Miten dopingtestaus tapahtuu koronakriisin aikana? SUEK julkaisi vastaukset yhdeksään polttavaan kysymykseen

iltalehti 18:29 26.03

Suomen urheilun eettinen keskus SUEK tiedotti dopingtestauksesta koronakriisin aikana. Tiedotteessa kerrotaan, että SUEK jatkaa kilpailujen ulkopuolisia testejä viranomaisten ohjeistuksia noudattaen. – Tämä tilanne yhtä lailla poikkeuksellinen kaikille urheilijoille maailmanlaajuisesti. Jokaisella on monta asiaa mielessä, miten turvata oma ja läheisten terveys, miten jatkaa harjoittelua, kun harjoittelupaikat ovat pääosin sulkeutuneet eikä treenikavereiden kanssa voi harjoitella. Jokaisen pitää sopeuttaa toimintaansa poikkeuksellisiin olosuhteisiin, näin myös dopingvalvonnan osalta. Tämän vuoksi Wada on tehnyt urheilijoille kansainvälisesti yhtenevät ohjeistukset, tavoitteena selkiyttää heille tilannetta dopingvalvonnan osalta, Wadan ja Kansainvälisen olympiakomitean urheilijavaliokuntien jäsen Emma Terho sanoo.


Mirjami Penttisen toimintaa tutkinut taho aavisti kohuvalmentajan paluun – iso päätös tulossa: ”Sillä on vaikutuksia moneen suuntaan”

iltalehti 16:59 10.03

Mirjami Penttinen palaa taitoluisteluseura HSK:n toimintaan. Kohuvalmentaja Mirjami Penttisen tapausta tutkinut Jouko Ikonen, Suekin tutkintapäällikkö ja entinen rikospoliisi, ei varsinaisesti yllättynyt, kun taitoluisteluseura Helsingfors Skridskoklubb kertoi Penttisen palaavan seuran toimintaan. – Ehkä vanhan hallituksen eroaminen ja uuden tuominen tilalle vähän ennakoi sitä, että näin saattaisi käydä, Ikonen sanoo.


HSK:n puheenjohtaja: Mirjami Penttinen ei lähde MM-kisoihin joukkueen kanssa – päätös työvelvoitteen palauttamisesta tehtiin pääosin julkisuudessa olevien tietojen perusteella

yle 16:42 10.03

Helsingfors Skridskoklubbin (HSK) puheenjohtaja Mikael Nyberg myöntää, että seura ei ole kuullut epäasiallista käytöstä kokeneita luistelijoita tai nähnyt valmentaja Mirjami Penttisen kilpailukieltoon vaikuttanutta SUEKin raporttia.


Muodostelmaluistelun kohuvalmentajan tapaus askarruttaa – "Sääntörakenne tulee ehdottomasti selvittää"

MTV 13:34 10.03

Suomen urheilun eettinen keskus Suek arvioi, että urheilujärjestöjen säännöissä on kehitettävää. Sääntöristiriidan makua saatiin maanantaina, kun taitoluisteluseura Helsingfors Skridskoklubb (HSK) tiedotti palauttaneensa kilpailukieltoon joutuneen muodostelmaluisteluvalmentaja Mirjami Penttisen työvelvoitteen.


Muodostelmaluistelun kohuvalmentajan tapaus askarruttaa – "Tässä näkyy liiton ja seuran välinen erilainen käsitys"

MTV 13:34 10.03

Suomen urheilun eettinen keskus Suek arvioi, että urheilujärjestöjen säännöissä on kehitettävää. Sääntöristiriidan makua saatiin maanantaina, kun taitoluisteluseura Helsingfors Skridskoklubb (HSK) tiedotti palauttaneensa kilpailukieltoon joutuneen muodostelmaluisteluvalmentaja Mirjami Penttisen työvelvoitteen.


Suomen urheilun ahdisteluskandaalin paljastaneesta selvityksestä jälkipyykkiä – urheilijat pelkäävät tulevansa tunnistetuiksi: ”Nämä ovat valtavan herkkiä asioita”

iltalehti 19:23 21.02

Suomen urheilun eettisen keskuksen julkaisemassa selvityksessä nostettiin esiin ahdistelu- ja kiusaamiskokemuksistaan kertoneiden tarinoita. Suomen urheilun eettinen keskus SUEK julkaisi viime viikolla selvityksen häirinnästä ja kiusaamisesta luistelulajien parissa. Selvitykseen kuuluivat Luisteluliiton alaisista lajeista pikaluistelu, rullaluistelu ja roller derby. Selvityksessä julkaistiin lajin harrastajien vastauksia sitaattimuotoisina. Roller derbyn harrastajat ovat huolestuneet siitä, että heidät tunnistetaan vastaustensa perusteella.


SUEKin selvitys paljasti karuja tietoja – laajamittainen häirintä pesiytynyt myös pikaluisteluun

MTV 21:57 13.02

Suomen urheilun eettisen keskuksen (SUEK) kyselyyn vastanneista roller derbyn ja pikaluistelun urheilijoista ja valmentajista merkittävä osa kertoi kokeneensa kiusaamista tai häirintää.


Yksi kiusaamisilmoitus käynnisti selvityksen – luistelusta paljastui karmea ahdisteluskandaali: ”Olen todella pettynyt”

iltalehti 18:39 13.02

Luisteluliiton urheilutoimenjohtajan mukaan kyselyn vastausprosentti jäi pieneksi. Luisteluliiton urheilutoimenjohtaja Janne Hänninen oli kertomansa mukaan todella yllättynyt, kun liiton lajeista paljastui merkittävä ahdisteluskandaali. Suomen urheilun eettinen keskus ry (SUEK) julkaisi torstaina selvityksen, jonka mukaan pikaluistelussa, roller derbyssä ja rullaluistelussa on vuosien saatossa koettu paljon kiusaamis- ja häirintätapauksia.


Häirintäkohu ravistelee pikaluistelua – ME-mies Pekka Koskela kertoo havainnoistaan: ”Toisen henkilökohtaiselle alueelle tunkeutumista”

iltasanomat 18:15 13.02

Pikaluistelulegenda Pekka Koskela pitää Suekin selvityksen paljastamaa kiusaamista ja häirintää erittäin tuomittavana.


Suomen urheilussa uusi ahdisteluskandaali – urheilijat kertovat alapään koskettelusta ja häiriköinnistä: ”Vitsaili tulevansa kuvaamaan, jotta saisi runkkumatskua”

iltalehti 17:03 13.02

SUEK:n julkaiseman selvityksen mukaan lähes puolet vastaajista on kokenut kiusaamista ja jopa neljännes seksuaalista häirintää. Suomen urheilun eettinen keskus ry (SUEK) julkaisi torstaina selvityksen luistelulajien häirinnästä ja kiusaamisesta. Selvitykseen kuuluivat Luisteluliiton alaisista lajeista pikaluistelu, roller derby ja rullaluistelu. Peräti 48 prosenttia vastaajista oli havainnut kiusaamista. Noin neljännes, 24 prosenttia vastaajista, oli puolestaan kokenut tai havainnut seksuaalista häirintää, SUEKin selvityksellä kerrotaan.


Suomalaisesta urheilusta paljastui uusi häirintäskandaali – karmeita paljastuksia urheilijoilta: ”Hän kosketteli alapäätäni ilman lupaa”

iltasanomat 16:01 13.02

Suekin tekemän selvityksen perusteella merkittävä osa roller derbyn ja pikaluistelun urheilijoista ja valmentajista on kokenut viime vuosien aikana kiusaamista tai seksuaalista häirintää.


Korkealla tasolla pohditaan, miten epäeettiseen käytökseen urheilussa puututaan jatkossa – keskusteluissa nousi esiin myös yhteinen kurinpito

yle 18:03 31.01

Miten lapset ja nuoret voisivat entistä paremmin ja turvallisemmin urheilla ja liikkua? Tätä pohdittiin torstaina, kun Olympiakomitea ja SUEK olivat Valtion liikuntaneuvoston kuultavana.


Valtion liikuntaneuvosto: Suomessa harkittava vakavasti urheilurikkomusten kurinpidon siirtoa pois lajiliitoilta ja hankittava SUEKille lisää työvoimaa

yle 19:59 30.01

Valtion liikuntaneuvosto kokousti Olympiakomitean ja Suomen urheilun eettisen keskuksen kanssa torstaina.


Taitoluisteluliitto ei voi rangaista seksuaalisesta häirinnästä epäiltyä valmentajaa – luistelijat syyttivät AL:ssä seksiin suostuttelusta ja käsiksi käymisestä

iltalehti 17:08 26.01

Suomen Taitoluisteluliitto on aloittanut keskustelut yhden epäillystä seksuaalisesta häirinnästä kertoneen henkilön kanssa. Suomen taitoluisteluliitto tiedotti sunnuntaina selvittäneensä seksuaalisen häirinnän tapausta SUEKin eli Suomen urheilun eettisen keskuksen kanssa. Epäilty seksuaalinen häirintä tapahtui yli kymmenen vuotta sitten. Neljä luistelijaa ja yksi vanhempi kertoivat kokemuksistaan Taitoluisteluliitolle vuonna 2018. Asia vietiin SUEKille, joka haastatteli asianomaisia.


Taitoluisteluliitto tutki seurahenkilön epäiltyä seksuaalista häirintää, joutui nostamaan kädet pystyyn - ”emme ilman suostumusta voi viedä asiaa viranomaisille”

iltalehti 14:47 26.01

Suomen Taitoluisteluliitto tiedottaa selvittäneensä seksuaalisen häirinnän tapausta SUEKin avustuksella. SUEK on nyt raportoinut tutkintansa lopputulokset Taitoluisteluliitolle. Tiedotteessa kerrotaan, että epäillyt yli kymmenen vuoden takaiset seksuaalisen häirinnän tapahtumat tulivat liiton tietoon vuosien 2018-19 aikana.


SUEKin selvitys taitoluistelun epäillystä seksuaalisesta häirinnästä valmistui – asiaa ei voi viedä viranomaisten käsittelyyn ilman uhrin lupaa

yle 13:18 26.01

Yle Urheilu kertoi syyskuussa 2019 entisestä SM-tason taitoluistelijasta, joka kertoi pitkäaikaisen miesvalmentajansa ahdistelleen häntä seksuaalisesti vuosia sitten.


Valmentajaa epäillään seksuaalisesta häirinnästä, Taitoluisteluliitto aseeton – "Asiasta ei ole kerrottu turhaan"

MTV 13:16 26.01

Suomen urheilun eettinen keskus SUEK ry on saanut valmiiksi selvityksen, joka koski epäilyjä taitoluisteluvalmentajan tekemästä seksuaalisesta häirinnästä. Selvityksen mukaan Suomen taitoluisteluliitto ei pysty puuttumaan asiaan. 


SUEKin ja Väestöliiton tukipalveluiden yhteydenottoihin tuli piikki viikonloppuna: "Ei ole koskaan tullut noin paljon yhteydenottoja"

yle 13:30 24.01

Viikonloppuna mediassa puhutti muodostelmaluisteluvalmentajan hyllyttäminen epäasiallisen käytöksen takia.


Tutkintapäällikkö puolustaa Suekin arvostelua saanutta toimintaa, kaipaa lisäresursseja: ”Ottaisin mielelläni kollegan tai jopa kaksi”

iltasanomat 17:39 20.01

Suek on tehnyt viime vuosina urheilun piiristä myös rikosilmoituksia.


Hot topics