Lentomäen MM-kisat Tanden nimiin – Ahonen paranteli sijoitustaan MTV 19:19 20.01

Norjalainen Andre Daniel Tande oli ykkönen lentomäen MM-kilpailuissa Saksan Oberstdorfissa. Ainoana suomalaisena kolmelle viimeiselle kierrokselle yltänyt Janne Ahonen paranteli sijoitustaan lauantaina.


Hieno vire jatkuu: Mika Poutala luisteli kolmanneksi 1 000 metrillä iltalehti 16:23 20.01

Mika Poutala nousi palkintokorokkeelle maailmancupin 1 000 metrin pikaluistelukilpailussa Saksan Erfurtissa. Poutala sijoittui kolmanneksi. Hollanti otti kilpailussa kaksoisvoiton. Kjeld Nuis oli nopein ennen Hein Otterspeeriä (+0,39 sekuntia) ja Poutalaa (+0,42). Palkintopallipaikka oli Poutalan uran kolmas 1 000 metrillä maailmancupissa. Poutala oli vuonna 2016 Harbinissa toinen ja vuonna 2009 Salt Lake Cityssä kolmas. Kaiken kaikkiaan maailmancupissa palkintopallisija oli Poutalan uran 19:s.


Kommentti: EU:n todellinen ongelma ei ole raha tai yhteisvastuu, vaan Puola MTV 21:13 19.01

Saksan EU-linjan muuttumista ei vielä kannata juhlia eikä liioin pelätä. Yhteisvastuun lisääminen jää nimelliseksi. Ja joka tapauksessa historiallinen haaste tulee Varsovasta.


Ahonen paransi toisella kierroksella – konkarihyppääjältä totaalinen epäonnistuminen MTV 19:08 19.01

Janne Ahonen paransi sijoitustaan kahdella pykälällä toisella kierroksella lentomäen MM-kisoissa Saksan Oberstdorfissa.


Tuomas Grönmanilta hieno venyminen ampumahiihdon maailmancupissa iltalehti 16:58 19.01

Tuomas Grönman oli parhaana suomalaisena 25:s ampumahiihdon maailmancupin pikakilpailussa Italian Anterselvassa. Grönman selvitti ampumapaikat yhdellä ohilaukauksella ja jäi voittajasta, Norjan Johannes Thingnes Böstä hieman yli kaksi minuuttia. Palkintopallille nousivat myös Ranskan Martin Fourcade ja Saksan Arnd Peiffer.


Saksassa peruttiin kaikki pikajunat kovan tuulen vuoksi – osassa maata hirmumyrskylukemia iltasanomat 18:00 18.01

Saksan rautatieyhtiö Deutsche Bahn on perunut kaikki loput kaukojunansa tänään kovan tuulen vuoksi.


Poliisi paljasti ihmissalakuljetusringin: turistiviisumeilla Puolaan, turvapaikka-anomus Saksasta iltalehti 18:12 17.01

Perheenjäsenet järjestivät syyrialaisia Persianlahdelta lentoteitse Eurooppaan 8 000 euron maksua vastaan. Saksan poliisi oli jäljittänyt ihmissalakuljettajia lähes vuoden ajan. (REUTERS) Saksan ja Puolan poliisi ovat paljastaneet laajan ihmissalakuljetusringin, kertoivat viranomaiset keskiviikkona. Rikostutkinta on aloitettu puolalais-syyrialaisista perheenjäsenistä, joita epäillään "järjestelmällisen ja kaupallisen ulkomaalaisten ihmissalakuljetuksen" johtamisesta.


Muistatko Katarina Wittin? Playboyssa poseerannut olympiatähti kertoo, miten häntä vakoiltiin - ”Yhdyntä tapahtui kello 20.00 ja 20.07 välillä” iltalehti 10:03 17.01

Yksi kaikkien aikojen taitoluistelijoista teki lähes mahdottomasta mahdollisen. Reilut 50 vuotta sitten Itä-Saksan Staaken ei kylmän sodan aikana ollut maailman hurmaavimpia asuinpaikkoja. Berliinin kupeessa sijaitsevasta pikkukaupungista ponnisti kuitenkin maailmanmaineeseen tyttö, josta tuli aikansa valovoimaisin taitoluistelija.


Koulubussi ajoi seinään Saksassa – lähes 50 loukkaantui iltasanomat 17:22 16.01

Saksan lounaisosassa lähes 50 ihmistä loukkaantui, kun koulubussi ajoi seinään Eberbachin kaupungissa tiistaina. Asiasta kertoi Focus Online -sivusto.


Pääkirjoitus: Suomen EU-ankkuri uhkaa pettää iltasanomat 21:00 15.01

Saksan seuraava hallitus voi olla monessa suuressakin EU-kysymyksessä tyystin toista maata kuin edellinen.


Saksan laivaston uusi fregatti on täysi susi iltalehti 15:03 15.01

Uusi alus ei läpäissyt testejä eikä ole merikelpoinen. Uudesta Baden-Würtenberg -luokan fregateista (F-125) piti tulla Saksan laivaston ylpeys. 7 000 tonnin alus on suurin sotalaiva maailmansotien jälkeen. Tavoitteena oli, että F-125 voisi viedä sotilaita minne päin maailmaa tahansa, taistella vihollisen sotalaivoja vastaan ja selvitä merillä jopa kaksi vuotta ilman kotisatamassa käyntiä. Kaiken lisäksi kaikki tämä piti onnistua puolet pienemmällä miehistöllä (120 henkilöä) kuin aluksen edeltäjissä oli.


Mikä on mahdollistanut Mäkäräisen kärkipaikan maailmancupissa? - "Näköjään poikii hyviä sijoituksia" MTV 23:01 14.01

Kaisa Mäkäräinen nousi ampumahiihdon maailmancupin kärkeen, kun hän oli ykkönen 12,5 kilometrin yhteislähtökisassa Saksan Ruhpoldingissa sunnuntaina.


Suomalaiset kisasivat SM-hiihdoissa – Ruotsi ja Italia juhlivat maailmancupin pariviesteissä iltasanomat 18:06 14.01

Hiihdon maailmancupia hiihdettiin Saksan Dresdenissä.


Iloinen sunnuntai! – Kaisa Mäkäräisen kauden avausvoitto siivitti myös maailmancupin kärkeen MTV 17:51 14.01

Kaisa Mäkäräinen nappasi kauden avausvoittonsa sunnuntaina, kun hän oli ykkönen ampumahiihdon maailmancupin 12,5 kilometrin yhteislähtökisassa Saksan Ruhpoldingissa.


Saksalaistaiteilijan traaginen elämä: Hitler mitätöi elämäntyön, poika kuoli sodassa ja koti tuhoutui pommituksessa iltasanomat 17:28 14.01

Saksan arvostetuimpiin taiteilijoihin kuuluva Käthe Kollwitz julistettiin natsi-Saksassa rappiotaiteilijaksi. Hän joutui kokemaan myös lapsen kuoleman ja kodin tuhoutumisen.


Kaisa Mäkäräinen kommentoi hurjaa loppukirivoittoaan Ylellä: ”En pidä itseäni minään sprintterinä” iltasanomat 16:59 14.01

Kaisa Mäkäräinen kävi jännittävän voittotaistelun Saksan Laura Dahlmeierin kanssa Ruhpoldingissa.


Kaisa Mäkäräiselle avausvoitto, nousi maailmancupin kärkeen uusisuomi 16:44 14.01

Kaisa Mäkäräinen alkaa olla huippuvireessä sopivasti olympiakisojen kynnyksellä. Sunnuntaina hän saavutti kauden ensimmäisen voittonsa ampumahiihdon maailmancupissa voitettuaan yhteislähtökisan Saksan Ruhpoldingissa.


Upeaa, Kaisa! Mäkäräiselle kauden ensimmäinen voitto huiman loppukiritaistelun jälkeen iltalehti 16:16 14.01

Kaisa Mäkäräinen on voittanut naisten 12,5 kilometrin yhteislähtökisan Saksan Ruhpoldingissa. Kyseessä oli suomalaiselle kauden ensimmäinen voitto ampumahiihdon maailmancupissa. Mäkäräinen kukisti loppukiritaistelussa Saksan Laura Dahlmeierin, joka jäi suomalaisesta ainoastaan 0,8 sekunnin päähän.


Kaisa Mäkäräinen upeaan voittoon Ruhpoldingissa! Kukisti Laura Dahlmeierin hurjassa loppukirissä iltasanomat 16:15 14.01

Kaisa Mäkäräinen voitti ampumahiihdon maailmancupin yhteislähtökilpailun Saksan Ruhpoldingissa.


Uutiset