ESS: Lahden oikeustalossa lähetetyssä uhkausviestissä luki "Sikojen lavastaminen loppuu nyt" MTV 13:01 23.05

Lahden Askonkadulla aamupäivällä olleen uhkatilanteen syynä oli pommiuhkaus. Päijät-Hämeen käräjäoikeudesta kerrotaan STT:lle, että oikeuden sähköpostiin tuli aamulla uhkausviesti.


ESS: Käräjäoikeuteen lähetetyssä uhkausviestissä luki "Sikojen lavastaminen loppuu nyt" MTV 13:01 23.05

Lahden Askonkadulla aamupäivällä olleen uhkatilanteen syynä oli pommiuhkaus. Päijät-Hämeen käräjäoikeudesta kerrotaan STT:lle, että oikeuden sähköpostiin tuli aamulla uhkausviesti.


Jari-Matti Latvala kriisissä - entiset mestarit hämmästelevät virheitä: ”Sinäkin katselet mökkitiellä, onko siellä lohkareita, jotka ryöstävät etupyörän” iltalehti 06:19 22.05

Jari-Matti Latvalan kausi on ollut luvattoman huono, sanoo Juha Kankkunen. Jatko Tommi Mäkisen Toyotalla ja jopa koko WRC-ura on kohta vaakalaudalla. -  On tämä kova pettymys. Suoraan sanottuna nyt on paska putki menossa. En ole miesmuistiin näin hankalaa jaksoa ajanut, Jari-Matti Latvala purki perjantaina ajatuksiaan STT:lle. Toyota-kuski joutui sivuun Portugalin rallin toisena ajopäivänä. Ja vaikka hän sai superrallisäännön turvin jatkaa matkaansa, ei lisäpisteitä herunut edes kisan päättäneeltä bonuserikoiskokeelta.


STT: Jyväskylän yliopisto päätti aloittaa uuden esiselvityksen Laura Huhtasaaren gradusta iltalehti 14:43 15.05

Myös Laura Huhtasaarta itseään kuullaan kolme kuukautta kestävän esiselvityksen aikana, STT uutisoi. Jyväskylän yliopiston viestintäpäällikkö Taina Erkkilä kertoo STT:lle, että yliopisto on tiistaina virallisesti päättänyt aloittaa esiselvityksen kansanedustaja Laura Huhtasaaren (ps) pro gradu -työstä. Erkkilän mukaan kolme kuukautta kestävän esiselvityksen tekemiseen osallistuvat yliopiston ulkopuoliset asiantuntijat, ja prosessissa kuullaan myös Huhtasaarta itseään, STT kertoo.


Huhtasaari STT:lle plagiointikohustaan: ”Olen ehkä peilannut toiseen graduun, että onko minulla samaa kuin hänellä” iltalehti 15:34 14.05

Huhtasaari sanoo STT:lle, että hänen on vaikea muistaa, miten on mitäkin lähdettä käyttänyt. Kansanedustaja Laura Huhtasaari (ps) sanoo STT:lle muistavansa gradun, jota hänen väitetään plagioineen. Hän sanoo myös, että on mahdollisesti peilannut omaa työtään siihen. Yle on kertonut omaan selvitykseensä perustuen, että noin 30 prosenttia Huhtasaaren gradusta on kopioitu yhdestä lähteestä, joka on Tiina Simpasen vuonna 2001 kirjoittama gradu.


Uimahallia piinanneesta sarjakakkaajasta tehty rikosilmoitus – iskenyt jo neljästi MTV 10:56 07.05

Oululaista uimahallia piinaavasta sarjakakkaajasta on tehty rikosilmoitus. Oulun kaupungin liikuntapalvelut teki rikosilmoituksen Raksilan uimahallin altaaseen toistuvasti ulostaneesta asiakkaasta tänään, kertoo Oulun liikuntalaitosten isännöitsijä Jari Leviäkangas STT:lle.


Työmarkkinajohtajat: Valtakunnansovittelija Helteen seuraajan valinnassa esitysoikeus on työnantajilla iltasanomat 14:13 06.05

Seuraavan valtakunnansovittelijan valinnassa esitysoikeus on työnantajilla, kertovat työmarkkinajohtajat STT:lle.


Kiuru STT:lle: Sote-aikataulu pettää juhannuksen yli – Li Andersson: Vaalien siirtäminen välttämätöntä uusisuomi 17:03 04.05

Sosiaali- ja terveysvaliokunnan puheenjohtaja Krista Kiuru (sd.) arvioi STT:lle, että sote-asioiden käsittely lykkääntyy eduskunnassa kahdella viikolla.


Kiuru STT:lle: Sote-aikataulu pettää 2 viikolla – Li Andersson: Vaalien siirtäminen välttämätöntä uusisuomi 17:03 04.05

Sosiaali- ja terveysvaliokunnan puheenjohtaja Krista Kiuru (sd.) arvioi STT:lle, että sote-asioiden käsittely lykkääntyy eduskunnassa kahdella viikolla.


STT: Krista Kiuru kiistää salakuuntelun Porin kaupunginhallituksessa iltalehti 01:31 23.04

Kiuru kertoo STT:lle saaneensa ohjeet etäläsnäoloon kaupungin virkamiehiltä. paljasti tiistaina, että Porin kaupunginvaltuuston puheenjohtaja Krista Kiuru (sd.) on osallistunut kokouksiin puhelimen välityksellä. Kaikki kokoukseen osallistuneet eivät tienneet Kiurun läsnäolosta eikä Kiurun nimeä merkitty heti pöytäkirjaan. Asia selvisi 23. maaliskuuta kaupunginhallituksen suunnittelukokouksessa. Salainen yhteys oli ollut olemassa ainakin kolmessa kaupunginhallituksen kokouksessa. Porin kaupunginvaltuusto kokoontui sunnuntaina keskustelemaan tapauksesta. Porin kokoomus tivaa edelleen asiaan selvitystä SDP:ltä ja Kiurulta. SDP:n valtuustoryhmän mukaan kyseessä on ollut erehdys. Kaupunginjohtaja Aino-Maija Luukkosen mukaan kyse oli teknisestä muotovirheestä. Ei salakuuntelua


Puukottajan asianajaja: Kertomus naisten valitsemisesta uhreiksi tuli yllätyksenä MTV 12:53 17.04

Turun puukottajan kertomus naisten valitsemisesta uhreiksi tuli yllätyksenä, hänen asianajajansa Kaarle Gummerus sanoi STT:lle lounastauolla. Puukottaja kertoi tänään, että hänestä tuntui, että hän käy sotaa naisia vastaan. Vielä esitutkinnassa hän oli kertonut, että ei valikoinut uhreikseen ensisijaisesti naisia.


STT: Sarjahukuttaja aikoo hakea valituslupaa korkeimmasta oikeudesta iltalehti 12:50 10.04

STT:n mukaan asianajaja Seppo Hytönen aikoo valittaa myös siitä, että sarjahukuttaja joutuu suorittamaan koko rangaistuksensa vankilassa. Sarjahukutuksista tuomittu Pekka Seppänen aikoo hakea valituslupaa korkeimmasta oikeudesta. Seppäsen asianajaja Seppo Hytönen kertoo STT:lle, että valituslupahakemus on on tarkoitus saada valmiiksi ensi viikolla.


Sarjahukutuksista tuomittu hakee valituslupaa korkeimmasta oikeudesta MTV 12:32 10.04

Sarjahukutuksista tuomittu Pekka Seppänen, 52, aikoo hakea valituslupaa korkeimmasta oikeudesta. Miehen asianajaja Seppo Hytönen kertoo STT:lle, että valituslupahakemus on määrä saada valmiiksi ensi viikolla.


Mäntyharjun turmajuna seisoi paikoillaan ainakin kaksi viikkoa iltasanomat 15:17 08.04

Mäntyharjun onnettomuuden säiliövaunuletka on venäläisen standardin mukainen ja seissyt paikalla ainakin kaksi viikkoa, kertoo Onnettomuustutkintakeskuksen johtaja Veli-Pekka Nurmi STT:lle


Suomalainen asiantuntija Marit Björgenin päätöksestä: ”Pidän Sedinien lopettamista yllättävämpänä” iltalehti 16:26 06.04

Hiihtokuningatar Marit Björgen ilmoitti perjantaina päättävänsä komean uransa. Syyksi hän sanoi motivaation hiipumisen. Niin ikään hiihtouransa tähän kauteen päättänyt Aino-Kaisa Saarinen sanoi STT:lle yllättyneensä Björgenin päätöksestä. - Luulin, että hän haluaa kilpailla Therese Johaugin kanssa ja häntä vastaan, Saarinen ihmetteli.


STT: 20 000 suomalaisen tiedot saattaneet päätyä Cambridge Analyticalle iltalehti 13:46 05.04

Facebook kertoi eilen, että Cambridge Analyticalle on päätynyt ainakin 87 miljoonan käyttäjän tiedot. Liki 20 000 suomalaisen tiedot ovat saattaneet päätyä Cambridge Analyticalle, kertoo STT. Yhtiön edustaja Peter Münster vahvisti asian STT:lle puhelimitse. Facebook kertoi eilen, että Cambridge Analyticalle on päätynyt ainakin 87 miljoonan käyttäjän tiedot. Analytiikkayritys keräsi Facebook-käyttäjistä tietoja, jotta pystyi paremmin kohdentamaan mainoksia heille. Cambridge Analytican asiakas oli Donald Trump ja hänen vaalikampanjaväkensä ja Britannian EU-eroa eli brexitiä ajanut kampanja.


Sipoossa uimarannan avantoon vajonnut ihminen kuoli iltasanomat 13:49 01.04

Uudellamaalla Sipoossa avantoon vajonnut ihminen on kuollut, kerrotaan Itä-Uudenmaan poliisilaitokselta STT:lle.


Huumekohu karsii esiintymisiä Jari Sillanpään keikkakalenterista mtv 16:28 30.03

Laulaja Jari Sillanpään esiintymiskeikkoja on peruttu lisää huumekohun takia. Esimerkiksi Kajaanin Kaukametsässä aiotaan harkita Sillanpään konsertin perumista. Asiasta päätetään pääsiäispyhien jälkeen, kertoo Kaukametsän kulttuuri- ja tapahtumapäällikkö Tuula Tikkanen STT:lle.


Tuolihissi jumittui Rukalla – parikymmentä henkilöä roikkui jopa tunnin omillaan MTV 12:53 25.03

Kuusamon Rukalla tuolihissi jumiutui tänään aamupäivällä. Pysähtyneessä hississä oli tapahtumahetkellä noin 20 ihmistä, kertoi Rukakeskuksen paikallisjohtaja Matti Parviainen STT:lle.


eivät ole Ranskasta eliittikerhon enää katsoa grilli puretaan insinööriguru teki kouluissa – kuolemia, sairauksia ja liigan finaali ei poikaa nosti pohjamudissa puhetta väleistään Kimi taisteluja tiedustelutaustasta ”Suhtaudumme vakavasti” voittanut voimannoston

Uutiset