Hinkuyskäepidemia riivaa Sastamalaa - HS: pikkuvauva joutui sairaalaan iltalehti 00:55 18.02

Pirkanmaan sairaanhoitopiiri tiedottaa, että Sastamalassa on meneillään hinkuyskäepidemia. Tammikuun puolivälin jälkeen Sastamalan Äetsässä on todettu kolme hinkuyskätapausta, jotka on varmistettu laboratoriotestein. Todetuista tapauksista kaksi on 11-15-vuotiaita Pehulan koulun ja Äetsän yläasteen oppilaita.


Hinkuyskäepidemia Sastamalassa ja Vaasassa: Sairastuneet lapsia, nuorin alle vuoden ikäinen – laajuutta selvitetään MTV 11:34 16.02

Vaasassa ja Pirkanmaan Sastamalassa on diagnosoitu tänä vuonna poikkeuksellisen paljon hinkuyskätapauksia.


Lapsia sairastunut hinkuyskään Pirkanmaalla – ”Epidemia voi olla nyt tiedossa olevaa laajempi” iltasanomat 09:20 16.02

Kolme lasta on sairastunut hinkuyskään Sastamalassa.


Hinkuyskäepidemia Sastamalassa: Sairastuneet lapsia, nuorin alle vuoden ikäinen – laajuutta selvitetään MTV 09:16 16.02

Sastamalassa Pirkanmaalla on tammikuun puolivälistä lähtien todettu kolme hinkuyskätapausta. Hinkuyskäepidemia voi olla nyt tiedossa olevaa laajempi, ja asiaa selvitetään parhaillaan, kerrotaan Pirkanmaan sairaanhoitopiiristä.


Sastamalassa todettu kolme hinkuyskätapausta - epidemia voi olla tiedossa olevaa laajempi iltalehti 09:08 16.02

Sairaanhoitopiiri ja kaupungin tartuntatautiviranomaiset sekä kouluterveydenhoitajat selvittävät asiaa parhaillaan. Tammikuun puolivälistä lähtien on Sastamalan Äetsässä todettu kolme laboratoriotestein varmistettua hinkuyskätapausta. Todetuista tapauksista kaksi on 11-15-vuotiaita, Pehulan koulun ja Äetsän yläasteen oppilaita. Yksi sairastuneista on alle puolen vuoden ikäinen pikkulapsi, jonka perheessä oli pitkään yskinyt perheenjäsen. Hinkuyskäepidemia voi olla nyt tiedossa olevaa tilannetta laajempi. Äetsän yläasteen ja Pehulan koulun oppilaiden vanhemmille on jaettu aiheesta tiedote ja muissa Sastamalan kouluissa kartoitetaan mahdollisia puuskaisesti yskiviä ensi viikolla tehtävän oppilaskyselyn kautta. Yskivät oppilaat ohjataan tutkimuksiin.


Kylie Jennerin vauvalla on sama nimi kuin suomalaisella kylällä - Fanit spekuloivat nimen taustaa iltalehti 17:21 10.02

Fanit uskovat perhosten olleen insipiraationa Stormin nimeen. Kylie Jennerin esikoinen sai nimekseen Stormi. Stormi on myös taajama Sastamalassa Tampereen lähellä. Jotkut vanhemmat ovat nimenneet lapsensa sen paikan mukaan, jossa lapsi on pantu alulle. Esimerkiksi Victoria ja David Beckhamin esikoinen on nimeltään Brooklyn New Yorkin kaupunginosan mukaan.


Syyttäjä vaatii kuuden vuoden tuomiota poliiseja päin haulikolla ampuneelle iltalehti 18:20 02.02

Syyttäjä vaatii viime syyskuussa poliiseja kohti haulikolla ampuneelle miehelle kuutta vuotta vankeutta viidestä murhanyrityksestä ja muun muassa törkeästä varkaudesta. Mies yhdessä vaimonsa kanssa varasti kolme haulikkoa tuttavansa kodista Sastamalassa. Sen jälkeen hän ampui poliiseja sekä liikkuvasta pakoautosta että tien reunasta pysähtyen. Mazda-autoa ajoi ampujan vaimo, jolle syyttäjä vaatii yli kahden vuoden vankilatuomiota.


TS: Olavi Mäenpää on kuollut MTV 10:26 31.01

Turun kunnallispolitiikassa vuosikymmenet vaikuttanut Olavi Mäenpää on kuollut. Hän menehtyi sairauskohtaukseen viime yönä. Hän oli syntynyt Tyrväällä eli nykyisessä Sastamalassa 26. marraskuuta 1950. Asiasta kertoo Turun Sanomat.


Pakoautosta ammuttiin kohti, näin poliisit kertoivat Sastamalan hurjasta takaa-ajosta: ”Olin hengenvaarassa, mutta pois ei voi lähteä” iltalehti 20:24 26.01

Kaksitoista poliisia oli hengenvaarassa Sastamalassa viime syyskuussa, kun he osallistuivat suomalaisittain harvinaiseen takaa- ajoon, jonka yhteydessä heitä kohti ammuttiin haulikolla.. Ampujan vaimo ajoi Mazda-merkkistä henkilöautoa ja aviomies tulitti poliiseja haulikolla ainakin viisi kertaa sekä maantiellä liikkuvasta autosta että pysähdyksissä. Ampujaa epäillään viidestä murhan yrityksestä ja hänen kuskina ollutta vaimoaan avunannosta murhien yrityksiin. Sekä kuski että ampuja olivat joko lääkkeiden, alkoholin tai sekakäytön vaikutuksen alaisina. Pakomatka Nokialta Huittisiin ei päättynyt siitäkään huolimatta, että poliisi ampui haulikkomiestä jalkaan. Auto pysähtyi vasta piikkimattoon. Kun haulikkomies ei laskenut asettaan senkään jälkeen, poliisi ampui vielä kerran ja poliisikoira sai otteen aseesta irtoamaan.


Pakenevasta autosta ammuttiin poliisia - avioparia epäillään murhan yrityksestä iltalehti 12:17 25.01

Torstaina Pirkanmaan käräjäoikeudessa aletaan käsitellä Sastamalan viimesyksyistä suurta poliisioperaatiota. Viime syyskuun puolessavälissä Sastamalassa nähtiin poliisin suuroperaatio, kun pakenevasta autosta ammuttiin paon aikana useita kertoja poliisia. Takaa-ajon aikana poliisi myös kadotti hetkeksi pakenijan. Autoa ajoi kovaa ylinopeutta vuonna 1978 syntynyt mies, joka myös ampui poliisia. Ase oli varastettu yksityishenkilöltä. Kyydissä autossa oli 1992 syntynyt nainen, joka on ampujan vaimo.


Valtatie 11 Sastamalassa jälleen auki liikenteelle iltasanomat 02:45 03.01

Säiliörekka kaatui Kiikoisten kohdilla tiistai-iltapäivällä.


Säiliörekka kaatui iltapäivällä – tunteja poikki ollut valtatie 11 avataan aikaisintaan keskiviikkona MTV 22:45 02.01

Pirkanmaalla Sastamalassa valtatie 11:n liikenne ohjataan kiertoteiden kautta ainakin keskiviikon ensi tunteihin asti, arvioidaan tieliikennekeskuksesta Tampereelta. Porin ja Tampereen välillä kulkeva valtatie on ollut pitkään poikki molempiin suuntiin säiliörekan kaaduttua tiistaina iltapäivällä.


Lähes 30 000 litraa polttonesteitä kuljettanut säiliörekka kaatui – valtatie 11 edelleen poikki Sastamalassa iltasanomat 20:56 02.01

Valtatie 11 pysyy suljettuna vielä tunteja onnettomuuspaikalla.


Valtatie 11 poikki Sastamalassa säiliörekan kaaduttua – tien avaaminen vie tunteja MTV 20:46 02.01

Pirkanmaalla Sastamalassa valtatie 11 on poikki molempiin suuntiin säiliörekan kaaduttua tielle, kertovat pelastuslaitos ja tieliikennekeskus. Liikenne ohjataan päivystävän palomestarin mukaan kiertoteitä.


Säiliörekan kaatumista edelsi kosketus henkilöautoon – valtatie 11:n avaaminen vie tunteja iltasanomat 16:57 02.01

Pirkanmaalla Sastamalassa valtatie 11 on poikki molempiin suuntiin säiliörekan kaaduttua tielle, kertovat pelastuslaitos ja tieliikennekeskus. Liikenne ohjataan päivystävän palomestarin mukaan kiertoteitä iltayhdeksän tienoille asti.


Säiliörekka kaatui – valtatie 11 poikki iltasanomat 15:38 02.01

Pirkanmaalla Sastamalassa valtatie 11 on poikki molempiin suuntiin säiliörekan kaaduttua tielle, kertovat pelastuslaitos ja tieliikennekeskus.


Uutiset