Pääkirjoitus: Saako Putin vaaleissa ”myrkkylisää”? iltasanomat 07:30 17.03

Sunnuntain vaalien suurin jännitysmomentti liittyy siihen, millä tavoin Sergei ja Julia Skripalin myrkyttäminen heijastuu ilmapiiriin Venäjän äänestyspaikoilla.


Venäjä valmistautuu vaaleihin diplomaattisen kriisin keskellä – kampanjat laimeita, äänestämisestä palkkioksi herkkuja MTV 22:15 16.03

Venäjällä järjestetään presidentinvaalit sunnuntaina. Vaalit käydään keskellä kiristyvää diplomaattista kriisiä Venäjän ja Britannian välillä. Viime päivien kitkerän sananvaihdon tauistalla on entisen venäläisvakoojan Sergei Skripalin murhayritys hermomyrkyllä Britanniassa.


”Sääli, että Alexei ja Roman edustivat Suomea” - näin Venäjällä riemuittiin Sergei Eremenkon, 19, loikkauksesta iltalehti 21:11 16.03

Suomen juniorimaajoukkueissa pelanneen Sergei Eremenkon päätös vaihtaa Venäjän puolelle on otettu ilolla vastaan idässä. Eremenkon loikasta kertoi Palloliitto perjantaina. - Tämä on luonnollisesti hyvä uutinen, myhäilee Aleksandr Bobrov, Venäjän suurimman urheilulehden Sport-Expressin jalkapallo-osaston päällikkö.


BBC: Ison-Britannian poliisi käynnisti murhatutkinnan venäläisliikemiehen kuolemasta iltalehti 19:22 16.03

Venäläinen liikemies Nikolai Glushkov löydettiin kuolleena kotoaan Lontoossa maanantaina. Ison-Britannian poliisi on käynnistänyt murhatutkinnan liittyen venäläisen liikemiehen Nikolai Glushkovin kuolemaan. Perheenjäsenet löysivät Glushkovin, 68, kuolleena kotoaan Lontoon New Maldenista tiistaina. Kuolinsyyntutkinassa Glushkovin kuolinsyyksi todettiin "kaulaan kohdistunut paine". Poliisien mukaan heillä ei ole tässä vaiheessa mitään todisteita jotka liittäisivät Glushkovin kuoleman Salisburyn tapahtumiin. Venäläinen entinen vakooja Sergei Skripal, 66, ja hänen tyttärensä Julia Skripal, 33, löydettiin sunnuntaina 4. maaliskuuta tiedottomina puistonpenkiltä Lontoon Salisburyssa. Heidät oli myrkytetty erittäin vaarallisella hermomyrkyllä.


Nuorin Eremenko sanoi Huuhkajille ”hei hei” – Haluaa edustaa Venäjää uusisuomi 15:28 16.03

Suomen alle 21- ja alle 19-vuotiaiden jalkapallomaajoukkueita valmentava Juha Malinen jysäytti perjantaina uutispommin. Hän ilmoitti, ettei Sergei Eremenko halua edustaa maajoukkuetasolla enää Suomea.


Huippulupaus haluaakin edustaa Venäjää - Sergei Eremenkon sokkipäätöksen taustat: ”Se alkoi haiskahtaa” iltalehti 14:58 16.03

Suomen alle 19-vuotiaiden maajoukkueen päävalmentaja Juha Malinen kertoi perjantaina Palloliiton mediatilaisuudessa Sergei Eremenkon päättäneen jättää Suomen maajoukkueen - Kun olin nimeämässä joukkuetta, halusin, että häneen ollaan yhteyksissä. En tiedä, oliko se intuitiota vai mitä, Malinen sanoi. - Olisin halunnut kuulla informaatiota. Joonas Vilkki oli häneen yhteyksissä. Mihinkään sähköpostiin eikä whatsappeihin ei vastattu. Se alkoi haiskahtaa, että jotakin tässä saattaa olla. Pari päivää sitten tuli kirjallinen varmistus, että hän hakee oikeutta pelata Venäjän maajoukkueessa.


Boris Johnson: Hermomyrkyn käyttö Britanniassa todennäköisesti Putinin päätös iltalehti 14:36 16.03

Johnsonin mukaan on selvää, että hermomyrkkyisku oli Venäjän ohjaama. Britannian ulkoministeri Boris Johnson sanoo olevan "ylivoimaisen todennäköistä", että hermomyrkyn käyttö Britannian maaperällä oli Venäjän presidentti Vladimir Putinin päätös. Asiasta kertoi uutistoimisto Reuters. Venäjän ex-vakooja Sergei Skripal ja hänen tyttärensä myrkytettiin harvinaisella hermomyrkyllä Britannian Salisburyssa toissa sunnuntaina. Johnsonin mukaan on selvää, että hermomyrkkyisku oli Venäjän ohjaama.


Sergei Eremenko jättää Suomen maajoukkueen – anoi siirtoa Venäjälle MTV 14:21 16.03

Alle 19-vuotiaiden jalkapallomaajoukkuetta edustanut Sergei Eremenko ei jatkossa pelaa Suomen väreissä.


Sergei Eremenko jättää Suomen - haluaa edustaa Venäjää: ”Hänellä on omat perusteet, joista en tiedä” iltalehti 14:05 16.03

Sergei Eremenko ei aio edustaa Suomea jatkossa. Moskovan Spartakiin tammikuussa FC Baselista latvialaisen Spartaks Jurmalan kautta lainalle siirtynyttä Sergei Eremenkoa ei nähdä enää Suomen paidassa. Nuorten alle 21- ja alle 19-vuotiaiden maajoukkueita valmentava Juha Malinen kertoi, että Eremenko ei pelaa Suomen paidassa ensi kesän alle 19-vuotiaiden EM-kisoissa.


Jättiyllätys: Huippulupaava Sergei Eremenko jättää Suomen - haluaa edustaa Venäjää iltalehti 13:26 16.03

Sergei Eremenko ei aio edustaa Suomea jatkossa. Moskovan Spartakiin tammikuussa FC Baselista latvialaisen Spartaks Jurmalan kautta lainalle siirtynyttä Sergei Eremenkoa ei nähdä enää Suomen paidassa. Nuorten alle 21- ja alle 19-vuotiaiden maajoukkueita valmentava Juha Malinen kertoi, että Eremenko ei pelaa Suomen paidassa ensi kesän alle 19-vuotiaiden EM-kisoissa.


Sergei Eremenko ei enää edusta Suomea iltasanomat 13:22 16.03

Jalkapallolupaus vaihtaa edustusmaata.


Kulkeutuiko hermomyrkky Skripalien kotiin tyttären mukana? Tutkijat epäilevät myrkyn tulleen Venäjältä matkalaukussa MTV 10:11 16.03

Ex-kaksoisagentin myrkytystapausta tutkineet epäilevät, että Sergei Skripalin ja tämän tyttären Julia Skripalin murhan yrityksessä käytetty hermomyrkky piilotettiin Venäjältä saapuneen Julian matkalaukkuun, kertoo Business Insider.


Poliisi ottanut yhteyttä 131 ihmiseen, jotka saattoivat altistua hermomyrkylle Britanniassa iltalehti 09:47 16.03

Ihmiset ovat ihmetelleet, miksi he pääsevät lähelle paikkoja, joissa rikostutkijat työskentelevät täydessä suojavarustuksessa. Britannian poliisi ja terveysviranomaiset ovat tunnistaneet 131 ihmistä, jotka ovat saattaneet altistua hermomyrkky novitshokille. Hermomyrkky vei Venäjän ex-agentti Sergei Skripalin ja hänen tyttärensä Julia Skripalin koomaan Britannian Salisburyssa toissa sunnuntaina. Yhteensä 46 ihmistä kävi sairaalassa, koska he pelkäsivät altistuneensa hermomyrkylle. Terveysvaaraa yleisölle ei kuitenkaan ollut, sillä ainoastaan Skripalit ja yksi poliisi, Nick Bailey, saivat sairaalahoitoa, viranomaiset kertoivat torstaina.


Telegraph: Hermomyrkky piilotettiin vakoojan tyttären matkatavaroihin iltalehti 08:55 16.03

Tiedustelulähteet ovat kertoneet lehdelle teoriastaan, miten myrkky kuljetettiin perille. Hermomyrkky pantiin Venäjän ex-vakooja Sergei Skripalin, 66, tyttären matkalaukkuun ennen kuin hän lähti Moskovasta Britanniaan, kertoo tiedustelulähteisiin vedoten. Tiedustelulähteet ovat kertoneet lehdelle olevansa varmoja siitä, että novitshok-hermomyrkky piilotettiin Julia Skripalin, 33, matkatavaroihin. Myrkky saatettiin piilottaa esimerkiksi vaatteisiin, kosmetiikkaan tai lahjaan ja matkalaukku avattiin vasta Britannian Salisburyssa.


Telegraph: Hermomyrkky saattoi päätyä Britanniaan Julia Skripalin matkalaukussa iltasanomat 08:34 16.03

Brittilehden mukaan myrkky on mahdollisesti piilotettu Sergei Skripalin tyttären matkalaukussa olleiden vaatteiden tai kosmetiikkatuotteiden joukkoon Moskovassa.


Trump: Näyttää siltä, että Venäjä on myrkytysiskun takana MTV 18:16 15.03

Yhdysvaltain presidentin Donald Trumpin mukaan näyttää siltä, että Venäjä on entisen venäläisagentti Sergei Skripalin ja tämän tyttären myrkytyksen takana.


Uutiset