Saksalaiskiekkoilija herkutteli sensaatiovoitolla: "Ruotsalaiset olivat hermostuneita" MTV 12:41 22.02

Saksa saavutti historiansa ensimmäisen voittonsa Ruotsista olympiajääkiekossa lyötyään Tre Kronorin puolivälieräottelussa jatkoajalla 4-3. Vaikka NHL-pelaajat eivät ole mukana olympialaisissa, harva uskalsi laittaa rahojaan likoon Saksan puolesta.


Siniset tavoittelee virkamiesruotsista luopumista – Elo: "Pidemmän aikavälin poliittinen kysymys" MTV 09:25 21.02

Vain muutama kunta on toistaiseksi kiinnostunut uudesta kielikokeilusta, jonka hakuaika päättyy tällä viikolla. Kansanedustaja Simon Elo (sin.) kertoi aamun Huomenta Suomessa olevansa pettynyt, ettei useampi kunta ole tarttunut tilaisuuteen.


Upeaa Naisleijonat! Ruotsista tehtiin selvää jälkeä uusisuomi 17:29 17.02

Naisleijonat eteni Pyeongchangin olympiakisoissa välierävaiheeseen. Puolivälieräottelussa lauantaina Ruotsi sai suomalaisilta turpaansa peräti 2-7.


Leijonat tarvitsee mielellään voiton Ruotsista – näin suora puolivälieräpaikka ratkeaa MTV 17:19 17.02

Leijonat tarvitsee todennäköisesti voiton keinolla millä hyvällä miesten olympiakiekon viimeisestä alkulohkon ottelustaan Ruotsia vastaan varmistaakseen suoran paikkansa turnauksen puolivälierissä.


Kommentti: Murskavoitto Ruotsista paljasti totuuden – Naisleijonilla on täysi mahdollisuus historialliseen tekoon iltasanomat 13:39 17.02

Naisleijonilla on täysi mahdollisuus voittaa USA, kirjoittaa uutispäällikkö Juha Hiitelä.


Naisleijonille upea voitto Ruotsista jatkoaika.com 12:07 17.02

Naisleijonien ensimmäinen pudotuspeli päättyi voittoon Ruotsista. Puolivälieräottelu oli suomalaisten juhlaa, sillä Naisleijonat onnistuivat maalinteossa seitsemän kertaa. Maanantaina semifinaaleissa vastaan asettuu Yhdysvallat.


Naisleijonat marssii mitalille jatkoaika.com 11:44 17.02

Suomen Naisleijonat voivat alkaa jo harjoitella mitalipallipokkauksiaan. Täydellinen ylikävely Ruotsista osoitti, että joukkue on päättänyt mitalin olympiakisoista ottaa — ja tulee myös sen hakemaan.


Miljoonien setelitukut taskussaan bussiasemalla kerjänneen miehen yllättävä Suomi-tausta – sisko kertoo Aftonbladetille suomalaisia huijanneesta silkkipukuveljestä iltasanomat 08:08 17.02

Syyttäjä Anne Sjöblom Ruotsista kertoo IS:lle, että miehen rahatukun alkuperää selvitetään. Miestä epäillään rahanpesusta.


Olympiarevanssi Ruotsista? – Naisleijonat puolivälieräotteluun näillä ketjuilla MTV 05:26 17.02

Suomen naisten jääkiekkomaajoukkue hakee välieräpaikkaa Etelä-Korean Pyeongchangin olympiaturnauksessa tänään lauantaina. Puolivälieräottelussa vastaan asettuu Ruotsi.


Naisleijonien päävalmentajalta tylyä puhetta Ruotsista – ”Kenenkään on ihan turha selittää mitään muuta” iltasanomat 12:02 16.02

Jääkiekon naisten olympiaturnauksen välieräpaikoista taistellaan lauantaina, jolloin Suomi kohtaa arkkivihollisensa Ruotsin.


Kadonneen jäljillä: Joni ja Sara löysivät isoisänsä Ruotsista – asioiden todellinen laita yllätti sisarukset täysin: ”Elämä ei ole mustavalkoista” iltasanomat 22:00 14.02

Joni ja Sara löysivät vuosikymmeniä kadoksissa olleen isoisänsä Ruotsista, ja samalla heidän koko näkemyksensä isoisän menneisyydestä muuttui.


”Ilman Suomea Ruotsista ei olisi tullut koskaan suurvaltaa” iltasanomat 12:41 14.02

Suhteessa väestömäärään siviilejä kuoli Kustaa II Aadolfin ajan sodissa jopa enemmän kuin toisessa maailmansodassa. Ruotsi ja Suomi menettivät noin 150 000 asukastaan.


Turkulaiset sisarukset etsivät kadonnutta isoisäänsä Ruotsista – epätoivo iskee kesken matkan: ”Täytyy valmistautua siihen, ettei hän halua nähdä” iltasanomat 08:12 13.02

Valerie jätti 60-luvulla lapsensa Suomeen ja lähti Ruotsiin. Nyt hänen lapsenlapsensa tekevät kaikkensa löytääkseen isoisänsä Kadonneen jäljillä -ohjelmassa.


Väestöliiton johtaja harmittelee perhevapaauudistuksen kaatumista: ”Sukupuolten tasa-arvon edistäminen on tärkeää” iltalehti 21:44 12.02

Väestöliiton toimitusjohtaja Eija Koivuranta kokee, että lapsijärjestöjen asiantuntijuus sivuutettiin jo valmisteluvaiheessa. Väestöliiton toimitusjohtaja Eija Koivuranta harmittelee perhevapaauudistuksen kaatumista. Hän pitää ikävänä myös sitä, ettei lapsijärjestöjä otettu mukaan valmisteluryhmään. Lisäksi Koivuranta vaatii kaikkien, ei vain helposti työllistyvien ja hyvätuloisten perheiden huomiointia perhevapaauudistuksessa. - Aika varmaan loppui kesken. Toivon että tämä on mietintätauko ja että työtä jatketaan mahdollisimman pian. Nyt varmaan kannattaa perusteellisesti käydä läpi kaikki se uusi tieto, jota on tarjolla. Ruotsista esimerkiksi on uutta tietoa. Sieltä on monisatasivuinen komiteatyö tehty.


Ruotsalainen tiputti suomalaislautailijan finaalista: ”Lätkäpelaajat antavat köniin” uusisuomi 08:55 10.02

Suomalaisurheilijoilla on karvaita muistoja Ruotsista useista talviolympialaisista. Pyeongchangissakin Ruotsin aiheutti suomalaisille huonoja uutisia ja tällä kerralla lumilautailussa.


Suomi lähtee keihään­kärkenä ajamaan kesä­ajasta luopumista – ministeri Berner kertoo, miten hanke etenee iltasanomat 18:10 08.02

Liikenne- ja viestintäministeri sanoo, että Viro on jo ilmoittanut tukevansa Suomea kesäajasta luopumisessa. Myös Ruotsista on tullut alustavasti vihreää valoa. Kellojen siirtelystä päätetään EU-tasolla.


Ruotsista levisi uutisankka: Leijonilla ei ole asiaa bisnesluokkaan iltalehti 14:09 07.02

Leijonat ja Tre Kronor matkustavat keskiviikkona Etelä-Koreaan. Ruotsalaislehti Aftonbladet kertoo, että Suomen ja Ruotsin jääkiekkomiehet lentävät Pyeongchangiin samalla koneella. Aftonbladetin uutisessa kerrotaan, että Suomen joukkue pääsisi istumaan edessä eli bisnesluokassa, ja ruotsalaiset joutuisivat menemään taakse turistiluokkaan.


Nättinen mestaruusmaalistaan: "Tuntui huikealta" jatkoaika.com 06:30 07.02

Joonas Nättinen vastasi ottelun voittomaalista, kun JYP haki CHL-mestaruuden Ruotsista. Mies oli ymmärrettävästi varsin tyytyväinen.


Euroopan ykköset! JYP ryösti CHL-mestaruuden Ruotsista MTV 22:03 06.02

Jyväskyläläinen JYP valtasi ensimmäisenä suomalaisseurana jääkiekon Champions Hockey Leaguen mestaruuden ottamalla vieraskaukalossa pelatussa loppuottelussa 2-0-voiton ruotsalaisesta Växjö Lakersista.


Helsingin kaupunginhallitus tyrmäsi sinisten ehdotuksen pakkoruotsista luopumisesta MTV 19:34 05.02

Helsingin kaupunginhallitus ei puolla sinisten ministereiden Sampo Terhon ja Jussi Niinistön esitystä, jonka mukaan Helsingin peruskoulut voisivat osallistua kielikokeiluun, jossa toisen kotimaisen kielen sijaan oppilaat voisivat opiskella jotain vierasta kieltä.


Uutiset