Ari Sulander koki karun kohtalon MM-finaalissa 1995 - ”Taisto oli kokeneempi ja ehkä enemmän ulospäin suuntautuva” iltalehti 14:24 15.12

Globenin jäällä 7.5.1995 nähdyt tapahtumat ovat piirtyneet voimakkaasti miljoonien suomalaisten mieliin. Vuoden 1995 maailmanmestareita ja MM95-elokuvan näyttelijöitä elokuvan lehdistölounaalla Sami Kapanen laukoo kiekon vielä viimeisillä sekunneilla kohti Thomas Östlundin vartioimaa Ruotsin maalia. Sekunnit kuluvat loppuun. Suomen kiekkohistorian ensimmäinen MM-kulta on varmistunut.


Kuningatar Silvia täyttää joulun alla 74 vuotta - näin häntä juhlitaan iltalehti 14:15 15.12

Ruotsin kuningatar Silvia pääsee nauttimaan kirkkokonsertista syntymäpäivänään. Ruostin hovin tiedottaja Margareta Thorgren kertoo -lehdelle, että kuningatar Silvian syntymäpäivien kunniaksi järjestetään jälleen kirkkokonsertti. Kuningatar täyttää 23. joulukuuta 74 vuotta.


Kuinka helppoa on viedä ase laivaan? Viking Linen tiedotuspäällikkö vastaa iltalehti 13:31 15.12

Viime yönä tapahtunut ampuminen Viking Grace -laivalla oli tiedotuspäällikkö Christa Grönlundin mukaanensimmäinen laivayhtiön historiassa. Ruotsin poliisin mukaan torstain ja perjantain välisenä yönä Turusta Tukholmaan matkalla olleella Viking Grace -laivalla yksi ihminen on haavoittunut ampumisessa. Henkilö on toimitettu sairaalahoitoon Ruotsissa.


Linda Lampeniuksen kirkkokonsertissa kaaos kulisseissa - viulistin sormet eivät liikkuneet iltalehti 13:00 15.12

Linda Lampenius kertoo sosiaalisessa mediassa kirkkokonserttinsa takaiskusta. Viulisti Linda Lampenius on viime aikoina esiintynyt useissa kirkkokonserteissa. Lucian päivänä hän matkasi Ruotsista Helsinkiin esiintymään. Sen jälkeen joulukonserttikeikkaa on pukannut jälleen Ruotsissa. Lampenius on esiintynyt loppuviikolla Ruotsin Bergsjön kirkossa. Vaikka päällisin puolin keikka on ilmeisesti mennyt hyvin, on kulisseissa ollut melkoinen härdelli. Lampenius itse kutsuu tilannetta kaaosmaiseksi.


Poliisi tutkii epäiltyä ampumatapausta Viking Grace -laivalla iltalehti 12:39 15.12

Yhden ihmisen epäillään haavoittuneen ampumisessa ruotsinlaivalla perjantaiyönä. Ruotsin poliisi sai torstain ja perjantain välisenä yönä ilmoituksen, jonka mukaan Turusta Tukholmaan matkalla olleella Viking Grace -laivalla yksi ihminen olisi haavoittunut ampumisessa. Yksi henkilö on toimitettu ambulanssihelikopterilla sairaalahoitoon Ruotsissa. Iltalehti uutisoi aiemmin perjantaina, että Viking Gracella on ollut pelastus- ja viranomaisoperaatio. Viking Line vahvisti, että laivalla tapahtui välikohtaus, joka edellytti pelastushelikopterin hälyttämistä paikalle. Laivayhtiön mukaan tilanne ei aiheuttanut vaaraa kenellekään toiselle matkustajalle.


SVT: Ruotsinlaivalla epäilty ampumatapaus – uhri kiidätettiin helikopterilla sairaalaan MTV 12:16 15.12

Viking Grace -alukselta kuljetettiin ambulanssihelikopterilla sairaalaan viime yönä yksi loukkaantunut. Poliisi tutkii tapausta murhan yrityksenä, uutisoi SVT.


SVT: Epäilty ampuminen ruotsinlaiva Viking Gracella – yksi kuljetettiin ambulanssihelikopterilla hoitoon iltasanomat 11:29 15.12

Ruotsissa poliisi tutkii mahdollista ampumatapausta risteilyalus Viking Gracella, kertoo Ruotsin yleisradioyhtiö SVT.


Neljä pointtia: Tämän takia Suomen ja Ruotsin jääkiekkoliigat kannattaisi yhdistää MTV 06:50 15.12

Kansainvälisen jääkiekkoliiton puheenjohtajan Rene Faselin ehdotus Suomen ja Ruotsin yhteisestä liigasta on kiehtova. Ajatusta kuuden suomalaisen ja kuuden ruotsalaisen joukkueen sarjasta puoltaa neljä pointtia.


Suomen kiekkopomot suhtautuvat myönteisesti yhdistymiseen Ruotsin kanssa – ”Oli jo pitkälle viety suunnitelma asiasta” iltasanomat 06:37 15.12

Keskustelu Suomen ja Ruotsin jääkiekkosarjojen yhdistämisestä nostettiin torstaina pöydälle.


Naisleijonat dominoivat peliä - Ruotsi niukasti voittoon jatkoaika.com 23:42 14.12

Torstaina jatkettiin naisten Pre Olympic Cupia Raumalla Suomen ja Ruotsin välisellä kamppailulla. Suomi taipui rajanaapurille tiukan pelin jälkeen.


Venäjä kaatoi Ruotsin – SKA:n taiturilta kylmänviileä rankkari MTV 22:17 14.12

Venäjä voitti Ruotsin Moskovan EHT-turnauksen ottelussa lukemin 3-1.


Venäjä avasi kotiturnauksensa Ruotsi-voitolla – kuuluttaja nostatti kansallistunnetta iltasanomat 22:08 14.12

Venäjä kaatoi Ruotsin 3–1.


Fasth ei pystynyt pelastamaan Ruotsia torjunnoillaan - "Pelistämme puuttui vielä palasia" jatkoaika.com 21:33 14.12

Lukuisia huipputorjuntoja, mutta myös kolme päästettyä maalia ja tappio Venäjälle lukemin 3-1. Ruotsin Viktor Fasth oli luonnollisesti pettynyt mies ottelun jälkeen.


Fasth ei pystynyt pelastaan Ruotsia torjunnoillaan - "Pelistämme puuttui vielä palasia" jatkoaika.com 21:33 14.12

Lukuisia huipputorjuntoja, mutta myös kolme päästettyä maalia ja tappio Venäjälle 3-1. Ruotsin Viktor Fasth oli luonnollisesti pettynyt mies ottelun jälkeen.


Suomen ja Ruotsin jääkiekkoliigat yhteen? Typerä ehdotus vai mahdollisuus? uusisuomi 20:20 14.12

Kansainvälisen Jääkiekkoliiton IIHF:n puheenjohtaja Rene Fasel väläytti torstaina Moskovassa järjestetyssä jääkiekon tulevaisuuden kehittämiseen keskittyneessä konferenssissa, että Eurooppaan pitäisi rakentaa ylikansallinen jääkiekkoliiga, joka voisi olla vastine NHL:lle.


Irak teloitti 38 terrorismista syytettyä – yhdellä myös Ruotsin kansalaisuus iltasanomat 19:28 14.12

Irak on ihmisoikeusjärjestön mukaan yksi maailman kärkimaista kuolemanrangaistusten täytäntöönpanojen määrässä.


Hurja ehdotus: Yhdistetään Suomen ja Ruotsin jääkiekkoliigat – Jokerit-pomo tukee MTV 18:25 14.12

Miltä kuulostaisi Suomen ja Ruotsin yhteinen jääkiekkoliiga? Ehdotuksen heittää ilmaan vahvaa eurooppalaista liigaa hamuava Kansainvälisen jääkiekkoliiton puheenjohtaja Rene Fasel.


Ruotsin prinsessa Désiréen aviomies ei jättänyt penniäkään tyttärilleen – poika peri yli 56 miljoonan euron omaisuuden iltasanomat 17:30 14.12

Prinsessa Désiréen edesmennyt aviomies Niclas Silfverschiöld jätti koko omaisuutensa pojalleen, kahden tyttären jäädessä ilman perintöä.


Hellyttävät kuvat: kruununprinsessa Victoria valitsi joulukuusta lastensa kanssa – mutruileva prinssi Oscar varasti huomion iltasanomat 16:36 14.12

Perinteen mukaan Ruotsin maatalousyliopisto lahjoitti tänäkin vuonna kuusia linnoihin.


No nyt on villi ehdotus: Kansainvälisen jääkiekkoliiton iso pomo esitti Suomen ja Ruotsin liigojen yhdistämistä! iltalehti 15:33 14.12

IIHF:n puheenjohtaja Rene Fasel esitti Aftonbladetin mukaan melkoisen vision pohjoismaisesta pääsarjakiekkoilusta. Jääkiekkopamppu osallistui Moskovan EHT-turnauksen yhteydessä järjestettyyn keskustelupaneeliin. Fasel on huolissaan siitä, ettei Euroopassa ole riittävästi hyviä seurajoukkueita. - Haluan todeta, että olen vakuuttunut siitä, että on välttämätöntä luoda koko Euroopan laajuinen liiga, Fasel sanoi.


Uutiset