Alkoholin etämyyntiä selvitetään yhä – Saarikko: Alkon monopoliasema turvataan iltasanomat 13:28 15.12

Työryhmä alkaa pohtia alkoholilaissa auki jäävää kysymystä.


Eduskunnassa värikäs alkoholikeskustelu aamuyöllä: ”Tervetuloa Korsoon, Suomen Pariisiin” iltalehti 10:09 15.12

Eduskunta kävi torstai-iltana ja perjantain vastaisena yönä ”polveilevan ja monituntisen” keskustelun alkoholilain sisällöstä, kuten viimeisenä puhujana kello 2.45 aloittanut SDP:n Joona Räsänen keskustelua kuvasi. Keskustelu alkoi torstai-iltana kello 21.16. Puheenvuoroja pitivät erityisesti ne edustajat, jotka suhtautuvat uudistukseen kriittisesti. Äänessä oli myös alkoholilain uudistuksesta vastanneet nykyinen ja entinen sosiaali- ja terveysminsteri Annika Saarikko (kesk) ja Juha Rehula(kesk).


Saarikko: Sote saatava valmiiksi, muutoin terveysfirmojen ”villi meno jatkuu ja terveydenhuolto eriarvoistuu” iltalehti 10:02 09.12

Keskustan sote-ministeri Saarikko ryöpyttää yksityisiä terveysjättejä ja patistaa sote-uudistusta valmiiksi, koska muutoin villi nykymeno jatkuu ja terveydenhuolto eriarvoistuu. - Ymmärrän, että erityisesti suuryritykset hakevat nyt asemia kiinteistöjä ostamalla ja nykyisen lainsäädännön tulkintaa avartamalla. Markkina-asemat kiinnostavat. Mutta ei ole kestävää, jos samaan aikaan historiallisen reformin kanssa julkinen valta joutuu käymään kilpajuoksua yrityselämän kanssa, Annika Saarikko (kesk) moittii blogissaan (9.12). Perhe ja peruspalveluministeri Saarikon mukaan Juha Sipilän (kesk) hallituksen on saatava sote-uudistus valmiiksi, sillä muuten terveysfirmojen "villi meno ja markkinaosuuksien valtaaminen kiihtyvät".


Sote-varoitus ministeriltä: "Vähävaraiset uhkaavat päätyä julkisen hoidettaviksi, varakkaat hyödyntävät yksityisiä" uusisuomi 09:18 09.12

Perhe- ja peruspalveluministeri Annika Saarikko (kesk.) varoittaa, että Suomen uhkaa syntyä polarisoidut terveydenhuollon markkinat.


Siikalatvan ja Mehiläisen yhteinen terveyskeskus arvioitiin lainvastaiseksi - ministeri Saarikko IL:lle: ”Nyt on syytä malttiin” iltalehti 20:25 02.12

Mehiläisessä yllätyttiin ministeriöiden tulkinnasta. Valtiovarainministeriö ja sosiaali- ja terveysministeriö , että Pohjois-Pohjanmaalla sijaitseva Siikalatva ei voi perustaa terveysasemaa toisen kunnan alueelle Ouluun. Sosiaali- ja terveyspalvelunsa Mehiläiselle ulkoistanut Siikalatva oli aikeissa perustaa terveysaseman Oulun Mehiläisen yhteyteen. Ajatuksena oli, että "etäpistettä" voisivat käyttää myös oululaiset.


Naisministerit paljastavat, miten sukupuoli on vaikuttanut uraan ja mikä rooli naispäättäjillä on ollut Suomen menestykseen iltalehti 06:53 01.12

Yhdeksän naisministeriä kertoo, miten sukupuoli on vaikuttanut uralla etenemiseen, ketä he ihailevat ja mikä rooli naispäättäjillä on ollut Suomen menestyksen rakentamisessa. Yli 30 suomalaista naisministeriä kokoontuu perjantaina Helsinkiin, kun valtioneuvoston kanslia julkistaa Suomi 100 -juhlavuoteen liittyvän Itsenäisen Suomen naisministerit -verkkopalvelun, jossa esitellään kaikki Suomen 87 naisministeriä aina Miina Sillanpäästä (1926) tuoreimpaan ministeri Annika Saarikkoon. Iltalehti kysyi yhdeksältä suomalaiselta naisministeriltä, millaista on ollut toimia politiikassa naisena, onko sukupuoli ollut este vai etu uralla etenemiseen, ja millainen vaikutus naispoliitikoilla on ollut satavuotiaan Suomen kehitykseen.


Kimppakämppien asumistukiuudistus peruttiin – olisi iskenyt opiskelijoihin iltasanomat 11:43 28.11

Ministeri Saarikko: Ratkaisuun vaikuttivat erityisesti opiskelijoihin kohdistuvat vaikutukset.


Hallitus vetää pois esityksen osa-asunnon normista iltasanomat 11:13 28.11

Ministeri Saarikko: Ratkaisuun vaikuttivat erityisesti opiskelijoihin kohdistuvat vaikutukset.


Ministeri avaa ajatusta äitiyspakkauksen nimen muuttamisesta – aihe puhuttaa suomalaisia: ”Miten olisi seksin seuraus -pakkaus” iltasanomat 21:57 22.11

Annika Saarikko ei näe mahdollista äitiyspakkauksen nimenvaihdosta sukupuolineutraaliuden korostamisena, vaan molempien vanhempien ja vauvan esiin nostamisena.


Ministeri Saarikko puhuu uskostaan - oli nuorena aktiivinen seurakuntalainen: ”en ehdi käydä kirkossa joka sunnuntai” iltalehti 07:20 19.11

IL-TV:n Sensuroimaton Päivärinta -ohjelmassa kuullaan perhe- ja peruspalveluministerin mietteitä uskonnollisesta elämäntavasta. Ministeri Annika Saarikon (kesk) uskonnollisuus nousi esille IL-TV:n Sensuroimaton Päivärinta -ohjelman uusimmassa jaksossa eutanasia-teeman yhteydessä. Erikoistoimittaja Susanne Päivärinta kysyy Saarikolta, vastustaako ministeri eutanasiaa uskonnollisen vakaumuksensa vuoksi. Saarikko on ollut aktiivinen seurakuntanuori ja toiminut isosena.


Li Andersson vaatii Sipilältä: Vihellä kokoomuslobbareiden sotepeli poikki iltalehti 15:13 18.11

Vasemmistoliiton puheenjohtaja Li Anderssonin mukaan pääministeri Sipilä voisi osoittaa johtajuutta viheltämällä kokoomuslobbareiden sotepelin poikki. Puheenjohtaja Li Andersson puhui lauantaina vasemmistoliiton puoluevaltuustossa. Andersson korosti sote-uudistuksen olevan vaalikauden tärkein kysymys. Andersson kritisoi tiedotteen mukaan voimakkaasti keskustaministereitä Juha Sipilää ja Annika Saarikkoa heidän kuluneella viikolla antamistaan monopolilausunnoistaan.


Annika Saarikko elää punamultaparisuhteessa - tällaisia ”väittelyharjoituksia” hän käy demarimiehensä kanssa iltalehti 11:49 17.11

Perhe- ja peruspalveluministeri kertoo perhe-elämästään IL-TV:n Sensuroimaton Päivärinta -ohjelman uusimassa jaksossa. Tällaista on keskustaministerin ja demarin jakama perhearki. Annika Saarikko kertoo videolla parisuhteestaan. Ministeri Annika Saarikko on naimisissa valtiovarainministeriössä työskentelevän SDP:läisen Erkki Papusen kanssa.


Annika Saarikko tietää, miltä vanhemman menettäminen tuntuu: ”Nyt ei ole enää isää kannustamassa” iltalehti 12:13 16.11

Perhe- ja peruspalveluministeri Annika Saarikko avautuu IL-TV:n Sensuroimaton Päivärinta -ohjelman uusimassa jaksossa surusta, jonka hän joutui kohtamaan alkuvuodesta Videolla Annika Saarikko kertoo, miltä isän menettäminen tuntui. Saarikon isä kuoli kuluvan vuoden tammikuussa.


Ministeri Saarikko kertoo, miksi vastustaa eutanasiaa - pitää silti kansalaisaloitetta hyvänä asiana iltalehti 08:49 16.11

Annika Saarikon mukaan hänen hengellisellä vakaumuksellaan ei ole suoraan tekemistä sen kanssa, ettei hän kannata armokuoleman sallimista. Ministeri avaa näkemyksiään IL-TV:n Sensuroimaton Päivärinta -ohjelman haastattelussa. Miksi ministeri vastustaa eutanasiaa? Vastaus selviää videolta. Eduskunnassa on viimeakoina käsitelty kansalaisaloitetta eutanasian eli armokuoleman sallimisesta. Kansanedustajilla ei ole asiassa puoluekuria, vaan he voivat suhtautua asiaan omantunnon mukaan.


Susanne Päivärinta grillasi ministeriä oikein kunnolla - ”Ettekö ota peiliä käteen?” iltalehti 21:02 15.11

IL-TV:n Sensuroimaton Päivärinta -ohjelman uusimassa jaksossa ministeri Annika Saarikko kertoo, miltä osin hän on tyytyväinen sote-uudistukseen. Pitääkö päättäjien ottaa peili käteen, kun kokonainen keskussairaala on menossa yksityiselle? Videolla ministeri vastaa. Perhe- ja peruspalveluministeri Annika Saarikolta kysytään ohjelman haastattelussa, onko hän tyytyväinen sote-uudistuksen lausuntokierroksella olevaan lakiesitykseen.


Porvoon leikkipuistosurma pysäytti Annika Saarikon, jolla samanikäinen lapsi: ”henki salpautui kun luin sen uutisen” iltalehti 19:12 15.11

Keskustalainen perhe- ja peruspalveluministeri Annika Saarikko pitää tärkeänä, että viranomaiset saavat tutkia Porvoon lapsisurman taustat rauhassa. Hän kommentoi asiaa IL-TV:n Sensuroimattoman Päivärinnan haastattelussa. Videolla ministeri kuvailee, miten hän reagoi Porvoon lapsisurmaan. Suomen uutisagendaa on kuluvalla viikolla hallinnut Porvoossa tapahtunut perhetragedia, jossa isän epäillään surmanneen 3-vuotiaan tyttärensä maanantaina leikkipuistossa.


Saarikko haluaa rajoituslain tiukennukset voimaan ensi vuoden alusta iltasanomat 18:13 15.11

Perhe- ja peruspalveluministeri Annika Saarikko (kesk) toivoo, että sote-uudistukseen liittyvän rajoituslain muutokset tulisivat voimaan ensi vuoden alusta.


Ministeri soten aikataulusta: ”Viimein eteenpäin” - Lait läpi alkukesästä 2018 iltalehti 13:00 02.11

Perhe- ja peruspalveluministeri Annika Saarikon mukaan sote-paketti hyväksyttäisiin viimeinkin eduskunnassa alkukesästä 2018. Perhe- ja peruspalveluministeri Annika Saarikko kertoi sosiaali- ja terveyspalveluudistuksen aikataulusta Suurilla Lehtipäivillä Oulussa. Saarikon mukaan ”hallituksen tahto on saada sote-järjestämisen laaja lakikokonaisuus viimein eteenpäin”.


Keskustan Sirkka-Liisa Anttila arvostelee puolueensa ministeriä ja syyttää sote-vastuuta kannatuksen laskusta iltalehti 18:17 22.10

Sote-soppa heiluttaa keskustan rivejä. Kansanedustaja Sirkka-Liisa Anttilan (kesk) mukaan keskustalaisten ministereiden syliin kaatunut sote-uudistus syö pahasti keskustan kannatusta. - Se on se sote-möhkäle. Se ei aukea ihmisille. Sote-uudistus kaatui kesäkuussa kahden keskustalaisen ministerin syliin ja kun sitä ei ole saatu maaliin, niin siitähän se kannatuksen lasku lähtee, Sirkka-Liisa Anttila kertoo Iltalehdelle. Sote-uudistuksesta vastaavat Keskustan ministerit ovat perhe- ja peruspalveluministeri Annika Saarikko ja kuntaministeri Anu Vehviläinen.


Uutiset