljelijänä. Hänen kuolemastaan tulee tänään kuluneeksi tasan 50 vuotta. Jim Clark lepää kotimaisemissaan Skotlannissa, Chirnsiden kirkkomaan povessa. 32-vuotiaana kuolleen Clarkin hautakivessä lukee ylimpänä maanviljelijä. Vasta muutaman rivin alempaa löytyvät sanat maailmanmestari ja kilpa-autoilija.


Itävalta kieltää jättisakon uhalla tupakoinnin autossa, jos lapsia sisällä - näin laki toimii muissa EU-maissa iltalehti 13:46 06.04

Kiellon rikkomisesta voi saada toukokuun alusta lähtien 1 000 euron sakot. Itävalta kieltää tupakoinnin autossa, mikäli ajoneuvossa on kyydissä alle 18-vuotiaita. Kielto astuu voimaan toukokuun ensimmäisestä päivästä lähtien, ja sitä rikkovaa uhkaa 1 000 euron sakkorangaistus. Vastaava laki on voimassa myös joissain muissa EU-maissa. Esimerkiksi Englannissa ja Walesissa tupakointi autossa on kielletty, mikäli autossa on alle 18-vuotiaita. Kielto ei koske avoautoja. Lain rikkomisesta koituu noin 60 euron sakko. Skotlannissa samasta asiasta rapsahtaa 120 euron sakko.


Valtava villikissa ikuistettiin kameralle – sai nimekseen The Beast stara 11:00 30.03

Skotlannissa on tavattu villikissa, jonka uskotaan olevan yksi lajinsa suurimmista


Viihdelehti Stara.fi stara 11:00 30.03

Skotlannissa on tavattu villikissa, jonka uskotaan olevan yksi lajinsa suurimmista


Katalonian ex-ministeri antautui poliisille Skotlannissa iltasanomat 14:01 28.03

Clara Ponsatin asianajajat lupasivat ex-ministerin taistelevan luovutusta vastaan viimeiseen saakka.


Katalonian ex-opetusministeri pakoilee Skotlannissa – ei usko saavansa reilua oikeudenkäyntiä MTV 14:19 26.03

Entinen katalaaniministeri Clara Ponsati pakoilee Espanjan pidätysmääräystä Skotlannissa. Hänen asianajajansa mukaan Ponsanti ei usko saavansa oikeudenmukaista oikeudenkäyntiä Espanjassa.


Auto ajoi tahallaan lapsijoukkoon Skotlannissa iltalehti 18:36 25.03

Tekijää ei ole saatu kiinni. Auto ajoi tahallaan lapsijoukkoon Glasgow'ssa Skotlannissa lauantaina. Yksi lapsista, 14-vuotias tyttö loukkaantui vakavasti ja hän on sairaalassa kriittisessä tilassa. Hopeanvärinen Vauxhall Astra osui myös neljään muuhun 12-14-vuotiaaseen lapseen, mutta heidän vammansa ovat lievempiä.


Erikoinen revontuli-ilmiö ihastutti Skotlannissa – yötaivaalla näkyi purppuranvärinen kaari iltasanomat 00:38 21.03

BBC kertoo kapeasta Steve-kaaresta, jota moni ihaili taivaalla.


aloitteen ”Ei tarvitse ennätys murskaksi huipputuloksella jättijuhlat jo kakarasta maakuntaa hamuaa samaa Mohamed Salahin tie nappasi historiallisen sponsoripommin päätin, että se sote-lipeämiset Torvalds aikoo tukea” turkulaisen Sinin parvekkeelle urheiluvälinejätti teki video maalista vuotta täyttävän

Uutiset