Suomi maksaa jatkossa yhä enemmän rahaa EU:lle - ministerit Terho ja Sipilä täysin eri linjoilla siitä, onko se reilua iltalehti 14:11 26.04

Eurooppa-ministeri Sampo Terho (sin) väläytti, että Suomen EU-maksut voivat jatkossa mennä alle prosenttiin BKT:stä - pääministeri Sipilä: ”Ei todellakaan todennäköistä.” EU:n budjetista vastaava komissaari Günther Oettinger vieraili torstaina Suomessa keskustelemassa EU:n tulevasta, vuosien 2021 - 2027, rahoituskehyksestä. Komissaari Oettinger tapasi muun muassa pääministeri Juha Sipilän (kesk) ja eurooppa-, kulttuuri- ja urheiluministeri Sampo Terhon (sin).


Seuraa livenä: budjettikomissaari Oettinger ja ministeri Terho kertovat EU-budjettineuvotteluista - mikä on Suomen tilanne? iltalehti 12:18 26.04

EU:n budjetista ja henkilöstöstä vastaava komissaari Günther Oettinger on Suomessa neuvottelemassa Suomenkin maksuosuudesta. Live tiedotustilaisuudesta alkaa kello 12.25. EU:n budjetista ja henkilöstöstä vastaava komissaari Günther Oettinger vierailee Suomessa torstaina 26. huhtikuuta. Eurooppa-, kulttuuri- ja urheiluministeri Sampo Terho (sin.) ja komissaari Oettinger pitävät lyhyen mediatapaamisen kello 12.25 alkaen. Paikalla on tiettävästi myös pääministeri Juha Sipilä (kesk).


Reunaehtoja ladannut Sampo Terho puhunut Orpon kanssa vain tekstiviestissä: ”Kumppanit eivät voi juonitella” uusisuomi 09:05 26.04

Sinisten puoluehallitus päätti jatkaa hallituksessa huolimatta kokoomuksen ”rumasta teosta”. Koko puoluehallitus ja sinisten puheenjohtaja Sampo Terho pitivät aiheesta tiedotustilaisuuden.


Reunaehtoja ladannut Sampo Terho puhunut Orpon kanssa vain tekstiviestissä: ”Tulee puukko selkään” uusisuomi 09:05 26.04

Sinisten puoluehallitus päätti jatkaa hallituksessa huolimatta kokoomuksen ”rumasta teosta”. Koko puoluehallitus ja sinisten puheenjohtaja Sampo Terho pitivät aiheesta tiedotustilaisuuden.


Analyysi: Suomalaiset joutuvat maksamaan tulevaisuudessa enemmän rahaa EU:lle, jotta maatalous- ja aluetuet saadaan turvattua iltalehti 07:31 26.04

Sipilän (kesk) hallitus on valmis lisäämään Suomen tulevaa maksuosuutta EU:lle, jotta alueiden kehitys- ja maatalousrahoja saadaan turvattua. EU:n budjetista vastaava komissaari Günther Oettinger saapuu Suomeen torstaina keskustelemaan ministerien ja kansanedustajien kanssa EU:n tulevasta, vuosien 2021-2027 rahoituskehyksestä. Komissaari Oettinger tapaa muun muassa eurooppa-, kulttuuri- ja urheiluministeri Sampo Terhon (sin), maa- ja metsätalousministeri Jari Lepän (kesk) ja elinkeinoministeri Mika Lintilän (kesk).


Hallituskriisi peruttu - siniset jatkavat hallituksessa iltalehti 22:16 25.04

Sampo Terhon mukaan sinisillä on tiukat reunaehdot hallitusyhteistyön jatkumiselle. Sinisten puheenjohtaja Sampo Terho ilmoitti hetki sitten eduskunnassa, että siniset jatkavat hallituksessa. Terhon mukaan sinisillä on kuitenkin tiukat reunaehdot hallitusyhteistyön jatkumiselle.


Hallituskriisi peruttu - siniset jatkaa hallituksessa kokoomuksen ”rumasta ja petollisesta teosta” huolimatta: Orpo ja Terho vaihtaneet toistaiseksi vain yhden tekstiviestin iltalehti 21:52 25.04

Siniset jatkaa Juha Sipilän (kesk) johtamassa hallituksessa kokoomuksen ”rumasta ja petollisesta teosta” huolimatta, sanoo Sampo Terho. Sinisten puheenjohtaja ja Sipilän hallituksen eurooppa-, kulttuuri- ja urheiluministeri Sampo Terho piti keskiviikkoiltana tiedotustilaisuuden eduskunnassa. Eduskunnan valtiosalissa pidetyssä tiedotustilaisuudessa Terho kertoi sinisten puoluehallituksen päättäneen jatkaa hallituksessa, mutta tietyin reunaehdoin. Terho luonnehti sinisten puoluehallituksessa käytyä keskustelua "syvälliseksi" ja "raskaaksi".


Sampo Terho: Siniset pysyy hallituksessa iltasanomat 20:34 25.04

Sinisten puoluehallitus haluaa puolueen pysyvän hallituksessa, sanoo sinisten puheenjohtaja Sampo Terho.


Sinisten Terho: Emme ole kaatamassa hallitusta – "Kokoomus tehnyt petollisen teon" MTV 20:24 25.04

Sinisten puheenjohtaja Sampo Terho kertoi tänään tiedotustilaisuudessa, että puolue ei ole aikeissa kaataa hallitusta. Hallitustrio tapaa Terhon mukaan vapun jälkeen. 


Hallituskriisi peruttu - siniset jatkavat hallituksessa iltalehti 20:14 25.04

Sampo Terhon mukaan sinisillä on tiukat reunaehdot hallitusyhteistyön jatkumiselle. Sinisten puheenjohtaja Sampo Terho ilmoitti hetki sitten eduskunnassa, että siniset jatkavat hallituksessa. Terhon mukaan sinisillä on kuitenkin tiukat reunaehdot hallitusyhteistyön jatkumiselle.


Live klo 19.55: Sinisissä kuohuu Turusen loikan jälkeen – Sampo Terho pitää tiedotustilaisuuden MTV 18:35 25.04

Sinisten puheenjohtaja Sampo Terho pitää tänään illalla tiedotustilaisuuden noin klo 19.55 alkaen.  


Prinssi Daniel edusti rennosti - jutusteli lasten kanssa ja temppuili tasapainolaudalla iltalehti 10:45 25.04

Keskiviikkoaamupäivän kouluvierailu sujui mukavissa merkeissä. Ruotsin kruununprinsessa Victorian aviopuoliso prinssi Daniel tutustui lauttasaarelaiseen kouluun keskiviikkona. Drumsö skolanissa prinssin vastaanotti ministeri Sampo Terho, joka kertoi tervetulopuheessaan olevansa mielissään saadessaan isännöidä tapaamista. Tervetulopuheessaan Sampo Terho selvitti myös Liikkuva koulu -ohjelman periaatteita. Kouluvierailun aikana tummansiniseen pukuun pukeutunut prinssi seurasi opetusta luokissa ja jutusteli rennon oloisesti oppilaiden kanssa. Prinssi pysähtyi sisällä tervehtimään tervehtimään pieniä ykkösluokkalaisia kysyen muun muassa heidän ikäänsä.


Lapset vastaanottivat prinssi Danielin koulun pihalla - Suomen-vierailu alkoi tihkusateessa iltalehti 09:58 25.04

Prinssi Danielin keskiviikon pikavisiitti Suomeen alkoi keväisessä tihkusateessa noin vartin aikataulusta myöhässä. Prinssi, Ruotsin sosiaaliministeri Annika Stranhäll seurueineen saivat lämpimän vastaanoton helsinkiläisen Drumsö skolanin pihassa aamulla noin vartin aikataulusta myöhässä. Koulun kolmos- ja kuudesluokkalaiset odottivat pihassa suomen- ja ruotsinlippuineen. Sisätiloissa prinssin seurueen vastaanotti Eurooppa-, kulttuuri- ja urheiluministeri Sampo Terho.


Kiistelty piispa tänään tv:ssä: Teemu Laajasalo vierailee Mad Cook Show'ssa iltalehti 08:22 25.04

Teemu Laajasalo nähdään Neloselta tulevassa viihdyttävässä ruokashow'ssa. Helsingin kiistelty piispa Teemu Laajasalo ja Selviytyjissä paraikaa kilpaileva Sampo Kaulanen ovat Riku Rantalan ja Tunna Milonoffin vieraina, kun ruokavisailu Mad Cook Show'n teemana on uskonto ja syöminen. Aihepiiri sopii eritoten Laajasalolle, jonka työpaikka evankelisluterilainen kirkko on. Alkuvuodesta seurakuntayhtymän sisällä ja ulkopuolellakin kuohui, kun Laajasalon moitittiin käyttäneen virka-asioiden hoitoon tarkoitettua luottokorttia väärin. Tuohon aikaan Laajasalo ei vielä toiminut piispana. Hän kiisti väitteet, mutta myönsi olleensa huolimaton muun muassa kuittimerkintöjen kanssa. Myös ulkopuolisen selvityksen mukaan Laajasalon korttia oli käytetty asianmukaisesti.


Selviytyjät-casting toistaa samaa kaavaa: Tässä ovat ensi kauden Janni, Christal, Kalle ja Sampo! iltalehti 06:55 25.04

Uusille Selviytyjät-kilpailijoille on helppo löytää vastinparit vielä käynnissä olevan ensimmäisen kauden kilpailijoista. Tiistaina julkistettiin tulevan toisen Selviytyjät Suomi -kauden kilpailijat. Silmiinpistävää on se, että monesta uudesta kilpailijasta tulee mieleen joku nykyisen, vielä käynnissä olevan kauden kilpailijoista. Esimerkiksi muusikko Kim Herold on kuin ilmetty näyttelijä Kai Vaine tällä kaudella. Molemmat ovat hyvännäköisiä nuoria miehiä, jotka saavat elantonsa taidealalta. Molempien julkisuuskuva on vakavahko ja hillitty. Kumpikaan ei ole suuren yleisön tuntema, mutta vaikuttaa omaavan monia kilpailun kannalta tärkeitä piirteitä.


Sampo Terholta myrskyvaroitus hallitukselle: ”Hyvin vaikea lähteä eteenpäin” iltasanomat 22:08 24.04

”Miten voin luottaa hallituskumppaniin, joka aamulla istuu kanssani kokoukseen, katsoo silmiin ja on hoitavinaan asioita kuin päivä olisi mikä tahansa, eikä sano asiasta mitään”, Terho tuskailee.


Sampo Terho ei perääntynyt Ylellä loikkauskohussa: ”Luottamuskriisi” iltasanomat 21:24 24.04

–?On se perin merkillistä, että he haluavat tehdä tämän juuri nyt, Terho sanoi.


Ilkka ja Pohjalainen: Sipilä varautuu jo hallituksen sote-kapinaan - keskusteluja tulossa RKP:n ja KD:n kanssa iltalehti 17:16 24.04

Pääministeri Juha Sipilä (kesk) aikoo kysyä RKP:ltä ja KD:ltä, voisivatko puolueet äänestää hallituksen sote- ja maakuntauudistuksen puolesta, uutisoivat Ilkka ja Pohjalainen verkkosivuillaan. Keskustelu hallituksen toimintakyvystä nousi tiistaina tapetille sen jälkeen, kun yksi puolueen voimahahmoista Kaj Turunen ilmoitti tiistaina loikkaavansa kokoomukseen. Turunen oli muun muassa keräämässä perussuomalaisista loikanneen sinisten kannattajakortteja viime talvena. Sinisten puheenjohtajan Sampo Terho syytti eduskunnassa kokoomusta juonittelusta. Pääministeri Sipilä ja kokoomuksen puheenjohtaja, valtiovarainministeri Petteri Orpo (kok) vakuuttivat, ettei hallituksen työskentely ole vaarantumassa.


Näkökulma: Loikkaus sinisistä oli odotettu ja lisääkin voi tulla - moni ”hillotolppalainen” miettii nyt tulevaisuuttaan iltalehti 16:36 24.04

Kun vaalit lähestyvät ja sinisten kannatus vaan mataa, moni ”hillotolppalainen” joutuu tosissaan miettimään poliittista tulevaisuuttaan, kirjoittaa Iltalehden Mika Koskinen. Sinisten puheenjohtaja Sampo Terho kommentoi loikkausta ja sen seurauksia tuoreeltaan. Kaj Turusen loikka sinisistä kokoomukseen oli odotettavissa. Pitkään on arvuuteltu, milloin sinisten eduskuntaryhmä alkaa ratketa liitoksistaan.


- jokainen - Kim ja ilman Veiniä, laskenut mies putosi mestarijoukkue pelaaja pelaajalta MM-kisojen alkua - neuvoja pääjuhla Finlandia-talossa, poistettiin yllättäen Pompeon nimityksen ulkoministeriksi potilasvahinkojen määrästä pudotti uutispommin kesken sai naisen SM-kultamitali kaulalla sopeutumiseläkkeisiin Suomen jääkiekon Suomi pitkän tapaavat maiden rajalla tyhjille – SM-kultaa torjunut

Uutiset