Kauden kolmannet päävalmentajapotkut KHL:ssä – Stanley Cup -voittaja sai lähteä Sotšin peräsimestä

yle 14:05 13.10

Sergei Zubovin korvaa latvialainen Leonids Beresnevs, joka on toiminut alkukauden seuran apuvalmentajana.


Jarmo Kekäläisellä tuliset paikat - Columbuksen tekemisessä romahduksen merkit

iltalehti 12:26 07.10

Päivän pelivalinta tulee NHL:stä missä Jarmo Kekäläisen manageroima ja kahdella murskatappiolla kautensa Columbus kohtaa kovavireisen Buffalon. Erityisen kiinnostavan Columbus-Buffalo-pelistä tekee nyt se, että siinä missä Columbuksen kausi on alkanut katastrofaalisilla otteilla (1-4 Torontolle ja 2-7 Pittsburghille), on Buffalo ollut kahdessa avauspelissään todella hyvä, voittaen ne molemmat (3-1 Pittsburgh ja 7-2 New Jersey). Vielä ennen kautta Columbus rankattiin selvästi Buffaloa vahvemmaksi joukkueeksi. Maanantain kohtaamisessa nähdäänkin voiko ennakkoarvailut joukkueiden voimasuhteista heittää heti romukoppaan. Columbuksen kauden yllä on näkyvissä ilman murskaheikkoa aloitustakin tummia pilviä, sillä joukkue seura makselee vielä hintaa viime kevään riskinotostaan. Se hankki tuolloin pudotuspelejä varten Matt Duchenen ja Ryan Dzingelin ja piti kiinni lähtöaikeissa olleista tähdistään Sergei Bobrovskista sekä Artemi Panarinista. Nyt koko nelikko on poissa, eikä tilalle saatu varsinaisesti mitään. Buffalon rakennusprojekti jatkuu uuden päävalmentajan Ralph Gruegerin alaisuudessa. Krueger on todellinen pallopelien moniottelija, sillä mies on ollut väillä jopa Valioliigajoukkue Southamptonin puheenjohtajana. Alku Buffalossa on ainakin ollut lupaava.


Venäläisvalmentaja raivostui Dohan MM-finaalissa tyrineelle jamaikalaistähdelle – ”Häntä ei pitäisi päästää kilpailuihin”

iltasanomat 22:45 03.10

Venäläisen pika-aiturin Sergei Shubenkovin valmentaja hiiltyi taas Jamaikan Omar McLeodin toiminnan vuoksi.


Palkituilta tekijöiltä uusi sarja: Katariina Suurella riitti rakastajia - kaappasi vallan mieheltään

iltalehti 06:22 03.10

Katariina Suurta esittää HBO Nordicin sarjassa Helen Mirren. Venäjän keisarinnalla Katariina Suurella riitti rakastajia. Hänellä oli sivusuhteita jo silloin, kun hän oli vielä avioliitossa keisari Pietari III:n, entisen suuriruhtinaan, kanssa. On epäilty, että useampi kuin yksi Katariinan lapsistakin saattaisi kuulua biologisesti jollekin toiselle kuin Pietarille. Yksi Katariinan kiihkeistä suhteista oli Grigory Potjomkiniin, joka esiintyy uudessa Catherine the Great -minisarjassa nimellä Grigori Potemkin. Parin välille muodostui todellisuudessakin ainutlaatuinen ja omistautunut suhde, jonka avulla he päihittivät vastustajansa skandaalien, juonittelun ja valtavien konfliktien keskellä. Juuri niistä kerrotaan maksullisen suoratoistopalvelun HBO Nordicin neliosaisessa draamassa. Se, että tekijät ovat valinneet sarjansa keskiöön Katariinan rinnalle juuri Grigorin, eivätkä vaikkapa Sergeitä, Simeonia, Alexanderia tai Ivania, johtunee siitä, että Grigoria ja Katariinaa pidetään nyky-Venäjän arkkitehteina tekemiensä uudistusten ansiosta.


Venäjän ulkoministeri: Länsi on jäänyt ajasta jälkeen, ei pysty hyväksymään alamäkeään

yle 08:05 28.09

Sergei Lavrov kommentoi suorasukaisesti länsimaiden asemaa maailmanpolitiikassa.


Suunnitteleeko Jarmo Kekäläinen jättimäistä kaappausta? Arvostettu kiekkomedia uskoo: Patrik Laine ja Mikko Rantanen Columbuksen listalla

iltalehti 11:16 17.09

Columbus Blue Jacketsin materiaali on nimilistan puolesta merkittävästi heikompi kuin viime kaudella. Kun Columbuksen lähtijät ovat luokkaa Artemi Panarin, Matt Duchene ja Sergei Bobrovski, tulijapuolen nimet Gustav Nyquist, Emil Bemström ja Elvis Merzlikins tuntuvat vertailussa kovin köykäisiltä. Blue Jacketsin GM Jarmo Kekäläinen on kuitenkin esiintynyt median edessä uhmakkaana ja ilmaissut ärtymyksensä joukkueeseensa kohdistuneeseen vähättelyyn. Suomalaispomo painotti viimeksi viime viikolla olevansa vakaasti sitä mieltä, että Blue Jackets pystyy nuorella nipullaan yllättämään monet NHL:ssä.


Sergei järjesti Anastasialle järkyttävän kosinnan – asemiehet itkettivät kaapattua tyttöystävää auton peräkontilla

iltasanomat 13:42 13.09

Erikoinen kosimistrendi on yleistynyt Venäjällä ja synnyttänyt täysin oman teollisuutensa. Se kertoo myös jotain maan tilasta.


Video: NHL-valmentajan kieli meni solmuun suomalaistulokkaan nimen kanssa - totesi tehtävän mahdottomaksi!

iltalehti 07:25 12.09

Veini Vehviläinen lähtee Columbuksen leirille taistelemaan paikasta NHL-miehistössä. Columbuksen maalivahtitilanne on ennen kautta kutkuttava. Joukkueen supertähtimaalivahti Sergei Bobrovski suuntasi Floridaan, mutta ketään isoa nimeä ei hankittu tilalle. Näin Joonas Korpisalolle, Elvis Merzlikinsille ja Veini Vehviläiselle tarjoutuu leirillä mahdollisuus vakuuttaa valmentaja John Tortorella taidoistaan.


Columbus Blue Jacketsin valmentajaguru ylistää Joonas Korpisalon työmoraalia ja luonnetta: "Hän on outolintu"

MTV 09:50 04.09

Columbus Blue Jacketsin suomalaismaalivahti Joonas Korpisalo saa hyvän mahdollisuuden murtautua ykkösmaalivahdiksi NHL:ään, kun Sergei Bobrovski teki sopimuksen Florida Panthersin kanssa. Valmentaja John Tortorella antoi lupaavan arvion Korpisalosta The Athleticissa. 


NHL-supertähti tuli yhtä aikaa Jarmo Kekäläisen kanssa Columbukseen ja näki ison muutoksen läheltä – suomalaispomolla valtava vaikutus kiekkokaupungin syntymiselle

MTV 08:32 04.09

Columbus Blue Jacketsin tukipilarina seitsemän vuotta pelannut maalivahti Sergei Bobrovski antaa seuran GM:n Jarmo Kekäläisen työlle ison arvostuksen.


NHL:n eliittimaalivahti ajautui karuun kierteeseen, kaksi suomalaismiestä puuttui peliin ja hänestä tuli taas NHL:n paras – "Totesimme että tämä ei voi enää jatkua"

MTV 06:03 04.09

NHL:n parhaaksi maalivahdiksi kahdesti valittu Sergei Bobrovski myhäilee tyytyväisenä Vierumäen urheiluopistolla. Alla on venäläisen uran paras harjoitusleiri, mutta se, miksi hän on Vierumäellä, on seurausta vielä suuremmasta ilonaiheesta.


Euroopan ihmisoikeustuomioistuin tuomitsi Venäjän Sergei Magnitskin kuolemasta

yle 12:42 27.08

Venäläisasianajajan tapauksen seurauksena Yhdysvalloissa säädettiin tämän vuosikymmenen alussa Magnitski-laki.


Euroopan ihmisoikeus­tuomioistuin tuomitsi Venäjän Magnitskin kohtelusta

iltasanomat 12:06 27.08

Sergei Magnitskia syytettiin Venäjällä veronkierrosta.


Ura ohi? Venäläinen yleisurheilutähti 8 vuoden dopingpannaan

MTV 20:51 21.08

Venäläiskävelijä Sergei Bakulin on tuomittu kahdeksan vuoden dopingpannaan, kertoo uutistoimisto Reuters.


Pitkä kakku: maailmanmestaruutta juhlinut venäläistähti 8 vuoden dopingpannaan

MTV 20:45 21.08

Venäläiskävelijä Sergei Bakulin, 32, on tuomittu kahdeksan vuoden dopingpannaan, kertoo uutistoimisto Reuters.


Pitkä kakku: maailmanmestaruutta juhlinut venäläistähti kahdeksan vuoden dopingpannaan

MTV 20:45 21.08

Venäläiskävelijä Sergei Bakulin on tuomittu kahdeksan vuoden dopingpannaan, kertoo uutistoimisto Reuters.


Dopingkäry! Venäjän yleisurheilutähdelle jysähti 8 vuoden kilpailukielto – oliko ura siinä?

iltalehti 20:40 21.08

Sergei Bakulin menetti vuoden 2011 MM-kultansa ensimmäisen käryn yhteydessä. Venäjän yleisurheilussa kuohuu jälleen. Maan yleisurheilutähtiin lukeutuva kävelijä Sergei Bakulin on kärynnyt toisen kerran dopingista, kertoo muun muassa Washington Times. Yleisurheilun eettisyyttä valvova Athletics Integrity Unit (AIU) paljasti, että Bakulinin biologisesta passista on löytynyt näyttöä dopingista. Tietojen mukaan Bakulin tuomitaan kahdeksan vuoden kilpailukieltoon.


The Guardian: Britannian poliisin mukaan Putin antoi todennäköisesti luvan Skripalien salamurhayritykselle

yle 12:13 07.08

Scotland Yard on tutkinut Venäjän presidentin Vladimir Putinin roolia entisen kaksoisagentin Sergei Skripalin salamurhayrityksessä.


Venäjällä saa vielä nauraa Putinille – mutta kerran pilapiirtäjä sai ”lahjaksi” kainalosauvat

iltasanomat 10:46 04.08

Karikatyristi Sergei Jolkinin pilapiirroksissa seikkailee kovasti presidentti Vladimir Putinia muistuttava hahmo, jonka nenä elää aivan omaa elämäänsä.


Yhdysvallat määräsi uusia pakotteita Venäjälle ex-kaksoisagentti Skripalin murhayrityksen takia

yle 08:21 03.08

Yhdysvallat syyttää Venäjää Sergei Skripalin ja tämän tyttären Julian murhayrityksestä.


Immo murhattiin 64 vihdoin julki Yllätyskäänne Tommi Mäkisen ”Haluan pelastaa

Hot topics