"Anteeksi äiti, että puhun seksielämästäni tv:ssä" - muunsukupuolisen Pandan seksielämä parani korjaushoitojen jälkeen iltalehti 07:12 20.10

IL-TV:n Sensuroimaton Päivärinta -ohjelman uusimassa jaksossa puhuu Panda Eriksson, joka ei koe olevansa mies eikä nainen. Erikoistoimittaja Susanne Päivärinnan ohjelman uusimmassa jaksossa ruoditaan transihmisten asemaa suomalaisessa yhteiskunnassa. Sukupuolivähemmistöjen perus- ja ihmisoikeuksia ajavan Trasek ry:n puheenjohtaja, muunsukupuolinen Panda Eriksson ei koe olevansa mies eikä nainen. Hän on saanut miessukuhormonihoitoja ja poistatuttanut rintansa.


Tytöksi syntynyt poistatti rintansa - otti ”onnenfiiliksestä” lääkehuuruisen sairaalaselfien iltalehti 17:26 19.10

Muunsukupuolinen Panda Eriksson kertoo IL-TV:n Sensuroimaton Päivärinta -ohjelman uusimassa jaksossa avoimesti korjausprosessista, jonka hän on käynyt läpi. Muunsukupuolinen Panda Eriksson, 26, ei omasta mielestään ole mies eikä nainen. Syntyessään hänet on rekisteröity tytöksi. Erikoistoimittaja Susanne Päivärinnan haastattelussa Eriksson kertoo pohtineensa sukupuoleen liittyviä asioita jo lapsesta saakka. Myöhemmin hän on poistatuttanut rintansa, koska haki pääsyä pois "superfeminiinisestä".


Yllättävä kyselytulos: yli viisi prosenttia 8. ja 9.luokkalaisista kokee olevansa toista sukupuolta, kuin miksi on syntynyt iltalehti 06:30 19.10

Trasek ry:n puheenjohtaja, muunsukupuolinen Panda Eriksson hämmästelee määrää. Hän kertoo omista sukupuolikokemuksistaan IL-TV:n Sensuroimaton Päivärinta -ohjelmassa. THL:n tämänvuotisen kouluterveyskyselyn mukaan yli viisi prosenttia 8. ja 9. luokkalaisista nuorista kokee olevansa muuta sukupuolta, kuin miksi on syntynyt. - Määrä on ihan älyttömän paljon. Mielestäni tämä on merkki siitä, että nuoret uskaltavat nykyään ilmaista sukupuoltaan paljon avoimemmin ja kritisoidaan myös olemassaolevia sukupuolirooleja, Panda Eriksson toteaa IL-TV:n Sensuroimaton Päivärinta -ohjelman haastattelussa.


Näin transmies voi tulla raskaaksi - ”Kyse riskaabelista jutusta” iltalehti 21:07 18.10

Suomessa transihmiseltä vaaditaan lisääntymiskyvyttömyyttä, jos hän haluaa sukupuolensa vahvistetuksi. IL-TV:n Sensuroimaton Päivärinta -ohjelman uusimmassa jaksossa käydään keskustelua sukupuolen moninaisuudesta. Miten transmies voi olla raskaana? Panda Eriksson avaa tilanteen taustoja videolla. Suomessa uutisoitiin lokakuun alussa raskaana olevasta transmiehestä.


Pandalle, 26, esitetään törkeitä kysymyksiä - ”Mitä sulla on housuissa?” iltalehti 19:20 18.10

IL-TV:n Sensuroimaton Päivärinta -ohjelman viidennessätoissa jaksossa muunsukupuolinen Panda Eriksson kertoo avoimesti, minkälaisia epäkorrekteja uteiluita hän on kohdannut sukupuoleensa liittyen. Videolla Panda Eriksson kertoo, millaisia asioita ihmiset ovat hänen sukupuolestaan udelleet. 26-vuotias Panda Eriksson rekisteröitiin syntyessään tytöksi, mutta hän ei koe olevansa mies eikä nainen.


Sensuroimaton Päivärinta tänään: vieraana uusi Mr. Napakymppi - ja mitä tehdä, kun oma syntymäsukupuoli tuntuu vieraalta? iltalehti 14:05 18.10

IL-TV:n Sensuroimaton Päivärinta -ohjelman viidennessätoista jaksossa on taas kaksi mielenkiintoista vierasta. Erikoistoimittaja Susanne Päivärinta toivottaa studioonsa tervetulleeksi viihdemaailmasta tutun Janne Katajan sekä muunsukupuolisen Panda Erikssonin. Katajalla on monta rautaa tulessa. Tänä syksynä hänestä on tullut uusi Mr. Napakymppi, kun legendaarinen deittiohjelma teki paluun. Miten Katajan oma rakkaus kestää jatkuvan työnteon ja mitä kaikkea bisnestä mies tekeekään? Haastattelussa mennään myös pintaa syvemmälle, eikä keskitytä vain töihin.


Uutiset