Kehitysvammainen Oskari, 21, sai työn S-marketin hyllyttäjänä - Äiti: ”Iso sydän kauppiaalle, joka otti hänet töihin” iltalehti 20:28 25.02

Oskarin äiti Kirsi Laine kiittelee kunnallisia kehitysvammaispalveluja, joiden kautta erityisnuorille pyritään löytämään juuri sopiva työ- tai opiskelupaikka. Lahtelainen Kirsi Laine jakoi lauantaina Twitterissä henkilökohtaisen viestin, joka muutamassa tunnissa keräsi satoja uudelleentviittauksia ja tuhansia tykkäyksiä: - Jos törmäät S-marketissa Lahdessa hyllyttäjään, joka ei vastaa kysymyksiisi, älä moiti häntä. Hän on poikani, 21-vuotias autismikirjon nuori, joka ei puhu. Hän tekee ahkerasti hyllytystyötä ja nauttii siitä. Iso sydän kauppiaalle, joka otit hänet töihin. Kaikille löytyy paikkansa.


Kim Catrall jätti jäähyväiset kuolleelle veljelleen - hymyilee muistotilaisuudessa Skotlannissa iltalehti 18:49 25.02

Sinkkuelämää-sarjan Samanthan ikonisesta hahmosta tuttu näyttelijä Kim Catrall on jättänyt jäähyväiset veljelleen. Kim Catrall on matkannut viikonloppuna veljensä muistotilaisuuteen Skotlannin Edinburghiin. Hän on jakanut yksityisestä muistotilaisuudesta otoksen Instagram-tililleen. Kuvassa Catrall esiintyy pastorin seurassa hymyileväisenä. Hän kiittää pastoria ja ystäviään siitä, että he toivot hymyn hänen huulilleen. - Sytytämme kynttilän veljen, pojan, isän ja aviomiehen muistolle. Christopher Adrian Alexander Cattrall olet ikuisesti ajatuksissamme. Lepää rauhassa, Catrall kirjoittaa.


Krista Pärmäkoski luotti taikauskoon olympialaisten aikana: ”Siitä taisi olla hyötyä” iltasanomat 12:16 25.02

Krista Pärmäkoski kahmi Pyeongchangin olympialaisissa puolet Suomen joukkueen mitaleista.


Lukijat kertovat: Kaksi ambulanssia kävi toteamassa, että eivät tee mitään - Vasta kolmas ambulanssi vei sairaalaan iltalehti 07:20 25.02

Lukijamme kertovat jopa hengenvaarallisista tilanteista, joissa oli vaikeuksia saada sairastuneelle kuljetus ambulanssilla sairaalaan. Perheenjäseneni yritti soittaa itselleen ambulanssikyytiä kaksi kertaa tuloksetta, kun makasi selkäkivuissa lattialla. Hän ei päässyt nousemaan vaan ryömi lattiaa pitkin. Kaksi ambulanssia kävi toteamassa, että eivät tee mitään. Lopulta kun kuulin asiasta soitin itse hätäkeskukseen ja kysyin, kuka on vastuussa toisella paikkakunnalla asuvan perheenjäseneni kuolemasta, jos eivät toimita sairaalaan. Pyysin virkailijan ja kuskien nimiä. Vasta tässä vaiheessa potilas haettiin sairaalaan. Välilevyn pullistuma, suoraan leikkauspöydälle. Lisäksi virtsarakko oli kärsinyt siitä, ettei päässyt vessaan. Kolmantena yllätyksenä oli keuhkoveritulppa. Kuolema olisi ollut varma, jos en olisi auttanut sairaalaan. Kyseessä on vasta nelikymppinen ihminen. Ihmisarvoista hoitoa?


Ylilääkäri: Lääkeriippuvuus voi syntyä vahingossa kenelle tahansa – "Tämä ryhmä ei ole meillä mitenkään hallussa" MTV 06:49 25.02

A-klinikka Oy:n johtava ylilääkäri Kaarlo Simojoki on huolissaan tavallisista ihmisistä, jotka ajautuvat vakavaan lääkeriippuvuuteen kenenkään huomaamatta. Hänen mukaansa Suomessa ei ole mitään käsitystä siitä, miten paljon meillä lääkeriippuvaisia on.


Barcelona murskaava Katalonian derbyssä - superhankinta tykitti huiman osuman iltalehti 23:52 24.02

Katalonialaisesta Gironan kaupungista ponnistava pikkuseura teki historiallisen vierailun Camp Noun stadionille lauantai-iltana. Kyseessä oli seuran historin ensimmäinen kerta, kun se kohtasi paikallisvastustajansa FC Barcelonan tämän kotikentällä liigamittelössä. Ensimmäistä kauttaan pelaava Girona on kuulunut Espanjan La Liga -kauden sensaatioihin, sillä se majailee sarjataulukossa yhdeksäntenä. Siitäkin huolimatta kyseessä oli ainutlaatuinen hetki monille pelajille, jotka ovat edustaneet punavalkopaitoja jo alemmalla sarjatasolla.


Tv-katsoja kummastui katsoessaan Putousta – Roope Salminen kertoi totuuden ohjelman teosta iltasanomat 22:19 24.02

Roope Salminen vastasi Twitterissä tv-katsojaa askarruttaneeseen kysymykseen siitä, ovatko ohjelman yllätystehtävät oikeasti yllätyksiä vai mietitäänkö ne etukäteen.


Lepistö kehui Leijonien joukkuehenkeä – Kanada-tappiosta jäi nälkää loppukauteen MTV 20:55 24.02

Leijonien olympiaturnaus Pyeongchangissa päättyi puolivälierätappioon Kanadaa vastaan. Puolustaja Sami Lepistö kehui siitä huolimatta Leijonien joukkuehenkeä.


Niskanen hurmiossa loppusuoralle – "Onneksi pystyin nauttimaan siitä tilanteesta" MTV 18:06 24.02

Iivo Niskanen nappasi upeasti olympiakultaa maastohiihdon 50 kilometrin perinteisen yhteislähtökilpailusta.


RKP:n Henriksson iloitsee hallituksen kouluruotsikokeilun huonosta menestyksestä: ”Jäi suutariksi - siitä tuli jopa floppi” iltalehti 16:26 24.02

RKP:n puheenjohtaja Anna-Maja Henriksson on iloinen siitä, että hallituksen kielikokeilu jäi suutariksi. Henriksson kertoo olevansa tyytyväinen, että monet perheet ja kunnalliset päättäjät ymmärtävät ruotsin kielen merkityksen. Vain kuusi kuntaa on hakenut Opetushallitukselta lupaa osallistua hallituksen kokeiluun, jossa oppilaiden ei tarvitse lukea kouluruotsia. Kielikokeilu koskee 5. ja 6. luokan oppilaita yhdeksässä peruskoulussa Jämsässä, Kaustisilla, Pieksämäellä, Rovaniemellä, Savonlinnassa ja Ylöjärvellä.


Päivän veto- ja vakiovihjeet: Preston voittaa Ipswichin - Burnley menettänyt otteensa iltalehti 12:10 24.02

Lauantain vetovihje poimii peleihin erittäin maistuvan suosikin Championshipistä. Prestonin ja Ipswichin kohtaamisessa kaikki tekijät viittaavat kotivoittoon. Preston on joukkueista laadukkaampi, paremmassa vireessä ja nauttii lisäksi suuresta kotiedusta. Vaikka Preston on viime aikoina kohdannut sarjassa oikeastaan vain kovia vastustajia, sen viimeisin tappio on niinkin kaukaa kuin tammikuun ensimmäiseltä päivältä. Sen jälkeen Preston on pelannut seitsemän tappiotonta peliä putkeen. Vielä paremman kuvan Alex Neilin Prestonille virittämästä huippuvireestä saa siitä, että viimeisestä 17 pelistään joukkue on hävinnyt vain yhden.


Josh Duhamel erosi Fergiestä 5 kuukautta sitten - löysi jo uuden rakkauden 28-vuotiaasta näyttelijä-laulajasta iltalehti 11:59 24.02

Näyttelijä Jos Duhamel on päässyt yli erostaan ja löytänyt uuden rakkaan. Näyttelijä Josh Duhamel ei ole jäänyt haikailemaan ex-vaimonsa laulaja Fergien perään vaan on siirtynyt elämässään reippaasti eteenpäin. US Weeklyn mukaan Duhamel on löytänyt rinnalleen uuden rakkauden. Sivuston mukaan Duhamel tapailee nykyisin 28-vuotiasta näyttelijä-laulaja Eiza Gonzalesia. Duhamel ja Gonzales tapasivat toisensa ensimmäisen kerran, kun he olivat juhlimassa samaan aikaan Jennfier Lopezin Super Bowl -ennakkokonsertissa helmikuun alussa. Duhamel oli pyytänyt Gonzalesin numeroa ja siitä lähtien he ovat tapailleet.


Venäläiset harmittelivat Iivo Niskasen kilpakumppanin taktiikkaa: ”Virhe maksoi kultamitalin” iltalehti 11:10 24.02

Venäjällä riemuittiin kahdesta hiihtomitalista, mutta harmiteltiin olympiavoiton karkaamista. Venäläinen hiihtovalmentaja Juri Borodavko totesi Sport-Ekspressille, että Aleksandr Bolshunov hävisi viidenkympin kisan Iivo Niskaselle väärän taktiikan vuoksi - Bolshunov ei vaihtanut suksiaan ennen viimeistä lenkkiä. - En tiedä mitä tapahtui, en tiedä miksei "Sasha" vaihtanut suksiaan. Suomalainen sai siitä selkeän edun.


Auto törmäsi suojatiellä 10-vuotiaaseen poikaan - tärkeä liikennesääntö unohtui taas iltalehti 09:46 24.02

Toinen auto oli pysähtynyt antamaan pojalle tietä, mutta Fiat-kuski tuli oikealta ohi lennättäen pojan kaaressa pyörätielle. Poliisi tiedottaa Valkeakoskella perjantaina kello 17 aikaan tapahtuneesta liikenneonnettomuudesta, jossa loukkaantui 10-vuotias poika. Vuonna 1947 syntynyt mies kuljetti Fiat Punto merkkistä henkilöautoa Lempääläntiellä. Niementien risteyksessä suojatien eteen oli pysähtynyt musta auto, mutta Fiat-kuski ajoi siitä oikealta ohi tärkeästä, vastaavissa tilanteissa pysähtymään määräävästä suojatiesäännöstä piittaamatta.


Jyrki Lehtolan kolumni: Lasten vallankumous iltasanomat 08:08 24.02

Kuuntelevatko lapset paljonkin radiota ennen kouluun menoa, kun lapsille se sisältö kai on suunnattu? Ja jos eivät, miltä lapsesta tuntuu, kun isä sähisee autossa ”Hiljaa!” kuullakseen kunnolla Jaajon vitsin siitä, että alaston nainen, anoppi, mies, viina.


Onnea Viro! iltasanomat 05:30 24.02

Tänään on kulunut sata vuotta siitä, kun Viro julisti tasavaltansa perustetuksi. Ilta-Sanomat onnittelee satavuotiasta naapuria!


Nainen ajoi auton tahallaan päin Valkoisen talon turvapuomia - Valkoinen talo suljettiin tunniksi iltalehti 02:06 24.02

Yhdysvalloissa Valkoinen talo suljettiin perjantaina noin tunniksi sen jälkeen, kun auto ajoi päin turvallisuuspuomia päin lähellä Valkoista taloa. Asiasta ilmoitti Yhdysvaltain Salainen palvelu. Mediatietojen mukaan autoa ajanut nainen saattaa kärsiä mielenterveysongelmista. Nainen ajoi puomia päin tahallaan, mutta ei päässyt siitä läpi.


Puhemiehet: Ilkka Kanervan hiljaisuus tuo hänelle hallituspaikan - Turun Don Quijote sai kokoomukselta 30 000 euron kultaisen kädenpuristuksen iltalehti 20:49 23.02

Puhemiesten tämän viikon jaksossa paneudutaan kokoomuksen kivikovaan kaksikkoon Ilkka Kanervaan ja Suvi Lindéniin sekä pääministeri Juha Sipilän alkoholipolitiikkaan. Suomen valtion omistama Veikkaus on siitä jännä yhtiö, että sen hallitukseen pääsee kolmella tavalla, jos olet kansanedustaja. Sinun pitää vain hävitä puheenjohtajavaali, puhemiesvaali tai olla keskustalaisen pääministerin tai sinisen ulkoministerin saunakaveri. Jos ette usko, niin kysykää vaikka Tuomo Puumalalta (kesk), Jutta Urpilaiselta (sd), Hjallis Harkimolta (kok), Raimo Vistbackalta (ps) tai Ilkka Kanervalta (kok). Saatatte yllättyä.


Pelastettu koira kävi läpi uskomattoman muodonmuutoksen - uskoisitko samaksi? iltalehti 20:43 23.02

Luna hylättiin todella huonokuntoisena. Uusi omistaja halusi kuitenkin auttaa eläintä parhaansa mukaan. Luna sai uuden mahdollisuuden. Sen uusi omistaja kertoo koirastaan Imgurissa. Omistaja pelasti Lunan kadulta. Koira oli löytöhetkellä laiha, huonokuntoinen ja sairas. Omistaja vei eläimen eläinlääkäriin ja päätti alkaa huolehtia siitä. Omistajalla on tällä hetkellä seitsemän koiraa ja viisi niistä on pelastettu kurjista oloista. Omistaja ei itse pidä kaikkia koiria, vaan yrittää löytää niille hyvät kodit. Aluksi koirat kuitenkin asuvat hänen luonaan, jotta niiden ominaispiirteet ja sairaudet selviävät. Viime vuonna omistaja auttoi 25 koiraa uusiin osoitteisiin.


Uutiset