Maantien luisteluvideosta tuttu vieremäläisisäntä näki heti, mihin Iivo Niskasen kulta ratkesi: "Saattaa kultajuhlissa kunnan väkiluku tuplaantua" MTV 18:12 24.02

Iivo Niskanen hiihti viimeistään tänään Vieremän maailmankartalle olympiavoitollaan. Tippa nousi linssiin myös Pohjois-Savon pikkukunnan kuuluisimmilla luistelijoilla.


Nainen ajoi auton tahallaan päin Valkoisen talon turvapuomia - Valkoinen talo suljettiin tunniksi iltalehti 02:06 24.02

Yhdysvalloissa Valkoinen talo suljettiin perjantaina noin tunniksi sen jälkeen, kun auto ajoi päin turvallisuuspuomia päin lähellä Valkoista taloa. Asiasta ilmoitti Yhdysvaltain Salainen palvelu. Mediatietojen mukaan autoa ajanut nainen saattaa kärsiä mielenterveysongelmista. Nainen ajoi puomia päin tahallaan, mutta ei päässyt siitä läpi.


Valio poistaa myynnistä äidinmaidonkorvikkeita ja vieroitusvalmisteita - tuotteilla pilaantumisvaara iltalehti 19:59 23.02

Valio poistaa varotoimenpiteenä myynnistä erän maitopohjaisia äidinmaidonkorvikkeita ja vieroitusvalmisteita. Valio tiedottaa, että parasta ennen -päiväyksellä 14.6.2018 litran pakkauksissa olevia Valio Tuuti 1 ja 2 -tuotteita pakkauskoossa ei pidä käyttää. Valion mukaan pakkauskone on saattanut vaurioittaa tuotteen valmistuksen aikana yksittäisiä pakkauksia, mikä saattaa aiheuttaa tuotteen pilaantumisen.


Olympialaiset: Varatkaa tori – Niskanen on kisan ykkössuosikki iltasanomat 15:02 23.02

Lauantaiaamuna Suomen aikaa käydään se kisa, jossa Suomen mitalitilasto saattaa saada sen kultaisen silauksen. Iivo Niskanen starttaa miesten perinteisen 50 kilometrille suurimpana voittajasuosikkina.


Asiantuntija: Venäjä saattaa aloittaa verilöylyn Donbasissa horjuttaakseen rauhanturvaoperaatiota iltalehti 14:10 23.02

Ukrainan barometri -palvelun johtaja pelkää, että Venäjän mahdollinen provokaatio Itä-Ukrainassa saattaa luoda uuden Srebrenican. Ukrainan barometri -palvelun johtaja, politiikan tutkija ja sosiologi Viktor Nebozhenko sanoo, että viime aikainen historia on osoittanut, että rauhanturvaoperaation aloittaminen konfliktialueella aiheuttaa yleensä viimeiset mutta rajut väkivaltaisuudet sodan osapuolten kesken. Hän painottaa, että rauhanturvaajien saapuminen Donbasin alueelle Itä-Ukrainaan tuo todennäköisesti tullessaan massiivisen provokaation Venäjän suunnalta.


NHL:n siirtotakaraja, Metropolien divisioona: Rick Nash on nimi monen huulilla jatkoaika.com 06:00 23.02

New York Rangers löi tämän kauden osalta hanskat tiskiin, ja muun muassa hyökkääjät Michael Grabner ja Rick Nash ovatkin haluttua tavaraa NHL:n siirtotakarajalla. Carolina Hurricanesin Justin Faulkinkin maisema saattaa vaihtua vaisun kauden myötä.


Pakkanen kiristyy - autoilijoille kelivaroitus länsirannikolle iltalehti 05:17 23.02

Pöllyävä lumisade saattaa haitata perjantaina liikennettä Varsinais-Suomen ja Uudenmaan alueella, varoittaa Ilmatieteen laitos. Ilmatieteen laitos varoittaa autoilijoita perjantaina aamulla Varsinais-Suomen ja Uudenmaan rajamailla sekä länsirannikon tuntumassa. Lumi pöllyää pakkasessa nopeasti ja kiillottuu tienpintaan. Kelivaroitus on voimassa melko pienellä alueella. - Pöllyävä lumi ei sotke Helsinki-Turku-moottoritietä, mutta länsirannikon tuntumassa sekä Inkoo-Hanko-Salo -akselilla ja Turun lähellä lumisadekuurot haittaavat liikennettä. Tienpinnat voivat olla liukkaat, Ilmatieteen laitoksen päivystävä meteorologi Jari Tuovinen kertoo Iltalehdelle.


Lääkärit poistivat mieheltä 1,8 kilon aivokasvaimen MTV 22:44 22.02

Intiassa lääkärit ovat poistaneet 1,8 kilon painoisen aivokasvaimen 31-vuotiaalta mieheltä. Lääkärit arvelevat, että kyseinen kasvain saattaa olla maailman suurin.


Tutkija Suomen pudotuksesta korruptioraportissa: Maassamme saattaa olla vääränlainen vaikenemisen perinne MTV 16:41 22.02

Suomen saamat pisteet heikkenivät korruptiota seuraavan Transparency Internationalin tuoreessa vuosiraportissa. Transparency International lisäksi totesi, että Suomen pisteiden putoaminen oli Länsi-Euroopan vuoden 2017 huolestuttavimpia tapauksia.


NHL:n siirtotakaraja, Tyynenmeren divisioona: Thomas Vanek jälleen mukana siirtohuhujen pyörteissä jatkoaika.com 06:00 22.02

NHL:n pohjille vajonnut Edmonton Oilers voi asettua siirtotakarajan lähestyessä jälleen myyjäksi. Muun muassa Patrick Maroon ja Mark Letestu ovat hyökkääjiä, jotka herättävät kiinnostusta muissa joukkueissa. Arizona Coyotesin Max Domi ei ole esiintynyt tällä kaudella edukseen, ja nuori kanadalainen saattaa myöskin olla kauppatavaraa.


Leijoniin rajuja muutoksia Kanada-peliin: Kentälliset täysin uuteen uskoon! iltalehti 06:29 21.02

Päävalmentaja Lauri Marjamäki murjoi Leijonien kentälliset lähes totaalisen uusiksi illan Kanada-puolivälierään. Hyökkäysketjuista ainoastaan Jarno Koskirannan johtama vitja on pitänyt muotonsa. Muutoin ketjut ovat muotoutuneet täysin uusiksi. Muun muassa superjunnu Eeli Tolvanen saa uuden ketjukaverin, kun Julius Junttila ottaa paikan Tolvasen ja Petri Kontiolan rinnalta. Kokoonpanosta uupuvat hyökkääjä Teemu Hartikainen ja puolustaja Tommi Kivistö. Poissaolojen taustalla saattaa olla loukkaantumisia. Päävalmentaja Lauri Marjamäki kertoi ennen kokoonpanojen julkistamista, että pari pelaajaa kärsii kolhuista ja heidän tilannettaan kartoitetaan. Nimeltä Marjamäki ei sääntöjen mukaan saanut pelaajia paljastaa.


Trump on määräämässä sarjatuliaseeksi muuntavan lisäosan kiellettäväksi iltasanomat 00:17 21.02

Presidentti saattaa harkita Floridan kouluampumisen jälkeen myös muita aserajoituksia.


Sarjahukuttajaa saattaa odottaa pitkä pytty­tuomio – uhrin omainen: ”Seuraavat 15 vuotta voimme ehkä hengittää” iltasanomat 22:22 20.02

Pekka Seppänen todettiin erittäin vaaralliseksi. Jos tuomiot tapoista jäävät voimaan, hän joutuu istumaan niin sanotun pyttytuomion eli rangaistusajan päivästä päivään.


Eutanasian valvonta Belgiassa herättää yhä enemmän kritiikkiä - epäily: sukulaiset saattavat painostaa armomurhaan iltalehti 20:38 20.02

Varsinkin vanhuspotilaiden dementia saattaa käytännössä estää oman tahdon ilmaisemista. Belgiassa on noussut yhä näkyvämmin julkiseen keskusteluun kysymys siitä, kuinka maan sallivaa eutanasialainsäädäntöä todellisuudessa valvotaan. Erityisen arveluttavana pidetään eutanasiaa sellaisten mielenterveyspotilaiden kohdalla, jotka eivät itse kykene kertomaan omaa tahtoaan. Asia nousi julkisuuteen viime syksynä, kun Belgian eutanasiakäytäntöjä valvovan komitean varapuheenjohtaja, lääketieteen tohtori Willem Distelmans väitti julkisesti tunnetun eutanasialääkärin Lieve Thienpontin potilaiden saaneen eutanasian ilman, että siihen vaadittavia laillisia edellytyksiä oli täytetty.


Demarit asettivat vaatimuksia hallitukselle: ”Ilman Supon valvontaa ei tule tiedusteluoikeuksia” iltalehti 19:33 20.02

- Löysät on poliitikkojen housussa, jos tiedustelusta jäädään kiinni, Joona Räsänen (sd) sanoi. Tiedustelulakiasiassa vaa'ankieliasemaan päässeet demarit esittivät eduskunnan tiedustelulakipakettia koskevan lähetekeskustelun yhteydessä vaatimuksiaan hallitukselle. Lainsäädäntö ei saa mahdollistaa massavalvontaa ja Supon koko toiminta pitää saattaa asianmukaisen parlamentaarisen valvonnan piiriin, demareiden viesti kuului.


Olympialaiset: Yllättääkö Italia miesten parisprintissä? iltasanomat 15:40 20.02

Miesten parisprintin selvä ykkössuosikki on totutusti Johannes Hösflot Kläbon ankkuroima Norja. Kovin haaste saattaa tulla Italialta, jonka kiritykki Federico Pellegrino on voittanut Kläbon tällä kaudella vapaan tyylin sprintissä.


James Neal ehkä sittenkin kaupan – Golden Knights on siirtorajallakin musta hevonen jatkoaika.com 06:06 19.02

Vegas Golden Knightsin yllättävä menestyminen on tehnyt joukkueesta entistä mielenkiintoisemman seurattavan siirtotakarajalla ja loppukaudella. James Neal saattaa sittenkin olla kaupan, vaikka laajennusjoukkue on äärimmäisen hyvissä asetelmissa pudotuspelejä ajatellen.


Leijonien jatkopelien aikataulut julkaistiin: seuraava ottelu pelataan Suomen aikaa iltapäivällä iltasanomat 17:36 18.02

Leijonien karsintakierroksen ottelu ja mahdollinen puolivälieräottelu pelataan kello 14.10 Suomen aikaa. Osa leijonafaneista saattaa joutua seuraamaan Suomen otteita työpäivän aikana.


Saako Ruotsi Super-Eelin kuriin? Nyt koneen on käytävä kaikilla neljällä sylinterillä! iltalehti 11:32 18.02

Kaikki Leijonien ketjut eivät ole vielä olleet tasolla, jota olympialaisissa menestyminen vaatii. Suomi ja Ruotsi ratkaisevat alkulohkon voiton ja suoran puolivälieräpaikan kello 14.10 alkavassa ottelussa. Tosin myös paras lohkokakkonen etenee suoraan puolivälieriin, ja sekin saattaa löytyä tästä lohkosta. Joka tapauksessa panokset kasvavat kahden "harjoitusottelun" jälkeen. Niiden perusteella Suomen viisikkopeli on melko hyvässä kuosissa, mutta parantamisen varaakin löytyy. Kaikki hyökkäysketjut eivät ole vielä päässeet pelin ytimeen.


Uutiset