Tänään tv:ssä: Elokuva, jonka järvilemmiskely oli tarkastamolle liikaa – sensuuri iski! iltalehti 06:21 12.07

Tänä päivänä Matti Kassilan ohjaama Sininen viikko (1954) näyttää varsin viattomalta elokuvalta, mutta aikoinaan se herätti kiivasta keskustelua. Kun Sininen viikko ilmestyi vuonna 1954, se herätti julkaisunsa aikaan kiivasta keskustelua. Hetki, jossa rakastunut pari lemmiskelee järven syleilyssä, ei miellyttänyt kaikkia. Tuohon aikaan siveyden rajoja koetellut kohtaus koettiin liian eroottisena, ja elokuvatarkastamo määräsi järvikohtauksen lyhennettäväksi. Tarkastamon edustaja ilmoitti syyksi, että he haluavat erottaa uimisen ja nainnin toisistaan, kertoi aikoinaan Helsingin Sanomat. Tänä päivänä sama kohtaus olisi tietysti varsin viaton: Usko ja Siiri suutelevat vedessä, uivat sylikkäin rantakalliolle ja valuvat takaisin veteen toisissaan tiukasti kiinni.


Päivän ravivihje: Toto4, Turku 8.7. iltalehti 15:56 08.07

Turun maanantairavien Toto4-vihjesysteemi sommitellaan avauskohteen Välähdyksen varaan. Ori on kahdesti peräkkäin pilannut pelinsä laukkoihin. Kajaanissa Ville Korjuksen ajokki teki alkulaukkansa jälkeen kanuunajuoksun ja saapui maaliin tasapäin voittaja Siirin Ällin kanssa. Tuomaristo kuitenkin hylkäsi kilpurin maaliintulon jälkeen alun liian pitkästä laukasta. Välähdyksen kyydit riittävät aivan ykköstasolla saakka, ja tähtäimessä lienee lujasti Lahden Jokimaan kuninkuusravit vajaan kuukauden päästä.


Siiri Äitee Rantasen, 94, kilpavuosina ei tasa-arvoa tunnettu: "Mieslääkäri opasti naishiihtäjiä olemaan hiihtämättä kuukautisten aikana" yle 15:09 27.06

Äitee ja kilpasiskot -näytelmä saa kantaesityksensä Ainopuiston kesäteatterissa Lahdessa. Hiihtäjälegenda on seurannut innolla näytelmän valmistumista.


"Toivottavasti liha on tulevaisuudessa mahdollisimman lihatonta", sanoo ilmaston puolesta taisteleva Siiri Mäkelä yle 18:25 20.06

Nuorten agenda 2030 -puheenjohtaja ei itse syö lihaa, muttei halua syyllistää muita.


Laulaja Antti Railio, 34, kamppaili vuosikausia pysyäkseen pinnalla – sitten eteen osui ihana Siiri, joka muutti kaiken: näin tähdellä menee nyt iltasanomat 08:32 08.06

Antti Railio on löytänyt elämäänsä uutta energiaa uuden rakkaansa avulla. Pari suunnittelee menevänsä naimisiin pian.


Raju putoaminen Gladiaattoreissa: Kilpailija repi Oona ”Safiiri” Tolppasta hiuksista iltalehti 11:28 07.06

Kilpailu Gladiaattoreissa jatkuu jännittävänä, kun kilpailijat taistelevat finaaleihin pääsystä. Sunnuntain jaksossa finaalipaikoista kamppailevat Siiri ja Liisa sekä Salvador ja Nico. Siirin ja Oona ”Safiiri” Tolppasen välisessä nuijataistelussa koetaan dramaattisia hetkiä, kun naiset putoavat pahannäköisesti korokkeilta. Hetken näyttää siltä, että Safiiri on loukkaantunut pahastikin, mutta hän tokenee tällistä tovin jälkeen.


Päivän ravivihje: Toto75, Kajaani 1.6. iltalehti 07:59 01.06

Välähdys varmistetaan. Toto75-1: Kajaanin lauantaisen Toto75-kierroksen suurin suosikki on kakkoskohteen Välähdys. Tällä kertaa ori varmistetaan. Silti vihjesysteemiin mahtuu kaksi pankkia. Avauskohde on hyvin tasaisen oloinen; kupongille lykätään peräti koko paletti eli 12 hevosta. Toto75-2: Välähdys on kerännyt yli 80 prosentin kannatuksen, mikä aliarvioi voimakkaasti Siirin Ällin potentiaalia. Santtu Raitalan ajokki kuuluu ilman muuta kupongille tultuaan Kuopiossa koko päätöskierroksen 20-lukemiin.


Tutkapari Raitala–Ojanperä dominoi Toto75-lähdöissä iltasanomat 21:54 25.05

Tallikaverukset Tir du Caux ja Siirin Älli veivät lauantain kovimmat kisat Vieremällä. Gute Band täydensi hattutempun ja Malecon varsinaisen värisuoran.


Päivän ravivihje: Toto75, Vieremä 25.5. iltalehti 09:01 25.05

Toto75-ravit tänään Vieremällä alkaen kello 18. Toto75-1: Kevään huikein eurooppalainen ravifestivaali on tämän viikonlopun Solvallan kolmipäiväiset ravit, jotka huipentuvat sunnuntaina klassiseen Elitloppetiin. Suomen Toto75-kierros järjestetään lauantaina Vieremällä. Avauskohteen suosikiksi nostetaan toissa kerralla 08,3-kyytiä kirinyt Willow Pride. Kaveriksi otetaan mukaan väkivahva Tir du Caux, jolla sarja on erittäin istuva. Toto75-2: Ellin Sisu saattaa olla lähdön kyvykkäin kilpuri, mutta tuoreimmissa starteissaan ori on sortunut laukkailemaan. Niinpä vihjesysteemin pankiksi valitaan nousukuntoinen Siirin Älli, joka Kuopiossa sujutteli päätöskierroksen 20-lukemiin.


Lentopallomaajoukkueen Tommi Siirilä palaa ulkomaille – uusi osoite löytyy Itävallasta yle 09:58 22.05

Myös loukkaantumisesta kärsinyt Niklas Seppänen nähdään ensi kaudella Saksan pääsarjassa.


100 vuotta – äänestävät parlamentti­vaaleissa tunteista valtiovarain­ministeri Vimpelin Saarikentällä voi loukata, mutta...”

Uutiset