Ex-ulkoministeri jyrähtää asekaupoista: ”Periaatteet ovat tälle hallitukselle paperia” uusisuomi 11:53 21.01

Entinen ulkoministeri, SDP:n kansanedustaja Erkki Tuomioja arvostelee kovin sanoin Suomen asevientiä.


Näkökulma: Rökäletappiota odottava Sdp luovuttamassa - johtajat kutsuttu kaksipäiväiseen kriisikokoukseen korpihotelliin iltalehti 07:20 20.01

Antti Rinne taivuttelee viihteellisessä ympäristössä puoluehallituksen jäseniä, jotta nämä eivät antaisi hänelle lentävää lähtöä pois politiikasta, kirjoittaa Olli Ainola. Enimmillään neljän prosentin kannatusta gallupeissa keräävän Sdp:n presidenttiehdokkaan Tuula Haataisen vaisu kansansuosio on syönyt puolueen johdon uskon ehdokkaansa menestymismahdollisuuksiin. Sdp on kutsunut keskeiset päättäjänsä ulkopuolisilta suljettuun kaksipäiväiseen keskustelutilaisuuteen, joka pidetään korpihotellissa Kirkkonummella melkein heti presidentinvaalien ensimmäisen kierroksen jälkeen.


Paavo Väyrysen vaalibudjetti 100 000 euron luokkaa - käyttää omia varoja 35 000 euroa iltalehti 22:29 19.01

Väyrynen on sijoittanut kampanjapäällikön mukaan omia varoja kampanjaan noin 35 000 euroa. Valitsijayhdistyksen presidenttiehdokas Paavo Väyrynen ei ole jättänyt vielä ennakkovaalirahailmoitustaan. Ennakkoilmoitus uupuu myös SDP:n presidenttiehdokkaalta Tuula Haataiselta ja perussuomalaisten presidenttiehdokkaalta Laura Huhtasaarelta.


Antti Rinne vaatii Juha Sipilältä vastausta: Aikooko hallitus kajota yleissitovuuteen? uusisuomi 17:53 19.01

Oppositiopuolue SDP:n puheenjohtaja Antti Rinne vaatii pääministeri Juha Sipilää kertomaan hallituksen kannan yleissitovuuteen ja irtisanomissuojaan.


Haatainen uskoo vaaleissa loppukirin voimaan: "Teen täysillä loppuun saakka" MTV 11:23 19.01

SDP:n presidenttiehdokkaan Tuula Haataisen ulkopoliittista kokemusta on kyseenalaistettu presidentinvaalikampanjan aikana. 


SDP:n puheenjohtaja MTV:n Uutisextrassa: Rinteen puheet aktiivimallista vain kovenevat – "Tämän me hoidamme" MTV 17:05 13.01

SDP:n puheenjohtaja Antti Rinne puolustaa MTV:n Uutisextrassa kohuttua lausuntoaan "niskalaukauksesta".


Pöllöraadin välitilinpäätös: Vanhanen ja Haavisto kärjessä, mutta nouseeko joku heidän ohitseen? MTV 11:49 13.01

MTV:n presidenttitentit ovat nyt puolivälissä. Kuluneen viikon aikana kahdeksasta ehdokkaasta neljä kävi yksittäistenteissä: keskustan Matti Vanhanen, vasemmistoliiton Merja Kyllönen, vihreiden Pekka Haavisto ja Sdp:n Tuula Haatainen.


Tuula Haatainen: Ei asevelvollisuutta naisille – perusteena synnyttäminen ja fyysisyys MTV 12:37 11.01

MTV:n eilisen vaalitentissä SDP:n Tuula Haatainen sanoo, ettei ole olemassa erikseen sisä- ja ulkopolitiikkaa. On olemassa vain arvojohtamista.


Puheviestinnän professori Haaviston ja Haataisen vaalitentistä – "Mitään erityisen kiinnostavaa ei noussut esille" MTV 06:08 11.01

Tampereen yliopiston puheviestinnän professori Pekka Isotalus arvioi, että presidentinvaaliehdokkaat ovat tähän asti tarjonneet vain vähän uusia näkökulmia keskusteluun. Eilen MTV Uutisten vaalitentissä haastattelussa nähtiin vihreiden Pekka Haavisto ja SDP:n Tuula Haatainen. 


MTV:n presidenttitentit: Haavisto vakuutti osaamisellaan, Haatainen sortui selittelyyn – "Momentum jäi käyttämättä" MTV 21:38 10.01

MTV:n vaalitentit ovat pyörähtäneet käyntiin, tänään illalla puolen tunnin grillissä nähtiin SDP:n Tuula Haatainen ja vihreiden Pekka Haavisto. Kuinka he pärjäsivät, sitä ruotii MTV:n oma "pöllöraati".


Pääkirjoitus: ”Niskalaukaus” ja värikkäät kielikuvat kuuluvat politiikkaan – ammattiloukkaantujat latistavat keskustelua iltasanomat 21:02 10.01

Sdp:n puheenjohtaja Antti Rinne käytti termiä ”niskalaukaus” arvostellessaan työttömien aktiivimallia.


Tuula Haatainen MTV:n tentissä: Naisille ei asevelvollisuutta MTV 21:00 10.01

SDP:n presidenttiehdokas Tuula Haatainen pääsee tänään vastamaan kysymyksiin MTV:n puoli tuntia kestävässä presidenttitentissä. Katso tentti yllä olevasta ikkunasta.


Vihreät haastaa aktiivimallin kahdeksan kohdan ohjelmallaan: "Hallitus vaikuttaa olevan täysin irtaantunut arjesta" MTV 11:28 10.01

SDP:n puheenjohtaja Antti Rinne käytti aktiivimallista niskalaukaustermiä. Vihreiden puheenjohtaja Touko Aalto on hallituksen ajamasta mallista myös tyrmistynyt – kenties vähemmän räväkkäin sanankääntein.


Lasse Laatusen näkökulma: Aktiivimallin poliittinen ansa iltalehti 22:31 09.01

Sipilän hallituksen tarkoitusperät ovat varmasti vilpittömät ja hyvät. Se olisi kuitenkin voinut vilkaista historiaa ja todeta, miten työttömyysturvan kanssa on käynyt esim. Ahon, Lipposen, Vanhasen ja Kataisen hallituksille, kirjoittaa Lasse Laatunen. Äskettäin säädetystä työttömyysturvan aktiivimallista on syntynyt melkoinen meteli. Saman tien on kerätty yli 100 000 nimen kansalaisaloite, jossa aktiivimallia vaaditaan kumottavaksi. Aloite tulee aikanaan eduskunnan käsittelyyn. Hallituspuolueet ovat kääntäneet keskustelua itse asiasta SDP:n puheenjohtaja Antti Rinteen kansalaispalautelainaukseen ”työttömät polvilleen ja niskalaukaus”. Kyllä politiikan ongelmat ovat syvemmällä kuin Rinteen puheissa, omissa tai lainatuissa. Päätoimittaja Antti Kokkonen kirjoitti taannoin Lapin Kansan pääkirjoituksessa erinomaisen analyysin aktiivimallista, sen synnystä, ongelmista ja laajemman uudistuksen tarpeista. Kokkonen kirjoitti, että aktiivimalli on huonompi, tehottomampi ja byrokraattisempi kuin alunperin kaavaillut työttömyysturvan keston porrastukset. Ne eivät kuitenkaan 3-kantavalmistelussa kelvanneet ay-liikkeelle. Kokkonen jatkoi, että sosiaaliturvan uudistamiseksi pitäisi tehdä jotain paljon enemmän ja järkevämpää. Olen Kokkosen kanssa samaa mieltä.


Rinne puolustaa ”niskalaukaus” -kohuvertausta: kertoo siteeranneensa 50-vuotiasta korkeakoulutettua naista iltalehti 21:04 09.01

SDP:n puheenjohtaja Antti Rinne kirjoittaa Facebookissa ymmärtäneensä työttömän vertauskuvan. Kritiikistä huolimatta Rinne ei omien sanojensa mukaan kadu vertauksen käyttämistä. SDP:n puheenjohtaja Antti Rinne joutui kritiikin kohteeksi siteerattuaan työttömien aktiivimallista saamaansa yleisöpalautetta Aamulehden haastattelussa (5.1.). Rinne kertoi haastattelussa saaneensa palautetta, jossa ihmiset ovat sanoneet, että "hallituksen politiikka tuntuu siltä, että halutaan laittaa työttömät polvilleen ja antaa heille niskalaukaus." Useiden poliitikkojen lisäksi Helsingin Sanomat kritisoi tänään pääkirjoituksessaan Rinteen retoriikkaa liian jyrkäksi. HS:n mukaan Rinteellä ei ole tyylitajua siinä, miten hän asioita ilmaisee.


Antti Rinne niskalaukauskohusta: ”Siteeraisin hänen sanojaan uudestaan” uusisuomi 20:10 09.01

Sanavalinnoista arvosteltu SDP:n puheenjohtaja Antti Rinne sanoo, että toistaisi siteeraamansa niskalaukausvertauksen uudelleenkin. Hän paljastaa Facebook-päivityksessään tarkemmin kohuvertauksen taustan.


Antti Rinteeltä paljastus niskalaukauskohusta: ”Siteeraisin hänen sanojaan uudestaan” uusisuomi 20:10 09.01

Sanavalinnoista arvosteltu SDP:n puheenjohtaja Antti Rinne sanoo, että toistaisi siteeraamansa niskalaukausvertauksen uudelleenkin. Hän paljastaa Facebook-päivityksessään tarkemmin kohuvertauksen taustan.


Juhana Vartiainen tyrmää SDP:n kritiikin aktiivimallista: "Ylimitoitettua ja teatraalista tekoloukkaantumista" MTV 19:09 09.01

Kokoomuksen kansanedustaja Juhana Vartiainen puolusti Peter Nyman -ohjelmassa työttömyysturvan aktiivimallia. Vartiaisen mukaan kova kritiikki osoittaa, että malli vaikuttaa.


Ex-työministeri listaa KSML:ssä seitsemän keinoa, joilla työttömät saadaan töihin ”aktiivimallia” reilummin iltalehti 09:46 08.01

Ex-työministeri, kansanedustaja Lauri Ihalainen (sd) listaa Keskisuomalaisen kolumnissaan seitsemän keinoa, joilla työttömiä saataisiin työllistettyä epäreiluksi koettua aktiivimallia reilummin. Kansalaisaloite niin sanotun työttömien aktiivimallin kumoamiseksi on kerännyt jo noin 115 000 allekirjoitusta. Entinen työministeri, SDP:n kansanedustaja Lauri Ihalainen pitää aktiivimallin kumoamiseksi tehdyn kansalaisaloitteen suosiota esimerkkinä siitä, että "epäreiluus ei vetele".


Ex-työministeri listaa seitsemän keinoa, joilla työttömät saadaan töihin ”aktiivimallia” reilummin iltalehti 09:46 08.01

Ex-työministeri, kansanedustaja Lauri Ihalainen (sd) listaa seitsemän keinoa, joilla työttömiä saataisiin työllistettyä epäreiluksi koettua aktiivimallia reilummin. Kansalaisaloite niin sanotun työttömien aktiivimallin kumoamiseksi on kerännyt jo noin 115 000 allekirjoitusta. Entinen työministeri, SDP:n kansanedustaja Lauri Ihalainen pitää aktiivimallin kumoamiseksi tehdyn kansalaisaloitteen suosiota esimerkkinä siitä, että "epäreiluus ei vetele".


Uutiset