Sirkka, 23, surmattiin julmasti tielle – ”Me olimme pitkään kauhuissamme” iltasanomat 10:03 13.01

Sirkka Korhonen, 23, oli kesällä 1942 matkalla kotiin lomalle, kun miina räjähti auton oikean etupyörän alla. Pian sen jälkeen rakastetun muonituslotan elämä päättyi partisaanin pistimen iskuun.


Suomalaisyritys kasvattaa hyönteisiä Nasalle avaruusruoaksi iltalehti 09:04 07.01

Nasan kanssa yhteistyötä tekevä suomalaisyritys kehittää hyönteisruoan tuotantoa miehitettyjä Mars-lentoja varten. Lue koko juttu IL Plus -palvelusta. Hyönteisten kasvattaminen ja myyminen ruoaksi tuli lakimuutoksen myötä mahdolliseksi Suomessa ennen vuodenvaihdetta. Kauppojen hyllyille ovat löytäneet tiensä jo ainakin sirkkajauhoista leivottu leipä sekä sirkkamysli. Kyseessä on ruokavallankumous, jollaista ei Suomessa ole aiemmin nähty. Sirkkoja Suomessa kasvattavan Entocube-yrityksen perustaja Robert Nemlander hurahti hyönteisruokaan alun perin avaruuskiinnostuksensa vuoksi. Hänet valittiin 200 000 hakijan joukosta kansainväliseen astronauttikoulutusohjelmaan vuonna 2012 neljän muun suomalaisen kanssa. Nemlanderin oli määrä muuttaa yhdensuuntaisella lennolla Marsiin. Hän jättäytyi kuitenkin pois projektista kaksi vuotta myöhemmin.


Muurahaisenmunia, heinäsirkkoja, mehiläisentoukkia... Hyönteisruoka on täällä! iltalehti 09:00 06.01

Kaakkois-Aasian ravintoloissa tarjoillaan muurahaisenmunia, heinäsirkkoja ja mehiläisentoukkia. Sirkat saapuivat myös Suomen ruokakauppojen hyllyille. Robert Nemlander esittelee Otaniemessä sijaitsevaa konttia, jossa "miljoona sirkkaa" kasvaa. Hyönteisten kasvattaminen ja myyminen ruoaksi tuli lakimuutoksen myötä mahdolliseksi Suomessa ennen vuodenvaihdetta. Kauppojen hyllyille ovat löytäneet tiensä jo ainakin sirkkajauhoista leivottu leipä sekä sirkkamysli. Kyseessä on ruokavallankumous, jollaista ei Suomessa ole aiemmin nähty.


Sirkka ei saanut avattua lapselle OP:n tiliä pankissa – finanssiryhmän pääjohtaja rynnisti pelastamaan pojan joulun iltasanomat 15:22 24.12

”Ei ole olemassa pieniä asioita ja isoja asioita, vaan ylipäänsä asioita.”


Nainen ei saanut palvelua Osuuspankista – pääjohtaja yllätti: "Sirkka, laitatko puhelinnumerosi" MTV 10:50 24.12

Ensi vuonna väistyvä OP:n pääjohtaja Reijo Karhinen otti asiakaspalvelutilanteen haltuunsa, kun pankin asiakas valitteli, ettei saanut avattua lapselleen tiliä.


Nuoren kuskin hallusta löytyi huumeita, sähkölamautin, heittoveitsi ja koko joukko muuta kättä pidempää iltalehti 13:32 10.12

Poliisipartio pysäytti Sirkkalankadulla Turussa vuonna 1997 syntyneen nuoren miehen, joka oli liikkeellä henkilöautolla. Poliisin pysäyttämä mies puhalsi nollat, mutta kieltäytyi huumausainepikatestistä. Miehelle tehtiin turvatarkastus. Tällöin miehen taskuista löytyi teleskooppipatukka, puukkoja, heittoveitsi ja nyrkkirauta. Taskuista löytyi myös vähäinen määrä patruunoita.


Nuoren kuskin hallusta löytyi huumeita, sähkölaumautin, heittoveitsi ja koko joukko muuta kättä pidempää iltalehti 13:32 10.12

Poliisipartio pysäytti Sirkkalankadulla Turussa vuonna 1997 syntyneen nuoren miehen, joka oli liikkeellä henkilöautolla. Poliisin pysäyttämä mies puhalsi nollat, mutta kieltäytyi huumausainepikatestistä. Miehelle tehtiin turvatarkastus. Tällöin miehen taskuista löytyi teleskooppipatukka, puukkoja, heittoveitsi ja nyrkkirauta. Taskuista löytyi myös vähäinen määrä patruunoita.


Sirkka, 97, ryhtyi lotaksi 16-vuotiaana – päätyi sodan kauhuista Hollywoodin tähtiloistoon: seurasi läheltä maailmantähtien salasuhdetta iltasanomat 20:14 05.12

Talvi- ja jatkosodassa lottana toiminut Sirkka Toth suuntasi sodan päätyttyä ulkomaille. Hollywoodissa suomalaisnaisesta tuli filmimogulien luottoapulainen.


Sverigesradio: Väinö Linna kopioi Rokan hahmon - oikea Antti joutui pelkäämään kuolemaa: ”Nyt venäläiset tulevat tappamaan minut” iltalehti 18:53 05.12

Sirkka Granestadin isän nimi päätyi miehen tahdosta huolimatta Väinö Linnan teokseen. Asiasta kertoo Sverigesradio. Sirkka Granestadin isä Antti Rokka taisteli Suomen armeijassa Neuvostoliittoa vastaan, aivan kuten Väinö Linnan klassikkoteoksen Antti Rokka. Tosielämässä tarina meni kuitenkin toisin kuin kirjassa, kertoo Sverigesradio. Tosielämän Antti Rokka joutui pakenemaan sodan jälkeen ensin Suomen sisällä ja sitten Suomesta Ruotsin puolelle, sillä hän oli inkerinmaalaisena vaihtanut puolta Neuvostoliiton riveistä Suomen riveihin. Sodan päätyttyä Neuvostoliitto vaati Suomen joukoissa taistelleita inkeriläisiä takaisin.


”Sairauden toteaminen antoi uuden elämän” – Sirkka-Liisa Anttilan paino putosi 17 kiloa iltasanomat 12:06 30.11

Kansanedustaja Sirkka-Liisa Anttila laihtui 17 kiloa. ”Ompelijakin sanoi, että lopeta nyt se laihtuminen.”


Hyönteisleipä tuli kauppoihin – Ritva mietti ennen kuin tarttui sirkkaan: ”Ajattelin etten maista” iltasanomat 07:55 26.11

Hyönteisleivässä on kymmeniä kotisirkkoja. Ilta-Sanomat keräsi arviot uutuusleivästä Helsingin kaduilta.


Suomi mainittu - hyönteisleivät herättävät kiinnostusta myös maailmalla iltalehti 04:45 24.11

Maailman ensimmäiset käsin leivotut hyönteisleivät on huomioitu myös Britannian yleisradioyhtiössä. Maailman ensimmäiset käsin leivotut Sirkkaleiviksi ristityt hyönteisleivät tulevat myyntiin 11 pääkaupunkiseudun Fazer myymäläleipomoon perjantaina. Myös BBC uutisoi asiasta otsikolla "Suomi käärii leipään murskattuja sirkkoja". BBC kirjoittaa verkkosivuillaan suomalaisen leipomon tuovan markkinoille sirkkaleivän, jota toivotaan yhdeksi keinoksi vaikuttaa maailmanlaajuiseen nälänhätään. Uutisessa kuvaillaan myös Fazer Leipomon hyönteisleipien tuotereseptiä, jossa kuivatut sirkat on jauhettu jauheeksi ja sekoitettu muiden jauhojen joukkoon. Lähde:


Leipää, mysliä, väli­paloja: hyönteis­ruokaa kauppoihin jo tänä vuonna – ”jakaa mieli­piteitä” iltasanomat 07:11 07.11

Hyönteiset pääsivät ruokamarkkinoille. Ensimmäisten joukossa kaupan hyllyyn on päätymässä mysliä ja leipää, johon on käytetty sirkkajauhoja.


Keskustan Sirkka-Liisa Anttila arvostelee puolueensa ministeriä ja syyttää sote-vastuuta kannatuksen laskusta iltalehti 18:17 22.10

Sote-soppa heiluttaa keskustan rivejä. Kansanedustaja Sirkka-Liisa Anttilan (kesk) mukaan keskustalaisten ministereiden syliin kaatunut sote-uudistus syö pahasti keskustan kannatusta. - Se on se sote-möhkäle. Se ei aukea ihmisille. Sote-uudistus kaatui kesäkuussa kahden keskustalaisen ministerin syliin ja kun sitä ei ole saatu maaliin, niin siitähän se kannatuksen lasku lähtee, Sirkka-Liisa Anttila kertoo Iltalehdelle. Sote-uudistuksesta vastaavat Keskustan ministerit ovat perhe- ja peruspalveluministeri Annika Saarikko ja kuntaministeri Anu Vehviläinen.


Uutiset