Japani ja Viro hierovat kyberpuolustusyhteistyötä iltasanomat 02:32 13.01

Japanin pääministeri Shinzo Abe aloitti Euroopan-vierailunsa Virosta.


Japanin keisari Akihito luopuu vallastaan 2019 iltalehti 05:44 01.12

Japanin keisari Akihito on ilmoittanut aikeistaan luopua vallasta vuonna 2019. Asiasta kertoi pääministeri Shinzo Abe. Japanin parlamentti hyväksyi aiemmin tänä vuonna lain, joka sallii 83-vuotiaan keisarin luopua asemastaan niin halutessaan. Akihito oli ennen tätä kertonut tv-haastattelussa ikänsä ja kuntonsa tekevän keisarin tehtävien hoitamisesta vaikeaa. Keisarin kommentit tulkittiin yleisesti Akihiton toiveeksi luopua keisariudesta.


Japanin Abe keskusteli Trumpin kanssa: ”Pohjois-Korea heikentää omaa turvallisuuttaan” iltalehti 03:46 29.11

Valkoinen talo tiedottaa, että Donald Trump on keskustellut Pohjois-Korean ohjuslaukaisusta Japanin pääministeri Shinzo Aben kanssa. Valkoinen talo julkaisi Trumpin ja Aben keskustelun jälkeen lausunnon asiasta. - Nämä kaksi johtajaa ovat yksimielisiä siitä, että Pohjois-Korean provokatiiviset toimet heikentävät sen omaa turvallisuutta ja entisestään eristävät sen kansainvälisen yhteisön ulkopuolelle, lausunnossa todetaan.


Trump ja muut valtiojohtajat osallistuivat ylelliselle gaalaillalliselle Manilassa - kaikilla samanlaiset paidat! iltalehti 20:29 12.11

Donald Trump, Rodrigo Duterte, Justin Trudeau ja Shinzo Abe nähtiin identtisissä paidoissa Filippiineillä. Trump väläytti sisään astuessaan melko erikoisia hymyjä. Duterte ei malttanut kilistellä Trumpin kanssa, vaan hörppäsi samantien samppanjalasista. Filippiinien presidentti Rodrigo Duterte isännöi sunnuntaina gaalaillallista Asean-huippukokouksen kynnyksellä Manilassa. Juhlavilla illallisilla soitettiin mahtipontista musiikkia, kilisteltiin samppanjaa - ja pukeuduttiin yhdenmukaisesti.


Japani ja Venäjä mukana Pohjois-Korea-pakotteissa iltalehti 18:15 10.11

Japanin pääministeri Shinzo Abe ja Venäjän presidentti Vladimir Putin ovat Aben mukaan YK:n asettamien Pohjois-Korea-pakotteiden kannalla. Japanin pääministeri Shinzo Abe sanoi perjantaina, että hän ja Venäjän presidentti Vladimir Putin ovat YK:n asettamien Pohjois-Korea-pakotteiden toimeenpanon kannalla. - Olemme päättäneet toimeenpanna YK:n Pohjois-Korea-pakotteet ja noudattaa niitä ankarasti ja jatkaa yhteistyötämme tiiviisti, Abe kertoi medialle tavattuaan Putinin APEC-kokouksen yhteydessä Danangissa Vietnamissa.


Japanilainen tv-kanava julkaisi videon pääministerin pyllähdyksestä golfkentällä – Trump ei huomannut Aben kuperkeikkaa iltasanomat 17:04 10.11

TV Tokyon mukaan hiekkaesteellä kaatunut mies on pääministeri Shinzo Abe, joskin asiasta on herännyt myös epäilyksiä.


Video: Japanin pääministerin tasapaino petti golfkierroksella - kompastui ja putosi bunkkeriin iltalehti 16:07 10.11

Pääministerin seurana kierroksella oli muun muassa Donald Trump. Japanin pääministeri Shinzo Abe isännöi tällä viikolla Donald Trumpin vierailua, johon kuului muun muassa golfkierros. Kierroksesta kuvattu videomateriaali paljastaa, että Abe kompastui kesken kaiken ja putosi bunkkeriin. Ennen golfkierrosta Abe ja Trump söivät paljon julkisuutta saaneet


Trump halusi syödä Japanin-matkallaan hampurilaisia - sushi-maassa alkoi valtava buumi, liha loppui ravintolasta iltalehti 10:46 10.11

Yhdysvaltain presidentti keskusteli valtiovierailulla tärkeät puheenaiheet arkisen hampurilaisaterian ääressä. Donald Trump ei luopunut ruokailutottumuksistaan edes Japanissa. Pikaruuasta pitävä Trump halusi, että hänelle valmistetaan Japanissakin lounaaksi mehukas juustohampurilaisateria. Seurana oli Japanin pääministeri Shinzo Abe . Lounas syötiin ennen golfkierrosta. Purilaislounas tuli julkisuuteen, kun Abe tviittasi kuvan hetkestä. Aterian valmisti tokiolainen ravintola, jossa alkoi valtiomiesten lounaan jälkeen valtava härdelli. Trump kun vielä kehaisi hampurilaista - toisin kuin Valkoisen talon kokkien hampurilaistuotoksia. Liha loppui hetkeksi muutamasta ketjun ravintolasta.


Trumpin viestintäjohtaja kohautti Japanissa - pukeutui smokkiin virallisilla illallisilla iltalehti 14:44 07.11

Hope Hicks on aikaisemmin tunnettu lähinnä värikkäistä kukkamekoistaan. Valkoisen talon viestintäjohtaja Hope Hicks repäisi Japanissa presidentti Donald Trumpin kunniaksi järjestetyillä illallisilla. Iltaa isännöi Japanin pääministeri Shinzo Abe Alasakan palatsissa Tokiossa. Vanhoillisia isäntiä Hicksin asuvalinta on saattanut mietityttää, mutta twitterissä 29-vuotias viestintäjohtaja on saanut ylistystä ennakkoluulottomuudestaan.


Trumpin ronski tyyli syöttää kaloja herätti hilpeyttä Japanin-vierailulla - seurasi pääministeri Aben esimerkkiä ja lappasi koko laatikon sisällön kerralla veteen iltalehti 13:08 06.11

Yhdysvaltojen presidentti ei turhia kursaillut vieraillessaan karppialtaalla Tokiossa. Yhdysvaltojen presidentti Donald Trump vierailee tällä hetkellä Japanissa, missä hän tapaa pääministeri Shinzo Aben ja tutustuu japanilaiseen elämään. Matkaan kuului muun muassa vierailu karppialtaalla. Siellä Trumpille ja Abelle tarjoutui mahdollisuus ruokkia kaloja heittelemällä puisesta laatikosta lusikallisia ruokaa altaaseen. Abe ja Trump heittelivät ensin ruokaa maltillisesti, mutta lappasivat muutaman lusikallisen jälkeen koko laatikon sisällön veteen. Presidentin ja pääministerin takana seisova Yhdysvaltojen ulkoministeri Rex Tillerson huvittuivat tapahtumasta.


Trumpin ronski tyyli syöttää kaloja herätti hilpeyttä Japanin-vierailulla - lappasi koko laatikon sisällön kerralla veteen iltalehti 12:30 06.11

Yhdysvaltojen presidentti ei turhia kursaillut vieraillessaan karppialtaalla Tokiossa. Yhdysvaltojen presidentti Donald Trump vierailee tällä hetkellä Japanissa, missä hän tapaa pääministeri Shinzo Aben ja tutustuu japanilaiseen elämään. Matkaan kuului muun muassa vierailu karppialtaalla. Siellä Trumpille ja Abelle tarjoutui mahdollisuus ruokkia kaloja heittelemällä puisesta laatikosta lusikallisia ruokaa altaaseen. Abe heitteli ruokaa maltillisesti, mutta Trump lappasi muutaman lusikallisen jälkeen koko laatikon sisällön veteen. Abe ja presidentin takana seisova Yhdysvaltojen ulkoministeri Rex Tillerson huvittuivat tapahtumasta.


Alhainen äänestysprosentti kääntynee pääministeri Aben eduksi - Japanin vaalien tulos liikuttaa myös Suomea iltalehti 21:20 22.10

Japanilla ja Suomella on yhteinen naapuri ja tärkeä kauppasuhde. Japanin ennenaikaiset vaalit käytiin sunnuntaina poikkeuksellisen kehnossa säässä. Vaikeat sääolosuhteet johtuvat maata lähestyvästä rankkasateita ja maanvyöryjä aiheuttavasta taifuunista. Japanilaiset joutuvat siis matkustamaan vaaliuurnille ankarassa säässä. Japanin pääministeri Shinzo Abe julisti yllättäen liki kuukausi sitten maahan ennenaikaiset parlamenttivaalit ja hajotti parlamentin alahuoneen. Huono sää saattaa joidenkin ennusteiden mukaan vaikuttaa myös äänestysprosenttiin. Alhaisen äänestysprosentin uskotaan kääntyvän pääministeri Aben eduksi.


Ensimmäiset ennusteet: Pääministeri Aben koalitiolle murskavoitto Japanin vaaleissa iltalehti 14:53 22.10

Aben tähtäimessä on ollut kahden kolmasosan määräenemmistö. Japanin pääministeri Shinzo Aben koalitio näyttää saavan merkittävän vaalivoiton parlamenttivaaleissa, kertoo yksityisen tv-aseman ovensuukysely. Hallituskoalitio saisi sen perusteella 311 paikkaa 465:stä. Aben tähtäimessä on ollut kahden kolmasosan määräenemmistö, jonka turvin hän pystyisi ajamaan läpi muun muassa armeijauudistuksen. Perustuslain 9. artikla kieltää Japanilta varsinaisen armeijan ja sotatoimet ulkomailla.


Ovensuukysely ennustaa suurta vaalivoittoa Japanin hallitukselle iltasanomat 14:32 22.10

Japanin pääministeri Shinzo Aben koalitio näyttää saavan merkittävän vaalivoiton parlamenttivaaleissa, kertoo yksityisen tv-aseman ovensuukysely.


Taifuuni lähestyy Japania, huono sää saattaa hyödyttää vaaleissa nykyistä pääministeriä iltalehti 06:43 22.10

Rankkasateita ja maanvyöryjä aiheuttava taifuuni lähestyy Japania. Lan-taifuunin tuulet puhaltavat tällä hetkellä noin 70 metriä sekunnissa Tyynenmeren eteläpuolella. Japanin ilmatieteenlaitos kuvailee taifuunia todella suureksi ja todella voimakkaaksi. Japanissa äänestetään tänään ennenaikaisissa parlamenttivaaleissa. Huono sää voi hyödyttää nykyistä Japanin pääministeriä Shinzo Abea, sillä asiantuntijoiden mukaan konservatiiviset äänestäjät ovat päättäväisempiä äänestämään.


Japanissa järjestetään ennenaikaiset parlamenttivaalit – pääministerin vaalitaktikointi puntarissa iltasanomat 02:20 22.10

Shinzo Aben kiinnostavimmaksi vastustajaksi noussut Tokion kuvernööri tuskin horjuttaa pääpuolueen kannatusta.


Japani äänestää ennenaikaisissa parlamenttivaaleissa - taifuuni aiheuttanut vaikeat sääolosuhteet iltalehti 01:48 22.10

Japanissa miljoonat ihmiset uhmaavat taifuunin aiheuttamia oloja ja suuntaavat äänestyspaikoille. Japanin pääministeri Shinzo Abe julisti yllättäen liki kuukausi sitten maahan ennenaikaiset parlamenttivaalit. Ajankohtaa pidettiin poliittisena taktikointina, sillä Pohjois-Korean toimia voimakkaasti vastustaneen pääministerin suosio oli nousussa. Myös maan oppositio on hajanainen.


Taifuuni uhkaa Japania vaalipäivänä, pääministeri patistaa äänestämään ennakkoon iltasanomat 15:41 20.10

Hirmumyrskyn mukanaan tuomien rankkasateiden odotetaan piiskaavan Japania sunnuntaina, jolloin maa äänestää parlamenttivaaleissa. Pääministeri Shinzo Abe onkin vedonnut ihmisiin ennakkoon äänestämisen puolesta.


Uutiset