STT: Sipilä ei vaadi Lindéniltä selvitystä Ugandan-matkasta iltalehti 14:10 23.02

Pääministeri Juha Sipilä (kesk) ei vaadi kokoomuksen entiseltä kansanedustajalta ja ministeriltä Suvi Lindéniltä selvitystä kohutusta Ugandan-matkasta. Sipilä sanoo STT:lle, että valtion enemmistöomisteinen asetarvikeyhtiö Patria on selvittänyt Uganda-epäselvyyksiä kuten on pitänyt. Suomen hallituksen kannalta asia on Sipilän mukaan nyt loppuun käsitelty. - Uskon, että Patria on toiminut nyt kuten pitääkin toimia. Ihmisiä on erotettu tai lähtenyt yhtiöstä tämän casen vuoksi. Meidän puolelta asia Patriaan päin on loppuun käsitelty, Sipilä sanoo.


IL kysyi Panu Rajalalta ahdistelusyytöksistä ja Kallion lukion ex-opettajasta - tuohtunut professori: ”Jos ohjaajilla on ollut jotain reipasotteisuutta...” iltalehti 13:24 23.02

Professori Panu Rajala kommentoi Iltalehdelle seksuaalisen häirinnän vuoksi irtisanotun opettajan tapausta sekä häneen itseensä kohdistuneita ahdistelusyytöksiä. Rajala pitää koko kohua huvittavana, ärsyttävänä ja valitettavana. Skandaali Kallion lukion irtisanotun opettajan ympärillä jatkuu. Lehtori sanottiin tammikuussa irti seksuaalisen häirinnän vuoksi. 18 opiskelijaa ja kaksi opettajaa kertoivat viime vuoden marraskuussa STT:lle, että miespuolinen teatteriopettaja oli ahdistellut opiskelijoita vuosien ajan. Sama opettaja oli toiminut vuosituhanteen vaihteessa Tampereen yliopistossa opettajana. Teatterin ja draaman tutkimuksen opiskelijat kertovat nyt , että tuolloin oppiaineen professorina toimi Panu Rajala, eikä oppiaineessa ollut Rajalan ja opettajan lisäksi muita vakituisia henkilökunnan edustajia.


Patrian neuvottelukunnan Wallinheimo STT:lle Lindénistä- ”Hänellä olisi hieman tarvetta selittää tätä julkisesti” iltalehti 22:02 22.02

Patrian neuvottelukunta toivoo, että Patriassa päästään mahdollisimman pian keskittymään normaaliin työhön. Video: Suvi Lindén palaa Egyptistä Ouluun torstai-iltana. Patrian neuvottelukunta kokoontui tänään ylimääräiseen kokoukseen, Patria kertoo tiedotteessaan. Neuvottelukunta esittää surunvalittelunsa menehtyneen liikemiehen omaisille.


Ministeri Lintilä: Patria julkistaa huomenna yksityiskohtaisen selvityksen Uganda-vyyhdistä iltalehti 14:05 20.02

Valtion omistajaohjauksesta vastaava ministeri Mika Lintilä (kesk) kertoo, että puolustustarvikeyhtiö Patria julkistaa huomenna yksityiskohtaisen selvityksen Uganda-vyyhtiin liittyvistä asioista. Lintilä sanoi ensin STT:lle saaneensa yhtiön johdolta tänään uuden selvityksen. Ministeri vahvistaa asian myös Iltalehdelle. Iltalehti kertoi tänään, että Ugandassa surmansa saanut liikemies oli tehnyt Patrian kanssa yhteistyötä myös Romanian panssariajoneuvotarjouksessa.


Lintilä STT:lle: Patria julkistaa huomenna yksityiskohtaisen selvityksen Uganda-vyyhdistä iltalehti 13:57 20.02

Valtion omistajaohjauksesta vastaava ministeri Mika Lintilä (kesk) kertoo STT:lle, että puolustustarvikeyhtiö Patria julkistaa huomenna yksityiskohtaisen selvityksen Uganda-vyyhtiin liittyvistä asioista. Lintilä sanoo STT:lle saaneensa yhtiön johdolta tänään uuden selvityksen. Iltalehti kertoi tänään, että Ugandassa surmansa saanut liikemies oli tehnyt Patrian kanssa yhteistyötä myös Romanian panssariajoneuvotarjouksessa.


Ministeri Lintilä STT:lle: Patria julkaisee Uganda-selvityksen huomenna iltasanomat 13:27 20.02

Ministeri Lintilän mukaan Patria julkaisee yksityiskohtaisen selvityksen huomenna keskiviikkona.


Syyttäjä: Sarjahukuttaja ymmärsi tekonsa seuraukset ja on erittäin vaarallinen MTV 10:54 20.02

Sarjahukutuksista käräjäoikeudessa tuomittu mies oli mielentilatutkimuksen mukaan syyntakeinen eli ymmärsi tekonsa seuraukset, kertoo kihlakunnansyyttäjä Seppo Tiittanen STT:lle. Lisäksi mies todettiin hänelle tehdyn vaarallisuusarvion mukaan erittäin vaaralliseksi. Hovioikeus antaa tuomionsa myöhemmin.


Ugandan poliisi STT:lle: Suomalaismiehen ruumiista löytyi aineita, joita voi kutsua huumausaineeksi iltasanomat 18:21 19.02

Neljästä kuuteen ugandalaista miestä ja naista on otettu kiinni kuulusteluja varten suomalaisen liikemiehen kuolemantapaukseen liittyen, kertoo Ugandan poliisin tiedottaja STT:lle.


Kari Väänänen irtisanoutumisestaan STT:lle: ”En ole eläissäni ollut näin likaisessa sopassa mukana” iltalehti 01:10 14.02

Kari Väänänen jätti eroilmoituksensa Rovaniemen teatterinjohtajan tehtävistä 23. tammikuuta. Syynä lähtöön on riita teatterinhallituksen ja kaupunginhallituksen jäsen Hannu Ovaskaisen kanssa. Väänänen aloitti viisivuotiskautensa Rovaniemen teatterinjohtajana vuonna 2015. Hän oli uhannut jo marraskuussa erota mikäli Ovaskainen (kesk) jatkaa teatterihallituksessa. Rovaniemen teatteri tiedotti 23. tammikuuta Väänäsen hakevan eroa tehtävistään 1. elokuuta 2018 alkaen. Teatteri kertoi tiistaina Lapin Alueteatteriyhdistyksen myöntäneen eron Väänäselle.


STT: Perhevapaauudistus on Touko Aallon vihreille hallituskysymys iltalehti 20:36 13.02

Vihreiden puheenjohtaja Touko Aalto sanoo STT:lle, että perhevapaauudistus on puolueelle hallituskysymys. - En lähde sellaiseen hallitukseen, joka ei uudista perhevapaita, Aalto sanoo STT:lle. Juha Sipilän (kesk) hallituksen perhevapaauudistus kariutui lopullisesti maanantaina. Kotihoidontuen heikentäminen oli liikaa keskustalle ja sinisille.


Saarikko STT:lle: Perhevapaauudistuksen jatko puheenjohtajien käsissä iltalehti 12:11 11.02

Perhevapaauudistuksen jatko on trion eli hallituspuolueiden puheenjohtajien käsissä. Perhe- ja peruspalveluministeri Annika Saarikko (kesk) pesee kätensä perhevapaauudistuksesta. Saarikon osalta valmistelu on ohi ja hän antaa hallituspuolueiden puheenjohtajien ratkaista asian jatkon. Saarikko katsoo STT:n haastattelussa, että perhevapaauudistuksen eteenpäin vieminen vaatisi lisää rahaa työmarkkinajärjestöiltä. Lisäraha käytettäisiin isille kiintiöidyn ansiosidonnaisen perhevapaan pidentämiseen. Tähän työmarkkinajärjestöillä ei, Saarikon mukaan, ole ollut halua. Työmarkkinajärjestöt osalistuvat ansiosidonnaisten vanhempainpäivärahojen rahoittamiseen.


Tampereen yliopiston siirtymäkauden hallitus päätti kiistellystä johtosäännöstä – ”palaute otettiin laajasti huomioon” iltasanomat 19:40 10.02

Tampereen yliopiston siirtymäkauden hallitus päätti tänään uuden yliopiston johtosäännöstä, kertoo Tampere3-hankkeen johtaja Anna-Kaisa Ikonen STT:lle.


Lauri Törhönen STT:lle: Pyydän anteeksi iltalehti 12:15 01.02

Lauri Törhönen pyytää anteeksi käytöstään. Ohjaaja-Professori Lauri Törhönen sanoo STT:lle pyytävänsä anteeksi henkilöiltä, joita hän on katsomalla, koskemalla tai puhumalla loukannut. Yle uutisoi eilen, miten monet elokuva-alalla työskentelevät naiset syyttävät Törhöstä vuosien ajan kestäneestä seksuaalisesta häirinnästä.


Seksuaalisesta häirinnästä syytetty Lauri Törhönen STT:lle: "Pyydän anteeksi" mtv 12:02 01.02

Elokuvaohjaaja Lauri Törhönen pyytää anteeksi, mutta ei kommentoi Ylen jutussa esitettyjä kertomuksia.


Uutiset